Τρίτη 8 Απριλίου 2014

H απάτη της δήθεν "ελληνικής εξόδου στις αγορές"


Μπορεί η κυβερνητική "πλύση εγκεφάλου" μέσω των ραδιοτηλεοπτικών φερεφώνων να κρατεί καλά και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι "Ο ήλιος βγαίνει από την δύση" ήτοι "Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές", αλλά η το ψέμα και η απάτη έχουν πολύ κοντά πόδια: "Η κατάσταση εκκίνησης της Ελλάδας είναι σε χειρότερο σημείο απ'ότι το 2010" γράφει το Spiegel σε ένα άρθρο του που έχει τίτλο "Η αμφίβολη θαυματουργή θεραπεία της Ελλάδας".

Το δημοσίευμα παραθέτει τους θεμελιώδεις δείκτες της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι δεν συνηγορούν υπέρ μιας επιστροφής της Αθήνας στις αγορές: Μείωση του ΑΕΠ, ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ κλπ.

Και σημειώνει ότι αυτή η δήθεν έξοδος στις αγορές "Δεν είναι τίποτα άλλο από μια περιορισμένη δανειοληπτική κίνηση με γερμανική εγγγύηση (!) η οποία έχει να δώσει και πολύ καλό εποτόκιο"!

Κι αυτό γιατί η καγκελάριος Μέρκελ υποσχέθηκε, μετά το κούρεμα του 2012, ότι "Οι ιδιώτες επενδυτές δεν πρόκειται να ξαναπληρώσουν για την Ελλάδα". Άρα πρώτον "κούρεμα" χρέους, τέλος! Δεύτερον είναι γελοίο το ποσό που ζητείται, ακόμα και χωρίς την γερμανική εγγύηση.

Πρακτικά η "έξοδος στις αγορές" είναι ένα απλό πυροτχένημα αφού ποιος τρελός θα μπορούσε να δανείσει μία χώρα με χρέος κάπου στο 175% του ΑΕΠ της, η οποία μόλις πριν δύο χρόνια είχε ρίξει "κανόνι", ελέως ΠΑΣΟΚ και με την υπογραφή του τότε ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλου, σε χιλιάδες επενδυτές ανά τον πλανήτη; 

Μια ωραία προκελογική κομπίνα είναι να για ισχυρίζονται τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.

Πρακτικά πρόκειται για έναν βραχυπρόθεσμο δανεισμό μικρού ποσού με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις με την εγγύηση του γερμανικού δημοσίου από το οποίο φυσικά κάποιοι θα θησαυρίσουν, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε ΗΠΑ και Γερμανία. Aυτή είναι η περίφημη "'έξοδος στην αγορές" την οποία κούει το IIF (ο παγκόσμιος σύνδεσμος χρηματοπιστωτικών οίκων) και ... γελάει!

Τέτοια έξοδο στις αγορές ουδέποτε στερήθηκε η Ελλάδα. Ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες του 2011 θα μπορούσε να δανειστεί με επιτόκιο κάπου στο 10%!

Η βραχυπρόθεσμη δανειοληψία μικρών ποσών με επιτόκια τετραπλάσια (+...) δεν είναι έξοδος στην αγορές.Έξοδος στις αγορές μπορεί να γίνει μόνο αν το χρέος μειωθεί κάτω από το 120% του ΑΕΠ και η Ελλάδα αποκτήσει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης μεσοσταθμικά άνω του 3,5% κατ'έτος για μία πενταετία.

Τώρα πρόκειται περί μιας απάτης για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης, την οποία θα πληρώσουν ... μαντέψτε ποιοι: Εμείς!

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

ΓΣΕΕ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

«H κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό κάθε εργασιακού δικαιώματος αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών, αποτελούν το βασικό στόχο και το διεκδικητικό πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

«Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της κοινωνίας, για να σταματήσουν να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην αποεπένδυση.

Όλοι μαζί σ έναν κοινό αγώνα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, ώστε να επιβάλλουμε πολιτικές προς όφελος του λαού και της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

H google τιμά τον άνθρωπο που έθεσε τον ορισμό του Ελληνισμού: ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ!

Τον Διονύσιο Σολωμό τιμά η Google
Η ανωτερότητα του Ελληνισμού δεν είναι “φυλετική” ούτε ιμπεριαλιστική. Είναι ανωτερότητα ήθους, αξιών, στάσης ζωής.

Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, είναι ο μοναδικός στην Γη που υμνεί την πανανθρώπινη αξία της Ελευθερίας. Γι’ αυτό και ο Ελληνισμός απετέλεσε παγκόσμια υπερχρονική αυταξία, φάρο αγώνα για το δίκαιο. Πηγή έμπνευσης μάχης των γηγενών, από την Αφρική μέχρι την Ιαπωνία.

Συγκρίνετε τους “εθνικούς” ύμνους των κρατών και θα αποκρυπτογραφήσετε τον κώδικα αξιών.

Δείτε τι “υμνεί” η φασιστική τουρκία:

Όταν ο ίδιος ο τουρκικός εθνικός ύμνος, δικαιώνει την θέση του Δαρβίνου…

Ή η γερμανία των ούνων, που ευαγγελίζεται “ανωτερότητα” όντας φορέας των κατώτερων ενστίκτων του άνανδρου σφαγέα.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης του Έλληνα και της Ελλάδας. Αυτή είναι και η πανανθρώπινη σημασία του θριάμβου του Ελληνισμού που είναι

χρέος κάθε αυτοαποκαλούμενου Έλληνα.

Διότι ο Έλληνας γεννιέται όχι με κάποια περιούσια κληρονομιά στην πέτσα του, αλλά με ένα τεράστιο χρέος: Την προάσπιση της Ελευθερίας, του δικαίου, του αδύναμου μέχρι τα πέρατα του κόσμου.

