Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Τσοτσορός: Συζητήσεις για επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

Από το worldenergynews.gr
Σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τους αρμόδιους φορείς της Βόρειας Μακεδονίας βρίσκεται ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης - Σκοπίων, κυριότητας της εταιρείας ΒΑΡΔΑΞ, στην οποία τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 80% και και η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει με ποσοστό 20%- για τη μεταφορά ντήζελ στη γείτονα χώρα. Στο πλαίσιο των συζητήσεων αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να έχει..

Σε Αναζήτηση Νέων Ευκαιριών οι Μεγάλοι Πετρελαϊκοί Παίκτες

Από το energia.gr
Η συνειδητοποίηση ότι η παρατηρούμενη τις τελευταίες εβδομάδες άνοδος των τιμών του αργού εμφανίζει σημεία κόπωσης και ότι το διεθνές περιβάλλον δεν είναι ιδιαίτερα θετικό για μία βιώσιμη ανάκαμψη που θα οδηγούσε τις τιμές σε ένα νέο υψηλό επίπεδο, λχ. άνω των $$85-$90 το βαρέλι, οδηγεί πολλούς παίκτες της διεθνούς αγοράς πετρελαίου σε στροφή ως προς τις επενδυτικές τους επιλογές.

Η ανάγνωση της διεθνούς αγοράς από..

Καμιά προσφορά στο διαγωνισμό για το 50,1% των ΕΛΠΕ - Ποιοί είναι οι λόγοι του ναυαγίου - Σύγκληση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για τα επόμενα βήματα

Από το energypress.gr
 Κανείς εκ των δύο υποψηφίων επενδυτών δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 50,1% των ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο ένας εκ των δύο υποψήφιων απέστειλε ήδη επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ με την οποία γνωστοποιεί τη μη συμμετοχή του στη συνέχεια της διαδικασίας. Αντίστοιχη ενημέρωση αναμένεται και από το άλλο σχήμα, παρότι βεβαίως οι ενημερώσεις αυτές επιβεβαιώνουν απλώς..

Η ΜΑΧΗ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....



Καμία προσφορά στον διαγωνισμό για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ΤΑΙΠΕΔ έφτασε επιστολή από το ένα σχήμα που γνωστοποιούσε την απόφασή του να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό, ενώ από το άλλο σχήμα αναμενόταν να υπάρξει αντίστοιχη..

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


ΕΛΠΕ: Σήμερα η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τη μεγάλη ιδιωτικοποίηση

Από  το newmoney.gr
Στην τελική ευθεία έπειτα από ένα χρόνο αναμονής που έφερε σημαντικές αλλαγές αλλά και νέους μνηστήρες, μπαίνει από σήμερα η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Μέχρι το απόγευμα θα έχει γίνει γνωστό εάν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού που είναι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών..

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ



Εργαζόμενοι ΕΛ.ΠΕ.: Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Από το ert.gr
Τετράωρη στάση εργασίας 12.00-16.00 των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 3/4/2019, ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 έξω από τη Βουλή με κατάθεση ψηφίσματος.

Κορυφώνεται η αγωνία για τα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Αυλαία πέφτει σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στον πολύκροτο διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς λήγει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.. Με βάση την πληροφόρηση από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, σαφής εικόνα αλλά και ανακοινώσεις δεν αναμένονται..

Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για το 50,1% των ΕΛΠΕ - Αβεβαιότητα στο ΤΑΙΠΕΔ για τη συμμετοχή των δύο "μνηστήρων"

Από το energypress.gr
Μία από τις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις του ενεργειακού τομέα αλλά και συνολικά του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ φτάνει σε κομβικό σημείο.

Ο λόγος για την πώληση του 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων, ποσοστό που βγαίνει προς διάθεση από..

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΦΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Από το gsee.gr
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση στον Τύπο στοιχείων για την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE και την εμπλοκή σε αυτήν πολιτικών προσώπων και όχι μόνον, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια το αίτημα για τη διάσωση της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας με γνώμονα την κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα: επιχειρηματική, περιβαλλοντική, εργασιακή.

Η ΓΣΕΕ παρακολουθεί στενά την υπόθεση της ΒΦΛ από τις αρχές του 2017 και όλο αυτό το διάστημα έχει επισημάνει ..

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ – ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ || No3

Από το gsee.gr
H  ΓΣΕΕ συνεχίζοντας την ενημέρωση των εργαζομένων και με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στα ψεύδη και στις συκοφαντίες του ΠΑΜΕ, δίνει στη δημοσιότητα το τρίτο βίντεο υπό τον τίτλο “ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ” 

Το σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί παρακάτω:

Saudi Aramco: συνεχίζεται η επέκταση και γιγάντωση

Από το naftikachronika.gr
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου του κόσμου, συμφώνησε να εξαγοράσει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Sabic, η οποία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον χώρο των πετροχημικών.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες..

ΕΛΠΕ: Προβληματισμός και για τίμημα 1,5 δισ ευρώ - Μικρό καλάθι για τις δεσμευτικές προσφορές σήμερα 3/4

Από το worldenergynews.gr
Συγκρατημένες είναι οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ που ολοκληρώνεται σήμερα (3/4) με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. 
Φαίνεται ότι και οι δυο συμμετέχοντες, δηλαδή η Carlyle με Glencore και η Vitol με την Sonatrach  θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές, αλλά και ότι όλα..