Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου




Όσο η αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση κατ΄εντολή της Τρόικα συνεχίζεται, ο κόσμος της εργασίας είναι υποχρεωμένος να μαζεύει όλες τις αντοχές του και να αγωνίζεται.
Η παραδοχή του λάθους δεν τους ξεπλένει. 
Δεν έκαναν ένα απλό υπολογιστικό λάθος. Κατέστρεψαν έναν ολόκληρο λαό.
Αυτό που ζητάμε εδώ και τώρα είναι να αλλάξει αυτή η πολιτική.
Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποκατασταθεί το δίκαιο για τους εργαζομένους, οι οποίοι πλήρωσαν το βαρύτερο φόρο, το φόρο αίματος, το φόρο της ανεργίας. 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Ηχηρή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από τους εργαζόμενους


Ηχηρή καταδίκη των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική

Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα και πάνω από 12.000 στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τους διοργανωτές, βγήκαν στους δρόμους συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις  της ΓΣΕΕ της  ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Σε σημαντικά μικρότερα νούμερα αποτιμά τις κινητοποιήσεις η αστυνομία. Πάντως, γενική εκτίμηση είναι ότι υπήρξαν δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων και υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι έχει αρχίσει να προβληματίζει τους εξαντλημένους οικονομικά εργαζόμενους η οικονομική αιμορραγία που υφίστανται από τη συμμετοχή στις απεργίες και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα συνδικάτα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Έκκληση ΟΗΕ για παγκόσμιο συντονισμό κατά αστεροειδών




Σήμερα, ο ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου για την παρακολούθηση της απειλής που δημιουργείται από τους αστεροειδείς και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη.
Εμπειρογνώμονες από το Γραφείο του ΟΗΕ για Υποθέσεις του Διαστήματος (UNOOSA) που πραγματοποιούν σύνοδο στη Βιέννη δήλωσαν ότι επεξεργάζονται μια πρόταση για μια τέτοια συντονισμένη αντίδραση και σχηματίζουν τώρα δύο ομάδες εργασίας που θα μελετήσουν τον τρόπο άμυνας απέναντι σε μεγάλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να συγκρουστούν με τη Γη.
"Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά προετοιμάζοντας τους εαυτούς μας γι' αυτό", δήλωσε ο Λιντλεϊ Τζόνσον, ο οποίος είναι επικεφαλής του προγράμματος για τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη στην αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA).
Η 11ήμερη σύνοδος λαμβάνει χώρα ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι στους κινδύνους από τους μεγάλους αστεροειδείς του διαστημικού χώρου, μετά από την πτώση του μετεωρίτη την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία, αλλά και τον αστεροειδή που πέρασε πολύ κοντά από τη Γη.
Αν και ο μετεωρίτης που κατέπεσε στη Ρωσία εκτιμάται ότι είχε διάμετρο 15 μέτρων, το UNOOSA προετοιμάζεται για αστεροειδείς που είναι μεγαλύτεροι από 1 χιλιόμετρο και θα είχαν παγκόσμιες συνέπειες αν χτυπούσαν τη Γη.
Ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος να συμβεί αυτό μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών.
Παρ' όλα αυτά, το σχεδιαζόμενο νέο δίκτυο και οι ομάδες εμπειρογνωμόνων θα εκτιμήσουν τις επερχόμενες απειλές και θα ενημερώσουν τις χώρες σχετικά με τα πιθανά αμυντικά σενάρια, δήλωσε ο ειδικός του UNOOSA Σέρχιο Καμάτσο.
Οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να πλήξουν τους αστεροειδείς με πυραύλους για να αλλάξει η τροχιά τους ή να τους ανατινάξουν με πυρηνική βόμβα ως μέτρο έσχατης ανάγκης.
Το σώμα αυτό του ΟΗΕ έχει επίσης ως στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που μικρότερα αντικείμενα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική Ρωσία.
Ο Τζόνσον είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν γνώσεις σχετικά με τέτοια φαινόμενα, ακριβώς όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν να υποχωρούν για να αποφύγουν ένα τσουνάμι.
"Όταν βλέπουμε μια λευκή λάμψη και μια μεγάλη (συμπύκνωση) λευκού καπνού στον ουρανό πιθανώς δεν είναι καλή στιγμή για να σταθεί κάποιος στο παράθυρο και να το παρατηρεί αυτό, επειδή μπορεί να ακολουθήσει μια έκρηξη", τόνισε.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Παραιτήσεις ζητα η Αριστερή πρωτοβουλία



