Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ένωση υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας (Ανακοίνωση)


OAED

 Oι εξελίξεις στην Κύπρο εξαφάνισαν το θέμα αυτό από τα μέσα ενημέρωσης. Για τους  εργαζόμενους όμως των φορέων που υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ κρίσιμη .

Σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με βασικό περιεχόμενο την μεταφορά στον ΟΑΕΔ του προσωπικού, των αρμοδιοτήτων και της περιουσίας των οργανισμών που πέρυσι η τρόικα κατήργησε (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και Εργατική Εστία)  ξαφνικά παρουσιάστηκαν εξωφρενικές διατάξεις με περιεχόμενο την θέσπιση εξοντωτικών ποινών ειδικά για τους υπάλληλους των φορέων που υπάγονται στο υπουργείο αυτό (ΙΚΑ, ΕΟΠΠΥ, ασφαλιστικά ταμεία, Επιθεώρηση Εργασίας, ΟΑΕΔ).

Στο νομοσχέδιο που ήρθε στα χέρια μας ποινικοποιούνταν η απλή αμέλεια με τρίμηνη ποινή φυλάκισης, θεσπιζόταν η υποχρέωση του υπάλληλου να αποζημιώσει την υπηρεσία του  με ποσό ισόποσο της βλάβης που υπέστη ακόμα και αν αυτή οφείλονταν σε λάθος. Επίσης, προσδιοριζόταν ως αιτία παύσης και απόλυσης οι αποχρώσες ενδείξεις και όχι οι αποδείξεις και καθιερωνόταν η καταβολή παράβολου ίσου  με το 20 % του πρόστιμου ως προϋπόθεση υποβολής ένστασης.

Είναι ολοφάνερο πως αυτοί οι σχεδιασμοί  δεν συνδέονται με την επιθυμία αντιμετώπισης των επίορκων υπάλλήλων και προστασίας των οργανισμών, αφού τόσο η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δίκαιου του δημοσιουπαλληλικού κώδικα, όσο και οι υφιστάμενες διαδικασίες (επιστροφή ποσών που από λάθος καταβλήθηκαν) διασφαλίζουν αυτούς τους στόχους.

Προφανής σκοπός του νομοσχέδιου . ήταν η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η τεχνητή κατασκευή επίορκων για να αιτιολογηθούν απολύσεις.

Οι ομοσπονδίες των ενδιαφερόμενων φορέων σχημάτισαν συντονιστικό, συναντήθηκαν με τον γραμματέα του υπ. Εργασίας, βουλευτές των κομμάτων και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ.

Στο Βόλο, αντιπροσωπεία της Ένωσης υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας συναντήθηκε με τους βουλευτές Μουτσινά, Χρυσοβελώνη και  Μεικόπουλο οι οποίοι δήλωσαν την συμπαράσταση τους , ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  έκανε σχετική δήλωση . Υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας δόθηκε στο γραφείο του Νάκου, βουλευτή ΝΔ.

Την  Τετάρτη  υπήρχε στάση εργασίας και την Πέμπτη απεργία με συγκεντρώσεις και τις δύο ημέρες έξω από το υπουργείο.

Τελικά, η κυβέρνηση υπαναχώρησε αποσύροντας το σύνολο των επίμαχων διατάξεων, αποδεικνύοντας πως ο συντονισμός , η ενότητα και η μαχητικότητα μπορούν να οδηγούν σε νίκες.

 Στην βουλευτή Μαγνησίας Μ. Χρυσοβελώνη, ως συμμετέχουσα στην αρμόδια επιτροπή και μετά από αίτημά της, επιδόθηκε κείμενο με τα παρακάτω ερωτήματα:

 «Παρ’ όλες τις τροποποιήσεις που έγιναν από το αρμόδιο υπουργείο, παραμένουν στο κατατιθέμενο ν/σ:

α. η αόριστη διατύπωση περί «…πράξεων ή παραλείψεων που προκαλούν βλάβη….»  και περί πράξης που «….αποδίδεται σε αμέλεια του υπαλλήλου…» ( άρθρο 9 παρ.1).

β. η εξοντωτική ποινική και διοικητική αντιμετώπιση των εργαζομένων, χωρίς να παρέχεται σαφής περιγραφή ( και όχι γενική και αόριστη) της αξιόποινης συμπεριφοράς.

 Πώς διασφαλίζεται:

1.Ο μη χαρακτηρισμός ως αξιόποινων, διοικητικών πράξεων οι οποίες δεν είναι δυνατό κατά το χρόνο τέλεσής τους να ελεγχθούν στην ολότητά τους και για τις οποίες προβλέπονται μέτρα διοικητικής διόρθωσης ή / και αποκατάστασης (π.χ. με αναζήτηση ως αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού);

Σε ότι αφορά τον ΟΑΕΔ, έστω ότι υπάλληλος κατά τον έλεγχο προγράμματος επιδότησης, προσμετρά ως κανονικό, πλαστό τιμολόγιο επιδοτούμενου και υπογράφει την καταβολή της επιδότησης. Η ενδεχόμενη ανακάλυψη της παρανομίας από το ΣΔΟΕ, σημαίνει ότι ο υπάλληλος δύναται να κατηγορηθεί ως συνεργός στο αδίκημα που συντελέσθηκε και να κληθεί να καλύψει την προκληθείσα οικονομική ζημία που υπέστη ο ΟΑΕΔ;

