Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


EΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ.

Ειδήσεις » Ελληνικές » Πτώση 9% στην Κατανάλωση Ηλεκτρικής Ενέργειας τον Απρίλιο

Ειδήσεις » Ελληνικές » Πτώση 9% στην Κατανάλωση Ηλεκτρικής Ενέργειας τον Απρίλιο

Citypress-gr®: Γιατί πρέπει σήμερα να θυμώμαστε την Άλωση!

Citypress-gr®: Γιατί πρέπει σήμερα να θυμώμαστε την Άλωση!: Π εντακόσια πενήντα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαϊου 1453 . Τότε που ακούστηκε η...

Δελτίο Τύπου - Μικροκομματικά παραταξιακά παιχνίδια με την μετενέργεια των Σ.Σ.Ε.




Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά (επειδή ορισμένοι ξεχνούν γρήγορα) ότι για την ΓΣΕΕ ο αντίπαλος και ο εχθρός είναι απέναντι (Τρόικα, κυβερνητικές πολιτικές, εργοδότες) και όχι στο εσωτερικό των συνδικάτων, τα οποία αυτόνομα, ταξικά και πολιτικοποιημένα δίνουν τις μάχες ανεξάρτητα από κόμματα και κυβερνήσεις. Αυτό υποτίθεται ότι πρέσβευε μέχρι πρόσφατα και η Αυτόνομη Παρέμβαση.
Αρκετό καιρό όμως τώρα, και με μια σειρά από ενέργειες και συμπεριφορές, είχε διαφανεί ο «μιμητισμός» της Αυτόνομης Παρέμβασης στην αυτονομημένη δράση εντός του συνδικαλιστικού κινήματος. Αγνοούν φαίνεται ότι η επανάληψη της ιστορίας γίνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία!
Αυτά που μέχρι χθες αυτοί οι ίδιοι κατήγγειλαν ως σεχταρισμούς διάσπασης και κομματικούς δογματισμούς, τα εφαρμόζουν οι ίδιοι σήμερα και μάλιστα με κακόγουστο τρόπο, επαναφέροντας χρεοκοπημένες τακτικές και πρακτικές.
Αλλωστε όταν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπέγραψε την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. με οριακές αυξήσεις καταγγέλλονταν και τότε από την Αυτ.Παρέμβαση. Δεν μπορεί λοιπόν αυτοί που μας κατήγγειλαν τότε, σήμερα να κόπτονται για τη διατήρηση αυτών που οι ίδιοι κατήγγειλαν. 
Οι συνάδελφοι της Α.Π. ως επίδοξοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές καταγγέλλουν τη ΓΣΕΕ γιατί δεν υποτάχτηκε στους ανέξοδους κομματικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και στην «πρωτοβουλία» του υπηρεσιακού Υπουργού Εργασίας να «πανηγυρίζει» για το δήθεν ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ για τη μετενέργεια και τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, την ώρα που είναι ξεκάθαρο ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να τους ανατρέψει, ενώ ταυτόχρονα στους εργασιακούς χώρους δίνονται μάχες για να διασωθούν (όσο γίνεται) με τις ΣΣΕ.
Τα ευχολόγια και οι ανέξοδες προεκλογικές κορώνες........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δήλωση - Προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ





Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει στους κοινωνικούς εταίρους την πολιτική και την πρόταση του κόμματός του. Ο κ.Βενιζέλος μας παρουσίασε την πρόταση των 6 σημείων και έκανε ανάλυση αυτών των σημείων.
Ως ΓΣΕΕ επιμείναμε, όταν έχει ανοίξει πλέον ένας δημόσιος διάλογος, γύρω από την καταγγελία των μνημονίων της απαγκρίστρωσης, της σταδιακής αποδέσμευσης και όλων αυτών, ότι σε κάθε περίπτωση αυτό που απαιτείται είναι να επανέλθουν οι κατώτεροι μισθοί στα επίπεδα που η ίδια η ΕΓΣΣΕ προσδιόριζε, ταυτόχρονα να λειτουργεί ο θεσμός της συλλογικής αυτονομίας και του εργατικού δικαίου που βάναυσα έχει κακοποιηθεί στη χώρα μας κι αυτό προϋποθέτει τρία βασικά πράγματα: Να επεκτείνονται, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους εργαζόμενους, να καταργηθεί αυτή η απαράδεκτη ρύθμιση που έγινε με τον πρόσφατο μνημονιακό νόμο, για τη μετενέργεια των συμβάσεων και οι συμβάσεις να μετενεργούν με όλα τα δικαιώματα στους εργαζομένους και να αποκατασταθεί η λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς ύπνωσης αν δεν του έχει επιβληθεί και ευθανασία.
Τέλος, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο κάτι το οποίο είναι ηλίου φαεινότερο ότι ήταν πρόκληση προς όλη την κοινωνία, η κατάργηση που έγινε στην Εργατική Εστία και Κατοικία, δυο θεσμοί που βοηθούσαν τους πιο φτωχούς ανθρώπους χωρίς καμιά επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Γιατί η κατάργηση της Εργατικής Εστίας..................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελλάδα και Ιράν σε διαπραγματεύσεις για πιθανές εισαγωγές ιρανικού αερίου




Ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα ανάμεσα στην Τεχεράνη και σε αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης με αντικείμενο τις εισαγωγές ποσοτήτων φυσικού αερίου από το Ιράν σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επισημαίνουν πως η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της απόφασης που έλαβε η τουρκική κυβέρνηση να επιτρέψει τις εξαγωγές προς την Ευρώπη του ιρανικού πετρελαίου μέσω του δικού της δικτύου αγωγών.
Όπως σημειώνεται, στην κίνηση αυτή προβαίνουν οι δύο πλευρές ύστερα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco, καθώς το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρείες να υποχρεωθούν να ζητήσουν επισήμως να εισάγουν φυσικό αέριο από το Ιράν.
Στο μεταξύ, έχει προηγηθεί στις 4 Φεβρουαρίου η έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου με την οποία επιτρέπεται η διέλευση ιρανικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του τουρκικού δικτύου αγωγών, ενώ παράλληλα η επιβολή κυρώσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος του Ιράν, σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή, δεν αφορά τις εξαγωγές φυσικού αερίου, αλλά μόνο πετρελαίου.
Σε ανάλογες συζητήσεις με το Ιράν και την Τουρκία βρίσκεται, όπως σημειώνεται, εκτός από την Αθήνα και η Ελβετία.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως αυτή την στιγμή υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς έως και 36 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από το Ιράν, από τα οποία τα 26 εκατ. κ. μ. θα παρακρατούνται για τις ανάγκες της τουρκικής αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. κ. μ. προορίζονται για εξαγωγή στις ευρωπαϊκές χώρες.
Σημειώνεται, τέλος, πως το Ιράν δύναται να παράγει έως και 600 εκατ. κ. μ. φυσικού αερίου την ημέρα 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Ζημιές 1,4 Εκατ. Ευρώ Παρουσίασε η ΔΕΗ στο Α’ Τρίμηνο




Zημιές 1,4 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Τρίτη η ΔΕΗ για το α’ τρίμηνο του 2012. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν κέρδη ύψους 62 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η εικόνα αυτή είναι μάλλον…απογοητευτική για την δημόσια επιχείρηση.
Αναλυτικά, τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 232,0 εκατ. ευρώ έναντι 327,6 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2011, μειωμένα κατά 95,6 εκατ. ευρώ (-29,2%).
Το περιθώριο EBITDA ανήλθε σε 15,0%, σε σύγκριση με 23,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011. Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με τα αντίστοιχα μεγέθη του τέταρτου τριμήνου 2011, διαπιστώνεται ότι το EBITDA παρουσιάζει αύξηση κατά 257,3 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο EBITDA από -1,9% διαμορφώνεται σε 15,0%.
Η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2012 κατά 546 GWh (+3,6%), στις 15.916 GWh έναντι 15.370 GWh το πρώτο τρίμηνο του 2011. Με την εξαίρεση.............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα 45 Εκατ. Ευρώ τα Κέρδη των ΕΛΠΕ το Πρώτο Τρίμηνο του 2012





Ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 28,2 εκατ. ευρώ,  τα κέρδη των ΕΛ.ΠΕ.  στο α' τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκαν στα 45 εκατ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση. Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη του ομίλου έφτασαν τα 71 εκατ. ευρώ ανήλθαν ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 108 εκατ. (δημοσιευμένα) και στα 75 εκατ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΠΕ, η βελτίωση των ενδεικτικών διεθνών περιθωρίων διύλισης για σύνθετα διυλιστήρια (FCC) στο Α΄ τρίμηνο αντισταθμίστηκε από την πτωτική εγχώρια αγορά ως αποτέλεσμα της εφαρμογής νέων μέτρων λιτότητας και της αυξημένης αβεβαιότητας. 
Η εγχώρια ζήτηση πετρελαιοειδών υποχώρησε κατά 12% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω μειωμένων πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε άλλες επιλογές (κυρίως ηλεκτρικό ρεύμα), αντιδρώντας στην αυξημένη φορολογία και τις συνθήκες ρευστότητας. 
Παρά την αρνητική συγκυρία, ο Όμιλος διατήρησε τη θετική του επίδοση με Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA στα € 75 εκ. (+5% έναντι Α’ τριμήνου 2011), κυρίως λόγω μείωσης εξόδων, των έργων βελτίωσης ανταγωνιστικότητας και αυξημένων εξαγωγών. 
Τα Συγκρίσιμα Καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα € 45 εκ. (+1% έναντι Α’ τριμήνου 2011), επηρεασμένα από τη συνεισφορά των συμμετοχών σε ΔΕΠΑ και Elpedison και τα μειωμένα χρηματοοικονομικά έξοδα λόγω μειωμένου κεφαλαίου κίνησης σε σχέση με πέρυσι.
Τα δημοσιευμένα Καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €71 εκ...........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