Ανακοίνωση   –   Καταγγελία της Αριστερής Πρωτοβουλίας  ΠΑ.ΣΟ.Κ
Να παραιτηθούν ΤΩΡΑ οι διορισμένοι υβριστές
Αφού μετέτρεψαν μια πολιτική διαδικασία σε φάντασμα.
Αφού επινόησαν ερωτηματολόγια, πολιτικές θέσεις
υψηλής …κοπτοραπτικής και εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας…
Αφού διόρισαν ΕΚΑΠ, εφορευτικές επιτροπές και «αριστείνδην» κατά πως βολεύει…
Αφού αναιρούν μέχρι και σήμερα εγκυκλίους με νέες εγκυκλίους…
Αφού μέχρι και σήμερα, πλην επιλεκτικών διαρροών, για να πετύχουν τη σωστή «προετοιμασία» δεν είναι γνωστό το πόσοι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν…
Αφού το μέτρο της εκλογής έγινε ασανσέρ με μπόνους και τιμωρίες, με προσθέσεις και αφαιρέσεις…
Αφού ευτέλισαν τις οργανώσεις του εξωτερικού…
Σήμερα προχώρησαν και σε πρωτοφανείς, απολίτικες και προσωπικές επιθέσεις.
Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα, με την προκλητική επίθεση του διορισμένου στο κράτος και την ΕΚΑΠ Γρ. Φελώνη, κατά εκλεγμένων γραμματέων Ν.Ε. του Λεκανοπεδίου, απαιτούμε την άμεση παραίτηση των 4 διορισμένων μελών της ΕΚΑΠ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ούτε από κηπουρούς νέας κοπής, ούτε από φυτευτούς προεδρικών αυλών.
Πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη από μάγειρες εκλογικών διαδικασιών, που υβρίζουν και προκαλούν, την ίδια στιγμή που έχουν αποτύχει παταγωδώς σε ότι ανέλαβαν.
Ότι και να κάνουν τη βάσανο της πολιτικής απολογίας για τα «κατορθώματα» τους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απαξίωση δεν θα τη γλυτώσουν! 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Χίλιες λέξεις . . .


 ΠΗΓΗ:topontiki.gr

"ΔΥΝΑΤΑ" ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Εκλεισε δύο "οικόπεδα" η Τotal στην Κύπρο - "Πακέτο" θέλει η Γαλλία ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου




