Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ρωσία προς ΗΠΑ: Δε θα μας επιβάλλετε και νόμους!



Σε επίδειξη ενόχλησης απέναντι στην τακτική της Ουάσιγκτον προχώρησε η Μόσχα με αφορμή τις μονομερείς κυρώσεις τις οποίες επέβαλλαν οι Αμερικανοί στο Ιράν, οι οποίες όμως επηρεάζουν μονομερώς και τις εταιρίες από τρίτες χώρες που συναλλάσσονται με την Τεχεράνη.
Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι εάν επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος ρωσικών εταιριών θα προκληθεί σοβαρή βλάβη στις διμερείς σχέσεις. Το ρωσικό επιχείρημα είναι ότι τηρεί με αυστηρότητα τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει αναγνωρίσει τις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν μονομερώς κυρώσεις, όταν όμως αυτό πλήττει ρωσικά εμπορικά συμφέροντα, θα έχει συνέπειες, ενίοτε και σοβαρές. Αυτό δείχνει να είναι το ρωσικό μήνυμα προς τους Αμερικανούς. Για να καταλήξει η σχετική αναφορά με μια δεικτική παρατήρηση: «Απορρίπτουμε τις απόπειρες των ΗΠΑ να επεκτείνουν την εσωτερική τους νομοθεσία ώστε να καλύπτει όλο τον κόσμο»… 
ΠΗΓΗ:/olympia.gr

«Θα γίνει χαμός, αν δεν αναγνωριστούν τα δικαιώματα των Τούρκων της Θράκης»!


Πρωτοφανείς προκλήσεις με ξεκάθαρα απειλητικό περιεχόμενο σε βάρος της χώρας μας από τον σεσημασμένο τουρκοπράκτορα Φερούχ Οζκάν, πρώην πρόεδρο του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»…


Το χοντραίνουν το παιχνίδι όσο περνάει ο καιρός η Άγκυρα και τα διάφορα όργανά της και φυσικά όσο η μόνη αντίδραση που συναντούν στις συνεχώς κλιμακούμενες προκλήσεις τους εκ μέρους του (δήθεν) ελληνικού κράτους είναι η τρομαγμένη σιωπή του φοβικού νενέκου. Αυτή τη φορά το διέπραξε ο γνωστός (και…παλιός μας φίλος) Φερούχ Οζκάν, επί πολλά έτη πρόεδρος του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) και νυν πρόεδρος της ΜΚΟ (σ.σ. όπως βλέπετε, τελειωμό δεν έχει ο…παράς!) YUNTÜRK. «Πίσω από την τουρκομουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, υπάρχουν όλοι οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας και ο μουσουλμανικός κόσμος. Εάν δεν αποδοθούν τα δικαιώματα μας στην Ελλάδα, θα γίνει χαμός» δήλωσε λοιπόν ο εν λόγω μεγαλοκοπρίτης που (ως γνωστόν) εδώ και πολλά χρόνια μάχεται για την…απελευθέρωση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης από την καταπίεση του αυταρχικού και ανελεύθερου ελληνικού κράτους (τον βλέπετε μάλιστα και σε 2 παλαιότερες φωτογραφίες – στην πρώτη 2ο από αριστερά μαζί με τον Ερντογάν και τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ενώ στη δεύτερη σε προ τριετίας εκδήλωση του BTTDD στην Κωνσταντινούπολη πάλι με τον Μέτε και με φόντο τη φωτογραφία του Κεμάλ, την τουρκική σημαία, αλλά και τη σημαία της…«Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»)! Ο Οζκάν τόνισε πως ο σύλλογος YUNTÜRK δεν πρόκειται να μένει σιωπηλός, όταν τα βήματα που γίνονται στην Τουρκία προς
τις μειονότητες, μένουν χωρίς να γίνεται κάτι το αμοιβαίο στην Ελλάδα.