Αυτή είναι και η μυστηριακή φύση του Ελληνισμού, που γνώριζαν όσοι βαπτιζοντο στο άδολο, Ελληνικό Φως. απο τον Αλέξανδρο τον Μέγα, τον Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο, εως τον Ρήγα Φεραίο.

Αθάνατος ο λόγος του Διονυσίου Σολωμού, αθάνατο το χρέος κάθε Έλληνα.

216η επέτειος γέννησης του εθνικού μας ποιητή

Στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο, είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google. Η εικόνα, μέσα από το Doodle, είναι μια καρτουνίστικη αναπαράσταση της «Φεγγαροντυμένης», από το σπουδαίο ποίημα της ωριμότητας του Διονύσιου Σολωμού, με τίτλο «Ο Κρητικός».​

Πριν από 180 χρόνια

Ο «Κρητικός» είναι αφηγηματικό ποίημα, σε πέντε μέρη, και γράφτηκε πριν από 180 χρόνια, την περίοδο 1833 -1834. Ποίημα της ωριμότητας του ποιητή με το οποίο η ελληνική ποίηση μπαίνει θριαμβευτικά στον πνευματικό χώρο της Ευρώπης και παίρνει τη θέση της πλάι στα υψηλότερα υποδείγματα της ευρωπαϊκής ποίησης.

Το ποίημα συνδυάζει το επικό, το δραματικό και το λυρικό στοιχείο. Θεωρείται, σύμφωνα και με τον Λίνο Πολίτη, «σταθμός στην ποιητική πορεία του Σολωμού, το πρώτο από τα μεγάλα έργα της εντελώς ώριμης περιόδου του» και «ποίημα – κλειδί, που ανοίγει και μας οδηγεί προς τα ώριμα πνευματικά πεδία του, αλλά πριν από όλα μας εισάγει στη δική του αυτοδύναμη περιοχή» κατά τον Γιάννη Δάλλα.

Η αξία του «Κρητικού» έγκειται στην απαράμιλλη λυρικότητα του και στην υποβολή που ασκούν μέχρι σήμερα στον αναγνώστη τα υψηλά, αν και κρυπτικά νοήματά του. Πρώτη φορά το ποιητικό αυτό έργο εκδόθηκε από τον Ιάκωβο Πολυλά το 1859 (έκδοση των Ευρισκομένων). Οι στίχοι είναι ιαμβικοί δεκαπεντασύλλαβοι με ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία, όπως ακριβώς οι στίχοι του Ερωτόκριτου, ενώ επίσης παρατηρείται τομή στην 8η συλλαβή κάθε στίχου, χωρίζοντας τους σε δύο ημιστίχια.

Η περιπέτεια ενός ναυαγού Το ποίημα πραγματεύεται την περιπέτεια ενός ναυαγού (που δεν κατονομάζεται) από την Κρήτη, απ” όπου έχει αναγκασθεί να φύγει ύστερα από την καταστολή της επανάστασης και τις διώξεις των Τούρκων το 1823-1824. Το πλοίο βυθίζεται και ο Κρητικός βρίσκεται στη θάλασσα, προσπαθώντας μάλιστα να σώσει την αγαπημένη του από τα άγρια κύματα, την οποία και κρατά στο ένα του χέρι. Από εκείνο το σημείο ξεκινάει η αφήγηση με την τεχνική in medias res, απ” το μέσο δηλαδή της υπόθεσης.

Διονύσιος Σολωμός

Ο Διονύσιος Σολωμός ήταν Έλληνας ποιητής, περισσότερο γνωστός για τη συγγραφή του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», οι πρώτες δύο στροφές του οποίου έγιναν ο εθνικός ύμνος των Ελλήνων (Ελλάδας και Κύπρου). Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο, ως εξώγαμο τέκνο του κόντε Νικόλαου Σολωμού και της υπηρέτριάς του Αγγελικής Νίκλη. Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και το 1808 έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Επτά χρόνια αργότερα πήρε το απολυτήριο από το Λύκειο της Κρεμόνας και γράφτηκε στο πανεπιστήμιο της Πάβιας, απ” όπου πήρε το πτυχίο της Νομικής. Παράλληλα με τις σπουδές στη νομική, για την οποία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε, άρχισε να γράφει στίχους στην ιταλική γλώσσα, ενώ ήρθε σε επαφή με διαπρεπείς φιλοσόφους, φιλολόγους και αξιόλογους εκπροσώπους της λογοτεχνικής κίνησης της εποχής.

Το 1818 επέστρεψε στη Ζάκυνθο, όπου παρέμεινε για δέκα χρόνια. Εκεί άρχισε να γράφει τα πρώτα του αξιόλογα στιχουργήματα στα ελληνικά. Το πρώτο εκτενές ελληνικό ποίημά του είναι ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», απόσπασμα του οποίου καθιερώθηκε ως Εθνικός μας Ύμνος. Λίγο αργότερα, συνέθεσε το λυρικό ποίημα «Εις τον θάνατο του Λορδ Μπάυρον» και ακολούθησαν «Η καταστροφή των Ψαρών», «Η Φαρμακωμένη», «Ο Λάμπρος», «Ο Κρητικός», «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», «Ο Πόρφυρας»,« Η Γυναίκα της Ζάκυθος».

Ο τάφος του Διονύσιου Σολωμού στη Ζάκυνθο.

Στα τέλη του 1828 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κέρκυρα, συνεχίζοντας την ενασχόλησή του με την ποίηση σχεδόν απομονωμένος. Δεν έκανε ούτε ένα ταξίδι στην ελευθερωμένη Ελλάδα, γιατί, όπως υποστηρίζεται, «δεν εσυνηθούσε να θεατρίζει στο εθνικό του φρόνημα αλλά μες το άγιο βήμα της ψυχής».

