Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Επτά κίνδυνοι για τους κατοίκους από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων με τη μέθοδο fracking

Fracking ή αλλιώς υδραυλική ρωγμάτωση: μέθοδος εξόρυξης πετρελαίου και αερίου, κατά την οποία τόνοι μίγματος το οποίο αποτελείται από νερό, άμμο και χημικές ουσίες, διοχετεύονται σε βάθος χιλιομέτρων μέσω γεώτρησης, προκειμένου να ασκηθεί στα πετρώματα αρκετή πίεση ώστε να διαλυθούν και να απελευθερώσουν τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται ανάμεσα. Η όλη διαδικασία παράγει τεράστιες ποσότητες αποβλήτων.

Υγεία κατοίκων

Σε μελέτη που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση ο κίνδυνος.. για μόλυνση των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων παρουσιάζεται υψηλός. Αναλύοντας ο

ΕΛΠΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιολογήσει το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής

Από το energypress.gr
Το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. έχει αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, το ΤΑΙΠΕΔ, όπως διευκρινίζει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα που είδαν κατά τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη διάθεση μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.

Ειδικότερα, τα ΕΛΠΕ σημειώνουν ότι:

Η αντίδραση των διυλιστηρίων ενόψει 2020

Από το naftikachronika.gr
Mε λίγους μήνες να απομένουν για την εφαρμογή του sulphur cap, πολλά είναι τα διυλιστήρια που εντατικοποιούν τις εργασίες τους για την παραγωγή καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το ινδικό διυλιστήριο Gujarat, το οποίο σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του, S.M. Vaidya,  είναι έτοιμο..

Στο επόμενο 2μηνο θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση ποσοστού του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ - Ξεκινά το market test, η ζήτηση στο βιβλίο προσφορών θα κρίνει το πακέτο που θα διατεθεί

Από το energypress.gr
Σύντομες διαδικασίες προβλέπει ο σχεδιασμός για την πώληση ποσοστού του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, μέσω του Χρηματιστηρίου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα στο Νοέμβριο.

Το δίδυμο των συμβούλων, Εθνική- Goldman Sachs, έχει ήδη ξεκινήσει το σχετικό market test για τον εντοπισμό ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν..

Η Goldman σύμβουλος για το 30% των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Goldman αναλαμβάνει τη διάθεση του πακέτου των 30% των ΕΛΠΕ.
Το πιο πιθανό είναι να έχουν υπάρξει προσυμφωνίες και συγκεκριμένα με fund το οποίο έχει ήδη βρεθεί σε επαφή με την πλευρά Λάτση.