Όλα αυτά ήρθαν σε απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που πριν από ένα περίπου μήνα είπε πως «η φήμη και το μέγεθος του Πατριαρχείου δεν επιτρέπουν ούτε νομικά ούτε ηθικά να θεωρείται ένα με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη». Ολόκληρη η δήλωση του Οζκάν (όπως τη μετέφρασε από την ίδια την ιστοσελίδα του συλλόγου YUNTÜRK το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr) έχει ως εξής: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ

ΕΛΛΗ Η ΔΡΑΧΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι χώρες του Περσικού Κόλπου ενισχύουν την αντιπυραυλική τους άμυνα


сирия алеппо бои противостояние армия
Οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας των αραβικών κρατών του Περσικού Κόλπου άρχισαν να αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, που διαθέτουν.
Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδίασης συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin Ντένις Κέιβιν. Τα αντιπυραυλικά συστήματα της εταιρείας ήδη έχουν προμηθευτεί τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΕΑΕ). Εκτός από τα ΕΑΕ στο Συμβούλιο συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και το Ομάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lockheed Martin, τα υπουργεία Άμυνας αυτών των κρατών επίσης έδειξαν ενδιαφέρον για τα συστήματα των αντιπυραυλικών συστοιχιών. Ο Κέιβιν πάντως δεν διευκρίνισε αν γίνονται συνομιλίες για το θέμα. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κήρυξε τη χώρα έτοιμη για πόλεμο με το Ιράν


2012 июль коллаж израиль иран израиль
Ο Ισραηλινός υπουργός Πολιτικής Άμυνας Ματάν Βιλνάι δήλωσε ότι ο τυχόν πόλεμος κατά του Ιράν δεν θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων του μπορεί να φθάσει ως και τα 500 άτομα, όμως η πολιτική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη γι’ αυτήν την εξέλιξη των πραγμάτων «καλύτερα από ποτέ άλλοτε».
Την ίδια στιγμή ο Βιλνάι αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για την αναγκαιότητα του χτυπήματος στις ιρανικής πυρηνικές εγκαταστάσεις. «Δεν χρειάζεται να με παρασύρετε σ’ αυτές τις διαφωνίες», ζήτησε, σημειώνοντας μόνο ότι το Ισραήλ πρέπει να υπολογίσει τη γνώμη των ΗΠΑ, «του καλύτερου φίλου της χώρας μας». 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru/

Κούρσα του «μαύρου χρυσού» στα 115,04 δολάρια το βαρέλι



ΝΕΑ προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη παγκόσμια οικονομία είναι «έτοιμο» να προκαλέσει το πετρέλαιο, με το brent να διαμορφώνεται χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου και να ξεπερνά τα 115 δολάρια ανά βαρέλι. Ο συνδυασμός ανησυχιών για την προμήθεια της παγκόσμιας αγοράς, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων από το εμπάργκο στο Ιράν αλλά και της συνεχιζόμενης αναστάτωσης στη Μέση Ανατολή, με την ελπίδα ότι οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο θα προχωρήσουν σε εφαρμογή στήριξης των οικονομιών τους, κίνηση που θα ωθήσει υψηλότερα τη ζήτηση, ήταν αρκετός για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου του brent να φθάσει έως το επίπεδο των 115,04 δολαρίων ανά βαρέλι. 
Σαφώς σημαντικές ανησυχίες προκαλεί και η νέα «κόντρα» που δημοσιοποιήθηκε μεταξύ της γαλλικής Total και της ιρακινής κυβέρνησης. Το Ιράκ ξεκαθάρισε προς τον γαλλικό όμιλο ότι αν δεν διακόψει τις σχέσεις του με την αυτόνομη επαρχία του ιρακινού Κουρδιστάν (βρίσκεται στο Β. Ιράκ) τότε θα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση των μεριδίων που κατέχει σε μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα εντός του ιρακινού εδάφους. «Για να κλείσει η υπόθεση αυτή, ζητήθηκε από την Total να αποσυρθεί από το πετρελαϊκό πεδίο της Χελφάγια (Νότιο Ιράκ), δίνοντάς της τη δυνατότητα να πουλήσει το μερίδιό της σε άλλες εταιρίες ή να διακόψει το συμβόλαιό της με το Κουρδιστάν», εξήγησε ο Χουσέιν αλ-Χαριστάνι, αναπληρωτής πρωθυπουργός υπεύθυνος για την Ενέργεια. Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποια είναι η προθεσμία που δόθηκε στην Total προκειμένου να λάβει μια απόφαση. Το Κουρδιστάν υπέγραψε δεκάδες πετρελαϊκά συμβόλαια με ξένες εταιρίες χωρίς την έγκριση της Βαγδάτης, η οποία απαιτεί αυτού του τύπου οι διαπραγματεύσεις να γίνονται μέσω του υπουργείου Πετρελαίου και θεωρεί παράνομο κάθε συμβόλαιο που υπογράφεται έξω από αυτό το κύκλωμα. Η Total ανακοίνωσε στις 31 Ιουλίου πως υπέγραψε μια συμφωνία που της επιτρέπει να πάρει μέρος στην πετρελαϊκή εξερεύνηση του ιρακινού Κουρδιστάν. «Η Total ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμβόλαια στο Κουρδιστάν και εξαιτίας αυτού ο υπουργός Πετρελαίου τής είπε πως παραβιάζει την ιρακινή νομοθεσία», υπογράμμισε ο Χαριστάνι. «Αν τερματίσει το συμβόλαιό της με το Κουρδιστάν, μπορεί να εξερευνήσει το πεδίο της Χαλφάγια», πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα οι έστω και έμμεσες απειλές κατά του Ιράν από το Ισραήλ –και η ανταπόδοση αυτών των απειλών από την Τεχεράνη– προκαλούν ακόμη περισσότερες ανησυχίες, με δεδομένο ότι κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή θα στερήσει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου από τη διεθνή αγορά.
ΠΗΓΗ:express.gr

Φόβοι για θερμό επεισόδιο στον Έβρο !



Φόβους για την πιθανότητα ενός ξεσπάσματος διασυνοριακού επεισοδίου με Τούρκους στρατιώτες αρχίζουν να εκφράζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας που συμμετέχουν στο σχεδιασμό των μέτρων στον Έβρο, εξαιτίας των ακαθόριστων ορίων κατά μήκος του ποταμού. Υπάρχουν για παράδειγμα νησίδες ή τμήματα του ποταμού, που ειδικά για τους αστυνομικούς λεμβούχους που πραγματοποιούν περιπολίες, ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής σε θερμό επεισόδιο με πρόσχημα, την......
παραβίαση από μέρους τους των τουρκικών συνόρων.
 Για το συγκεκριμένο λόγο  έχει υποβληθεί αίτημα(κατά πληροφορίες του bloko.gr) προς τη γεωγραφική υπηρεσία του Στρατού να αποσταλεί χάρτης με τα σημεία που αποτελούν το υδάτινο νοερό σύνορο, ώστε ο σχεδιασμός και οι περιπολίες ν' αναθεωρηθούν ή να αναδιαταχθούν, ώστε ν' αποφευχθεί η οποιαδήποτε περίπτωση της κρίσης με δυνάμεις του τουρκικού Στρατού.
 Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνεται από πηγές της Κατεχάκη, ότι σε διαφορετικά σημεία, νησίδες και προσχώσεις του Έβρου, βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες ασύλλεκτα πτώματα δύστυχων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διανύσουν το ποτάμι από σημεία στα οποία υπήρχε αρκετό νερό, επειδή ακριβώς οι αξιωματικοί της Αστυνομίας αδυνατούν να προσδιορίσει εάν βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος ή όχι.
 ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

«Με το νόμο μου θα τελειώσει μια για πάντα η ανασφάλιστη εργασία»,


Γ. Βρούτσης: Ερχονται «λουκέτα» για τη «μαύρη εργασία»
Ακόμη και «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους προβλέπουν τα μέτρα κατά της ανασφάλιστης εργασίας που προετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννης Βρούτσης.
«Θα ξεκινήσω από το νομό μου, τις Κυκλάδες. Θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους» δηλώνει στο tovima.gr ο υπουργός ο οποίος αμέσως μετά τον δεκαπενατύγουστο θα εκδώσει τις υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχων και τις ποινές για όλους όσοι απασχολούν ανασφάλιστους (Ελληνες ή μετανάστες).
Οι αποφάσεις θα προβλέπουν εξοντωτικές χρηματικές ποινές και πρόστιμα για την πρώτη φορά που θα συλληφθεί επιχείρηση ή επεγγελματίας να απασχολεί ανασφάλιστο στην εργασία του ενώ για τη δεύτερη φορά η ποινή θα είναι το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης.
Στη συνέχεια και όταν η επιχείρηση επαναλειτουργήσει ο υπότροπος θα τιμωρείται με οριστικό κλείσιμο και αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης.
Οπως έχει διαπιστώσει το υπουργείο Εργασίας όσοι όλοι έχουν συλληφθεί να απασχολούν ανασφάλιστους, επιδίδονται ταυτόχρονα σε συστηματική φοροδιαφυγή.
Ειδικούς ελέγχους θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) στην Πάρο όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός - κυρίως μξεταναστών - που εργάζονται χωρίς χαρτιά και χωρίς ασφάλιση. 
ΠΗΓΗ:greecelands.blogspot.gr

