Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πρόκληση-σοκ: Οι Τούρκοι κάνουν «τζαμί» την Αγιά Σοφιά για 30 ημέρες


Από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται το κοράνι για 30 μέρες, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, και από εκεί θα το αναμεταδίδει το κρατικό θρησκευτικό κανάλι TRT Diyanet, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το κοράνι από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται για το πρόγραμμα sahur (πρωινή προσευχή πριν τη νηστεία) με τον τίτλο “Αγία Σοφία - Χρόνος Ευλογίας”. 

Το πρόγραμμα θα προβάλλεται καθημερινά στις 2:00 για 30 ημέρες. 

Το Ραμαζάνι ξεκινά στι..

Η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας

competitive-analysis
Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι δικό μου. Το έλαβα μέσω ομαδικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα στοιχεία που παρουσιάζει και η προέλευση την οποία δηλώνει δείχνουν αξιόπιστα, γι’ αυτό και θεώρησα σκόπιμο να το δημοσιεύσω.

Θέλω μόνο να κάνω μια παρατήρηση: παρ’ ότι η χώρα μας παραμένει μεταξύ των πλέον αναπτυγμένων χωρών, ενώ το εισόδημα του μέσου Έλληνα μας εντάσσει στο πλουσιότερο 7% του παγκοσμίου πληθυσμού, η οικονομική μας αποδοτικότητα είναι 3 θέσεις από το τέλος. Ο συσχετισμός δεν είναι απλός, αλλά νομίζω ότι ένα εύλογο συμπέρασμα είναι ότι με τόσο χαμηλή αποδοτικότητα κεφαλαίου το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης επιτυγχάνεται/εξηγείται μόνο με δανεικά! Ας μην αναρωτιόμαστε, λοιπόν, που πήγαν τα χρήματα του χρέους…

Διαβάστε το κείμενο:

ΕΛΠΕ: Οι συμφωνίες με Ιράν, Αίγυπτο και Ρωσία και η έκπληξη με την Somo – Το καλοκαίρι έρχεται φορτίο με ιρακινό αργό


Ενίσχυση του περιθωρίου κέρδους φέρνει για τον όμιλο των ελληνικών πετρελαίων η στροφή που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του ομίλου, εκμεταλλευόμενη τόσο τις διαπραγματεύσεις και τις νέες συμφωνίες με προμηθευτές, όσο και το γεγονός ότι αξιοποιεί την ενισχυμένη ρευστότητα που διαθέτει για αγορές με προπληρωμές.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από τις γνωστές συμφωνίες με το Ιράν, τη Ρωσία αλλά και την Αίγυπτο, η οποία πάντως δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, χθες ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης αποκάλυψε ότι ο όμιλος γράφτηκε στο μητρώο των επιλέξιμων αγοραστών της εταιρείας Somo του Ιράκ, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε απευθείας αγορές πετρελαίου από έναν από τους πλέον ισχυρούς πετρελαιοπαραγωγούς στον κόσμο.

Το επόμενο διάστημα εξάλλου, διαπραγματευτές των ΕΛΠΕ θα μεταβούν..

ΕΚΕΔΑ: … και η λίστα των ανέργων συνεχώς μεγαλώνει.

ανεργια11360830798
Η λίστα πλέον των επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο μεγαλώνει και παράλληλα ο αδηφάγος λάκκος της ανεργίας ταΐζεται  με εκατοντάδες οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ATHENS LEDRA και της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY Α.Ε. προστέθηκαν στην λίστα των ανέργων.

Οι εργοδοσίες που λειτουργούν ως « πειρατές» θεωρώντας ευκαιρία την ακυβερνησία, μιας και οι κυβερνώντας περιορίζονται σε δηλώσεις καταγγελίας και λύπης για τα παραπάνω , κάνουν τα πάντα ώστε να φουσκώσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς πατώντας όμως «επί πτωμάτων».

