Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ανατρέξτε στις πρακτικές συμβουλές μας για την τηλεργασία κατ’ οίκον και για την προστασία της υγείας σας.

Από το osha.europa.eu
Στο τρέχον πλαίσιο του περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας COVID-19, εκατομμύρια Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργάζονται με πλήρες ωράριο από το σπίτι, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό. Είναι μια νέα πραγματικότητα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Μεγάλες περίοδοι καθιστικής εργασίας, έλλειψη σωματικής άσκησης, εργασία σε απομόνωση, ασαφή όρια μεταξύ αμειβόμενης εργασίας και ιδιωτικής ζωής και άγχος είναι ορισμένοι από τους κινδύνους που..

Η Ρωσία θεωρεί τις πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου κερδοσκοπικό εμπόριο

Από το bankingnews.gr
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα (21/4) ως «κερδοσκοπικό» εμπόριο την χθεσινή πτώση της τιμής του πετρελαίου στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μαΐου, τα οποία δεν συνιστούν αφορμή για εξαιρετικά αρνητικές εκτιμήσεις της πραγματικότητας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επαφές, εφόσον χρειασθεί, με τον ΟΠΕΚ+.

«Όσον αφορά στο πανδαιμόνιο με τα συμβόλαια..

Σχέδιο για τη στήριξη του πετρελαϊκού τομέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος Trump

Από το bankingnews.gr
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump ανακοίνωσε σήμερα (21/4) ότι ζήτησε από την κυβέρνησή του να 
εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κατεπείγουσας παροχής βοήθειας στη βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου, που πλήττονται σφοδρά από την κατακόρυφη πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού.

"Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον μεγάλο...

Σαουδική Αραβία για αγορά πετρελαίου: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα»

Από το pronews.gr
Έτοιμη να αναλάβει δράση παρουσιάζεται η Σαουδική Αραβία, μετά την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε ότι το Ριάντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι «παρακολουθεί από κοντά..

Σιάμισιης: Χαμηλές οι τιμές του πετρελαίου όλο το 2020 - Έχουν αυξηθεί τα αποθέματα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς

Από το energypress.gr
Την εκτίμηση ότι η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για όλο το 2020 διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Σκάι.

«Στο βαθμό που οι τιμές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του 2020 και δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να αυξηθούν, νομίζω ότι..

Οι πράσινοι στόχοι του Big Oil και οι σκόπελοι

Από το naftikachronika.gr
Η Royal Dutch Shell Plc στοχεύει στο να εξαλείψει όλες τις επιβλαβείς εκπομπές από τις μονάδες λειτουργίας της καθώς και τον μεγαλύτερο όγκο αερίων του θερμοκηπίου από τα καύσιμα που πουλά έως το 2050.

Η Shell λοιπόν φαίνεται πως ακολουθεί το παράδειγμα των BP και Repsol, που έχουν θέσει παρόμοιους στόχους. Μάλιστα η κίνηση..

Τι Κρύβει η Πρωτοφανής Πτώση της Τιμής του Αμερικανικού Αργού Κάτω από το Μηδέν

Από το energia.gr
Υπό την πίεση μιας αυξανόμενης πλημμύρας πετρελαίου που έχει κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες την αγορά της Βορείου Αμερικής η τιμή του Αμερικανικού αργού έπεσε υπό το μηδέν. Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη αφορά το προθεσμιακό συμβόλαιο επί του WTI, η πλέον γνωστή ποικιλία Αμερικανικού αργού, που λήγει σήμερα για παραδώσεις Ιουνίου. Εχθές το WTI μπήκε σε αρνητική τροχιά μετά από συνεχή πτώση τις τελευταίες..

Ο πρώην επικεφαλής της BP προβλέπει ότι οι τιμές του αργού θα παραμείνουν χαμηλές

Από το energypress.gr
Η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει χαμηλή για κάποιο διάστημα καθώς η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση και η σημερινή κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θυμίζει τον κορεσμό της δεκαετίας του 1980, δήλωσε σήμερα ο πρώην επικεφαλής της BP Τζον Μπράουν. 

Χθες, οι τιμές του αμερικανικού αργού υποχώρησαν κάτω από το 0 δολάριο για πρώτη φορά στην Ιστορία, με τα futures Μαΐου για το αμερικανικό..

Πρόταση Βελόπουλου σε Κυβέρνηση: "Ιστορική ευκαιρία να αγοράσουμε φθηνό πετρέλαιο για την Ελλάδα και να αποκτήσουμε επάρκεια για ένα έτος"

Από το kalimera-arkadia.gr
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου αποτελεί ιστορική 
ευκαιρία που πρέπει να χρησιμοποιήσει άμεσα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προτείνει την παρακολούθηση, από την κυβέρνηση των τάσεων της αγοράς και την παραγγελία ποσοτήτων πετρελαίου, με επάρκεια τουλάχιστον ενός έτους, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι η Νέα Δημοκρατία καθυστερεί την εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων!

Η πώληση φτηνού πετρελαίου, θα έχει..

Bloomberg: Σχεδόν όλοι οι διαθέσιμοι χώροι για την αποθήκευση πετρελαίου έχουν εξαντληθεί

Από το zougla.gr
Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία αποθήκευσης πετρελαίου στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα περιθώρια που έχει για να αποθηκεύει αργό και άλλα καύσιμα έχουν σχεδόν εξαντληθεί ως αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς που έχει διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά από την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Η διαθέσιμη χωρητικότητα στην πλευρά του πετρελαίου έχει σχεδόν εξαντληθεί στα τερματικά μας» δήλωσε..

Το στοίχημα της μετά-κορωνοϊού εποχής


Εδώ και αρκετές εβδομάδες η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας. Κάθε προγραμματισμός και σχεδιασμός στην μετά-κορωνοϊού εποχή γίνεται πλέον με άλλα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.

Τα πάντα μπαίνουν σε άλλο πρίσμα, ενώ η χρονική διάρκεια της καραντίνας σε κοινωνία και οικονομίας είναι ακόμα αβέβαιη.

Όπως αβέβαιο είναι ακόμα και το κατά πόσο..