Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Η φούσκα των υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Στις 18 Σεπτεμβρίου κατατέθηκαν στην Βουλή για κύρωση τέσσερις νέες συμβάσεις παραχώρησης θαλάσσιων «οικοπέδων» συνολικής έκτασης 50.000 τ.χλμ. σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις, μόλις λίγες μέρες πριν την σημαντική δέσμευση του πρωθυπουργού για τη κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028. 

Παρότι από το 2012 μέχρι σήμερα οι διαδοχικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης, έχουν παραχωρήσει..

Η Πολωνία στη μάχη του… άνθρακα

Από το naftikachronika.gr
Η κυβέρνηση των Ευρωσκεπτικιστών στην Πολωνία «Νόμος και Δικαιοσύνη» εξετάζει τη θέσπιση μιας νέας ρύθμισης, η οποία θα επιτρέπει την έναρξη της λειτουργίας νέων μονάδων εξόρυξης άνθρακα χωρίς την έγκριση των εγχώριων αρμόδιων Αρχών.

Η πολωνική κυβέρνηση επιθυμεί την κατασκευή νέων ανθρακωρυχείων, καθώς, παρά τις φωνές της ΕΕ για εκμηδενισμό της χρήσης..

Πετρελαιοπηγές και υγρά καύσιμα

Από το users.sch.gr
Στα μέσα του 19ου αιώνα άρχισε η εκμετάλλευση του πετρελαίου. Κύριος λόγος ήταν να ικανοποιηθεί η ζήτηση για ένα φτηνό καύσιμο φωτισμού. Το λάδι από φάλαινες ήταν πολύ ακριβό και χρησιμοποιείτο μόνο σε σπίτια πλουσίων, τα κεριά από άλλες ζωικές λιπαρές ύλες (σπαρματσέτα) μύριζαν δυσάρεστα σε κλειστούς χώρους και το δίκτυο φωταερίου ήταν διαθέσιμο μόνο στις κεντρικές συνοικίες των πόλεων. Το έτος 1852 εξαγόρασε..

Τι φέρνει ο Οκτώβριος για ΕΛΠΕ και Λάτση

Από το fmvoice.gr
Ο επόμενος μήνας θα φέρει και την προώθηση από τη κυβέρνηση της πώλησης του 20% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων!

Ο όμιλος Λάτση  θα διατηρήσει το σύνολο των μετοχών του ενώ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με στρατηγικό εταίρο. Οι μετοχές που..