Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ExxonMobil announces corporate plans to 2027

 




ExxonMobil said today it has finalized corporate plans, which increase spending to $15 B on GHG emission-reduction projects over the next six years while maintaining disciplined capital investments in its industry-leading portfolio. The plans..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου κατά 910.000 βαρέλια - Ανοδικά +3,5% οι τιμές

 




Μειώθηκαν τα αποθέματα του πετρελαίου κατά 910.000 βαρέλια σύμφωνα με, την EIA την εβδομάδα που πέρασε.

Οι αναλυτές ανέμεναν 1,237 εκατ βαρέλια. Αντίστοιχα για την βενζίνη ..

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Απάντηση για τα έργα αποκατάστασης στο Σχίνο Κορινθίας

 



Διευκρινιστικές απαντήσεις για όσα καταγγέλθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα (αποσπάσματα αναδημοσιεύσαμε στο «Ο “ανάδοχος αποκατάστασης” εξαφανίστηκε…»), έδωσε, με σχετική επιστολή της, της 30.11.2021, προς τη Διεύθυνση Δασών Κορινθίας, η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛ.ΠΕ.) η οποία..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.E. ''ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ''

 


«Μόνο ένα lockdown θα ρίξει τις τιμές του πετρελαίου»

 





Δεδομένης της μεγάλης και βαθιάς εξάρτησης του κόσμου από τα ορυκτά καύσιμα, οι τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στα 150 δολάρια, σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε ο Christopher Wood από την Jefferies και..

Το μέλλον στις αερομεταφορές είναι τα βιοκαύσιμα

 



Τα αρχικά ευρήματα από μια παγκόσμια πρώτη μελέτη για τον αντίκτυπο του 100% βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου (SAF) και στους δύο κινητήρες ενός εμπορικού τζετ, έδωσαν υποσχόμενα πρώιμα αποτελέσματα.

Η μελέτη ECLIF3, στην οποία συμμετείχαν η Airbus, η Rolls-Royce, το γερμανικό ερευνητικό κέντρο DLR και η Neste, παραγωγός καυσίμου SAF, σηματοδοτεί την..

National security review stalls sale of Shell U.S. refinery to Mexican state oil firm

 




A national security review has delayed the sale of Royal Dutch Shell's controlling interest in a Texas refinery to Mexico's national oil company Petroleos Mexicanos (Pemex), Shell said on Tuesday.

Shell in May disclosed a sale..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Η Shell Μελετά Επιστροφή στη Λιβύη με Ηλιακό Έργο, Αλλά και Νέα Κοιτάσματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

 




Η Royal Dutch Shell εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής της στη Λιβύη με σχέδιο για την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων και υποδομών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και ένα ηλιακό έργο, μια δεκαετία μετά την έξοδο της από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής λόγω των αναταραχών. Το σχέδιο, λεπτομέρειες του οποίου είδε το Reuters, σηματοδοτεί ..