Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΓΣΕΕ: "Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΕ
Τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «νοθευμένες» τις αναλογιστικές μελέτες, που οδήγησαν στις περικοπές των συντάξεων, σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στη διάρκεια ημερίδας της Συνομοσπονδίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εργασία.

«Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία «να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα». 

«Οι περικοπές των συντάξεων ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και έγιναν χωρίς αναλογιστικές μελέτες», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τη πρόταση για διοχέτευση των διαθεσίμων των ταμείων σε ρέπος για ολιγοήμερο δανεισμό. «Συμφέρουσες λύσεις τις έχουμε δει κατ' επανάληψη να γίνονται συμφέρουσες ανατροπές» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Για το ίδιο θέμα οι άλλοι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει την όλη διαδικασία.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ «ΓΑΝΤΙ» ΓΙΑ MOTOR OIL, ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Ο Στρατούλης σηκώνει το «γάντι» για Motor Oil, ΕΛΠΕ και Πειραιώς!
Ο σάλος προκλήθηκε μετά από απαίτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία που χάριζε φόρους σε Μότορ Όιλ και ΕΛΠΕ. Την τροπολογία βέβαια την είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μετά από αυτά ο κ. Στρατούλης απάντησε και έδωσε στοιχεία με «ονόματα και διευθύνσεις» λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η τροπολογία χάριζε φόρους και πρόστιμα για το 2010, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν επιβληθεί σε δύο εταιρείες που έχουν διυλιστήρια, τη Μότορ Οϊλ και τα ΕΛΠΕ».
Αναφερόμενος ο κ. Στρατούλης....

Στις 3 Απριλίου η εκλογή της νέας Διοίκησης της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Στις 3 Απριλίου η εκλογή της νέας Διοίκησης της ΔΕΗ
Τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων στις 3 Απριλίου, με θέμα την εκλογή Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε σήμερα η ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι ο Αρθρούρος Ζερβός παραμένει στη θέση του προέδρου μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι σε αναζήτηση ακόμα του προσώπου που θα αναλάβει στο τιμόνι της επιχείρησης, το όνομα του οποίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί την επόμενη βδομάδα. 

Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Λαφαζάνης προσανατολίζεται σε ένα άτομο που είναι ήδη εντός της εταιρείας και όχι από την αγορά, ώστε να έχει εμπειρία και γνώση της λειτουργίας της ΔΕΗ, κερδίζοντας έτσι χρόνο και να προχωρήσει  γρήγορα σε λύσεις των ανοιχτών ζητημάτων που έχει η επιχείρηση. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιλογή αυτής της ημερομηνίας κρίθηκε αναγκαία, δηλαδή η 3ή Απριλίου, προκειμένου να υπάρξουν όλες οι νόμιμες χρονικές προϋποθέσεις για την έγκριση της νέας Διοίκησης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΗ του προηγούμενου οικονομικού έτους στις 31 Μαρτίου.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αρθούρο Ζερβό, ο οποίος έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, για τη σύντομη συνεργασία, του ζήτησε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τη θεσμική ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών της αντικατάστασής του.ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

"Τσίμπησε" η ανεργία το δ’ τρίμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για "Τσίμπησε" η ανεργία το δ’ τρίμηνο
Στο 26,1% ενισχύθηκε το ποσοστό ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (25,5%) και έναντι του 27,8% του αντίστοιχου τριμήνου του 2013, σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (51,5%). 

Ειδικότερα, κατά το δ’ τρίμηνο ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.535.274 άτομα και των ανέργων σε 1.245.854. 

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το Δ΄ Τρίμηνο του 2013. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 6,8% σε σχέση με το Δ΄ Τρίμηνο του 2013. 


ΠΗΓΗ.capital.gr

ΣΕΒ: Ο κοινωνικός διάλογος δεν αρχίζει και τελείώνει στις συλλογικές συμβάσεις r

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΕΒ: Ο κοινωνικός διάλογος δεν αρχίζει και τελείώνει στις συλλογικές συμβάσεις
Την ανάγκη ενός Κοινωνικού Διαλόγου με ευρύτερο περιεχόμενο και με συμμετοχή της Πολιτείας σε τριμερή σύνθεση, ανέδειξε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής μιλώντας σήμερα (Πέμπτη, 12.3.2015) στην Ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ, με θέμα: «Επένδυση στην Ισότητα: Ο ρόλος του Κοινωνικού Διαλόγου για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων στην Εργασία».

Η Ημερίδα συγκαταλέγεται στις κοινές δράσεις των θεσμικών κοινωνικών εταίρων, όπως έχει συμφωνηθεί στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2014, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ενδυνάμωση της αποτελεσματικής συμμετοχής τους στον Κοινωνικό Διάλογο. 

«Πάγια θέση του ΣΕΒ είναι ότι το περιεχόμενο του Κοινωνικού Διαλόγου δεν πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με τη διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Κυριαζής και επισήμανε ότι «στη σημερινή συγκυρία, οι κοινωνικοί εταίροι ενεργητικά και από κοινού μπορούν και πρέπει να συνδιαμορφώσουν πολιτικές που θα οδηγήσουν σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, με στόχο την ανάκτηση των χαμένων θέσεων εργασίας και η βελτίωση των εισοδημάτων, με τρόπο διατηρήσιμο.

Αυτό προϋποθέτει την εμπέδωση μιας κουλτούρας συνεννόησης και αλληλοσεβασμού, μια διάθεση για ισορροπημένους συμβιβασμούς και τολμηρές υπερβάσεις και στη διαδικασία αυτή έχουμε πλέον την εποικοδομητική συνεργασία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO)», υπογράμμισε ο κ. Κυριαζής.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Προς τετράμηνη παράταση οδεύει ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες


Δύο ακριβώς μήνες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών της 15ης Μαΐου στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των 20 υποθαλάσσιων οικοπέδων υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη, οι παράγοντες χαμηλές τιμές πετρελαίου και πολιτική αβεβαιότητα προβληματίζουν και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ολιγόμηνη παράταση. Η πιθανότητα ακύρωσης του διαγωνισμού είχε προδιαγραφεί σε μεγάλο βαθμό από τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι o υπουργός δεν έκανε καμία αναφορά χθες στους υδρογονάνθρακες στην ομιλία του στο συνέδριο του Athens Energy Forum. Αντιθέτως, μιλώντας