Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Το πετρέλαιο είναι εντάξει με τους πολέμους, αλλά όχι τους εμπορικούς πολέμους

Από το energypress.gr
Είναι μια λυπηρή και ψυχρή αλήθεια ότι για ορισμένους, ο πόλεμος είναι ωφέλιμος. Σκεφτείτε πόσο αντιδρά η τιμή του πετρελαίου ακόμα και στη φήμη για πολεμικές διαμάχες.

Ο εμπορικός πόλεμος, όμως, είναι φιαφορετικός διότι συνήθως σημαίνει ότι μεγάλα τμήματα της οικονομίας θα δεχτούν ζημιά. Ενώ..

Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ΄ κατηγορίας

Από το ergasiaka-gr.net
Από το Υπουργείο Εργασίας εκδόθηκαν:

1.  Η υπ’ αριθ.  39278/1823/16-72018 (ΦΕΚ Β’ 3001) απόφαση η οποία καθορίζει τους όρους και προϋποθέσεις  για  την εκτέλεση προγραμμάτων επιμόρφωσης σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 22 του Κώδικα νόμων για  την  υγεία  και  την  ασφάλεια  των  εργαζομένων  (Κ.Ν.Υ.Α.Ε.)  που  κυρώθηκε  με  το  άρθρο..

Η Στροφή στα Βαθιά Νερά για Γεωτρήσεις Ευνοεί την Ελλάδα

Από το energia.gr
Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου ενθαρρύνουν μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως είναι η Royal Dutch Shell, η Total, η BP και η Equinor να επιστρέψουν στις γεωτρήσεις βαθέων υδάτων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο της, η εφημερίδα Financial Times. Μια προοπτική ιδιαιτέρως σημαντική για την Ελλάδα, καθώς μια σειρά σημαντικών στόχων εντοπίζονται σε ιδιαιτέρως βαθιά νερά, κυρίως νοτίως της Κρήτης.

Τα διεθνή έργα που προσφάτως έχουν εγκριθεί είναι φθηνότερα και …απλούστερα από όσα έχουν προηγηθεί, καθώς οι πετρελαϊκές - κολοσσοί επανέρχονται..

Αυτό που φοβάται η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο

Από το energypress.gr
Με μια τριλογία άρθρων στο Sigma Turkey, με τίτλο «Ενέργεια και Γεωπολιτική στον άξονα της Ανατολικής Μεσογείου και η Κύπρος», o Τούρκος ειδικός σε θέματα ενέργειας και πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής της τουρκικής ΤΡΑΟ, που ετοιμάζει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, Necdet Pamir, εστιάζει στην ενεργειακή θέση της Κύπρου, κατηγορεί την Τουρκία ότι δεν έχει αντιληφθεί τη στρατηγική της σημασία όπως άλλες μεγάλες δυνάμεις και, παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για νέες ανακαλύψεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα από τον ισραηλινό Τύπο αναφέρουν..