Η γαλλική Total θα προχωρήσει το 2014 σε εξορύξεις για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά προτίθεται να τρυπήσει και βαθύτερα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Total, η οποία πήρε τα δικαιώματα για διερευνητικές γεωτρήσεις στα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, θα τρυπήσει και για πετρέλαιο
Ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Νεοκλής Συλικιώτης, μετά από συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Total στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι εντός των ημερών η εταιρεία θα καταθέσει 24 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα υπογραφής των συμβολαίων και παράλληλα θα υποβάλει το αρχικό της πλάνο για τις σεισμογραφικές έρευνες και τις εξορύξεις.
Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη, κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκε ότι η Total θα προχωρήσει στις διαδικασίες για άνοιγμα γραφείων της στην Κύπρο, καθώς και για την πορεία υλοποίησης των υποχρεώσεων της εταιρείας που πηγάζουν μέσα από το συμβόλαιο αναλογικού καταμερισμού που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο υπουργός Εμπορίου αποκάλυψε, επίσης, ότι η κυβέρνηση μετά από αίτημα της Noble έδωσε το πράσινο φως στην αμερικανική εταιρεία να παρουσιάζει τα σεισμογραφικά δεδομένα σε άλλες εταιρείες.
Η γαλλική Total, έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα και αυτό μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί  να χαρακτηριστεί ενώ συμμετέχει και στην πρόταση προς την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, αφού οι μεν αμερικανικές εταιρείες έχουν (βασικά οι Shell και Exxon) στενές σχέσεις με την Τουρκία, οι δε ρωσικές υποψηφιότητες αντιμετωπίζουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα και αντιδράσεις από πλευράς δυτικών.
Άλλωστε το παιχνίδι έχει να κάνει με την προσπάθεια μείωσης της εξάρτησης των Ευρωπαίων από τα ρωσικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ειδικά του φυσικού αερίου και αυτό "πουλά" η Ελλάδα ως προοπτική αυτή την στιγμή
Η Τοtal έχει εξελιχθεί σε μεγάλο "παίκτη" στα ενεργειακά της Μεσογείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς έχει μετά την αλλαγή του καθεστώτος αναλάβει την διαχείριση και εκμετάλλευση τεράστιων κοιτασμάτων στην Λιβύη, ενώ "παίζει δυνατά" και στο Ιράκ.
Η χθεσινή επίσκεψη Φ.Ολαντ, είχε άμεση σχέση με την προοπτική η Total να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο στα συμβόλαια εξόρυξης που θα μοιραστούν την επόμενη πενταετία στην Ελλάδα σε ότι αφορά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ρόλο που φαίνεται ότι κερδίζει και στην Κύπρο.
Η Τotla θεωρείται politicaly correct και έχει ισχυρό γεωστρατηγικό άλλοθι για την Ελλάδα έναντι των ΗΠΑ. Σε τελική ανάλυση για την Ελλάδα, είτε "ρωσική" γάτα, είτε "γαλλική" γάτα το θέμα είναι να πιάνει "ποντικια" στην ΑΟΖ
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Βενζινοπώλες: Θετική κίνηση η επιδότηση του συστήματος εισροών - εκροών




Την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να επιδοτήσει την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών στα πρατήρια χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ).
Όπως τονίζει η ομοσπονδία, η επιδότηση θα έχει οφέλη για τα δημόσια έσοδα, την προστασία των καταναλωτών και την προστασία των βενζινοπωλών από παραβατικές καταστάσεις, κυρίως λαθρεμπορίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΒΕ αναφέρει:
«Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα που φέρουν το υπουργείο Ανάπτυξης να ετοιμάζει απόφαση για την επιδότηση  της εγκατάστασης των συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Η εξέλιξη αυτή, εφόσον υλοποιηθεί άμεσα, αποδεικνύει  ότι επιτέλους η Πολιτεία δείχνει αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε ένα πάγιο αίτημα του κλάδου μας.
Η επιδότηση αυτή θα έχει οφέλη, για τα δημόσια έσοδα, για την προστασία των καταναλωτών και για την προστασία των βενζινοπωλών από παραβατικές καταστάσεις, κυρίως λαθρεμπορίας.
Σημειώνουμε, ότι εφόσον τα συστήματα εγκατασταθούν σε όλα τα στάδια, τα αποτελέσματα θα είναι και ανταποδοτικά ως προς την επιδότηση για το κράτος και αναπτυξιακά για την οικονομία.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είναι σημαντικό το ύψος της ενίσχυσης να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την απαιτούμενη επένδυση ώστε τα συστήματα να εγκατασταθούν σε όλα τα πρατήρια το συντομότερο δυνατόν.
Αναμένουμε την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης  από το  υπουργείο σχετικά με τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης,  καθώς και του χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης.»
 ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Τίτλος του φετινού Συνεδρίου του Σ.ΒΙ.Β.Ε. είναι «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020»




ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αναγνωρίζοντας το σηµαντικό ρόλο που καλείται να παίξει ο κλάδος των βιοκαυσίμων στην οικονοµία και το περιβάλλον της χώρας και της περιοχής της Ευρώπης γενικότερα, ο Σ.ΒΙ.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδας) διοοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής το 1ο του Ετήσιο Συνέδριο του την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Athens Hilton σηματοδοτώντας την έναρξη ενός κύκλου συνεδρίων με τον τίτλο
"ΣΒΙΒΕ Conferences"
που φιλοδοξεί να αποτελέσει το κομβικό σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων όλων των εμπλεκόμενων εταίρων -θεσμικών, οικονομικών, παραγωγικών, τεχνολογικών και κοινωνικών και θα διοργανώνεται από το σύνδεσμο σε ετήσια βάση.
Στόχος του ΣΒΙΒΕ Conferences είναι η ολιστική προσέγγιση του κλάδου των βιοκαυσίμων, η ενδελεχής εξέταση των ιδιαιτεροτήτων του κλάδου καθώς και η ανασκόπηση και η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων του κλάδου στην Ελλάδα και διεθνώς και η ανάλυση των τάσεων και των προοπτικών, η ανταλλαγή απόψεων και η εξαγωγή χρήσιµων συµπερασµάτων.

Τίτλος του φετινού Συνεδρίου του Σ.ΒΙ.Β.Ε. είναι
«Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020»
και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και τοποθετήσεις από διακεκριμένους οµιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολιτικές τοποθετήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (panel discussions) µεταξύ των παραγόντων της αγοράς.
Το συνέδριο «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020» πρόκειται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων συμπεριλαμβάνοντας τις εξής ενότητες:
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Η ΕΛΠΕ ανήκει στον ελληνικό λαό" - Ανακοίνωση της ΠΚ εργαζομένων στην εταιρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ




Την "ολοκληρωτική παράδοση των ΕΛΠΕ στο θαυμαστό!!!! κόσμο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της λαμογιάς", μετά και την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση των μετόχων, καταγγέλλει η πολιτική κίνηση εργαζομένων στα ΕΛΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚ
1.Η σταδιακή απώλεια του δημόσιου και εθνικού ελέγχου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση των μετόχων, σύμφωνα με την οποία καταργείται και μηδενίζεται το όριο συμμετοχής του δημοσίου στη μετοχική σύνθεση των ΕΛ.ΠΕ., είναι η τελευταία πράξη ολοκληρωτικής παράδοσης της εταιρείας στο θαυμαστό!!!! κόσμο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της λαμογιάς, από μια συγκυβέρνηση ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που τον στηρίζει και στηρίζεται απ’ αυτόν.
Με την τροποποίηση αυτή, η στρατηγικής σημασίας επιχείρηση (ΕΛΠΕ) χάνει πλέον κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής στον τομέα ενέργειας, σε ένα τομέα που ιστορικά οι επιχειρήσεις του αναπτύσσονται και εκσυγχρονίζονται κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου. Σήμερα οι δημόσιες ενεργειακές επιχειρήσεις  (ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ)  μεταβάλλουν προσανατολισμό, παραδίδονται εκσυγχρονισμένες και έτοιμες για εκμετάλλευση στους ιδιώτες και μάλιστα συνήθως με το αζημίωτο για όσους αποφασίζουν την παράδοση τους (βλέπε σημειώσεις Τσοχατζόπουλου για μίζες με ονοματεπώνυμα για το προηγούμενο πακέτο παραχώρησης στο Λάτση )
Κλείνει έτσι ένας κύκλος που ενώ ξεκίνησε με τον εκσυγχρονισμό του διυλιστηρίου του Ασπροπύργου,  τα οράματα για Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου,  άλλαξε ρότα με την κατάπτυστη συγχώνευση του 2003 και ολοκληρώνεται με το ξεπούλημα όλης της ΕΛΠΕ.  Δε θα χρειάζεται πλέον ο όμιλος Λάτση ή ο μελλοντικός ιδιοκτήτης να «βαφτίζει» τους ανθρώπους του εκπροσώπους του Δημοσίου για να διοικούν την εταιρεία. Θα  διοικούν, θα διαπραγματεύονται και θα διαχειρίζονται τον κόπο τόσων χιλιάδων εργαζομένων, θα καθορίζουν τις τιμές  που επηρεάζουν ολόκληρη την οικονομία χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα. Θα μπορούν επιτέλους να στήσουν τον μαύρο εργοδοτικό μηχανισμό που ξέρουν καλά οι παλιοί εργαζόμενοι της ΠΕΤΡΟΛΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ;

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; Ελλάδα: 13η στην ανεργία - 1η στο χρέος παγκοσμίως!




Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 13η θέση παγκοσμίως στα ποσοστά ανεργίας σε σύνολο 184 χωρών, σύμφωνα με τον οργανισμό καταγραφής παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων Trading Economics.
Οπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία μόλις σε 25 χώρες του κόσμου η ανεργία ξεπερνά το 20% και η Ελλάδα με 27% βρίσκεται κάτω από τις χώρες Τζιμπουτί, Κονγκό, Ναμίμπια, Κόσοβο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αϊτή, Κένυα, Μπουρούντι, Μαυριτανία, Σκόπια, Ρουάντα και Σουαζιλάνδη.
Πίσω της ακολουθούν: Δημοκρατία του Κονγκό, Αγκόλα, Ισπανία, Λεσότο, Νότια Αφρική, Παλαιστίνη, Νιγηρία, Ιράκ, Τσαντ, Σερβία, Ισημερινή Γουινέα και Κροατία.
Μεταξύ των χωρών αυτών, ο συνδυασμός με το χρέος αναδεικνύει την Ελλάδα μακράν πρώτη με διαφορά καθώς το χρέος του 170,6% σε σχέση με το ΑΕΠ τη φέρνει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.
Δεύτερη χώρα από τις συγκεκριμένες 25 είναι το Ιράκ με χρέος 88,7% και η Ισπανία με 69,3% του ΑΕΠ.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Σχέδιο νόμου για τους ανασφάλιστους ανέργους




Μέτρα προστασίας υπέρ των ανασφάλιστων ανέργων, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και βαριές κυρώσεις για υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές, προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο «σκούπα» 76 άρθρων του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή.
Με το σχέδιο νόμου παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012. Ακόμη, προβλέπεται ότι η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα μητρώα του Οργανισμού.
Συνιστάται επίσης στον ΟΑΕΔ, ειδικός λογαριασμός ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων για τη χορήγηση βοηθήματος σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και ειδικός λογαριασμός για την υλοποίηση προγραμμάτων των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που καταργήθηκαν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Φοβάται τουρκική προβοκάτσια μετά τη γαλλική στήριξη εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων




