Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χαμάς: «Είμαστε σε πόλεμο με το Ισραήλ»-Σε ύψιστη επιφυλακή ο ισραηλινός Στρατός




Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Axmed  Jabari, επικεφαλή των στρατιωτικών δυνάμεων της Χαμάς,  η οργάνωση  ανακοίνωσε: Είμαστε τώρα σε πόλεμο με το Ισραήλ.
Ο Axmed  Jabari, 52 ετών, σκοτώθηκε από στοχευμένη ισραηλινή επίθεση από αέρος στην πόλη της Γάζας. Ένα βασικό στοιχείο που βοήθησε την ισραηλινή αεροπορία να εξουδετερώσει τον ηγέτη του στρατιωτικού κλάδου της Χαμάς ήταν η μαύρη Mercedes που κυκλοφορούσε στην πόλη της Γάζας.
Από την άλλη πλευρά η  Χαμάς ανακοίνωσε επιστράτευση όλων των δυνάμεων της  και απείλησε ότι θα απαντήσει με πολλούς τρόπους  και όχι μόνο  με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ ,  αλλά πιθανόν και με  επιθέσεις αυτοκτονίας.
Πάντως  ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι η Χαμάς θα "αδειάσει" πολλούς πυραύλους από το οπλοστάσιο της εναντίον του νοτίου Ισραήλ. Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι «το νότιο Ισραήλ  αυτή την στιγμή ευρίσκεται  σε ύψιστη  επιφυλακή λόγω μιάς «εξαγριωμένης» Χαμάς  και αναμένουν σκληρά αντίποινα για την απώλεια του ηγέτη των στρατιωτικού τμήματος της οργάνωσης .
 Περιοχές όπως η  Gedera και  το Gan Yavneh  στις οποίες δεν έχουν εκδηλωθεί   πυραυλικές επιθέσεις τώρα αναμένεται  να κτυπηθούν ανελέητα.
ΠΗΓΗ:  defencenet.gr  

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1973 Η Αίγυπτος απειλεί το Ισραήλ - Βίντεο-σοκ από την εκτέλεση του Νο2 της Χαμάς




Ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου-Ισραήλ μετά τις φονικές επιδρομές της ισραηλινής Αεροπορίας (πέντε άνθρωποι, εκτός του Νο2 της Χαμάς, Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι, που εκτέλεσαν με drone) με την ισλαμική κυβέρνηση της Αιγύπτου να απειλεί το Ισραήλ με την ανακοίνωση του κυβερνητικού κόμματος της Αιγύπτου PLJ ότι «Το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει παγκοσμίως και κυρίως στην Αίγυπτο. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον οι Παλαιστίνιοι να είναι θύματα μιας ισραηλινής επίθεσης, όπως στο παρελθόν».
Ανάλογη δήλωση αποδοκιμασίας έγινε και από τον Αγύπτιο ΥΠΕΞ Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ είχε απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις στην σταθερότητα της περιοχής.Είναι η πρώτη απειλητική δήλωση από πλευράς Αιγύπτου μετά το 1973 που τελείωσε ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2190 ΜΕΡΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙ -ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ !

"Στα τέτοια που δεν έχω..."...