Στις 3 Φεβρουαρίου του 1849 παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Σωτήρος, διότι «με την ποίηση του διέγειρε τα αισθήματα του λαού στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία». Πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου του 1857 στην Κέρκυρα, ύστερα από αλλεπάλληλες εγκεφαλικές συμφορήσεις. Τα οστά του μεταφέρθηκαν το 1865 στη Ζάκυνθο.

Πληροφορίες από Hellasforce.com

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΕΛΠΕ: Υποψήφια για αποχώρηση από MSCI η μετοχή της εταιρείας


Κέρδη για την Ελλάδα αλλά απώλειες για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων περιμένει η HSBC από την τακτική αναθεώρηση του MSCI τον προσεχή Μάιο.

Η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της εκτιμά ότι χάρη στην αύξηση του free float των Alpha Bank και Πειραιώς μετά τις επιτυχείς αυξήσεις κεφαλαίου θα υπάρξουν εισροές 200 εκατ. δολαρίων στους δύο τίτλους.

Ταυτόχρονα όμως βλέπει ως πιθανό το ενδεχόμενο να βγει κατά την τακτική αναθεώρηση της 14ης Μαίου από τον δείκτη MSCI Emerging ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων χωρίς να υπάρξει αντικατάστασή του, αλλά με αύξηση της στάθμισης των υπολοίπων ελληνικών μετοχών.

Αν συμβεί αυτό η HSBC προβλέπει πωλήσεις περίπου 3,8 εκατ. μετοχών ΕΛΠΕ από επενδυτικά κεφάλαια που ακολουθούν τους δείκτες και ως εκ τούτου εκροές περίπου 37 εκατ. δολαρίων.


ΠΗΓΗ:.bankwars.gr

Η Τουρκία γίνεται μεγάλος ενεργειακός παίκτης – Πόσο απειλείται η Ελλάδα και ο TAP

Η Τουρκία γίνεται μεγάλος ενεργειακός παίκτης – Πόσο απειλείται η Ελλάδα και ο TAP
Ένας αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να αποτελέσει το μέσο για να αποκτήσει λόγο η Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά να την ενισχύει οικονομικά και πολιτικά. Ο αγωγός Trans Anatolian Natural Gas Pipeline  θα μετατρέψει τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή, που θα μεταφέρει στην Ευρώπη ακόμη και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου. Ο TANAP έχει προγραμματιστεί να μεταφέρει 16 δισ. κυβικά μέτρα αερίου από το Shah Deniz II στην Κασπία Θάλασσα, ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο.

Μόνον το τουρκικό τμήμα του TANAP, είναι περί τα 1.800 χλμ. και θα χρειαστούν 2 εκατ. τόνοι χαλυβδοσωλήνων. Το συνολικό πόσο επένδυσης που θα δαπανηθεί για τον TANAP υπολογίζεται στα 45 δισ. δολ., με τα σχεδόν 30 δισ. να αφορούν αποκλειστικά το κομμάτι των παραγωγής και κατασκευή του. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2015, ενώ συνολικά θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας σε 21 επαρχίες της χώρας, απ’ όπου θα περάσει ο αγωγός που θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Παράλληλα, θα τονωθεί ο τομέας της τουρκικής χαλυβουργίας, καθώς αρκετοί είναι οι εγχώριοι κατασκευαστές που προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στο έργο.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση οι τοπικοί κατασκευαστές χαλυβδοσωλήνων, που αγωνίζονται στις δύσκολες συνθήκες στις αγορές του εξωτερικού, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο εν λόγω έργο. Σημειωτέον 6 από τους 18 προμηθευτές σωλήνων είναι Τούρκοι.

Η Τουρκία, επομένως, θα μετατραπεί σε μεγάλος ενεργειακός παίκτης. Με μια ετήσια ζήτηση για φυσικό αέριο της τάξης των 600 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η Ευρώπη έχει έλλειμμα φυσικού αερίου που ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα κάθε χρόνο. Επίσης, η ζήτηση φυσικού αερίου στην Τουρκία θα αυξηθεί κατά 60 τοις εκατόν κατά τα επόμενα 29 χρόνια και ότι με τον TANAP, το Αζερμπαϊτζάν έχει ως στόχο να βοηθήσει την Τουρκία να γίνει ο ενεργειακός κόμβος στην περιοχή και ως ο φθηνότερος και στρατηγικότερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Τουρκίας.

Ο Θάνος Τριανταφύλλου, πολιτικός επιστήμονας, αναφέρει ότι “στο περίφημο βιβλίο για το Στρατηγικό Βάθος ο αρχιτέκτονας της Εξωτερικής Πολιτικής κ. Αχμετ Νταβούτογλου, είχε προτάξει τη σημασία της Τουρκίας ως βασικού ενεργειακού παίκτη στη Μεσόγειο” και προσθέτει ότι “η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια του μεγάλου ασθενή να οικοδομήσει μια Ενεργειακή γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας δεν έχει σταματήσει. Για αυτό δεν χάνουν την ευκαιρία να ανακοινώσουν μετά βαιων  και κλάδων κάθε έμμεση ή άμεση εμπλοκή τους στον ενεργειακό χάρτη. Η ενέργεια αποτελούσε και αποτελεί μια από τις βασικές συντεταγμένες ισχύος στον κώδικα των Διεθνών Σχέσεων. Παρόλα αυτά και επειδή κανείς δε λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, απομένει να τοποθετηθούν οι εταιρείες, για το αν και κατά ποσόν συμφέρει οικονομικά, η συγκεκριμένη λύση”.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Τριανταφύλλου, Τούρκοι αναλυτές επισημαίνουν πως η ενέργεια είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

“Σε κάθε περίπτωση, το αν η Τουρκία, θα μετεξελιχθεί σε playmaker του ενεργειακού παιχνιδιού, μοιάζει με την ίδια τη δομή της Τουρκικής γλώσσας: το ρήμα είναι στο τέλος πάντα, όποτε πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί”, καταλήγει.

Ο Δρ.Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλώντας στο newmoney.gr εξηγεί τη σημασία του αγωγού για την Ευρώπη, πόσο απειλεί την Ελλάδα, αλλά και την ισχύ του TAP.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο αγωγός Trans Anatolian Natural Gas Pipeline  αποτελεί το σημαντικότερο ενεργειακό δίκτυο εντός της γείτονος. Η σημασία του έγκειται στο ότι θα διατρέχει και επακόλουθα θα διασυνδέει την ανατολική με τη δυτική Τουρκία. “Ενώ οι υφιστάμενοι αγωγοί δεν συνδέονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η χώρα να είναι χωρισμένη σε τέσσερις περιοχές. Αυτό έχει ως επακόλουθο να αγοράζει ακριβά φυσικό αέριο από την Ρωσία και το Ιράν και να μην μπορεί να το παροχετεύσει αναλογικά. Ο TANAP έρχεται να λύσει εν μέρει αυτό το πρόβλημα, μεταφέροντας αζέρικο αέριο μέσω ενός οριζόντιου άξονα”, τονίζει ο κ. Φίλης και υπογραμμίζει ότι “αποκτά μεγαλύτερη αξία για την Άγκυρα το γεγονός ότι μέρος της συμφωνίας προβλέπει την παρακράτηση περί 8 δις κ.μ. για την εγχώρια αγορά, από τα 20 δις κμ που θα μεταφέρονται μέσω Τουρκιας μετά το 2020-2022”.

Ωστόσο, ο κ. Φίλης ξεκαθρίζει ότι δεν απειλεί τον TAP, αλλά αντιθέτως συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του, καθότι μεταφέρει το αζέρικο αέριο μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. “Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η αζέρικη πλευρά κατέχει πλέον του 80% των μετοχών του TANAP, ώστε να διασφαλίσει την αδιάλειπτη ροή ενέργειας προς την ευρωπαϊκή αγορά και να μην έχει τη δυνατότητα η Τουρκία να πλήξει το έργο”, επισημαίνει.

Εξάλλου, όπως τονίζει ο  Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο TAP τοποθετεί την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη, μετά από προσπάθειες μιας και πλέον δεκαετίας. “Μας επαναφέρει στο κέντρο λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων γύρω απο θέματα ενέργειας, ενώ η σύνδεση του με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό (IGB) δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να διευρύνει τις επιλογές του TAP, κατευθύνοντας κάποιες ποσότητες προς την Βουλγαρία αλλά ενδεχομένως και την Ουγγαρία”, υπογραμμίζει και προσθέτει ότι “στο εσωτερικό πρόκειται για μια σημαντική ξένη επένδυση (σε μια συγκυρία που επιζητούμε εκδήλωση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία), που θα φέρει θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει μια κινητικότητα στις τοπικές οικονομίες περιοχών της Βορείου Ελλάδας που πλήττονται από την οικονομική κρίση”.

 “Πρέπει, ωστόσο, η Κοινοπραξία να διαβουλευτεί σοβαρά και με σύνεση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε, προβαίνοντας στις αναγκαίες διορθώσεις (π.χ. χάραξη), να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Σε διαφορετική περίπτωση πιθανόν να προκύψουν ζημιογόνες για το έργο καθυστερήσεις”, καταλήγει ο κ. Φίλης.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Θα πληρώνουμε φόρο... πριν καν πληρωθούμε


Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί πριν καν εισπράξουν τις αποδοχές τους, μέσω του εργοδότη ή του Ταμείου τους, ώστε να σταματήσουν να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και να μην καταλήγουν οι διεκδικήσεις σε διαδικασία κατασχέσεων.


Την «εφορία του μέλλοντος» περιγράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δηλώνοντας ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα είναι πλήρως προσυμπληρωμένες και ότι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν το ένα δωδέκατο του φόρου, κάθε μήνα, ώστε ο φορολογούμενος να μην χρειάζεται να καταβάλει επιπλέον ποσά με την εκκαθάριση της δήλωσης.

Προς το μοντέλο αυτό κινείται η φορολογική διοίκηση, επεσήμανε ο κ.Θεοχάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα, δίχως ωστόσο να δώσει ημερομηνία εφαρμογής του.
«Η Εφορία του μέλλοντος θα πρέπει να επικεντρωθεί λιγότερο στην εξυπηρέτηση -όλα θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως- και περισσότερο στον έλεγχο» δηλώνει σε συνέντευξή του στα «Νέα». «Στόχος μας είναι να μην χρειάζεται κανένας φορολογούμενος να πάει στην Εφορία αλλά μόνο αν η Εφορία τον ζητήσει».

Δύο στρατηγικούς στόχους θέτει ο κ. Θεοχάρης, όπως αναφέρει: «Να έχουμε ιδανικά πλήρη προσυμπλήρωση των δηλώσεων και να μην γίνεται καν πληρωμή. Δηλαδή η προσυμπλήρωση να είναι σωστή και να μην χρειάζεται καμία διόρθωση και ο φόρος ο οποίος έχει παρακρατηθεί να είναι αυτός που αναλογείς το συνολικό εισόδημα χωρίς να χρειάζεται να γίνει καμία επιπλέον πληρωμή. Η υποβολή της δήλωσης να είναι τυπική διαδικασία».

Το μοντέλο αυτό προβλέπει ο εργοδότης, κατόπιν οδηγιών της φορολογικής Διοίκησης, ενημερώνεται για τη συνολική παρακράτηση φόρου που πρέπει να κάνει κάθε μήνα για τα συνολικά εισοδήματα, χωρίς να γνωρίζει βεβαίως το ύψος των εισοδημάτων ή την προέλευσή τους.

