Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ


Ο ενθουσιασμός στις αγορές πετρελαίου σπάει όλα τα ρεκόρ

Από το newmoney.gr
Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου ανέφεραν στοιχήματα ρεκόρ για συνεχιζόμενες αυξήσεις των τιμών τόσο για τα σημεία αναφοράς στα πετρελαιοειδή των Η.Π.Α, όσο και του υπόλοιπου κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης και του ντίζελ. Εν τω μεταξύ, οι παραγωγοί περιορίζουν την παραγωγή επίσης σε βαθμό ρεκόρ, καθώς το πετρέλαιο βιώνει τον καλύτερο Ιανουάριο από το 2006.

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κατεύθυνση του αργού πετρελαίου", δήλωσε ..

Στάση Εργασίας ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Την περασµένη Πέµπτη 25/1/2018, στην συνάντηση που είχαµε µε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕ∆ επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης για το οριστικό ξεπούληµα των ΕΛΠΕ µε τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.
Το χρέος µας είναι να υπερασπιστούµε µε κάθε µέσο την δηµόσια περιουσία, αλλά και να ενηµερώσουµε..

Γερμανία: Πειράματα σε ανθρώπους για τις εκπομπές ντιζελοκινητήρων

Από το worldenergynews.gr
Πειράματα σε ανθρώπους, που είχαν αναγκαστεί να εισπνεύσουν διοξείδιο του αζώτου, τοξικό αέριο που περιέχεται στις εκπομπές των εξατμίσεων αυτοκινήτων, είχε παραγγείλει ένας ερευνητικός οργανισμός ο οποίος χρηματοδοτείτο από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αποκαλύπτει η εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Τα πειράματα έγιναν στο πλαίσιο έρευνας που είχε παραγγείλει ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών (EUGT).

Το Reuters τονίζει ότι ..

Η απάντηση των ΕΛΠΕ στην ερώτηση που κατέθεσαν 21 βουλευτές της ΝΔ

Από το worldenergynews.gr
Ο Όμιλος ΕΛΠΕ με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν 21 βουλευτές της ΝΔ, διευκρινίζει τα εξής:   

Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον του Ομίλου, με την παρούσα δομή και λειτουργία του. Η πορεία του ήταν και θα παραμείνει ανοδική, όχι λόγω συγκυριών, αλλά λόγω στρατηγικού σχεδιασμού, προσεκτικών επιλογών, εναρμόνισης με τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, επιστημονικής κατάρτισης και αφοσίωσης των εργαζομένων στους στόχους που τίθενται από τους Μετόχους και την Διοίκηση. Ο Όμιλος ΕΛΠΕ πρωταγωνιστεί στην ..

Το σχέδιο B για την πώληση των ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου

Από το kathimerini.gr
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών επιχειρήσεων, οι οποίες στον βαθμό που ολοκληρωθούν θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο της εγχώριας αγοράς.

Αν και ο σχεδιασμός για την πορεία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΗ έχει προκριθεί από τη συμφωνία με τους πιστωτές, όπως και τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωσή τους, πρέπει να διευθετηθούν μια σειρά από θέματα που προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης αλλά και τη μετοχική αλληλοεξάρτηση των τριών πρώτων εταιρειών.

Μέσα στον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές, πρέπει να..

Μια ανησυχητικά μεγάλη επένδυση

Τ​​ον Σεπτέμβριο του 2011 η Κύπρος ξεκίνησε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της. Η Τουρκία πίστεψε ότι θα μπορούσε να τις διακόψει επαναλαμβάνοντας όσα συνήθιζε να κάνει με επιτυχία στο Αιγαίο. Εστειλε τον βετεράνο των ελληνοτουρκικών κρίσεων, το ωκεανογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις», να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Ηταν ένα πλοίο που θα έπρεπε να έχει παροπλισθεί λόγω παλαιότητας (ναυπηγήθηκε το 1978). Υστερα από 34 ημέρες ερευνών σε..

Τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ κερδών για τα ΕΛΠΕ – Περί τα 850 εκατ. ευρώ τα EBIDTA του 2017

Από το worldenergynews.gr
Ως ένα ακόμη έτος ιστορικά υψηλής κερδοφορίας θα αποτυπώνεται το 2017 για τα ΕΛΠΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στα οικονομικά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς, που θα ανακοινώσει σύντομα ο Όμιλος, τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA θα προσεγγίζουν τα 850 εκατ. ευρώ. 
Μία επίδοση σημαντικά υψηλότερη από τα 731 εκατ. ευρώ, στα οποία διαμορφώθηκαν το 2016 τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA. 

Η επίδοση αυτή δηλώνει ότι..