Το οργισμένο σχόλιο της Ε. Ακρίτα - ανεβασμένο στο Facebook- περιγράφει ωμά την τραγική πραγματικότητα που ζούμε.
Διαβάστε το:
«Μπερδεμένη. Χαμένη. Όμηρος μιας μέσης πια ηλικίας που με παγιδεύει:Νόμιζα πως όλα τα έχω δει, όλα τα έχω ζήσει. Πόσο έξω έπεσα. Πόσο... 
λάθος έκανα. Ανατρέπεται. Το σύμπαν. Γύρω μου. Οι γονείς πάνε τα παιδιά του στα χωριά SOS γιατί δεν έχουν να τα ζήσουν. Τα σχολειά δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο. Οι ηλικιωμένοι ξεφτιλίζονται για ένα κολοφάρμακο. Τα παιδιά μας μετράνε μόνο τα χτες της σύντομης ζωής τους. Τα αύριο κάποιοι μπήκαν νύχτα και τους τα έκλεψαν. Τα όρνια κόβουν βόλτες πάνω από το πτώμα μιας μισοπεθαμένης χώρας "που ήταν κάποτε δική μας". Οι χρυσαυγίτες όλο και δυναμώνουν. Οι φωνές όλο και λιγοστεύουν. Κραυγές και ψίθυροι. Στη βουλή ουρλιάζουν για να μη χάσουν την η αποστεωμένη από την πείνα και τον τρόμο πελατεία. Ευρώ ή δραχμή; Στα τέτοια που δεν έχω, είναι η απάντηση. Εκεί με έχουν φτάσει πια. Εκεί με έχουν καταντήσει. Πια. Δεν ξέρω πως να διαχειριστώ αυτά που συμβαίνουν. Δεν ξέρω πως να με διαχειριστώ. Όλα τα άλλα είναι σιωπή». 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Ερυθρόμαυρη Συμμαχία: "Ζητήσαμε από τη νορβηγική εταιρεία να μην κάνει έρευνες στο Ιόνιο"




Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία συνεχίζει την προκλητική της πολιτική ανακοινώνοντας πως βρίσκεται σε επαφή με τη νορβηγική εταιρεία που έχει αναλάβει με σύμβαση από το ελληνικό κράτος τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο Πέλαγος, χωρείς να σεβαστεί όπως υποστηρίζουν οι "ερυθρόμαυροι εθνικιστές" την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας αναφέρει η εφημερίδα της Β.Ηπέιρου autonomi.gr .
"Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία είναι εδώ σήμερα για να δηλώσει πως έχει επαφές με τη νορβηγική εταιρεία "Petrolium Geo Services" που εδρεύει στο Όσλο, η εταιρεία αυτή έχει αναλάβει με σύμβαση από την κυβέρνηση της Αθήνας να ψάξει για πετρέλαιο στα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας της Αλβανία.  Η  Συμμαχία αποφάσισε να επικοινωνήσει με την εν λόγω εταιρεία μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη τήρηση της απόφασης του Συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας με ημερομηνία 15.04.2010, η οποία κηρύσσει άκυρη την θαλάσσια συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, Redi Ramaj.
«Αυτή η πρωτοβουλία της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έχει ως στόχο να ενημερώσει τη νορβηγική εταιρεία για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας και να της ζητήσει να μην εκτελέσει τις ελληνικές σοβινιστικές εντολές για έρευνες πετρελαίου στα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας της Αλβανίας» συνεχίζει  η ανακοίνωση.
«Η εταιρεία "Petrolium Geo Services" που ιδρύθηκε το 1991 στο Όσλο της Νορβηγίας θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας ή αλλιώς η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θα λάβει όλα τα εθνικά και διεθνή νομικά μέτρα για να σταματήσει την άνομη δραστηριότητα της κυβέρνησης της Αθήνας αλλά και της νορβηγικής εταιρείας» κατέληξε η ανακοίνωση του εθνικιστικού κόμματος.
ΠΗΓΗ:  defencenet.gr    

Ανοικτή Επιστολή του Γ.Γ. της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το Μνημόνιο και τα Εργασιακά