Τουρκική προβοκάτσια φοβάται η ελληνική κυβέρνηση μετά και τη στήριξη που εξέφρασε η Γαλλία για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Επιτελείς του Πενταγώνου έχουν λάβει εντολή να παρακολουθούν εντατικά τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς το περιβάλλον «ελλοχεύει κινδύνους» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Τόσο από στρατιωτικές όσο και από διπλωματικές πηγές εκφράζονται φόβοι πώς οι Τούρκοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια στις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι, «η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ανακηρύξει ΑΟΖ και θα το κάνει με τις σωστές κινήσεις που απαιτούνται». Πόσο μάλλον όταν εκφράστηκε η απόλυτη στήριξη του Ολάντ στην ανακήρυξη της ΑΟΖ με συμμετοχή της Γαλλίας στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.
Ήδη, οι Τούρκοι έδειξαν την ενόχληση τους σχεδόν την ίδια στιγμή που Σαμαράς και Ολάντ μιλούσαν για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ.
Στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου «σηκώθηκαν» δύο ανακοινώσεις που έκαναν λόγο για δήθεν παραβιάσεις του εναερίου χώρου τους και των χωρικών τους υδάτων. «Ελληνικό αεροσκάφος C-27J παραβίασε τον εναέριο χώρο μας για 1 λεπτό νοτιοδυτικά την χερσονήσου Datca», υποστήριζε στην μία ανάρτηση του το Τουρκικό Επιτελείο, ενώ στη δεύτερη ανέφερε πώς, «σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα δυτικά της επαρχίας Didim».
Στρατιωτικές πηγές χαρακτηρίζουν τις αναρτήσεις αυτές ως «προειδοποιητικές βολές», ενώ σημειώνουν πώς την περίοδο αυτή οι Τούρκοι πραγματοποιούν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις στο νότιο Αιγαίο, προγραμματίζουν νέες και θέλουν εντός του Μαρτίου να «βγάλουν» το νέο ερευνητικό σκάφος τους στο Αιγαίο για σεισμικές έρευνες.
«Μία αύξηση της έντασης στο Αιγαίο είναι πολύ πιθανή», τόνισε ανώτατος αξιωματικός του Πενταγώνου, μη αποκλείοντας ακόμη και «θερμό επεισόδιο». Η νυχτερινή «διείσδυση» τουρκικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο δεν ήταν τυχαία, ούτε μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός πώς μετά από επίσημες ανακοινώσεις για την ΑΟΖ από Έλληνες αξιωματούχους η Άγκυρα απαντά σε υψηλό τόνο εκφράζοντας απειλές και εγείροντας νέες αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας.  
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει συνεχή ενημέρωση για τις τουρκικές κινήσεις και αναμένει την αντίδραση της Άγκυρας για το θέμα της ΑΟΖ ειδικά μετά τις κοινές δηλώσεις με τον Ολάντ. Αυτός είναι και ο λόγος που έσπευσε να πεί πώς «προσανατολισμός της Ελλάδας είναι η φιλία με την Τουρκία, αλλά ορισμένες συμπεριφορές δεν βοηθούν».
Μήνυμα επίσης στην Τουρκία ήταν και το ότι, «θα κινηθούμε βάσει του διεθνούς δικαίου που έχουμε υπογράψει», ενώ τα ελληνικά κοιτάσματα «αποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές για την Ευρώπη». Με λίγα λόγια ο Σαμαράς διεμήνυσε στην Άγκυρα πώς η Ελλάδα έχει τη στήριξη των ισχυρών της Ευρώπης για να ανακηρύξει ΑΟΖ και να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της. Μετά επιχειρήματα αυτά θα μεταβεί στην Τουρκία στις 4 και 5 Μαρτίου για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πίνακες με τις νεες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ψηφίστηκαν χθες

Αποσπασμα
 Ψηφίστηκε εχθές η επικαιροποίησης του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής Δείτε τους Πινακες Με τις “μισθολογικές παρεμβάσεις” και τους “εξ ορθολογισμούς”
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ !...




Σειρά προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί, καταγγέλλουν αδιαφανείς μεθοδεύσεις και αντικαταστατικά μαγειρέματα αριστίδην συνέδρων. Καλούν μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση του καταστατικού, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη…
Σε ανοικτή επιστολή που υπογράφουν οι Διαμαντίδης Ιωάννης, Διαμαντοπούλου Κατερίνα, Καρχιμάκης Μιχάλης (Γραμματέας Ε.Σ Μέλος), Νιώτης Γρηγόρης, Νούσιος Βασίλης, Οικονόμου Παντελής, Παπαηλιού Άσπα, Πεταλωτής Γιώργος, Στρατάκης Μανώλης, Σωτηρίου Ιωάννης, όλοι μέλη της ΚΟΕΣ, καταγγέλλουν φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου «κριτηρίου» για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση την συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες.
Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρουν :
«Στην τελική ευθεία πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνουν τα περιστατικά απαράδεκτων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Επιλεκτική και όχι ενιαία αναλογία εκπροσώπησης των οργανώσεων, με κορυφαίο δείγμα την απόπειρα να μειωθεί η εκπροσώπηση των απόδημων Ελλήνων.
Φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου “κριτηρίου” για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση την συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες.
Διορισμός εφορευτικών επιτροπών αντί εκλογής. Ασάφειες για κρίσιμα ζητήματα ελάχιστες μέρες πριν την εκλογή συνέδρων. Άγνωστος αριθμός “αριστίνδην” συνέδρων και ύποπτη μη ανακοίνωση τους με αποκλεισμό πολλών πρώην Βουλευτών και μελών κεντρικής επιτροπής που είχαν ιστορική διαδρομή με αγώνες για το κίνημα.
Η εκτίμηση αυτή δεν είναι μόνο δική μας. Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τιμήσει την δέσμευση του να προασπίσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του Κινήματος και να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Καταστατικού, που αφορούν την διεξαγωγή των προ-συνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την ιδιότητα του αυτή, έχει την πρώτη ευθύνη για την διασφάλιση της ενότητας του Κινήματος. Σε μια στιγμή σημαντικών προκλήσεων για την χώρα και την Παράταξη, θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει αποπροσανατολισμός με τέτοιες ανούσιες, σε τελική ανάλυση, μεθοδεύσεις.
Το μήνυμα μας είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, η Παράταξη δεν θα αφήσει την ευκαιρία του Συνεδρίου για θετικές εξελίξεις, να πάει χαμένη». 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Τράπεζες: «Φέρτε πίσω τους τόκους που εισπράξατε τώρα»