Όπως σημειώνει το μοντέλο προβλέπει ότι αν στα ετήσια εισοδήματα κάποιου αντιστοιχεί φόρος 1.200 ευρώ το χρόνο, τότε ο εργοδότης θα παρακρατά 100 ευρώ το μήνα και όταν υποβληθεί η δήλωση δεν θα υπάρχει υποχρέωση για πληρωμή φόρου. Η παρακράτηση θα είναι ατομική για τον καθε ένα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΕΚΟ

Συνάδελφοι

Η ΠΕΠΕΚΟ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 9 Απριλίου 2014.

Δεν πάει άλλο. Οι μισθοί των 586 και 511 ευρώ έγιναν μόνιμη πραγματικότητα μέσω της πρόσφατης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν Κλαδικές Συμβάσεις και η Κυβέρνηση τους υποβοηθά με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τα κακοπληρωμένα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, υποκαθιστούν εργαζομένους με δικαιώματα και συμβάσεις, σκάβουν τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης και πιέζουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς προς τα κάτω.

Η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο γύρο κουρέματος των συντάξεων και αύξησης των ηλικιακών ορίων. Παράλληλα, προωθείται το σχέδιο της ΕΕ για «άνοιγμα της αγοράς συνταξιοδοτικών προϊόντων» σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς πλέον οι κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση για μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων.
Στα πλαίσια αυτά και εντός του πρόσφατου «Πολυνομοσχεδίου», η συγκυβέρνηση κατάργησε και τη βασική πηγή χρηματοδότησης του ΕΤΕΑΠΕΠ (αυτό που ξέραμε ως «1/1000»), υπηρετώντας τις επιθυμίες των εργοδοτών του κλάδου.

Και η γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει τέλος, καθώς τα ΜΜΕ «καλλιεργούν» ήδη την κοινή γνώμη για περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας, για νομιμοποίηση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και αδράνεια. Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο. Κανένας εργοδότης δεν θα χαρίσει τίποτα. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι


       
   Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ χαιρετίζει τους συναδέλφους που είπαν ΟΧΙ στις μειώσεις και αντισταθήκανε  στους  εκβιασμούς, τα διλλήματα της εταιρείας, των παρατάξεων ΕΝΙΑΙΑΣ και ΕΛΚΕ.
          Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους με την υπογραφή της ΣΣΕ είναι οι μεγαλομέτοχοι των ΕΛΠΕ, αφού από την συμφωνία της και μόνο, σε αυτούς τους «δύσκολους καιρούς» θα έχουν όπως είχαν και το 2011-2013 κέρδος, μειώνοντας το μισθολογικό «κόστος».
          Η πλειοψηφία του σωματείου, έρχεται σε συμφωνία με την εταιρεία και προσπαθεί να μας πείσει  πως  για να πάρουμε χρονοεπίδομα στις μέρες μας πρέπει να  «πιάσουμε» τους  στόχους  των  EBITDA, να  δεχτούμε ότι  οι απεργίες που αποφασίζουν οι εργαζόμενοι «δεν είναι  αυτοσκοπός, ούτε εύκολα παιχνίδια» και ότι ξεκομμένοι από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα θα σώσουμε μόνοι μας το τομάρι μας. 

          Με την υπογραφή της σύμβασης η πλειοψηφία στο ΠΣΕΕΠ, έχει συμφωνήσει κρυφά ή φανερά, επίσημα ή ανεπίσημα «εργασιακή ειρήνη» για ότι και εάν συμβεί από εδώ και πέρα.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή έδειξαν δείγματα:
·         Συμφωνώντας για τις αποχωρήσεις χωρίς αντικατάσταση, «δίνοντας» επί της ουσίας τα οργανογράμματα των ΒΕΑ, αποδεχόμενοι το «διευθυντικό δικαίωμα».
·         Υπονομεύοντας την πανελλαδική Απεργία στις 9/4 και προκηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας, καθώς πρέπει να δουλέψουν οι εργολάβοι στις ΒΕΕ και να μην καθυστερεί το shutdown.

    Η  στάση  αυτή  της  πλειοψηφίας  και αυτών των δυνάμεων που συμμετέχουν  μέσα  στο  προεδρείο δεν είναι κάτι που πρέπει να ξαφνιάζει τους εργαζόμενους. Αυτός ήταν ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όλα αυτά τα χρόνια, αυτός εξακολουθεί να είναι και σήμερα.
    Είναι η ίδια στάση που κρατάνε οι ίδιες δυνάμεις και στη ΓΣΕΕ, όπου σε  συνεργασία  με  τον  ΣΕΒ συμφώνησαν να παρέμβουν από κοινού για την «οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

    Δηλαδή,  με  λίγα λόγια, συμφώνησαν όλοι μαζί στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας με στήριξη των εργοδοτών μέχρι το 2020, να δοθεί ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και να προετοιμαστεί το νέο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων, το τσάκισμα των εργαζομένων. 

    Ενισχύουν έτσι τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους, που θα φουσκώσουν τα πορτοφόλια των βιομηχάνων και θα υπονομεύσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Συμφώνησαν  στο  πάγωμα  του  κατώτερου  μισθού  στα  άθλια επίπεδα των 586 ευρώ και 511 για τους νέους με ότι αυτό συνεπάγεται για μια σειρά επιδόματα, επικαλούμενοι την  νομοθετική απαγόρευση η οποία ήταν απαίτηση του ΣΕΒ. Τέλος, συμφώνησαν ο κοινωνικός διάλογος που δίνει τέτοιες συμφωνίες να επεκταθεί και στους κλάδους.

     Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, αναβαπτίστηκαν από Αυτόνομη Παρέμβαση σε ΜΕΤΑ (Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή) για να χωρέσουν όσους συνδικαλιστές  μεταπηδούν από την ΠΑΣΚΕ. Στην πρώτη τους ανακοίνωση έκαναν αντί-ΠΑΜΕ επίθεση λέγοντας ότι το ΠΑΜΕ «βάζει πλάτες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ».
     Ταυτόχρονα, στην διοίκηση του ΠΣΕΕΠ συμφωνούν να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 4ωρη στάση εργασίας.
     Οι δυνάμεις αυτές υπονομεύουν την απεργία και κάθε εργατική κινητοποίηση.  Δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων. Το έδειξαν και με τις πρόσφατες ενέργειές τους για την υπογραφή ΣΣΕ.

     Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση όλων αυτών των δυνάμεων. Προκύπτει επιτακτική ανάγκη να απαλλάξουμε τα συνδικάτα από τέτοιες ηγεσίες.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
          Πάρτε μέρος μαζικά στην απεργία στις 9 Απρίλη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απαντώντας έμπρακτα στους εργοδότες αλλά και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που έσπευσαν να υπογράψουν την αθλιότητα με τον ΣΕΒ, που υπονομεύουν την απεργία με κάθε τρόπο.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ., ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
9:30 π.μ., ΠΛ. ΒΑΘΗΣ


ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ANAKOIΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ


Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,
Το Σωματείο ΠΣΕΕΚ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 9 Απριλίου 2014.
Απεργούμε και Διεκδικούμε:
·        Κοινωνική Ασφάλιση. Όχι στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
·        Την κατάργηση των επιδομάτων και την προστασία της μητρότητας.
·        Την πάταξη της  ανασφάλιστης εργασίας
·        Όχι στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, στις ελαστικές μορφές εργασίας
·        Όχι στην κατάργηση-μείωση των 3ετιών,οι οποίες έχουν Νομοθετεθεί με ΕΓΣΣΕ και δεν τροποποιούνται με κρατική παρέμβαση.
·        Επαναφορά του Βασικού Κατώτατου Μισθού στα 751 ευρώ.
·        Κλαδικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους .Κατάργηση και Απαγόρευση των Ατομικών Συμβάσεων του εξευτελισμού και της εκμετάλλευσης.
·        Άμεση καταγγελία των μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων.Διαγραφή του χρέους και ακύρωση όλων των μέτρων που παράνομα και αντισυνταγματικά ψηφίστηκαν μα πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
·        Διαφύλαξη και Σεβασμό στο Νόμο 1264/82 που διασφαλίζει τις πολιτικές, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες  στη χώρα μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.
ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

RIA Novosti: 47 εκατ. τόνοι πετρέλαιο και 165,3 δισ. κυβικά μέτρα αερίου της Κριμαίας πέρασαν σε ρωσικά χέρια

RIA Novosti: 47 εκατ. τόνοι πετρέλαιο και 165,3 δισ. κυβικά μέτρα αερίου της Κριμαίας πέρασαν σε ρωσικά χέρια
Περί τα 127 δισεκ. γρίβνια ή 7,8 δισ. ευρώ απώλεσε το Κίεβο όταν η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας, αναφέρει ο υπουργός Οικολογίας και Φυσικών Πόρων της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας Αντρέι Μόχνικ.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς στο ποσό περιλαμβάνονται φυσικοί πόροι και συνδεόμενα με αυτούς περιουσιακά στοιχεία όπως 198 κοιτάσματα και άλλα 380 κοιτάσματα η εκμετάλλευση των οποίων τελεί υπό εξέταση.

Η περιοχή της Κριμαίας είναι η έδρα της εταιρείας Chornomornaftohaz, η οποία ειδικεύεται στις εξέδρες άντλησης υδρογονανθράκων από υποθαλάσσια κοιτάσματα με την Ρωσία να υπολογίζει ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου της Κριμαίας ανέρχονται σε 47 εκατ. τόνους και τα κοιτάσματα αερίου σε 165,3 δισ. κυβικά μέτρα, όπως αναφέρει το RIA Novosti.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δείτε πως θα πάρετε πίσω τα χρήματα από το χαράτσι αν έχει γίνει λάθος

Δείτε πως θα πάρετε πίσω τα χρήματα από το χαράτσι αν έχει γίνει λάθος
Η γ.γ Εσόδων με εγκύκλιό της δίνει οδηγίες στους φορολογούμενους σχετικά με το πως μπορεί να γίνει διόρθωση στο (ΕΕΤΑ) και επιστροφή της διαφοράς που προκύπτει από το λάθος χαράτσι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο για τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ λαμβάνονται υπόψη το εμβαδό της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, βάσει των πληροφοριών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Η διαδικασία για την διόρθωση λαθών στο χαράτσι της ΔΕΗ περιλαμβάνει δύο βήματα. Το πρώτο είναι οι πολίτες να απευθυνθούν στο δήμο και μετά στην εφορία τους.

Σε περίπτωση υπαιτιότητας των δήμων, όπου και ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ εσφαλμένα στοιχεία ακινήτων, που αφορούν την επιφάνεια του ακινήτου, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης, οι διορθώσεις των στοιχείων αυτών πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για υπόχρεους, που υπέβαλαν αίτηση διόρθωσης λαθών στα στοιχεία του ακινήτου τους στον αρμόδιο δήμο μέχρι και τη 15η Μαΐου 2013.