Σε ανοικτή επιστολή προχώρησε ο Αντώνης Καρράς, Γεν. Γραμματέας της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου αναφέρεται στις εξελίξεις αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα της Επιχείρησης, αλλά και στον αγώνα που διεξάγει η παράταξη ενάντια στο μνημόνιο.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καρρά:
«Στην εποχή του μνημονίου, της τρόικας και της ολοκληρωτικής καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων ήρθε η ώρα του απολογισμού και του μεγάλου προβληματισμού αλλά και της πραγματοποίησης ενός νέου σχεδίου και δράσης για την μερική ανάκτηση των εργασιακών κατακτήσεων.
Οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν την αντεργατική μνημονίου του ΔΝΤ και των τραπεζών έστειλαν με την ψήφο τους στον καιάδα τους Έλληνες πολίτες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους της πατρίδα μας. Δυστυχώς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο ξεριζώνεται, η κοινωνική δικαιοσύνη εξαφανίζεται και το Εργατικό Δίκαιο καταστρατηγείται στο βωμό της μεγιστοποίησης του εργοδοτικού κέρδους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα Ελληνικά Δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν ήδη κρίνει ως απάνθρωπα και αντισυνταγματικά τα μέτρα που εφαρμόζονται. Οι συνεχείς μειώσεις στις μισθολογικές αποδοχές σε συνδυασμό με τις ανεξάντλητες φοροεπιδρομές, τα “χαράτσια” και τις αυξήσεις καταναλωτικά αγαθά έχουν υφαρπάξει σε 3 χρόνια πάνω από το 40% του πραγματικού εισοδήματος των μισθωτών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΑΜ "Χτυπάμε Συρία χωρίς έγκριση Βουλής"




Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, "ο τουρκικός στρατός δεν θα περιμένει έγκριση απο το τουρκικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση για να αναλάβει στρατιωτική δράση με την Συρία" αναφέρει η εφημερίδα Tιme Turk.
«Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και θα   ξεκινήσει  στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περίπτωση  επεισοδίων από την πλευρά της Συρίας», καταλήγει ο  Τούρκος υπουργός.
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι «η Τουρκία εκκενώνει τους κατοίκους τριών τουρκικών χωριών που βρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία".
Η Αεροπορία της Συρίας απο την άλλη πλευρά πραγματοποιεί επιχειρήσεις στις περιοχές  των συνόρων  με την Τουρκία σε συνεργασία και με το συριακό πυροβολικό . Το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ κάλεσε τη Συρία να σταματήσει αμέσως όλες τις επιθετικές ενέργειες εναντίον της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ πάνω από 230.000  πρόσφυγες και  τρία εκατομμύρια  άτομα  στην Συρία   χρειάζονται ανθρωπιστική επισιτιστική  βοήθεια.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

7,2% η ύφεση το γ΄ τρίμηνο στην Ελλάδα!




Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση έφτασε το 7,2% στο τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2011. Όπως καταλαβαίνετε οι προβλέψεις του τρίτου μνημονίου και του προϋπολογισμού για την ύφεση του 2012 (δε μιλάμε καν για τις προβλέψεις του 2013) φαίνεται να έχουν πέσει ήδη έξω. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ "Τα χρήματά μας πηγαίνουν στην Ελλάδα"!




