Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΕ-ΔΑ

 




Το ΕΚΕ-ΔΑ προκηρύσσει 24ωρη Πανθριασιακή Απεργία την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 από 06:00 έως 06:00 Τρίτη 13 Απριλίου 2021, διεκδικώντας τα παρακάτω:

Gazprom partner to start building Baltic Sea chemical plant

 


RusGazDobycha, a business partner of Russian gas giant Gazprom, plans to start building a chemical plant as part of a massive gas processing cluster on the shores of the Baltic Sea, later this month, RusGazDobycha said. 

The wider project with Gazprom's participation will help Russia, already a leading energy producer, to reach its goal of boosting its..

Τι συμβαίνει με τα πετρέλαια στην Ελλάδα – 10 χρόνια μετά και ούτε μια γεώτρηση

 






Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, το 2010 με 2011, ο τότε υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης άνοιγε στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια τον φάκελο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Ένα φιλόδοξο και τολμηρό εγχείρημα, το οποίο είχε σαν στόχο την αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στη χώρα μας με την προσέλκυση μεσαίων και μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων και φυσικά και των..

Fire-hit Balongan refinery may return to normal this week



 Operations at Indonesia’s state oil company PT Pertamina’s 125,000 barrel-per-day refinery in Balongan may return to normal this week, following a fire in some parts of the refinery, a company director told parliament.

The fire broke out just after midnight last Monday, forcing Pertamina to shut the plant and evacuate around 950 nearby..

Γιατί η Αύξηση της Κυκλοφορίας στο Δεύτερο Lockdown δεν Αποτυπώνεται στις Πωλήσεις Καυσίμων

 


Είναι βαρύ το αποτύπωμα της πανδημίας του Covid-19 σε όλο το εύρος του φάσματος των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και στην οικονομία. Από πέρυσι, τέτοια εποχή, όταν πλέον οι επιπτώσεις της εμφάνισης του νέου κορονοϊού στη ζωή μας είχαν ήδη γίνει αισθητές και ένα κύμα φόβου είχε διαπεράσει την κοινωνία, έως σήμερα, όπου παρά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και το πλήγμα στην ευρύτερη οικονομία μοιάζουμε να έχουμε συνηθίσει στην ιδέα της συνύπαρξης με τον ιό, η κατάσταση δεν έχει ..

BP: Θα πετύχει τον στόχο για μείωση του χρέους στα 35 δισ. δολάρια νωρίτερα

 




Η BP αναμένει να φτάσει τον στόχο του καθαρού χρέους των 35 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο του 2021, τόνισε ο όμιλος ενέργειας, μετά από τα έσοδα που ήρθαν από τις πωλήσεις, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, και μετά από ένα πολύ ισχυρό τρίμηνο.

Η εταιρεία, με χρέος 39 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2020, προηγουμένως ανέμενε..

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 


Οι εργαζόμενοι της Δυτικής Αττικής, ζητάμε από την Κυβέρνηση την ανάκληση της απόφασης μετατροπής του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου σε αποκλειστική μονάδα COVID.

Το ΕΚΕ-ΔΑ μέσω τηλεδιάσκεψης με τα Σωματεία μέλη του, μετά από εκτενή συζήτηση, αποφάσισε 24ωρη Πανθριασιακή Απεργία με το χαρακτηριστικό ο κάθε χώρος να..

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ επιβραβεύει τους Νεοεισαχθέντες Φοιτητές του Ασπρόπυργου

 






Τα ειλικρινή του συγχαρητήρια καθώς και τις ευχαριστίες του εκφράζει ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου προς τον Όμιλο «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» για τη συνέχιση ενός θεσμού, που επιβραβεύει την αριστεία και στηρίζει έμπρακτα τους Νέους, στα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους ζωής.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» (ΕΛ.ΠΕ.), στο πλαίσιο..