Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μετά το αντιπυρηνικό κόμμα των Πρασίνων, τώρα η Γερμανία θα έχει και αντιαιολικό κόμμα!


Το Σβερίν είναι η πρωτεύουσα του κρατίδιου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στη Γερμανία, μιας περιοχής όπου υπάρχουν τόσα πολλά αιολικά, που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους πολίτες. Από εκεί η Νordkurier μεταδίδει πως οι αντίπαλοι της αιολικής ενέργειας επιθυμούν να σχηματίσουν το δικό τους πολιτικό κόμμα και να κατεβούν στις εθνικές εκλογές, με την αιτιολογία πως δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα που να τους εκφράζει. Σε πολλά μέρη οι πολίτες είχαν την εμπειρία ότι η βούλησή τους εναντίον των όλο και περισσότερων ανεμογεννητριών δεν φθάνει μέχρι τα όργανα λήψης αποφάσεων.


Αυτό που κάποτε ξεκίνησε ως "green and clean" έχει μετατραπεί σε απεχθές για τους πολίτες και πλέον παίρνει τη μορφή οργανωμένου πολιτικού κόμματος. Το νέο κόμμα αναμένεται να συσταθεί στο τέλος Φεβρουαρίου και να κατεβεί για πρώτη φορά στις περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Σεπτέμβρη. Το όνομα του εντελώς χαρακτηριστικό, "Freier Horizont - Ελεύθερος ορίζοντας", απ' το όνομα του Συνασπισμού οργανώσεων πολιτών που διαμαρτύρονται ήδη εδώ και χρόνια.

"Εμείς κάνουμε πολιτική από αυτοάμυνα", δήλωσε ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας των Πολιτών "Windflüchter" από το Pripsleben. Κανείς στον Συνασπισμό δεν είχε ...

"Χτύπημα" από Ιράν στην Σαουδική Αραβία - Δεν υιοθετεί την πρόταση του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίουf

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο "σφυρί" το πλοίο τρυπάνι του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο σχέδιο μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, ανακοίνωσε η ιρανική κυβέρνηση, απαντώντας στο αίτημα του ΟΠΕΚ.

Το Ιράν επανήλθε στις διεθνείς αγορές μετά από σχεδόν δέκα χρόνια αποκλεισμού, γεγονός που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της χώρας και βέβαια στην οικονομία της. Η κυβέρνηση της χώρας ενημέρωσε ότι δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει το σχέδιο των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, για τη συγκράτηση των τιμών του «μαύρου χρυσού», έως ότου η παραγωγή επανέλθει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την επιβολή των διεθνών κυρώσεων.

Όπως ενημέρωσε επίσημη πηγή της ιρανικής κυβέρνησης, στόχος είναι.

Στο "σφυρί" το πλοίο τρυπάνι του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο "σφυρί" το πλοίο τρυπάνι του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Το πλοίο γεωτρύπανο Deepsea Metro II που είχε κατασχεθεί από την τράπεζα DVB και έχει αποσυρθεί στην Καραϊβική, μπαίνει σε πλειστηριασμό την 1η Φεβρουαρίου. Το πλοίο χωρητικότητας 33.700 dwt που θα τεθεί σε δημοπρασία τη Δευτέρα, είχε κατασχεθεί από την τράπεζα τον περασμένο Νοέμβριο. Το πλοίο έχει περάσει στον έλεγχο της τράπεζας, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία Chloe Marine Corporation απέτυχε να εξυπηρετήσει το δανεισμό της αλλά και στη συνέχεια να πουλήσει η ίδια το πλοίο. Το πλοίο είχε δέσει τον περασμένο Μάιο μετά την ολοκλήρωση ναύλωσης για λογαριασμό της βραζιλιάνικης πετρελαϊκής Petrobras. 

Σημειώνεται ότι η νορβηγική Odfjell Drilling που κατέχει το 40% κοινοπραξίας Chloe Marine Corporation, με το υπόλοιπο 60% να ανήκει στον έλληνα εφοπλιστή Θόδωρο Αγγελόπουλο (Metro Exploration Holding Corp), έχει ήδη προχωρήσει στις ανάλογες διαγραφές στις καταστάσεις.

Ο πλειστηριασμός της Δευτέρας έρχεται μετά...