Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Μαύρος χρυσός: Η Μέση Ανατολή «χάνει» τη Νότια Κορέα;


To μερίδιο των χωρών της Μέσης Ανατολής στις νοτιοκορεατικές εισαγωγές αργού το α΄ εξάμηνο του έτους αναμένεται να υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, αντανακλώντας τις μεγάλες περικοπές στην παραγωγή, στις οποίες προέβησαν χώρες-μέλη του OPEC.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Korea National Oil Corp (KNOC), από τις συνολικές εισαγωγές πετρελαίου της Νότιας Κορέας, το 67% (κατά μέσο όρο 1,91 εκατ. βαρέλια/ημέρα) προήλθε από...

Τηλεργασία- Τι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κάμερας για τον έλεγχο του τηλεργαζόμενου




Το νέο θεσμικό πλαίσιο με τους όρους και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης της τηλεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης θέτουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν εργοδότες και εργαζόμενοι για την εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως εργασίας. Πρόκειται για μια μορφή απασχόλησης που εφαρμόστηκε κατά κόρον

Σύμφωνα με την διάταξη που έχει..

Baker Hughes: Νέα μείωση στις εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ - Άνοδος 2% για πετρέλαιο


Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν σε χαμηλό ρεκόρ για 10η συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά ο ρυθμός μείωσης έχει επιβραδυνθεί καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ωθούν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά πέντε σε χαμηλό όλων των εποχών σε 258 την εβδομάδα έως τις 10 Ιουλίου, 700 εξέδρες, ή 73%, κάτω..