Τράπεζες: «Φέρτε πίσω τους τόκους που εισπράξατε τώρα»

Από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε –με εγκύκλιο- να φορολογήσει αναδρομικά τους τόκους των καταθέσεων, επόμενο ήταν να το δούμε και αυτό. Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, καλεί με δελτίο τύπου χιλιάδες καταθέτες να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους …για υπόθεσή τους. Τι συμβαίνει; Σε χιλιάδες περιπτώσεις, οι καταθέτες έχουν σηκώσει τα χρήματά τους και μαζί με αυτά και τους τόκους. Όμως οι τόκοι έχουν φορολογηθεί με 10% και το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τις τράπεζες να παρακρατήσουν αναδρομικά και το υπόλοιπο 5% εξαιτίας του ότι ο φορολογικός συντελεστής έχει ήδη αναπροσαρμοστεί από την 1/1/2013 στο 15% από 10% που ήταν το 2012.


Σε τι συνίσταται η αναδρομική φορολόγηση; Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι ο συντελεστής 15% επιβάλλεται με βάση την ημερομηνία καταβολής των τόκων. Δηλαδή, δεν λαμβάνεται υπόψη η χρονική περίοδος στην οποία «γεννήθηκαν» οι τόκοι αλλά πότε αποδόθηκαν στον καταθέτη. Δείτε ένα χαρακτηριστικό και καθόλου ακραίο παράδειγμα. Καταθέτης προχώρησε στη σύναψη προθεσμιακού λογαριασμού ύψους 100.000 ευρώ στις 10 Ιανουαρίου του 2012. Η προθεσμιακή κατάθεση είχε ετήσια διάρκεια και έληξε στις 10 Ιανουαρίου του 2013. Ο καταθέτης, εισέπραξε, 5000 ευρώ τόκους, η τράπεζα του παρακράτησε 500 ευρώ για τον φόρο (επειδή ακόμη δεν είχε ψηφιστεί η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 10% στο 15%) ενώ το συνολικό ποσό των 104.500 ευρώ ο καταθέτης τα μετέφερε σε άλλη τράπεζα που του υποσχέθηκε υψηλότερο επιτόκιο. Και τώρα; Το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι ο συγκεκριμένος καταθέτης οφείλει να πληρώσει επιπλέον 250 ευρώ. Όμως η τράπεζα δεν έχει πλέον τον τραπεζικό λογαριασμό στο «σεντούκι» της. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα μπορούσε να σηκώσει αυτόματα τα χρήματα καθώς αυτό προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Ο καταθέτης έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Και τι γίνεται τώρα; Μπάχαλο. Βγαίνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και απευθύνει δημόσια έκκληση. Δείτε την ανακοίνωση:
«Με τη νέα Εγκύκλιο του ΠΟΛ. 1023/11-02-2013, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε οδηγίες για την είσπραξη του επιπλέον φόρου 5% από τις τράπεζες, εφόσον αυτό είναι εφικτό, και την απόδοσή του στο Δημόσιο έως το τέλος Μαρτίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει ο δικαιούχος να καταβάλει ο ίδιος τον επιπλέον φόρο 5% με δήλωση στη Δ.Ο.Υ. του μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013. Για το σκοπό αυτό, η τράπεζά του υποχρεούται να του χορηγήσει σχετική βεβαίωση. Έχοντας τα ανωτέρω υπόψη, παρακαλούνται οι πελάτες των Τραπεζών, καταθέτες και επενδυτές, να επικοινωνήσουν με την Τράπεζά τους για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και την τακτοποίηση τυχόν σχετικών εκκρεμοτήτων τους ή τη λήψη της σχετικής βεβαίωσης». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ                                          ΒΕΑ                               ΒΕΘ                         ΒΕΕ