Ζητάμε από την κυβέρνηση έστω και τώρα να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα για την διασφάλιση των παραπάνω εργαζομένων , αλλά και να νομοθετήσει για να εμποδίσει όλους αυτούς που αυτήν την κατάντια της χώρας την θεωρούν ευκαιρία πλουτισμού τους.


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ έως το 2031

Αποτέλεσμα εικόνας για Θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ έως το 2031
Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τους φορολογούμενους περιλαμβάνει ειδική έκθεση για τον αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Προκύπτει ότι ο ΕΝΦΙΑ σχεδιάζεται να διατηρηθεί τουλάχιστον έως το 2031. Αποκαλυπτικό είναι ότι στις προβολές για τις θετικές οικονομικές επιπτώσεις των επενδύσεων που θα φέρει ο αναπτυξιακός νόμος τις επόμενες δεκαετίες ύπαρχε πρόβλεψη για αυξημένα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2031.

Ειδικότερα, στην έκθεση προβλέπεται ότι..

Έρευνα: Το πλαστικό μολύνει τις θάλασσες, αλλά τα ψάρια το... λατρεύουν

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρευνα: Το πλαστικό μολύνει τις θάλασσες, αλλά τα ψάρια το... λατρεύουν
Τα νεαρά ψάρια τρελαίνονται να τρώνε κομματάκια πλαστικού (μικροπλαστικά), με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά και οι έφηβοι προτιμούν το ανθυγιεινό φαστ-φουντ.

Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται μια τέτοια σαφής διατροφική προτίμηση για το πλαστικό, από ψάρι ή οποιοδήποτε άλλο ζώο. Το αποτέλεσμα είναι ότι συχνά τα ψαράκια πεθαίνουν πρόωρα, προτού φθάσουν στην αναπαραγωγική ηλικία τους, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Οόνα Λόνστεντ του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", ανακάλυψαν ότι..

Με ποιούς κουβεντιάζουν τα ΕΛΠΕ για συνεργασίες στην έρευνα υδρογονανθράκων


Επιθετική προσέγγιση, στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων, σε Πατραικό Κόλπο και Αρτα-Πρέβεζα, που περιλαμβάνει ακόμη και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, ακολουθούν τα ΕΛΠΕ.

Σε μια στιγμή που έχοντας ολοκληρώσει τις γεωφυσικές και γεωλογικές μελέτες στον Πατραϊκό, τα αποτέλεσμα των τρισδιάστατων μοντέλων δείχνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ο όμιλος κουβεντιάζει με πολλούς διεθνείς παίκτες το ενδεχόμενο συνεργασίας στις επόμενες φάσεις.

Ανάμεσά τους...

Σοφοί δε προσιόντων..


Τώρα δηλαδή που μετατρέψατε έναν λαό σε ζήτουλα, εντάξει;
     Το φχαριστηθήκατε;

     Αυτός ήταν ο στόχος σας;  Να εξαθλιώσετε κυρίως αυτούς που δεν έφταιξαν, που δεν μιζαρίστηκαν, που δεν είχαν καμία σχέση με τις ρεμούλες και τις βρωμιές σας,
     ..και το μόνο λάθος
τους (εγκληματικό πράγματι) ήταν πως σας ψήφιζαν ξανά και ξανά, είτε για κυβέρνηση, είτε για αντιπολίτευση;

     Έγινε το κέφι σας; 
     Θεωρείτε πως ..

Ο ΦΟΥΣΚΑΣ !...

Τα ΕΛΠΕ πάνε στους προμηθευτές

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, τα ΕΛΠΕ εκμεταλλευόμενα και τις πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραψαν, πέτυχαν περίπου το 30% των προμηθειών να προέρχεται από απευθείας αγορές από πετρελαιοπαραγωγούς, περιορίζοντας έτσι το μερίδιο των αγορών από traders.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του ομίλου είναι να υπάρχει ένα ισορροπημένο καλάθι  50%-50% προμηθειών από traders και πετρελαιοπαραγωγούς, με στόχο τη βέλτιστη επίπτωση στα περιθώρια και τα αποτελέσματα. 

