Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Shell: Κέρδη 9,5 δισ. δολ. το γ΄τρίμηνο 2022 - Προς αύξηση μερίσματος κατά 15%

 



Kέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 9,45 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Shell, μειωμένα από το ρεκόρ του προηγούμενου τριμήνου λόγω της ασθενέστερης διύλισης και των συναλλαγών φυσικού αερίου.

Παράλληλα ανακοίνωσε σχέδια για σημαντική αύξηση του μερίσματός της μέχρι το τέλος του έτους, όταν ο διευθύνων σύμβουλός της..

Η Exxon ναύλωσε πλοίο για τις σεισμικές έρευνες ΝΔ της Κρήτης - Προμηθευτής η PGS όπως και στην Εnergean

 




Τις μηχανές τους ζεσταίνουν δύο πλοία από το στόλο των πλοίων της νορβηγικής εταιρίας PGS για να πιάσουν δουλειά στις ελληνικές θάλασσες Νότια και Νοτιο- Δυτικά της Κρήτης και Δυτικά της Κέρκυρας στο Ιόνιο Πέλαγος. To ένα για λογαριασμό της ExxonMobil (operator της..

TotalEnergies: Υπερδιπλασιάστηκαν από πέρυσι τα κέρδη της, στα 9,86 δισ. δολάρια το γ' τρίμηνο



Ισχυρό άλμα στην κερδοφορία της είδε στο τρίτο τρίμηνο η TotalEnergies, λαμβάνοντας ώθηση από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που υποσκέλισαν τη νέα απομείωση τη Ρωσία.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη τρίτου..

Η πιθανή απαγόρευση των εξαγωγών προϊόντων διύλισης πετρελαίου των ΗΠΑ θα αμφισβητούσε τις ήδη περιορισμένες παγκόσμιες αγορές και τα συστήματα διύλισης

 


Μια προτεινόμενη απαγόρευση εξαγωγής ραφιναρισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ θα εξοικονομούσε τους καταναλωτές των ΗΠΑ στην αντλία βενζίνης, αλλά θα δημιουργούσε σημαντικές προκλήσεις και κόστος για τα συστήματα διύλισης των ΗΠΑ και παγκοσμίως , σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Wood Mackenzie.

Χρησιμοποιώντας το Μοντέλο Προμήθειας..

«ΟΚ» Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Κοινή Εταιρεία Motor Oil – ΔΕΗ στην Αγορά Υδρογόνου

 




Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού – με την υπ΄αριθ. 797/2022 απόφαση της, κατ’ άρθρο 8 παράγραφο 3 του ν. 3959/2011-  στη δημιουργία κοινής επιχείρησης, της υπό σύσταση εταιρίας με την επωνυμία «HELLENIC HYDROGEN Α.Ε.» στον χώρο παραγωγής και προμήθειας πράσινου υδρογόνου μέσω της απόκτησης κοινού ελέγχου της από τις εταιρίες με την..

Energean: Ξεκίνησε η παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα Karish στο Ισραήλ

 



Η παραγωγή των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish της Energean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג) στην θάλασσα του Ισραήλ είναι από το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου γεγονός! 

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Energean plc προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ:

Η Valero ξεκινά τη σεζόν κερδών των διυλιστηρίων των ΗΠΑ με μεγάλα κέρδη




Η εταιρεία διύλισης Valero Energy Corp ανέφερε υψηλό κέρδος για το τρίτο τρίμηνο που υπερέβη τις εκτιμήσεις της Wall Street την Τρίτη, καθώς τα περιθώρια ενισχύθηκαν από τη ζήτηση για καύσιμα και προϊόντα διύλισης.

«Η ζήτηση προϊόντων σε όλο το σύστημά μας..

Σιάμισιης: Εξετάζουμε επενδύσεις ΑΠΕ σε Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη - 4 δισ. άμεσο επενδυτικό σχέδιο για εκσυγχρονισμό της δραστηριότητας του Ομίλου

 



Επιλογές για την υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εξετάζει ο όμιλος Helleniq Energy δήλωσε στο SeeNews, ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης.

«Διερευνούμε επίσης ευκαιρίες για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην ευρύτερη..

Bloomberg: Κινδυνεύει να «στερέψει» από diesel η Ευρώπη - Λόγω των κυρώσεων

 



Μπροστά σε τεράστιο ρίσκο να ξεμείνει από καύσιμα και ειδικά από diesel βρίσκεται η Ευρώπη. Το πετρέλαιο είναι ζωτικής σημασίας για την Ε.Ε. και μετά τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία διαγράφεται ένα νέο τοπίο.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το εμπόριο ντίζελ της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων βαρελιών ετησίως με..