Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Νέα Ανακάλυψη Πετρελαϊκών Αποθεμάτων Ύψους 22 Δισεκ. Βαρελιών Ανακοίνωσαν τα ΗΑΕ

 


Την ανακάλυψη ενός σημαντικού κοιτάσματος πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η νέα χερσαία ανακάλυψη στην ξηρά εκτιμάται ότι περιέχει 22 δισεκατομμύρια βαρέλια μη συμβατικών ανακτήσιμων ποσοτήτων, δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ Αλ Ναχάν, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης

Το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου των ΗΑΕ ανακοίνωσε ..

'Εκρηξη ηφαιστείου πριν από 53.000 χρόνια & τεράστιες πλημμύρες «σάρωναν» τον Άρη

 


Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι βρήκαν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν πως μία ηφαιστειακή έκρηξη έγινε ίσως πριν 53.000 χρόνια στον πλανήτη Άρη.

Παράλληλα, άλλοι επιστήμονες στις ΗΠΑ βρήκαν στοιχεία ότι πριν περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια υπήρξε μία τεράστια πλημμύρα με θεόρατα κύματα ..

Ένας μαθητευόμενος μάγος ανακατεύει τη χύτρα του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ.

 




Παρασκευή και 13 Νοεμβρίου διάλεξε το Υπουργείο Ενέργειας για ν' ανακοινώσει άλλη μια "μεταρρύθμιση", απ' αυτές που καταφέρνουν να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας. Ο λόγος για τα μέτρα "διάσωσης" του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ), που θυμίζουν την περυσινή "διάσωση" της ΔΕΗ. Κάθε φορά που "διασώζει" κάτι..

Πτώση της ζήτησης καυσίμων κατά 30% εκτιμά η Argus λόγω της πανδημίας το Νοέμβριο-Δεκέμβριο

 


Οι αβέβαιες προοπτικές για την ανάκαμψη της ζήτησης οδηγούν σε αδράνεια πολλά διυλιστήρια σε Ασία και Αμερική ενώ η τάση αυτή αναμένεται να επεκταθεί και στην Ευρώπη, όπου διευρύνονται τα lockdown ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του COVID-19.

Σύμφωνα με την Argus, η ζήτηση βενζίνης στην Ευρώπη αναμένεται να είναι μεταξύ 15 και 20% χαμηλότερη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο σε σύγκριση..

Πετρέλαιο: Τα Εμιράτα ετοιμάζονται να ανοίξουν τον "Ασκό του Αιόλου" στον OPEC




Δεν είναι όλα καλά και ανθηρά στον "Οίκο" του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC).

Καθώς οι υπουργοί Πετρελαίου του καρτέλ ετοιμάζονται να συναντηθούν σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα για να αποφασίσουν για το επόμενο βήμα στην πρωτόγνωρη ιστορικά συμφωνία τους για το ζήτημα της παραγωγής τους, αξιωματούχοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνήθως πιστό σύμμαχο της Σαουδικής Αραβίας, αμφισβητούν..