Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σαουδική Αραβία: Απετράπη προσπάθεια επίθεσης στο κέντρο παραγωγής πετρελαίου της Aramco

Από το worldenergynews.gr
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας απέτρεψαν  προσπάθεια ανατίναξης  του κέντρου διανομής πετρελαιοειδών στο Jazan, μια επαρχία που συνορεύει με την Υεμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μια βάρκα φορτωμένη με εκρηκτικά εντοπίστηκε σε ένα μικρό νησί στα ύδατα της Υεμένης και αργότερα αναχαιτίστηκε, ανέφερε η Σαουδική Υπηρεσία Τύπου, επικαλούμενη εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με..

Ψευδοκράτος:«Δώσαμε Άδεια στο Μπαρμπαρός - Θα Δοθεί και για Γεώτρηση»

Από το energia.gr
Δόθηκε άδεια για τις σεισμικές έρευνες από το "Μπαρμπαρός" που άρχισαν και πάλι στις 20 Απριλίου στα “χωρικά ύδατα” του ψευδοκράτους, σύμφωνα με δηλώσεις του “υπουργού οικονομίας και ενέργειας”, Σουνάτ Ατούν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε χθεσινή ανακοίνωσή του το “υπουργείο οικονομίας και ενέργειας” αναφέρει ότι ο κ. Ατούν δήλωσε ότι θα δοθεί επίσης άδεια για να γίνει δεύτερη ερευνητική γεώτρηση στην περιοχή της Σύγκρασης, ως συνέχιση του πηγαδιού - όπως γράφει - που είχε γίνει για σκοπούς γεώτρησης εκεί το 2011.

Ο κ. Ατούν πρόσθεσε ότι..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Η Νορβηγία διπλασιάζει τις εκτιμήσεις για το πετρέλαιο και το φυσικό αερίου στη Θάλασσα του Μπάρεντς

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία διπλασίασε την εκτίμησή της για τους ανεξερεύνητους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Αρκτικής Θάλασσας του Μπάρεντς, καθώς συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά πρώην αμφισβητούμενη περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε  η ρυθμιστική αρχή της χώρας.

 Η νέα πρόβλεψη της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD) εκτιμά ότι περίπου 2,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πετρελαίου (17,6 δισεκατομμύρια βαρέλια) θα μπορούσαν ακόμα να βρεθούν στο Μπάρεντς, από 1,4 δισεκατομμύρια που είχαν εκτιμηθεί νωρίτερα.

 "Ο αριθμός αυτός, θα μπορούσε να ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

                      Θα έρθει η μέρα που η σιωπή μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές που                                                                         καταπνίγεται σήμερα

Το μνημείο στους μάρτυρες του Σικάγου έχει το παραπάνω κείμενο σαν επιγραφή στη βάση του.


Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.  Την θυσία των λίγων για τα δικαιώματα των πολλών.  Την θυσία του προσωπικού συμφέροντος για την προαγωγή και προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου. Δεν υπάρχει πιο επίκαιρη συγκυρία από την σημερινή όπου ο εργαζόμενος κόσμος είναι στο στόχαστρο των συμφερόντων που λυμαίνονται την παγκόσμια οικονομία και δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό πολύ δε περισσότερο για την όποια αδιαφορία.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει ..

Με 167 εκατ. ευρώ θα επιβαρύνει η πολιτική εξοικονόμησης 32 εταιρίες ενέργειας – Σε ΔΕΗ και ΕΚΟ το μεγαλύτερο κόστος

Από το worldenergynews.gr
Με επιπλέον κόστος ύψους περίπου 167 εκατ. ευρώ για την τετραετία 2017 - 2020 θα επιβαρυνθούν 32 ενεργειακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του ηλεκτρισμού, των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου, λόγω της εφαρμογής της πρόσφατης απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, για την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Με την απόφαση τίθεται σε εφαρμογή σχετική κοινοτική οδηγία του 2012 και κατανέμεται η υποχρέωση λήψης μέτρων για την ενεργειακή αποδοτικότητα σε 32 υπόχρεες εταιρίες. 

Σύμφωνα με την απόφαση συστήνεται ειδικός μηχανισμός παρακολούθησης της..

Αυτά είναι τα 17 πιο ακριβά υλικά στον πλανήτη - Δείτε πόσο κοστίζει ένα γραμμάριο από το Νο.1...

Από το tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Οι άνθρωποι, εδώ και πολλές δεκαετίες, πιστεύουν ότι ο χρυσός είναι το πιο ακριβό υλικό στον κόσμο...

Όμως αυτό δεν είναι η αλήθεια…
Δείτε παρακάτω μια λίστα με τα 17 πιο σπάνια και ακριβά υλικά στον κόσμο από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό. Θα σας εκπλήξει που ο χρυσός δεν είναι καν στη πρώτη τριάδα!

Το πλεόνασμα ρεκόρ και ο οικονομικός αναλφαβητισμός

Από το analyst.gr
H Ελλάδα θα αναπτυχθεί μεν, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες της θα θελήσουν να κάνουν κερδοφόρες τις επενδύσεις τους, αλλά χωρίς καμία ωφέλεια για την πλειοψηφία των Ελλήνων – οι οποίοι θα παραμείνουν σκλάβοι χρέους στο διηνεκές και εργαζόμενοι χαμηλού κόστους στην αποικία.   

.Ανάλυση         

Η Ελλάδα εμφάνισε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ρεκόρ (3,9% του ΑΕΠ ή 6,9 δις €) για μία υπερχρεωμένη χώρα με χρεοκοπημένες τράπεζες, με μηδενικές επενδύσεις, με μείωση του πληθυσμού της και γενικότερα με θλιβερά οικονομικά μεγέθη – δίνοντας ανόητα την ευκαιρία στον κ. Σόιμπλε να ισχυρισθεί πως δεν υπάρχει ανάγκη διαγραφής χρέους. Δεν αμφισβητούμε βέβαια τα νούμερα, αφού αυτά ανακοίνωσαν οι στατιστικές υπηρεσίες – σημειώνοντας όμως πως το μόνο που τεκμηριώνουν είναι ..