Ψήφισαν 111                                      Ψήφισαν 664                 Ψήφισαν 545           Ψήφισαν 468
Λευκά 5                                               Λευκά 22                         Λευκά 14                Λευκά 11
Άκυρα 5                                               Άκυρα 6                            Άκυρα 6                  Άκυρα 20

ΣΚΕΕΠ : 48                                         155                                           98                      107

ΕΝΙΑΙΑ- ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ : 41              228                                      384                      258
ΕΛΚΕ : 12                                              197                                     41                        37
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : 0                56                                         2                         35


Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων εκλέχθηκαν οι: Οφθαλμίδης Παναγιώτης από την ΕΝΙΑΙΑ- ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ και Παπαγιανόπουλος Κώστας από την ΣΚΕΕΠ.



ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Την Πέμπτη θα γίνει η καταμέτρηση για τον Οικονομικό και Διοικητικό απολογισμό του Σωματείου.

Sintez: Ανοικτό το Ενδεχόμενο Συνεργασίας με Τρίτο Εταίρο για την Εξαγορά της ΔΕΠΑ




Ξένο εταίρο για την απόκτηση της ΔΕΠΑ φέρεται να αναζητά η ρωσική εταιρεία Sintez, ώστε να κάμψει τις ανησυχίες για υπερβολική εξάρτηση της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Σε χθεσινή του συνέντευξη, ο Αντρέι Κορόλεφ, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας, η οποία φέρεται να έχει υποβάλλει ως τώρα την μεγαλύτερη προσφορά για την απόκτηση της ΔΕΠΑ, τόνισε ότι η Sintez ελπίζει ότι «μία συνεργασία θα απομακρύνει κάθε ανησυχία».
Οι όροι του διαγωνισμού προβλέπουν ότι οι εταιρείες που πέρασαν στον τελικό γύρο προσφορών μπορούν να προχωρήσουν σε κοινοπραξία με κάποια από τις εταιρείες που αποκλείστηκαν στον προηγούμενο γύρο. Έτσι, μεταξύ των πιθανών εταιρειών για συνεργασία με την ρωσική εταιρεία βρίσκονται οι ιταλικές Eni και Edison και η ισπανική Enagas. Ωστόσο, ο Κορόλεφ τόνισε ότι αν και η εταιρεία του βλέπει θετικά μία τέτοια συνεργασία, δεν έχει έρθει σε επαφή με καμία από αυτές. 
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι, καθώς η προθεσμία για μία τέτοια συμφωνία λήγει στις 15 Μαρτίου, ίσως η εταιρεία του να μην έχει τον απαιτούμενο χρόνο για συνομιλίες με πιθανούς εταίρους.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αναφέρει πως Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εκφράσει ανησυχίες για το ρωσικό ενδιαφέρον, επιμένοντας πάντως ότι θα γίνει δεκτή η υψηλότερη προσφορά.
"Θα θέλαμε άλλες εταιρείες να είχαν την ευκαιρία, κυρίως από την Ευρώπη, να συμμετάσχουν σε μια κοινοπραξία", δηλώνει υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος και προσθέτει. "Αλλά η διαδικασία για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν λαμβάνει υπόψη την πολιτική διάσταση. Όποιος καταθέσει την υψηλότερη προσφορά θα κερδίσει τον διαγωνισμό". 
ΠΗΓΗ:energia.gr