Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Το διυλιστήριο του Κουβέιτ Al Zour εκδίδει τον πρώτο του διαγωνισμό LSFO

 





Το Κουβέιτ εξέδωσε τον πρώτο του διαγωνισμό προσφέροντας μαζούτ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (LSFO) από το διυλιστήριο Al Zour που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, ανέφεραν..

Η διυλιστήρια Slovnaft θα μειώσει την πρόσληψη ρωσικού πετρελαίου στο 60%




Το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της Σλοβακίας Slovnaft θα μειώσει το μερίδιο του ρωσικού πετρελαίου στις δραστηριότητές του επεξεργασίας το επόμενο έτος σε περίπου 60% από περίπου 95% και θα χρησιμοποιήσει άλλα μείγματα για να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις..

Ας κρατήσουμε λίγο ακόμα τις κελεμπίες στην ντουλάπα…

 



Την 1η Νοεμβρίου το energypress αποκάλυψε, πρώτο, ότι η ExxonMobil είχε «φέρει» τη Νορβηγική PGS και το σεισμογραφικό σκάφος Sanco Swift, ξεκινώντας τη διαδικασία σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στα δύο θαλάσσια οικόπεδα που της έχουν παραχωρηθεί, δηλαδή στα «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Η είδηση έχει την αξία της για τη χώρα και, βεβαίως, για όσους..

COP27: Γαλλία και Ισπανία δεσμεύονται να σταματήσουν τις πωλήσεις οχημάτων με βενζίνη το 2035

 






Η Γαλλία και η Ισπανία προσχώρησαν την Πέμπτη σε ένα συνασπισμό χωρών για να σταματήσουν τις πωλήσεις βενζινoκίνητων οχημάτων το 2035, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία με χαμηλό άνθρακα.

Οι χώρες δεσμεύθηκαν στις συνομιλίες του COP27 στο SHARM El-Sheikh της Αιγύπτου, για το..

Σιάμισιης: «Η ενεργειακή κρίση δεν θα ξεπεραστεί πλήρως τους επόμενους μήνες»

 



Η σημερινή ενεργειακή κρίση δεν είναι προσωρινή, αλλά έχει δομικό χαρακτήρα, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της HelleniQ Energy (μέχρι πρότινος ΕΛΠΕ) Ανδρέας Σιάμισιης, σε συνέντευξή του στο οικονομικό μηνιαίο περιοδικό των Σκοπίων «Ekonomija i Biznis».

«Η σημερινή ενεργειακή κρίση δεν είναι..

Το διυλιστήριο St. Croix δεν μπορεί να επανεκκινήσει χωρίς νέα άδεια, τεχνολογία ατμοσφαιρικής ρύπανσης

 



Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα απαιτήσουν μια νέα άδεια Clean Air Act για ένα προβληματικό διυλιστήριο πετρελαίου στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, το οποίο θα μπορούσε να κοστίσει στους ιδιοκτήτες του εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και να χρειαστούν τρία χρόνια ή περισσότερα για να το αποκτήσουν, δήλωσε..