Στις περιπτώσεις που, από υπαιτιότητα των δήμων, τα εσφαλμένα στοιχεία υπολογισμού του ΕΕΤΑ αφορούν την τιμή ζώνης, η διόρθωση αυτής πραγματοποιείται αποκλειστικά, εφόσον η τιμή ζώνης ήταν συμπληρωμένη εσφαλμένα στη βάση του ΔΕΔΔΗΕ και όχι περιπτώσεις που αυτή ήταν κενή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις  απαιτείται η έκδοση βεβαίωσης από τον αρμόδιο δήμο, στην οποία περιλαμβάνονται τα ορθά στοιχεία του ακινήτου, το ονοματεπώνυμο του κυρίου ή επικαρπωτή, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) αυτού, η αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του Δ.Ο.Υ. καθώς και ρητή αναφορά ότι από υπαιτιότητα του δήμου δεν πραγματοποιήθηκαν οι διορθώσεις στο ΔΕΔΔΗΕ και αιτιολόγηση αυτής.

Στη βεβαίωση αναγράφεται επίσης ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης του πολίτη, με την οποία ζητά τη διόρθωση των στοιχείων του ακινήτου του και η οποία επισυνάπτεται σε φωτοτυπικό αντίγραφο, και ότι έχει πραγματοποιηθεί η διόρθωση των στοιχείων του ακινήτου για την επιβολή του ΤΑΠ, το οποίο καταβάλλεται με τα ορθά στοιχεία. Υπόδειγμα βεβαίωσης παρατίθεται στο τέλος της παρούσας.

Η βεβαίωση αυτή κοινοποιείται στο ΔΕΔΔΗΕ και στη Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλλει αίτηση για επανυπολογισμό του ΕΕΤΑ στον αρμόδιο, για τη φορολογία εισοδήματός του, Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. επισυνάπτοντας τη βεβαίωση του δήμου, που ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, με τα ορθά στοιχεία υπολογισμού του ακινήτου, και δήλωση ή εκκαθαριστικό φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2013 για τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα αντίστοιχα.

Η Δ.Ο.Υ., μετά την παραλαβή των ανωτέρω στοιχείων, προβαίνει σε νέα εκκαθάριση του ΕΕΤΑ, για τη συγκεκριμένη παροχή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, στο όνομα του κυρίου ή επικαρπωτή του ακινήτου, εφόσον συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις.

Η ΔΟΥ εκδίδει απόφαση διαγραφής της αρχικής βεβαίωσης του ΕΕΤΑ,  συντάσσει ΑΦΕΚ και, εάν από τη νέα εκκαθάριση προκύψει ποσό προς διαγραφή, τούτο διαγράφεται, ενώ, εάν προκύψει ποσό προς επιστροφή, τούτο επιστρέφεται στο δικαιούχο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η διαδικασία πραγματοποιείται μετά την αποκοπή του ΕΕΤΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τη βεβαίωσή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Διορθώσεις λαθών ΕΕΤΑ από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ

Παροχές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες, κατά την 1-5-2013, αφορούσαν μεν γεωργική ή βιομηχανική χρήση, αλλά στο μηχανογραφικό σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν συμπληρωμένοι οι κωδικοί χρήσης τιμολογίου 3 ή 4, με αποτέλεσμα να υπολογιστεί ΕΕΤΑ για αυτές, μπορούν να τύχουν απαλλαγής με την εξής διαδικασία:

Υποβάλλεται αίτηση από το φορολογούμενο στον αρμόδιο, για τη φορολογία εισοδήματός του, Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα 3, με επισυναπτόμενη βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ, στην οποία ρητά αναφέρεται ότι την 1-5-2013, από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, αντιστοιχήθηκε η παροχή σε γενικής χρήσης, λόγω μη συμπλήρωσης του πεδίου κωδικού χρήσης από τον πάροχο, και ότι η παροχή αυτή, τόσο πριν όσο και μετά την 1-5-2013, αντιστοιχεί σε κωδικό χρήσης 3 ή 4.

Ο αρμόδιος Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ., κατόπιν παραλαβής της αίτησης του υπόχρεου και αφού εξετάσει και αποδεχθεί τις αιτιάσεις αυτού, εκδίδει απόφαση διαγραφής της αρχικής βεβαίωσης του ΕΕΤΑ, συντάσσει την διαγραφή της οφειλής και, εάν προκύψει ποσό προς επιστροφή, τούτο επιστρέφεται στο δικαιούχο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η διαδικασία πραγματοποιείται μετά την αποκοπή του ΕΕΤΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τη βεβαίωσή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Συμμετοχή του Σπάρτακου στην Γενική Απεργία της Τετάρτης


Το σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη, 9 Απριλίου.
Παράλληλα, τονίζει τα εξής:
«Οι εργαζόμενοι, για μία ακόμα φορά, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική χρονική στιγμή, καλούνται να αποδείξουν την δυναμική και αποτελεσματικότητα της απεργίας συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά.
Ενάντια στα Μνημόνια, την λιτότητα, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό.
Ειδικά για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, η απεργία τούτη θα δώσει την ευκαιρία να σταλεί ένα ακόμα μήνυμα ενάντια στην πρόθεσή τους να εκποιήσουν τον Εθνικό πλούτο, ενάντια στην πρόθεσή τους να ξεπουλήσουν την Επιχείρηση που ανήκει στους εργαζομένους της και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
Την ώρα που έχουν είδη βάλει στη Νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για την πώληση της «Μικρής ΔΕΗ», η απεργία της Τετάρτης θα πρέπει να αποτελέσει την απάντηση που θα αποτρέψει το πέρασμα στα επόμενα στάδια που είναι οι αναγνώσεις στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Η μόνη απάντηση στις προθέσεις, ο μόνος τρόπος να αποκρούσουμε τους καταστροφικούς στόχους τους είναι η οργάνωση, η συσπείρωση, η συμμετοχή και η δυναμική αντίδραση.
Την Τετάρτη 9 Απριλίου δίνουμε δύναμη και περαιτέρω δυναμική στον αγώνα μας διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά μας (εργασία, αξιοπρεπή ασφάλιση και σύνταξη κ.ο.κ). Διεκδικώντας ένα μέλλον με προοπτική για εμάς και τα παιδιά μας.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις των σωματείων και των εργατικών κέντρων ισχυροποιώντας την αντίδραση και ενισχύοντας την αντίσταση ώστε να φθάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ακόμα πιο κοντά στο στόχο».

