Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

"Καίει" τον Παπακωνσταντίνου η απολογία Βενιζέλου



"Το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Ι. Διώτης μπορούσε να ξέρει αν του δόθηκε το αρχικό. Γνώριζε αυτά που του είπε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Δεν είχε κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια ο κ. Διώτης", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας,  σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ".
Ο Ε. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αλλοιώσεις, ενώ επεσήμανε ότι η μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας μπορεί να άφησε το περιθώριο σε ενδιαφερομένους, να οργανωθούν.
"Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπη είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνομο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού", τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:
"Κινδυνεύει να ανοίξει ένα τεράστιο νομικό ζήτημα. Από τότε που έγινε η υποκλοπή, το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν οργανωθεί".
Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
- Αρκετές εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης μας, ο κ. Διώτης με ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που ήταν αποτέλεσμα μεσολάβησης μυστικών υπηρεσιών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου είχε αναφέρει κάτι σε μένα. Ανεπισήμως ο κ. Διώτης, χωρίς διαβιβαστικό, μου το παρέδωσε, διότι το πήρε από τον κ. Παπακωνσταντίνου με τον ίδιο τρόπο. Ως προϊόν υποκλοπής δεν μπορεί να είναι αποδεικτικό μέσο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί.
- Δεν ξέρω ακόμα και σήμερα αν αυτό το υλικό είναι αντίγραφο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου