Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ImageHandler
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων αθώων πολιτών.
Τέτοιου είδους απάνθρωπες ενέργειες αποτελούν χτύπημα στα θεμέλια της δημοκρατίας και αποδεικνύουν τα καταστροφικά αποτελέσματα του φανατισμού.
Η σκέψη μας είναι κοντά στο Βελγικό λαό που ζει δύσκολες και δραματικές στιγμές.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τέτοιες αποτρόπαιες και βίαιες ενέργειες να σπείρουν τον τρόμο, πλήττοντας τον πυρήνα της δημοκρατίας και της ελευθερίας που με κοινωνικούς αγώνες έχουν κατακτηθεί.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΓΣΕΕ
Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι εκλεγέντες στη νέα Διοίκηση, κατά παράταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής, έχουν ως εξής:

ΔΕΗ: «Μέτωπο» των συνδικαλιστών για τις συνεργασίες με ιδιώτες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Σε θέση μάχης οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, με αφορμή τις συζητήσεις για κοινοπρακτικά σχήματα με επενδυτές. Υπό ποιους όρους δέχονται τη συνεργασία. Κατηγορίες κατά κυβέρνησης και βολές κατά της συνδικαλιστικής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ.
«Μέτωπο» συνδικαλιστών ΔΕΗ για τις συνεργασίες με ιδιώτες-Κρίσιμο συνέδριο ΓΕΝΟΠ
Για διμέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και στην νεοσύστατη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζονται τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, με αντικείμενο τα φημολογούμενα σχέδια της κυβέρνησης για συνεργασίες της ΔΕΗ με ιδιωτικούς φορείς.

Τα σχέδια αυτά που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αφορούν σε γενικές γραμμές στη δημιουργία μικτού, κοινοπρακτικού σχήματος, στο οποίο η ΔΕΗ ΔΕΗ +0,69% θα προσφέρει τον ΑΗΣ Αμυνταίου και την άδεια Μελίτη ΙΙ και ο ιδιώτης την χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού του ΑΗΣ και την ανέγερση της μονάδας Μελίτη ΙΙ. Η ΔΕΗ συζητά με την Elpedison, ενώ έχει κάνει κρούσεις σε ρωσικά κεφάλαια και στη γερμανική RWE.

Ωστόσο παρά το..

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑΣ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Απάντηση στους ''Κεμάλ'' τούτου του κόσμου..


 ( το σχόλιο αυτό αποτελεί απάντηση σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν για το ''Ποιόν προτιμάμε για πρωθυπουργό;..'' )

     Ναι, ξέρουμε, ή φανταζόμαστε, ή υποψιαζόμαστε τα παιχνίδια των διαφόρων διεθνών οργανισμών, μέσω διεθνών προσωπικοτήτων.
     Δεν μπορούμε όμως να είμαστε μηδενιστές, με την έννοια πως δεν μπορούμε ν' αρνούμαστε και να μηδενίζουμε τα πάντα. Σε κάτι πρέπει να εμπιστευτούμε. Πρέπει να
βρούμε μία σταθερά, ή να την δημιουργήσουμε.
     Η πρέσβειρα Αντζελίνα δεν ήρθε εδώ ως κυρία Τζολί ( αν και έτσι ακόμη θα την προτιμούσαμε απείρως από την μούμια του πετρελαιά, τα παπατζηλίκια του παπαδαριού, και τον κάθε Σάκη Κουβά).
     Ήρθε ως επιτετραμμένη του ΟΗΕ.
     Ναι, ξέρουμε την διασύνδεση του οργανισμού αυτού με τον παγκόσμιο καπιταλισμό, ή την αδυναμία του ν' αντισταθεί σ' αυτόν, όπως οι αρχές του θα απαιτούσαν.

     Όπως είπαμε όμως..

Μόνο 7 στα 10 ευρώ της τελικής τιμής της βενζίνης είναι ο φόρος!


Μόνο επτά στα δέκα ευρώ της τελικής τιμής της βενζίνης είναι σήμερα οι φόροι. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να τους αυξήσει, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς. Σήμερα, από τα 1,329 ευρώ που είναι ο μέσος όρος τιμής της βενζίνης πανελλαδικά, οι φόροι ισούνται με 93 λεπτά (70%), με την Ελλάδα να κάνει πρωταθλητισμό στην ΕΕ.

Ειδικά στην αμόλυβδη, που η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αυξήσει κι άλλο τους φόρους, η χώρα μας συγκαταλέγεται ήδη στην 8άδα των κρατών-μελών με τον υψηλότερο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (678 ευρώ τα χίλια λίτρα), ενώ επιβάλλει και τον τρίτο υψηλότερο ΦΠΑ στην Ε.Ε. (23%).

Ετσι ενώ η τιμή ..

Η Χαμηλή Τιμή του Πετρελαίου Πλήττει τις Αγορές Χαλκού και Λιθίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Χαλκος και Λιθίου
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου δεν αποτελούν πηγή ανησυχίας μόνο για τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες. Όπως σημειώνει το Forbes, έχουν επιφέρει αύξηση στη ζήτηση της βενζίνης, γεγονός που επιδρά στην αγορά μετάλλων, όπως ο χαλκός, αλλά και το λίθιο, τα οποία έχουν κρίσιμη σημασία για τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως τονίζει το Forbes, λίθιο και χαλκός χρησιμοποιούνται ευρέως για την κατασκευή μπαταριών και την καλωδίωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και είθισται να θεωρείται πως θα εμφανίσουν μεγάλη ζήτηση καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στην ηλεκτρική ενέργεια και εγκαταλείπουν τα συμβατικά καύσιμα. Όμως, η μείωση των τιμών πετρελαίου, και άρα και της βενζίνης, αναμένεται να δράσει ως αντικίνητρο.

Σε μελέτη της αυστραλιανής τράπεζας Macquarie Bank, για λογαριασμό κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτυπώνεται ανάγλυφα η επίδραση των χαμηλών τιμών των ορυκτών καυσίμων στη ζήτηση για τα δύο αυτά μέταλλα.

Η ανάλυση επικεντρώθηκε κυρίως..

Ενεργειακό συνέδριο από το ΤΕΕ


Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομική Ανάπτυξη με τίτλο «Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential», διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ)  σε συνεργασία με τη δεξαμενή σκέψης Hellenic Association for Energy Economics (www.HAEE.gr) – παράρτημα της Ιnternational Association for Energy Economics (www.IAEE.org)
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016, στο Athenaeum Intercontinental Hotel.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του World Energy Council.

Στο Συνέδριο θα ..

ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα ΕΛΠΕ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Συνάδελφοι, 

Ήρθε η ώρα να τοποθετηθούμε δημόσια πια και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Να θυμηθούμε, Να Κρίνουμε, Να Πράξουμε…

1. Να Θυμηθούμε… όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια εργασίας στον Όμιλο, που κάθε μέρα έχανε κάτι ακόμα από τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό του, αλλά και από όλα όσα κατακτήσανε με αγώνες τα συνδικάτα εδώ και τόσα χρόνια.

Ø Τα βίαια & πιεστικά προγράμματα αποχώρησης ή «αναδιοργάνωσης», με υπογραφή πρακτικών συμφωνίας και με ελλιπή οργανογράμματα … που τελικά οδήγησαν στην απώλεια έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού κι είχαν ως..