Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

«Συμφωνίες Άρτεμις»: Σχέδια των ΗΠΑ για διεθνή συμφωνία περί εξορύξεων στη Σελήνη

Από το naftemporiki.gr
Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει ένα νομικό πλαίσιο/ προσχέδιο για εξορύξεις στη Σελήνη στο πλαίσιο μίας διεθνούς συμφωνίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ ονόματι «Συμφωνίες Άρτεμις» (Artemis Accords), ανέφεραν στο Reuters άτομα ενήμερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Η συμφωνία αυτή θα αποτελούσε την πιο πρόσφατη προσπάθεια των ΗΠΑ να προσελκύσουν συμμάχους στο σχέδιο της NASA για αποστολή..

Στη Ρωσία η πρωτιά για προμήθεια αργού πετρελαίου της ΕΕ

Από το energypress.gr
Η Ρωσία παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου της ΕΕ το 2018.

Το 2018, τα Kράτη Mέλη της ΕΕ εισήγαγαν 508,4 εκατομμύρια τόνους (Mt) αργού πετρελαίου από τρίτες χώρες, μείωση 7,5% σε σύγκριση με το 2008 (549,7 Mt), ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, προβλέποντας ότι οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να τονίσουν αυτήν την τάση.

Σύμφωνα με τη Eurostat, σχεδόν..

Εισαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ μέσω Πολωνίας εξετάζει η Λευκορωσία

Από το worldenergynews.gr
Το ενδεχόμενο να εισάγει πετρέλαιο από τις ΗΠΑ, εξετάζει η κυβέρνηση της Λευκορωσίας, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Tass.

Ειδικότερα, θα προχωρήσει στην εισαγωγή ποσοτήτων πετρελαίου μέσω της Πολωνίας και η όλη αυτή συζήτηση θα συνεχιστεί μετά την άρση της καραντίνας.

«Νομίζω ότι όταν αρθεί..

Αντιμετώπιση της πανδημίας: Σχέδιο δράσης του EU-OSHA για ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας

Από το osha.europa.eu
Με το σύνθημα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας Αντιμετώπιση της πανδημίας» ο EU-OSHA έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας στον χώρο εργασίας που συνδέονται με την τρέχουσα πανδημία, προσφέροντας μια σειρά από κατευθυντήριες οδηγίες για τους χώρους εργασίας σε σχέση με τον COVID-19.

Στις πηγές περιλαμβάνονται: Οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και τα προληπτικά μέτρα για..

Στα όρια η μεγαλύτερη πετρελαϊκή του Ισραήλ - Προειδοποιεί ο ορκωτός για την Delek

Από το energypress.gr
Ισχυρούς κλυδωνισμούς δέχεται η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία του Ισραήλ, η  Delek εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της ζήτησης και των τιμών του αργού, καθώς και του υψηλού χρέους έναντι των ομολογιούχων και των δανειστών της.

Ο όμιλος ανακοίνωσε αρχές της εβδομάδας τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου και συνολικά του 2019, τα οποία συνοδεύτηκαν..

Τουλάχιστον εννέα νεκροί λόγω διαρροής αερίου από χημικό εργοστάσιο στην Ινδία

Από το worldenergynews.gr
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας διαρροής χημικής ουσίας σε αέρια μορφή από εγκατάσταση της εταιρείας LG Polymers στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, στο Άντρα Πραντές της Ινδίας, όπως αναφέρει το BBC.

Πάνω από 1.000 κάτοικοι χωριών στη Βισαχαπάτναμ διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά τη διαρροή.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι διέφυγε..