Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Σιάμισιης: Τα ΕΛΠΕ αντιμετωπίζουν το μέλλον με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό και επενδύσεις

Από το worldenergynews.gr
Στην διατήρηση, για άλλη μια χρονιά, υψηλής κερδοφορίας και το 2018 αναφέρθηκε  ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης στη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ασπρόπυργο σημειώνοντας ότι, παρά το δυσμενέστερο περιβάλλον διύλισης σε σχέση με το 2017, τα Συγκρίσιμα EBITDA διαμορφώθηκαν..

Αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση των ΕΛΠΕ συζητούν Δημόσιο και Λάτσης - Έχει ολοκληρωθεί μελέτη, οι αποφάσεις σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

Από το energypress.gr
Εφόσον υπάρξει συμφωνία των μετόχων (Ελληνικό Δημόσιο και Paneuropean του Ομίλου Λάτση) , νέο πλάνο εταιρικής διακυβέρνησης των ΕΛΠΕ είναι πιθανό να υιοθετηθεί στην έκτακτη γ.σ. που θα συγκληθεί για την προσαρμογή της εταιρείας στα δεδομένα του νέου νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρείες, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ευστάθιος Τσοτσορός, μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Τσοτσορός σημείωσε ότι ..

Eπιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου βλέπει η ΙΕΑ

Από το naftemporiki.gr
Μπορεί η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο να αυξήθηκε πέρυσι με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 2010, για φέτος όμως, η «όρεξη» για φυσικό αέριο αναμένεται να επιβραδυνθεί, όπως προβλέπει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας(ΙΕΑ).

Η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο σημείωσε αύξηση 4,6% το 2018, χάρη στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, τη μετάβαση..

Ευ. Τσοτσορός: Τα οικονομικά αποτελέσματα έχουν παγιώσει την εικόνα της επιτυχούς πορείας των ΕΛΠΕ - Ιστορικά ρεκόρ σε παραγωγή, πωλήσεις και εξαγωγές


Από το energypress.gr
Οι ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις του 2018, οι προτεραιότητες της τρέχουσας περιόδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις σε ένα ασταθές περιβάλλον διύλισης διεθνώς, η υλοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της πενταετίας 2019-2023, αλλά και η Στρατηγική του Ομίλου ΕΛΠΕ στο πλαίσιο του Ενεργειακού Μετασχηματισμού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για ένα βιώσιμο Αναπτυξιακό πρότυπο που θα εδραιώσει..

Το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, σε Αθήνα και Ιόνιο

Από το worldenergynews.gr
Από τις 12 Ιουνίου ως τις 22 Ιουνίου, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για παραγωγή..

Ατύχημα στη Βόρεια Θάλασσα, σκάφος έπεσε πάνω σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου

Από το newsbeast.gr
Η νορβηγική εταιρεία Equinor απομακρύνει τους εργαζόμενούς της από πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα έπειτα από ατύχημα με σκάφος που προσέκρουσε πάνω της.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία απομακρύνει..