Το ευρώ τρίζει, η Γερμανία πλουτίζει


Το ευρώ τρίζει, η Γερμανία πλουτίζει
Το μεγαλύτερο πλεόνασμα σε παγκόσμιο επίπεδο εμφανίζει το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας. Ξεπερνάει ακόμη και οικονομικές υπερδυνάμεις όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Η οικονομική κρίση χτυπάει το ευρώ, αλλά όχι τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τους Financial Times Γερμανίας η αξία των γερμανικών εξαγωγών στα τέλη του 2012 θα ξεπερνά κατά περίπου 210 δις δολάρια την αξία των εισαγωγών. Το Ινστιτούτο IFO του Μονάχου που πραγματοποίησε την έρευνα επισημαίνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ανήλθε σε 77 δις ευρώ και σημείωσε αύξηση 16% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους !
Τα υψηλά αυτά πλεονάσματα αποτελούν, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, παράγοντα ανισορροπίας της παγκόσμιας οικονομίας και μια από τις σημαντικότερες αιτίες της κρίσης. Ο Επίτροπος Ολι Ρεν είχε προαναγγείλει τον Φεβρουάριο τη δημιουργία μιας ερευνητικής ομάδας με αντικείμενο τις συνέπειες που προκαλούν στην ευρωπαική οικονομία και στην υπερχρέωση ορισμένων κρατών-μελών τα υπερβολικά μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα.
Στη γερμανική κυβέρνηση πανηγυρίζουν, όπως είναι φυσικό. Εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ χαιρέτισε την απόδοση των εξαγωγών της Γερμανάις εκτιμώντας την ως «πολύ θετική» ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα ήταν λάθος να υπάρξει ένα τεχνητό φρενάρισμα των εξαγωγών της χώρας.
Αντίθετα, ο οικονομολόγος Χάινερ Φλάσμπεργκ, υπεύθυνος του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Εμπόριο και την Ανάπτυξη, αντέδρασε με σφοδρότητα στις θριαμβολογίες της γερμανικής κυβέρνησης. Επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά αβέβαιο το κατά πόσον οι υπερχρεωμένες χώρες θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους απο τις μαζικές εισαγωγές γερμανικών προιόντων. 
ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

Ρωσικό υποβρύχιο επί ένα μήνα περιπολούσε κοντά στις ακτές των ΗΠΑ



 Το Ρωσικό ατομοκίνητο υποβρύχιο 971 (σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ - «Akula»), εξοπλισμένου με πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, για μεγάλο χρονικό διάστημα κινούταν χωρίς να γίνει αντιληφτεί στα νερά του Μεξικού κόλπου κοντά στις ακτές των ΗΠΑ, πληροφόρησε η εφημερίδα Washington Free Beacon παραπέμποντας σε ανώνυμο αμερικανό αξιωματούχο.
  Σύμφωνα με την εφημερίδα, η.....
παρουσία του υποβρυχίου κοντά στις ακτές των ΗΠΑ διαπιστώθηκε μόνο όταν αυτό εγκατέλειψε αυτήν την περιοχή. «Είναι ένα αθόρυβο σκάφος, το οποίο μπορεί να πλησιάσει αθόρυβα και να αποφύγει τον εντοπισμό», - είπε ο αξιωματούχος.  Οι εκπρόσωποι του Π/Ν των ΗΠΑ αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτό το περιστατικό.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Στον ατομικό σταθμό «Φουκουσίμα-1» σημειώθηκε διαρροή ραδιενεργού ύδατος