Σε μεγάλη εκροή κεφαλαίων από ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια προς τις μητρικές εταιρίες τους, είχε αναφερθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ Ντιμίταρ Μπόγκοβ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των Σκοπίων είχε υποστηρίξει ότι μόνο τους πρώτους οχτώ μήνες του 2012 καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων προς γειτονική χώρα (την οποία δεν κατονόμασε), ίση με το 1% του ΑΕΠ της ΠΓΔΜ. Δεδομένου ότι το ΑΕΠ των Σκοπίων είναι 7 δισ.ευρώ, οι Σκοπιανοί υπολόγισαν την εκροή στα 70 εκατ.ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος της εκροής κεφαλαίων κατά τους πρώτους οχτώ μήνες του έτους ανήλθε στα 70 εκατ.ευρώ, αν υπολογίσει κανείς ότι το ΑΕΠ της ΠΓΔΜ είναι περίπου 7 δισ. ευρώ.
Ο κ. Μπόγκοβ είχε υπογραμμίσει ότι εκτός του τραπεζικού τομέα, στην ΠΓΔΜ όλες οι άλλες επιχειρήσεις των άλλων δραστηριοτήτων μπορούν ελεύθερα να προβαίνουν σε εκροή κεφαλαίων, καθώς κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τη νομοθεσία περί συναλλάγματος και από τη Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει υπογράψει η FYROM.
Στο θέμα επανήλθε ο υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων Ζόραν Στάβρεσκι, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του δεν θα ανεχθεί ενέργειες ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ να δανείζονται κεφάλαια από τράπεζες στην ΠΓΔΜ και να τα μεταφέρουν στις μητρικές τους, προς ενίσχυση αυτών. «Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην γίνονται εκροές κεφαλαίων προς ξένες χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας. Αυτή είναι μια νέα τάση, την οποία δεν θα επιτρέψουμε να κλιμακωθεί. Δεν θα επιτρέψουμε σε ελληνικές επιχειρήσεις (που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια) να παίρνουν δάνεια από τράπεζες στη Μακεδονία και να τα μεταφέρουν στις μητρικές τους εταιρίες στην Ελλάδα», είπε ο κ.Στάβρεσκι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΝΩ ΜΑΣ "ΔΕΝΟΥΝ" ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ... Ανοίγει το παιχνίδι: Η Κίνα έρχεται στην Ελλάδα για επενδύσεις σε πετρέλαια & φυσικό αέριο




Όταν η Κίνα δηλώνου "Παρούσα!"στις έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr και επενδύει να "ξεδιψάσει" την ενεργειακά αχανή εσωτερική αγορά της, τότε τις χρεία άλλων μαρτυριών χρειαζόμαστε, ότι το παιχνίδι των "δόσεων", των "επιμηκύνσεων" και τους "χρέους" της τρόϊκας, δεν είναι απλά στημένο, αλλά και χρονο-ημερολογιακά προσημαδεμένο.
Ο κινεζικός πετρελαϊκός κολοσσός CNOOC  που κυριαρχεί στις περισσότερεςπετελαιοπαραγωγούς  αφρικανικές χώρες (π.χ. Νιγηρία), αλλά έχει και ισχυρή παρουσία στην Αλγερία, το Σουδάν και την Λιβύη στην εξερεύνηση των κοιτασμάτων, είναι έτοιμος να συμμετάσχει στον β' Διεθνή Γύρο Παραχωρήσεων  που ετοιμάζεται ήδη.
Στελέχη της CNOOC δήλωσαν στο defencenet.gr ότι "Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε κορυφαία χώρα παραγωγό υδρογονανθράκων και εξ όσων γνωρίζουμε  αυτό μπορεί να επιτευχθεί πριν τοτέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό".  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κριτική στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο από την Παράταξη ΠΑΣΚΕ- Συνεργαζόμενοι




Κριτική στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο για τις επιλογές του αναφορικά με τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας και τη συγκρότηση της νέας διοίκησης στη ΓΕΝΟΠ, ασκεί με σημερινή ανακοίνωση της η παράταξη ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ.
«Επικράτησαν δυστυχώς, σταλινικές τακτικές, αυταρχισμοί και η επιλογή Φωτόπουλου, αφού η συγκρότηση του νέου πενταμελούς προεδρείου πραγματοποιήθηκε χωρίς το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - συνεργαζόμενοι, παρόλο που οι δυνάμεις του εκφράζουν την διαφορετικότητα, αλλά και η αριθμητική του δύναμη υπερτερεί έναντι άλλων», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση. «Αυτή η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον παλιό κακό της εαυτό, αυτόν δηλαδή που την στοχοποίησε στους συναδέλφους μας και στην κοινωνία, ενώ σήμερα ήταν μια ευκαιρία να οδηγηθεί σε μια αυτοκάθαρση, μέσω των παρατάξεων, απομακρύνοντας όσους δεν σεβάστηκαν και ξέφυγαν από τις συνδικαλιστικές άξιες, επιβάλλοντας ταυτόχρονα νέες αρχές και προτάγματα για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους».
Αναφορικά με την απεργία, τονίζεται ότι παρουσιάστηκαν απογοητευτικά φαινόμενα, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής κυμάνθηκαν στο 1 - 3 %. «Χωρίς να λάβουν υπόψη τους την συμμετοχή του προσωπικού, ικανοποιώντας προσωπικές επιθυμίες και οφίτσια, δεν προστάτεψαν τον θεσμό, αφού τα ποσοστά συμμετοχής ήταν αποκαρδιωτικά και αμαύρωσαν την ιστορική διαδρομή της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας παράλληλα σε κρίση το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ», καταλήγει η ανακοίνωση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΦΑΞΙΜΟ !...



Ριζικές ανατροπές στο σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013 αναμένεται να φέρουν πρόσθετους φόρους στους περισσότερους φορολογουμένους ενώ φοροελαφρύνσεις θα προκύψουν για τις ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ.
Στις βασικότερες ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου περιλαμβάνονται :
1. Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ για όλους τους φορολογουμένους. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα με τρεις συντελεστές 21%, 36% και 45%, ενώ το αφορολόγητο όριο αντικαθίσταται με σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ.Τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% για το τμήμα του εισοδήματος έως τις 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.
2. Κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών και των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα προστατευόμενα παιδιά.
3. Αύξηση από 10% σε 21% του πρόσθετου φόρου που επιβάλλεται στο ποσό του εισοδήματος το οποίο δεν καλύπτεται από αποδείξεις.
4. Μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις από 40% στα επίπεδα του 33%.
5. Αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15%.
6. Επιβολή φόρου 10% έως 45% στα εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων.
7. Επιβολή φόρου υπεραξίας 20% στο εισόδημα από μεταβιβάσεις ακινήτων. 
8. Επιβολή φόρου υπεραξίας 20% στις μετοχές και στα αμοιβαία κεφάλαια
 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

"ΡΗΤΡΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ" Η τρόϊκα παίρνει και επίσημα "πιστόλι και ταμείο" - Της εκχωρούν και διοικητική αρμοδιότητα!