ΠΗΓΗ:energia.gr

Ε.Κ.Θ: 24ώρη απεργία Τετάρτη 9 Απριλίου Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου και σας καλεί να δώσετε δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.
    Η Κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα.
    Οι προκλήσεις και τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης -ΕΛΒΟ, Λιμάνι, ΕΥΑΘ, ΑΓΝΟ, Coca Cola, Μετρό, ΑΠΘ, Βοήθεια στο Σπίτι και άλλες πολλές επιχειρήσεις- γίνονται μεγαλύτερα την ώρα που οι αντεργατικές μνημονιακές διατάξεις οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
    Η απάντηση μας στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση που μας επιβάλλουν είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας. Οι αγώνες δίνονται κάθε μέρα μέσα από όλους τους εργασιακούς χώρους. Συνεχίζουμε τη μαζική διαδικτυακή διαμαρτυρία και υπογράφουμε το ψήφισμα υπέρ των αγώνων των εργαζομένων στην Coca Cola μέσα από τη σελίδα www.elastithesitous.gr.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 10:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.


ΠΗΓΗ:ekth.gr

Vitol: Άνω των 100 δολ. η τιμή του Brent το 2014


Το 2014 θα είναι ένα έτος σταθεροποίησης της τιμής του πετρελαίου, με το Brent να παραμένει πάνω από τα 100 δολ. εξαιτίας των προβλημάτων παραγωγής που αντιμετωπίζουν χώρες και εταιρείες του κλάδου, εκτιμά ο επικεφαλής του οίκου εμπορευμάτων Vitol, Ian Tailor.
Τους προηγούμενους μήνες, διατυπώθηκαν αισιόδοξες προβλέψεις που έλεγαν ότι η αυξημένη αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών, ακόμα και σε επίπεδα κάτω από τα 100 δολάρια, αλλά η κατάσταση στη Λιβύη και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες περιορίζουν τις διαθέσιμες προς εξαγωγή ποσότητες και κατ΄ επέκταση διατηρούν τις τιμές στα τωρινά τους ύψη

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ''Κυβέρνηση'' ακολουθώντας πιστά, ως υπάκουη μαριονέτα, τα κελεύσματα των Βρυξελλών συνεχίζει τον ανένδοτο πόλεμο εναντίον του εργαζόμενου, του συνταξιούχου και οποιουδήποτε αισθάνεται ότι αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια της για την πλήρη φτωχοποίηση του λαού μας.  Αντίθετα, ενισχύει οικονομικά τους τραπεζίτες, τους ισχυρούς οικονομικά συμμάχους της και τα προπαγανδιστικά της όπλα ΜΜΕ, αδιαφορώντας πλήρως για την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Το τελευταίο πολυνομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμα ''φονικό'' κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα που σφίγγουν συνεχώς ως θηλιά γύρω από τις παραγωγικές τάξεις και τους συνταξιούχους που έχουν επωμιστεί το βάρος μιας δήθεν κρίσης χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή στη δημιουργία της.  Προβάλλει πλέον επιτακτικά να δώσουμε όλοι μας δυναμικό παρών στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απρίλη για να ακυρώσουμε με την παρουσία μας τα όποια σχέδια και...πολυνομοσχέδια κάνουν εναντίον μας.

Η τετράωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ δεν πείθει ούτε και τον πιο πιστό οπαδό τους πια.  Η ψήφιση 12 ΥΠΕΡ της 4ωρης και 9 ΥΠΕΡ της 24ωρης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από γεγονότα που καταδεικνύουν την απαξίωση και την αποστροφή του Προεδρείου σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποιήσεων και την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα του εργοδότη.
Επομένως το επιχείρημα ότι δεν στηρίζω απεργία λόγω των προσώπων που διοικούν την ΓΣΕΕ μόνο αίολο μπορεί να χαρακτηρίζεται πλέον.  Προφανώς, δεν στηρίζουμε καμία απεργία που θα μπορούσε να επιφέρει κόστος στον εργοδότη και  επιστρέφουμε στις εποχές πρώην PETROLA όπου η συμμετοχή σε απεργία έπρεπε να πάρει την έγκριση του. Η στάση αυτή βέβαια μπορεί απλώς να είναι άλλη μια πράξη της Συμφωνίας για την Σύμβαση όπως και τα νέα Οργανογράμματα ΒΕΑ και ΒΕΘ που συμφώνησε το Προεδρείο. Και πόσα άραγε έχουμε να δούμε ακόμα...

Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να γράφει υπέροχα ποιητικά λόγια για αγώνες, ανατροπές, για ''μνημόνιο στα ΕΛΠΕ'' και περιχαρακώσεις αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να τα υποστηρίζει στην πράξη.  Άλλωστε, το μνημόνιο στα ΕΛΠΕ, δεν ήρθε μόνο του, εμείς το φέραμε και μάλιστα χωρίς καν να αγωνιστούμε! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα δεν πρέπει να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η κατάσταση θα αλλάξει από την άνεση του καναπέ. Η κοινωνία που οραματιζόμαστε που θα συμβάλλει στην δημιουργική, παραγωγική και τίμια εργασία θα πρέπει να κερδηθεί μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες. 

Καλούμε όλους να δώσουμε απάντηση στα αντιεργατικά και απάνθρωπα σχέδια και ψηφίσματα τους, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανεχθούν την καταπάτηση της αξιοπρεπειάς τους.

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