Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Έκλεισε η τεράστια, 3 φορές το μέγεθος της Γροιλανδίας, τρύπα του Όζοντος στον Βόρειο Πόλο

Από το bankingnews.gr
Η τεράστια τρύπα του όζοντος που σχηματίστηκε πάνω από τον Βόρειο Πόλο έχει κλείσει.
Αυτό ανακοίνωσαν οι επιστήμονες - ερευνητές από την Υπηρεσία Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας Copernicus (CAMS) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρακολουθούσαν την τρύπα του όζοντος πάνω από την Αρκτική.

«Η άνευ προηγουμένου τρύπα του όζοντος στο Βόρειο Ημισφαίριο του 2020 έκλεισε», ανακοίνωσαν.

Η τρύπα, η οποία ήταν η μοναδική μεγαλύτερη...

Τα 8 διαγράμματα που δείχνουν την ιστορία του πετρελαίου σύμφωνα με την Mizuho - Είναι φθηνές οι τιμές;

Από το worldenergynews.gr
Ο δείκτης αποπληθωρισμένων τιμών της ανάλυσης αποκαλύπτει που βρίσκεται σήμερα η αξία του μαύρου χρυσού σε σχέση με άλλα assets καθώς και την πορεία του τα τελευταία 150 χρόνια

Με οχτώ βασικά διαγράμματα δείχνει η Mizuho το κραχ της αγοράς πετρελαίου αλλά και τα περιθώρια ανάκαμψης.
Η ανάκαμψη εκτιμάται δύσκολη. Οι αλλαγές που έφερε ο COVID-19, μειώνουν τη ζήτηση μεταξύ 3-5% τουλάχιστον, δηλαδή 3-5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Πρέπει να απορροφηθεί μια τεράστια..

Νορβηγία: Την φορολογική ελάφρυνση των πετρελαϊκών εταιρειών εξετάζει η κυβέρνηση

Από το energypress.gr
Προσωρινές αλλαγές στη φορολογία των εταιρειών πετρελαίου πρότεινε η κυβέρνηση της Νορβηγίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποτρέψει την κατάρρευση των επενδύσεων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε η Πρωθυπουργός της χώρας Erna Solberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να ενισχύσει την ρευστότητα των πετρελαϊκών..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


ΕΛΠΕ: Παραθόθηκε σύστημα μοριακών τεστ για COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Από το worldenergynews.gr
Παραδόθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» σύστημα προηγμένης τεχνολογίας, που κατόρθωσε να εξασφαλίσει εγκαίρως ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από τις ΗΠΑ, για τη διενέργεια τεστ μοριακής διάγνωσης για τον Covid-19. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται από την κατασκευάστρια εταιρεία ένα πανομοιότυπο σύστημα, το οποίο προορίζεται για το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», μονάδα αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για πλήρως αυτοματοποιημένο..

ILO: Περίπου 1,6 δισ. εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην λόγω του κορονοϊού

Από το capital.gr
Περίπου 1,6 δισεκ. εργαζόμενοι στην ανεπίσημη οικονομία, που αντιστοιχούν περίπου στο ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα προς το ζην λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Στην τελευταία του έκθεση, ο οργανισμός αυτός των Ηνωμένων Εθνών αύξησε σημαντικά την πρόβλεψη για τον καταστροφικό αντίκτυπο σε..

Ο σχεδιασμός της Νορβηγίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου - Το πλάνο για Ιούνιο και β' 6μηνο

Από το worldenergynews.gr
Και η Νορβηγία προχωρά σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου για να συμβάλει στην αύξηση των τιμών, ανακοίνωσε χθες (29/4) του υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Η σκανδιναβική χώρα θα μειώσει την παραγωγή κατά 250.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο και 134.000 βαρέλια το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Επιπλέον, η έναρξη παραγωγής πολλών..

Με αλλαγές στη διοίκηση της Jugopetrol συνεχίζεται η ενίσχυση της διοικητικής ομάδας του Ομίλου ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Συνεχίζει την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού σε όλο τον Όμιλο η διοίκηση των ΕΛΠΕ, με τη Jugopetrol, θυγατρική του Ομίλου στο Μαυροβούνιο να ετοιμάζεται να αναδείξει νέα μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο στην ετήσια Γενική Συνέλευση, που έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που απευθύνει στους μετόχους ο πρόεδρος της Jugopetrol AD, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται..

Μείωση του μερίσματος της Shell για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Πτώση των κερδών κατά 46%

Από το worldenergynews.gr
Σε μείωση του μερίσματος που διανέμει στους μετόχους προχώρησε η Shell για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έπειτα από τη δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Shell ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να αποφασίσει μείωση μερίσματος για το α' τρίμηνο του 2020 σε 0,16 δολ. ανά μετοχή, έναντι 0,47 δολ. στο τέλος του 2019.
Πρόκειται δηλαδή..