Πλήρης αποικιοποίηση της χώρας με έναν οικονομικό εκβιασμό που όμοιός του δεν θα έχει υπάρξει ποτέ σε ευρωπαΪκή χώρα βα βιώσει εφεξής η Ελλάδα προκειμένουν οι δανειστές να επιβάλλουν τα μέτρα εξαθλίωσης:
Από προχθές χθες το βράδυ είχε κυλοφορήσει η φημολογία, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται ότι η τρόϊκα, (κατά βάση η Γερμανία το πρότεινε στο ΔΝΤ και αυτό συμφώνησε) ότι πρέπει να εισαχθεί η επαίσχυντη «ρήτρας εξισορρόπησης» βάσει της οποίας αυτό η τρόϊκα χωρίς προέγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου θα επιβάλλει πρόσθετικά εισπρακτικά μέτρα διοικητικής μορφής, (φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων) αν τα ήδη πρωτοφανή και ουσιαστικά ανεφάρμοστα μέτρα που ψηφίστηκαν με την αναιμική πλειοοψηφία των 153 βουλευτών, εκτροχιαστούν.
Το μόνο βέβαιο, φυσικά, είναι ότι θα εκτροχιαστούν, αφού είναι αδύνατον σε μια κατεστραμμενη οικονομία να εισπραχθούν οι φρόοι που θέλουν.
Ανά μήνα λοιπόν η τρόϊκα θα αποφασίζει αν πρέπει να ενεργοποιηθεί η «ρήτρα εξισορρόπησης» και όσα τους λείπουν τόσα λεφτά θα παίρνει!
Με αυτή την έννοια είχε δίκιο ο Α.Σαμαράς που είπε ότι "Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα τηςπου επιβάλλουμε" για τον απλό λόγο ότι από εδώ και εμπρός τα μέτρα θα τα επιβάλλει απ'ευθείας η τρόϊκα!
Όλα αυτά για να δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευυρώ η η mega-δόση των 44 δις. ευρώ στους ... τραπεζίτες. Χθες ο οικονομολόγος καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στους Φακέλους στο ΣΚΑΪ, είπε ότι "Καμία ρευστότητα δεν θα πέσει στην αγορά. Τα λεφτά της δόσης ή των δόσεων θα πάνε στις τράπεζες και στους δανειστες" .
Για νε πάρουν λοιπόν οι τράπεζες τα λεφτά εκχώρησαν και τυπικά την εθνική κυριαρχία και βέβαια το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την τρομοκρατία περί δήθεων "εξόδου από το ευρώ" ή ότι "Θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω" στο όνομα εκχώρησης των εθνικών εξουσιών και της εξαθλίωσης των πολιτών. 
Φαντασθείτε χωρίς το - χαμηλό, έστω, εμπόδιο της Βουλής την τρόϊκα να εφαρμόζει κατά το δοκουν νέα μέτρα, με την άνεση της διοικητικής εξουσίας που θα έχει, επειδή τα προηγούμενα που η ίδια έχει ζητήσει θα έχουν αποτύχει. Πόσο καιρό θα μείνει όρθια, όχι η κυβέρνηση, η ίδια η χώρα;
Βέβαια, θα υπάρξει και "bonus" αν ξεπεράσουμε τους στόχους των μέτρων, αλλά ποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια θετική εξέλιξη από την στιγμή που είναι πρακτικά αδύνατο να εφαμροστούν αυτά τα μέτρα; 
Το όλο ζήτημα θα έχει λάβει και την υπογραφή της κυβέρνησης πριν ληφθεί η δόση, όποτε κια αν ληφθεί. Για τον λόγο αυτό εκβιάζουν και για τον λόγο αυτό δείχνει large ο Σόϊμπλε: Αφού θα έχουν αυτοί το ταμείο και αυτοί τα πιστόλια, γιατί να μην δώσουν την δόση στους τρπεζίτες, εγχώριους και ξένους;
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ Η Ευρώπη σε αναβρασμό κατά της λιτότητας




Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί, Φινλανδοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γερμανοί κατεβαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας. Η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες»!
Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Οι Ισπανοί διοργανωτές έφτιαξαν ένα συγκλονιστικό βίντεο.
Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στις 13:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας.Η διδασκαλική ομοσπονδία (ΔΟΕ) κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρι και από τις 14:00 μέχρι και τις 4 το απόγευμα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος. Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει δύο τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί (ως τις 2μμ) και από τις 2 μετά το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα. Καθηγητές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:30, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Πράσινο Ντίζελ Ποντάρει η Ιταλική Eni



Εν μέσω αρνητικών συνθηκών οικονομικά, η ιταλική Eni επενδύει σημαντικά ποσά ώστε να παράγει «πράσινο» ντίζελ στο διϋλιστήριό της στη Βενετία, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της αμερικανικής εταιρείας UOP. Η Eni σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη μονάδα ως παράδειγμα για να επεκτείνει την παραγωγή αυτού του είδους καυσίμου και στην υπόλοιπη χώρα.
Η διαδικασία ονομάζεται UOP/ Eni Ecofining και έχει αναπτυχθεί από κοινού από τις δύο εταιρείες. Σύμφωνα με σχετικά έγγραφα, δεν απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες ή πιέσεις, ενώ το τελικό προϊόν είναι πανομοιότυπο με το παραδοσιακό ντίζελ. «Η διαδικασία μετατροπής του πράσινου ντίζελ διεξάγεται σε ήρεμες συνθήκες και ενσωματώνεται εύκολα στα υπάρχοντα διϋλιστήρια», τονίζει η UOP.
Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται έλαια από συμβατικούς καρπούς βιοκαυσίμων, όπως η σόγια, αλλά μπορούν να συμπεριληφθούν και πηγές, όπως η άλγη, ακόμη και τα ζωικά απόβλητα. Οι ποσότητες αυτές σε πρώτη φάση δέχονται πίεση και διοχετεύεται υδρογόνο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρονται σε δεύτερο αντιδραστήρα για περαιτέρω επεξεργασία. Στην φάση αυτή παράγεται προπάνιο, νερό και διοξείδιο του άνθρακα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το επόμενο στάδιο το οποίο αποφέρει πρόσθετα υποπροϊόντα.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Αποδείξεις: Διπλάσια τα πρόστιμα από το 2013-Πόσες πρέπει να μαζέψετε!!