 Στον 4ο αντιδραστήρα του κατεστραμμένου ατομικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Φουκουσίμα-1» καταγράφηκε διαρροή ραδιενεργού ύδατος Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ελέγχου του ισογείου του αντιδραστήρα στο δάπεδο μιας από τις αίθουσες εντοπίστηκε στρώμα ύδατος πάχους περίπου 1 cm. Και συνολικής έκτασης 350 τετραγωνικών μέτρων. 
 Η εξέταση των συστατικών του ύδατος έδειξε......
αυξημένη συγκέντρωση ραδιενεργού καισίου.Εκτιμάται ότι η διαρροή προήλθε από ένα σωλήνα, μέσω του οποίου προωθείται το μολυσμένο νερό από τον γειτονικό 3ο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού στο χώρο φύλαξής του. Ο μηχανισμός αυτός βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το χώρο, όπου εντοπίστηκε το νερό.Σήμερα οι τεχνικοί του σταθμού κατέγραψαν την ύπαρξη υδρατμών κοντά σε μία από τις αντλίες του συστήματος ψύξης «Φουκουσίμα-1». Το περιστατικό δεν επηρέασε την ψύξη των προβληματικών αντιδραστήρων. Αυτή τη στιγμή διευκρινίζονται οι αιτίες του συμβάντος και εκδηλώνεται η πιθανή σχέση μεταξύ των υδρατμών και της διαρροής ραδιενεργού ύδατος. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Επαφές Τουρκίας-Τουρκμενιστάν για το Φυσικό Αέριο



Ο Τουρκμένος πρόεδρος, Μπερντιμουχαμεντώφ επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες την Τουρκία, με το ενδεχόμενο εξαγωγών φυσικού αερίου στην ατζέντα του. Παράλληλα, το Τουρκμενιστάν αναζητά επενδυτές για τον αγωγό που θα το ενώσει με την Ινδία μέσω του Αφγανιστάν και του Πακιστάν ( TAPI).
Στις ενεργειακές σχέσεις των δύο κρατών υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον, καθώς το Τουρκμενιστάν προσπαθεί να βρει εναλλακτικές οδούς εξαγωγής του αερίου που διαθέτει, ενώ η Τουρκία φιλοδοξεί να γίνει μετακομιστικός κόμβος για το αέριο που παράγεται στην περιοχή της Κασπίας.
Οι Τουρκμένοι ήταν μέχρι το 2009 απόλυτα εξαρτημένοι από τη Ρωσία για τις εξαγωγές τους, αλλά πλέον είναι σε θέση να εξάγουν αέριο στην Ασία μέσω ενός νέου αγωγού. Ο αγωγός ΤΑΡΙ όμως θα προσφέρει νέες ευκαιρίες και σημαντικά έσοδα.
Από την πλευρά της πάντως, και η Τουρκία δίνει έμφαση στη διμερή συνεργασία, καθώς ο πρόεδρος Γκιούλ έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επισκέψεις στο Τουρκμενιστάν τα τελευταία 4 χρόνια. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Φάρμακο: Σε ομηρία οι ασφαλισμένοι



Χωρίς πίστωση θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) στα φαρμακεία της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας.
Σημειώνεται ότι ήδη μόνο τοις μετρητοίς πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι στην Εύβοια και στη Φλώρινα. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλο, αποφασίζουν την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τον κλάδο τους.
Ο Οργανισμός οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο (η συνολική οφειλή ήταν 207 εκατ. ευρώ και κατέβαλε 90 εκατ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου) και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.
«Αν ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και καταβάλει στους φαρμακοποιούς χρήματα για τις συνταγές του Μαΐου, δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις από την πλευρά των φαρμακοποιών» δήλωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.
Νέες κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο
Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων από την 1η Σεπτεμβρίου για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς αγοράζουν σπίτια Πακιστανοί και Αφρικανοί;



