Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Novak: Περικυκλωμένες από «μαύρους κύκνους» οι αγορές πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Περικυκλωμένες από αβεβαιότητες, χαρακτηρίζοντάς τες «μαύρους κύκνους», είναι οι αγορές πετρελαίου, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak.

«Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη» δήλωσε αναφερόμενος στο outlook των αγορών πετρελαίου.

«Παρά το γεγονός ότι λίγο-πολύ βλέπουμε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΣΕΕ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΑΦΙΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Από το gsee.gr
Οι οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ, που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων  στο κέντρο της Αθήνας, κατόπιν παρότρυνσης της Διοίκησης και της Γραμματείας Περιβάλλοντος της Συνομοσπονδίας, ενημερώνουν ότι, σήμερα και αύριο, ειδικά συνεργεία ξεκινούν την αποκαθήλωσητων αναρτημένων αφισών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την πρωτεύουσα και τους πολίτες της για την ολιγοήμερη «ανοχή» που επέδειξαν σε αυτό το μέσο προπαγάνδας..

"Πράσινος" εφιάλτης: δεκάδες εκατομμύρια τόννοι απόβλητα, μόνο απ' τα πτερύγια ανεμογεννητριών, μέχρι το 2050.


Από το greeklignite.blogspot.com
Είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό πως το μόνο πράσινο που έχουν τα αιολικά είναι το χρώμα του χρήματος που ρέει απ' τις τσέπες των καταναλωτών προς τις τσέπες των "επενδυτών" και φυσικά των κατασκευαστών. Μετά από μια 20ετία εξωφρενικών επιδοτήσεων βουνοκορφές και πεδιάδες ανά τον πλανήτη έχουν γεμίσει ενεργειακά εντελώς ασήμαντες ανεμογεννήτριες, οι οποίες προκαλούν περισσότερα προβλήματα απ' αυτά,,

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων: Ας μείνουν στο παρελθόν


Από το worldenergynews.gr
Δριμεία κριτική στις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές στο θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων, εξαπολύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ειδικότερα:

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΜΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Από το gsee.gr
Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη Απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ, αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που περιέχει..

Ελαφρώς αυξημένη η διεθνής ζήτηση πετρελαίου για το 2020

Από το naftikachronika.gr
Ανοδική τάση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, με το Brent να κινείται στα επίπεδα των $59,65/βαρέλι για συμβόλαια Δεκεμβρίου και το αμερικανικό αργό σε τιμές στα $54,30/βαρέλι για συμβόλαια Νοεμβρίου.

Έρευνα του Reuters για τον Σεπτέμβριο κατέδειξε το χαμηλότερο επίπεδο παραγωγής για τις χώρες-μέλη του OPEC, στα 28,9 εκατ. βαρέλια/ημέρα, χαμηλότερα κατά 750.000 σε σχέση με τον Αύγουστο. Πρόκειται για το χαμηλότερο,,

Η έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης επιχειρηματολογώντας υπέρ της κύρωσης των Συμβάσεων παραχώρησης για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτίδης σημείωσε ότι:

Γ.Μπασιάς (ΕΔΕΥ): Αισιοδοξία για τη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων από Repsol-Energean στα Ιωάννινα

Από το worldenergynews.gr
Βάσιμες είναι οι πιθανότητες η παραχώρηση στα Ιωάννινα να αποτελέσει τη δεύτερη περιοχή όπου θα διενεργηθούν γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες μέσα στην επόμενη διετία, μετά τον Πατραϊκό Κόλπο, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς, στο First Annual Eastern Mediterranean Leadership Summit.
Το χερσαίο μπλοκ των Ιωαννίνων ερευνάται ..

ΑΠΕΡΓΙΑ