Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

«Αφύπνιση» του διαστημοπλοίου New Horizons για την ιστορική του πτήση στη Ζώνη του Κάιπερ

Από το naftemporiki.gr
Το διαστημόπλοιο New Horizons της NASA έχει «ξυπνήσει» ξανά, και ετοιμάζεται για την πιο μακρινή «πλανητική επαφή» της ιστορίας- το πέρασμά του την Πρωτοχρονιά του 2019 από την «Ύστατη Θούλη» (Ultima Thule), αντικείμενο της Ζώνης του Κάιπερ.

Περνώντας από τη Ζώνη του Κάιπερ (σύνολο μικρών σωμάτων στην περιοχή του εξώτερου ηλιακού συστήματος), σε απόσταση άνω των 6 δισ. χλμ από τη Γη, το New Horizons ήταν σε κατάσταση εξοικονόμησης πόρων/ νάρκης από τις 21 Δεκεμβρίου. Ραδιοσήματα τα..

Η έξαρση της εγκληματικότητας στη Νιγηρία πονοκέφαλος για τους Oil Majors

Από το naftikachronika.gr
Μπορεί η πετρελαϊκή παραγωγή της Νιγηρίας να έχει επιστρέψει εν μέρει στην κανονικότητά της, η Shell ωστόσο που αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης πετρελαίου της χώρας, εξακολουθεί να εκφράζει τους φόβους της για τις επιθέσεις οι οποίες βάζουν φρένο στην παραγωγή της χώρας.

«Η ασφάλεια γύρω από το Δέλτα του Νίγηρα εξακολουθεί να..

Τι αλλάζει στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας

Από το capital.gr
Ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη "μεσολάβηση και διαιτησία" προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση σήμερα στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης του Προγράμματος Προσαρμογής. Συγκεκριμένα,  με βάση το νέο πλαίσιο:

* Ο μεσολαβητής καλεί τα μέρη σε κοινές συζητήσεις, προβαίνει σε κατ’ ιδίαν ακρόαση των μερών επί των αιτιολογημένων προτάσεων και αντιπροτάσεών τους για την κατάρτιση συλλογικής σύμβασης εργασίας, που καταχωρούνται συνοπτικά σε Πρακτικό Μεσολάβησης, εξετάζει ..

Επίσπευση διαδικασιών για τις γεωτρήσεις ζητεί η ExxonMobil

Από το inbusinessnews.reporter.com.cy
Αντιπροσωπεία της εταιρείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της, Τρίσταν Ασπεν, ήρθε στην Κύπρο και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη.

Ο Υπουργός Ενέργειας υπενθύμισε ότι..

Ξανά οι ΗΠΑ στην κορυφή του κόσμου με τον υπερυπολογιστή «Summit» - Νίκησαν την Κίνα

Από το pronews.gr
Ένας νέος αμερικανικός υπερυπολογιστής με την ονομασία Summit (Κορυφή) κατέκτησε κυριολεκτικά την κορυφή των υπερυπολογιστών, καθώς είναι πλέον αυτός ο πιο ισχυρός και «έξυπνος» στον κόσμο.

Ο Summit είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge (ORNL) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στο Τενεσί και φθάνε..

Τι ισχύει για τις υπερωρίες από την 1η Ιουλίου, πώς θα δηλώνονται

Από το newsbeast.gr
Την ενεργοποίηση των προσφάτως ψηφισμένων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τις υπερωρίες και την υπερεργασία, αποφάσισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Οι ρυθμίσεις αυτές ήταν μέρος του ν.4488/17 που περιελάμβανε διατάξεις για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την καταπολέμηση της απλήρωτης, αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Με την Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι από την 1η Ιουλίου η δήλωση της υπερωριακής απασχόλησης θα γίνεται..

Νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας

Από το osha.europa.eu
Οι ευρωπαϊκές οδηγίες θεσπίζουν τις ελάχιστες απαιτήσεις και τις θεμελιώδεις αρχές, όπως η αρχή της πρόληψης και της εκτίμησης των κινδύνων, καθώς και τις ευθύνες για τους εργοδότες και τους εργαζομένους. Μια σειρά από ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές στοχεύει στη διευκόλυνση της εφαρμογής των ευρωπαϊκών οδηγιών, καθώς και των ευρωπαϊκών προτύπων τα οποία εκδίδονται από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς τυποποίησης. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία μπορείτε επίσης να βρείτε στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΓΔ Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων . Το στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία κατά την περίοδο 2014-2020  προσδιορίζει..

Ευρώπη: Απαγορεύτηκε σε πολλές πόλεις η κυκλοφορία παλιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων

Από το worldenergynews.gr
Τα παλιάς τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα οχήματα και φορτηγά δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης. 

Ήδη πόλεις όπως το Παρίσι, η Βενετία, η Λισαβόνα, το Ντίσελντορφ, η Βρέμη, η Πράγα και το Βερολίνο έχουν απαγορεύσει..

Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Κένυα θα αλλάξουν τον χάρτη στα wet;

Από το naftikachronika.gr
Η Κένυα στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος θα προχωρήσει σε εξόρυξη πετρελαίου από τα κοιτάσματα στο Lokichar Basin, το οποίο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και τα οποίο στη συνέχεια θα μεταφέρεται στο λιμάνι της Μομπάσα.

Σε πρώτο στάδιο η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 2.000 βαρέλια. Σύμφωνα με διεθνή μέσα..

Baker Hughes: Nέα αύξηση στις πλατφόρμες πετρελαίου – Έφθασαν τις 862

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν πλατφόρμες  για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα παρόλο που οι τιμές αργού έχουν μειωθεί περίπου 8% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα πρόσθεσαν μια εξέδρα πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 8 Ιουνίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 862, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015,  σύμφωνα με την Baker Hughes 

Αυτή ήταν η ένατη φορά ..

Η Fiat Chrysler θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων Ι.Χ. ντίζελ μέχρι το 2021

Από το naftemporiki.gr
Η ιταλική-αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler θα σταματήσει να παράγει οχήματα ιδιωτικής χρήσης με καύσιμα ντίζελ εντός τριών ετών, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Παρασκευή.

Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, στην τελευταία σημαντική παρουσίασή του πριν από τη συνταξιοδότησή του, δήλωσε σε συνέδριο μετόχων ότι το τελευταίο αυτοκίνητο ντίζελ της εταιρείας θα παραχθεί το 2021. Η εταιρεία θα συνεχίσει να κατασκευάζει φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα με κινητήρες ντίζελ.

Το 2017, η αυτοκινητοβιομηχανία ενεπλάκη..