Aκόμη αυστηρότερες γίνονται από το 2013 οι διατάξεις για τη συλλογή αποδείξεων. Η νέα φορολογική κλίμακα, θα προβλέπει μια γενική έκπτωση φόρου που θα φτάνει στα 1950 ευρώ και θα ισχύει για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ωστόσο, για να εξασφαλίζουμε αυτή την έκπτωση θα πρέπει να προσκομίζουμε (και πάλι) αποδείξεις. Κι αν δεν το κάνουμε; Θα πληρώνουμε διπλάσια πρόστιμα.
Εκτός απροόπτου, η νέα ρύθμιση για τις αποδείξεις θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2013. Τι θα ισχύει;
1.       Το εισόδημα θα πολλαπλασιάζεται με 10% προκειμένου να προκύπτει η αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίζει ο καθένας μας
2.       Θεσπίζεται νέο πλαφόν εισοδήματος που είναι τα 42.000 ευρώ. Δηλαδή, από τα 42.000 ευρώ και πάνω, δεν θα ζητούνται πρόσθετες αποδείξεις. Αν γίνει η πράξη, προκύπτει ότι το πλαφόν για τις αποδείξεις περιορίζεται στα 10.500 ευρώ από 15.000 ευρώ που είναι σήμερα.
3.       Με το ισχύον καθεστώς, το πρόστιμο για όσους δεν προσκομίσουν αποδείξεις, υπολογίζεται με συντελεστή 10%. Δηλαδή, αν με βάση το εισόδημα προκύπτει ότι πρέπει να προσκομίσει κάποιος αποδείξεις 8000 ευρώ, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και στα 800 ευρώ. Με το νέο καθεστώς, το πρόστιμο θα υπολογίζεται με τον χαμηλότερο συντελεστή της φορολογικής κλίμακας. Ο οποίος είναι 21% σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί. Άρα, και το πρόστιμο επί των αποδείξεων που δεν θα προσκομίζουμε, θα υπολογίζεται με 21%.
Το πόσες ακριβώς αποδείξεις θα πρέπει να συγκεντρώνουμε από το νέο έτος, αλλά και το πρόστιμο που θα «φορτωνόμαστε» αν δεν το κάνουμε, φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ. 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Πώς περιγράφανε οι αρχαίοι Έλληνες (7Σοφοί) την ιδανική πολιτεία!