Μήπως από τα ημι-παράνομα ιντερνετ καφέ, που έχουν γεμίσει την πλατεία Αμερικής και τις πέριξ περιοχές;
Ή μήπως από τις πωλήσεις παράνομων cd;
 Σχετικό κατάστημα, με ίντερνετ, με κινητή και σταθερή Τηλεφωνία, με φωτοκόπιες, αλλά και… άλλα πολλά!
 Εκτιμάται ότι πάνω από 120.000 κατοικίες νεόδμητες ή παλαιές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια αλλοδαπών, την ώρα που ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να.... πληρώσει ούτε το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει.
 Τα μεσιτικά γραφεία μάλιστα τους περιγράφουν ως “καλοπληρωτές” με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Δηλαδή αγοράζουν τα σπίτια με μετρητά ή με ελάχιστο δανεισμό. Κάτι που βάζει σε πολλές σκέψεις για την πηγή προέλευσης των χρημάτων αυτών, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των συγκεκριμένων αλλοδαπών παρουσιάζουν πολύ μικρά εισοδήματα, ίσα ίσα για να δικαιολογείται η δυνατότητα απόκτησης κύριας κατοικίας.
 Ακόμη και αιματηρές οικονομίες να έκαναν είναι αδύνατον ειδικά οι Πακιστανοί να αγοράζουν, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας, διαμερίσματα αξίας 60.000 και 80.000 ευρώ!
 Κτηματομεσίτες των παραπάνω γειτονιών έλεγαν ότι ενώ παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί Βαλκάνιοι, κυρίως Αλβανοί να επιστρέφουν στις πατρίδες τους, βάζοντας πωλητήριο σε σπίτι που τυχόν απέκτησαν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους προερχόμενους από τις χώρες της Ασίας.
Αυτοί, όπως λένε οι ίδιοι παράγοντες, διαθέτουν σχεδόν πάντα ρευστό χρήμα, ενώ δηλώνουν εισόδημα που μόλις ξεπερνά τα 6000 ευρώ το χρόνο και στην καλύτερη περίπτωση τα 12.000. Άλλες περιοχές που έχουν μπει στο αγοραστικό στόχαστρο των μεταναστών (τριτοκοσμικών στην πλειοψηφία τους) είναι στα Σεπόλια, Μεταξουργείο, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Αγίας Βαρβάρα, Νίκαια, Πέραμα, Πατήσια και Ίλιον.
Και φυσικά ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν αφορολόγητα εισοδήματα από το ανεξέλεγκτο και ύποπτο ποιοτικά παραεμπόριο, την ίδια στιγμή οι Έλληνες δεν μπορούν να “ανασάνουν” από τις συχνές φοροεπιδρομές.

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα. Και αρουραίων! Ποια προϊόντα τα περιέχουν



Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
[Βίντεο]
HEK 293 = human embryonic kidney cells = ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα.
Που βρίσκονται, με ποιο τρόπο και από ποιες εταιρείες.
Που τα συναντάμε ?....
ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ κλπ. τις οποίες καταναλώνουν.....ανήλικοι και ενήλικες. Από μωρά, μικρά παιδάκια μέχρι και ηλικιωμένοι. Τα ανθρώπινα νεφρικά εμβρυικά κύτταρα λαμβάνονται επιλεκτικά από μωρά που
έχουν υποστεί έκτρωση ώστε να δημιουργήσουν «απομονωμένους υποδοχείς γεύσεως»
Οι εταιρείες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γεύσεις των συνθετικών, άγευστων και παρά-φύσει προϊόντων τους, συνεργάζονται με την εταιρεία βιοτεχνολογίας: Senomyx που χρησιμοποιεί την παραπάνω ανήθικη μέθοδο ως «ενισχυτικό γεύσης» και είναι (ανάμεσα σε άλλες) οι εξής:
PEPSICO, CADBURY ADAMS, Nestlé
… στις οποίες ανήκουν και περιέχονται στα «προϊόντα»: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

15αυγουστος: ήθη & έθιμα του καλοκαιρινού «Πάσχα»



Θεωρείται ως το «Πάσχα» του καλοκαιριού, καθώς οι προετοιμασίες και η νηστεία για την Κοίμηση της Θεοτόκου αρχίζουν από την 1η Αυγούστου και διαρκεί μέχρι ανήμερα της εορτής. Μακριά από τα αστικά κέντρα και τις παραλίες, η γιορτή σε κάθε γωνιά της χώρας γιορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα. Η 15η Αυγούστου είναι μια ημέρα ορόσημο για όλους, πιστούς και μη... πιστούς, καθώς τότε πολλοί ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, υπάρχει ένα τελετουργικό που συνδέεται με την ημέρα αυτή. Ήθη και έθιμα αιώνων αναβιώνουν το Δεκαπενταύγουστο με πιο χαρακτηριστικά τα εξής:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