Τα βελτιωμένα σε σχέση περιθώρια στην προμήθεια, της τάξης του 0,5 δολαρίου, μεταφράζονται σε..

Ελληνικά Πετρέλαια: Και με την… βούλα, η φθηνότερη μετοχή είναι αυτή των ΕΛΠΕ…


ΕΛΠΕ: Tο τμήμα ανάλυσης της IBG, με ανάλυσή του σε πολυσέλιδο report, κάνει εκτενή αναφορά σε 16 μη τραπεζικές εταιρείες, καταγράφοντας τις προοπτικές τους για το 2016 και δίνοντας τιμές-στόχους. Από την ανάλυση προκύπτει και με τη… βούλα, ότι η φθηνότερη μετοχή είναι αυτή των ΕΛΠΕ.

Η IBG δίνει τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ τα 6,50 ευρώ, αλλά το πιo σημαντικά βρίσκονται στις σελ. 22 και 24 της ανάλυσης όπου φαίνεται ότι παίζουν με προσδοκώμενο P/E 3,3 το 2016 και με EV/EBITDA 3, γεγονός που σημαίνει ότι η μετοχή της εταιρείας είναι μακράν το πιο υποτιμημένο bluechip στο ΧΑ.

Στη σελ. 22, ως ένα μέτρο σύγκρισης, η ανάλυση μας δείχνει τα ..

Μαλαισία: Προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο 2,5 εκατ. στρεμμάτων


Μετά από περισσότερα από 13 χρόνια διαπραγματεύσεων και σχεδιασμού μεταξύ της κυβέρνησης, του κλάδου αλιείας και ομάδων ακτιβισμού, η Μαλαισία ανακοίνωσε την ίδρυση ενός τεράστιου προστατευόμενου θαλάσσιου πάρκου επιφάνειας σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Το πάρκο με την ονομασία Τουν Μουσταφά βρίσκεται στα ανοιχτά της επαρχίας Σαμπάχ στο βόρειο Βόρνεο, και φιλοξενεί απειλούμενα είδη, όπως οι πράσινες χελώνες, καθώς και περίπου 360 είδη ψαριών, πάνω από 250 είδη κοραλλιών, και πλούσια βλάστηση ριζοφόρων και άλλων φυτών.

Η ρύπανση και οι μη βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές, όπως το ..

Σκουρλέτης: Στα τέλη του 2016 η ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ

Σκουρλέτης: Στα τέλη του 2016 η ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ
Την ολοκλήρωση της πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ στη SOCAR του Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει η Ελλάδα μέχρι τέλος του έτους, όπως επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να πωλήσει μερίδιο των ΕΛΠΕ ή άλλων εταιρειών στις οποίες το κράτος κατέχει σημαντικό ποσοστό.

Tα ΕΛΠΕ είναι μεταξύ των ιδιωτικοποιήσεων που η Ελλάδα έχει πει πως θα εξετάσει στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

«Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει με περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Να τα εκατοστίσουμε;


Εάν τα σημερινά παιδιά ελπίζουν να πάρουν κάποτε μια βιώσιμη σύνταξη, θα πρέπει να εργάζονται έως τα ογδόντα τους...

«​Ενα μωρό που γεννιέται σήμερα στη Δύση είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα ζήσει έως τα 105». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι...Lynda Gratton και Andrew Scott, καθηγητές στο London Business School, στο βιβλίο τους «The 100-Year Life: Living and Working in an Age of Longevity» (εκδ. Bloomsbury). 
Το βιβλίο αυτό στάθηκε αφορμή για μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις του αρθρογράφου των Financial Times Weekend, Simon Kuper («How to live to 100 and be happy», FTW, 21.5.16).

Το πρώτο που συνειδητοποιούν οι δύο συγγραφείς είναι ότι, όχι πολύ μακριά στο..