Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Η Gazprom θα ολοκληρώσει μόνη της την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2

Από το worldenergynews.gr
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ολοκληρωθεί από την ίδια την Gazprom, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού.

Το έργο Nord Stream -2, το οποίο έχει..

Η γερμανική βιομηχανία φυσικού αερίου στοχεύει στην κατασκευή μονάδων power to gas ισχύος 5 GW εντός 5ετίας

Από το worldenergynews.gr
Η βιομηχανία φυσικού αερίου της Γερμανίας στοχεύει στη δημιουργία μονάδων power to gas ισχύος 5 GW κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, και 40 GW μέχρι το 2050, καθώς επιδιώκει να αναπτύξει καύσιμα μηδενικού άνθρακα για σπίτια, εργοστάσια και οχήματα, σύμφωνα με την DVGW.

Ο στόχος είναι να επιδιώξουν..

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ «ΑΔΟΞΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει μία ακόμη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, που έρχεται να αποδείξει τις μεθοδεύσεις του ψεύδους και της λάσπης που εξαπολύει το ΠΑΜΕ κατά εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πατρών, αρχειοθέτησε μήνυση που υπέβαλε ο αποκαλούμενος Πρόεδρος της παράνομης..

Έκθεση-σοκ από το Circle Economy: Κάθε άνθρωπος καταναλώνει 13 τόνους πρώτων υλών ετησίως!

Από το energypress.gr
Εντύπωση προκαλεί η νέα έκθεση της Circle Economy, η οποία αναφέρει ότι πλέον η ανθρωπότητα ξεπέρασε σε κατανάλωση πρώτων υλών τους 100 δις. τόνους ετησίως.

Όπως τονίζουν οι συντάκτες, οι κλιματικές καταστροφές και οι πυρκαγιές οφείλονται κυρίως στην ανεξέλεγκτη χρήση ορυκτών καυσίμων, μετάλλων, οικοδομικών υλικών και δέντρων. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Εύρηκα – Εύρηκα: Μογγολικό πετρέλαιο!

Από το naftikachronika.gr
Η Μογγολία εξήγαγε συνολικά 6,5 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου το 2019, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας της χώρας. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ εξαγωγών για την ασιατική χώρα και άνοδο κατά 355.400 βαρέλια από το προηγούμενο έτος. Από τις εξαγωγές αυτές καταγράφηκαν έσοδα 366,7 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, με την Κίνα να αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά.

Αν και τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας είχαν..

Εκκρεμότητα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας η option απόκτησης από τη ΔΕΗ του 30% της εταιρείας αερίου

Από το worldenergynews.gr
Μια σημαντική εκκρεμότητα σε σχέση με την ολοκλήρωση του νέου εγχειρήματος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας καλούνται να επιλύσουν τα συναρμόδια επιτελεία υπουργείου, ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΠΑ και ΔΕΗ μέχρι την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στις 6 Μαρτίου. 

Πρόκειται για την option συμμετοχής της ΔΕΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ σε ποσοστό 30% που δόθηκε με απόφαση..