20121113-215644.jpg
 ΠΗΓΗ:olympia.gr/
 

Συνεχίζεται η πτώση της τιμής του πετρελαίου



Την πτωτική της τάση συνεχίζει η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι προοπτικές για τη παγκόσμια ζήτηση καταγράφονται ζοφερές, όπως...υπογραμμίζει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Το ελαφρύ αργό για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 16 σεντς, φτάνοντας στα 85,22 δολάρια το βαρέλι στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία, ενώ αντιστοίχως το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση Δεκεμβρίου έχασε 35 σεντ και κινήθηκε στα 107,91 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές έχουν μειωθεί «λόγω των ανησυχιών για μείωση της ζήτησης, σε μια αγορά που ήδη είναι καλά εφοδιασμένη, και ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Ευρώπη, βρίσκονται αντιμέτωπες με την ευπάθεια των οικονομιών τους», αναφέρουν οι αναλυτές της Phillip Futures.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πληγεί και από την έκθεση της διεθνούς επιτροπής ενέργειας, η οποία μείωσε την εκτίμησή της για την παγκόσμια ζήτηση, για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 αλλά και το 2013.
Η ΙΕΑ, που είναι ο ενεργειακός βραχίονας του ΟΟΣΑ, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της την Τρίτη για την παγκόσμια ζήτηση, κυρίως λόγω της εξασθένησης των οικονομικών προοπτικών.
Πριν από τις ασιατικές αγορές, το βαρέλι του ελαφρού αργού, για παράδοση Δεκεμβρίου έχασε 19 σεντς φτάνοντας στα 85,38 δολάρια στη Νέα Υόρκη.
Στο Λονδίνο, το βαρέλι τύπου Brent της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση Δεκεμβρίου έπεσε 81 σεντς, φθάνοντας στα 108,26 δολάρια. 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 29 Νοεμβρίου.Πιθανές παραιτήσεις δημάρχων




Έκτακτη γενική συνέλευση στις 29 Νοεμβρίου αποφάσισαν τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας προκειμένου να αποφασίσουν τους τρόπους μέσω των οποίων θα πιέσουν την κυβέρνηση για τα θέματα της διαθεσιμότητας και της χρηματοδότησης.
Οι δήμαρχοι της χώρας, που απειλούν ακόμα και με ομαδικές παραιτήσεις την κυβέρνηση, αντιτίθενται στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, ενώ ζητούν και αύξηση της χρηματοδότησής τους από τον Προϋπολογισμό προκειμένου να καλύψουν τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές ανάγκες. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Η Ελλάδα απομακρύνεται από τις ΗΠΑ…




Η Αμερική, ποτέ δεν περίμενε πως η Ελλάδα θα έφθανε σε σημείο να έχει τόσο μεγάλη εξάρτηση από την Γερμανία.
Μάλιστα, εκτιμούν πως αυτό δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά στον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει το Βερολίνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι ΗΠΑ εδώ και καιρό, βλέπουν ότι η Γερμανία επιχειρεί να εισβάλει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ξεκινώντας από την Ελλάδα και την Κύπρο, πολύ απλά γιατί θέλει να μπει δυνατά στη διαχείριση και εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Η διαφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία για το ελληνικό χρέος δεν είναι παρά η αρχή μια «μάχης» που κανείς δε γνωρίζει τι αλλαγές θα φέρει στο πολιτικό σύστημα.
Μάλιστα, απαρχή όλων υπήρξε η διακυβέρνηση Σημίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα προσδέθηκε στο άρμα της Γερμανίας. Ακολούθησε το πενταετές διάλειμμα της κυβέρνησης Καραμανλή που ακολούθησε ίσες αποστάσεις και άνοιγμα προς τη Ρωσία.
Ωστόσο, πολλοί περίμεναν ότι μετά την εξουσία από τον Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα θα επανερχόταν σε ατλαντική τροχιά, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός διατηρούσε καλές σχέσεις με την Αμερική.
Και όμως, από τις αρχές του 2010 η Ελλάδα πέρασε ουσιαστικά στην επιρροή του Βερολίνου. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών, είχε προτείνει στον κ. Παπανδρέου κούρεμα του ελληνικού χρέους από τότε, προκειμένου να καταστεί αυτό βιώσιμο.
Έμεινε όμως έκπληκτος, όπως είπε, για το γεγονός ότι ο ΓΑΠ προσπέρασε με χαλαρότητα τη διεκδίκηση διαγραφής χρέους, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την αντίδραση της Μέρκελ που δε δεχόταν να ακούσει τίποτα για «κούρεμα». 
«Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν είχαν φτάσει σε τόσο χαμηλό σημείο οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις», φράση ενός έμπειρου πολιτικού με γνώση της εξωτερικής πολιτικής… 
ΠΗΓΗ:paraskhnio.gr