 2.Η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών όταν, υπό το βάρος της πολυνομίας και της ασάφειας πολλών εκ των εγκυκλίων, οι υπάλληλοι θα πρέπει να θέτουν την υπογραφή τους σε πράξεις ή αποφάσεις, γνωρίζοντας ότι, χωρίς να είναι υπαίτιοι ή επίορκοι, μπορεί να καταλήξουν ακόμη και στη φυλακή;

Ο Πρόεδρος         Τσάλαβος Απόστολος

Ο Γραμματέας     Μπαζιάνας Γεώργιος

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

"OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" (vid) Ψυχολογική επιχείρηση: «Προσέξτε μην πούμε "όχι" και υποστούμε τα δεινά των Κυπρίων»

Απόλυτα επικίνδυνη αποδεικνύεται η κυβέρνηση της Κύπρου (είναι η ίδια παράταξη που είχε πει "ΝΑΙ" στο εθνοκτόνο Σχέδιο Άναν" το 2004) του Ν.Αναστασιάδη, αφού με μία μοναδική μεθόδευση κατάφερε να περάσει μια πολύ χειρότερη συμφωνία από αυτή που είχε απορρίψει η Βουλή της Κύπρου, λέγοντας ένα περήφανο "ΟΧΙ".

Μια συμφωνία που κάποιοι στην Ελλάδα βιάστηκαν να πούνε "Είδατε που οδηγούν τα "όχι" στην τρόϊκα", αλλά ξέχνούν κάτι: Ότι το "ΟΧΙ" το είπε η εθνική αντιπροσωπεία της Κύπρου, όχι ο Ν.Αναστασιάδης πουπήγε περιχαρής στην Κύπρο την συμφωνία στις 16 Μαρτίου.

Και η νυν συμφωνία ποτέ δεν τέθηκε ούτε θα τεθεί υπ'όψιν της Βουλής και για δημοψήφισμα ούτε λόγος.

Δηλαλαδή η εθνική αντιπροσωπεία μιας χώρας, είπε "ΟΧΙ" σε μία σύμβαση και η κυβέρνηση επέστρεψε σε μία διαπραγμάτευση και έφερε ένα νέο σχέδιο, πολύ χειρότερο από το προηγούμενο, το οποίο όμως απλά και πραξικοπηματικά ... δεν το θέτει υπό την κρίση της Βουλής!

Αυτά σε απάντηση των σπεκουλαδόρων της τρόικα στην Ελλάδα (από χθες υπουργοί, η ΔΗΜΑΡ, ο Βενιζέλος, τροϊκανοί δημοσιογράφοι κλπ) προσπαθούν να μας πουν "Είδατε τι έπαθαν στην Κύπρο που είπαν "ΌΧΙ" σε αυτό που τους ζήτησε η τρόικα; Πήραν μια πολύ χειρότερη συμφωνία ααφού η Γερμανία τους τιμώρησε".

Και άρα κι εμείς στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε "προσεκτικοί" και "συνετοί για να μην πάθουμε τα ίδια", αφού "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"...

Η Κύπρος έχει πει "ΟΧΙ" και εμμένει στο "ΟΧΙ". Αν θέλουν και αν τολμούν οι συνεργάτες των Γερμανών ο Ν.Αναστασιάδης, ο έτερος, αμφιλεγόμενος, - γενικώς - Μ.Σαρρής και οι λοιποί ηρακλειδείς της τρόϊκα, ας περάσουν την συμφωνία από την Βουλή ή ας πάνε σε δημοψήφισμα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Και αν σε κάποιος στην κυβέρνηση Αναστασιάδη τους αρέσει το ... "πήδημα", η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων λέει "ΟΧΙ"!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και βάλτε στα λόγια του ηρωικού παπά, στην θέση της λέξης "Κρήτη" την λέξη "Κύπρος" και στην θέση του Δ.Σταρένιου (φωτό) τον Ν.αναστασιάδη και θα έχετε μια πραγματική και απόλυτη εικόνα του τι έχει συμβεί...
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr


Oι Έλληνες πάσχουν από το σύνδρομο Burn Out




Στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς πλήττονται τον τελευταίο χρόνο από το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (Burn Out), σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Η κατάσταση είναι δραματική και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους για ομαδικές καταρρεύσεις στους χώρους δουλειάς μετά και το νέο πακέτο μέτρων και περικοπών.

«Πράγματι, τα δεδομένα είναι δυσοίωνα, καθώς οι εργασιακές συνθήκες θα χειροτερεύσουν και οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα» αναφέρει η ψυχολόγος υγείας κα Άννα Χατζηδημητρίου, διευθύντρια του Κέντρου Ψυχολογίας και Προαγωγής Υγείας Live Well-Be well.

Σύμφωνα με την κα Χατζηδημητρίου, το «Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης» παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1974 στα κοινωνικά επαγγέλματα, ενώ ο ορισμός του έγινε το 1981 από την κα Christina Maslach, διδάκτορα Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.

Πρόκειται για μια ψυχολογική κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος εμφανίζει απώλεια ενδιαφέροντος, ψυχική και σωματική εξάντληση, μια απάθεια, μια ματαίωση για τη δουλειά του, την παραγωγικότητά του αλλά και για τους ανθρώπους που εξυπηρετεί μέσω της δουλειάς του. Δημιουργείται ένα συναισθηματικό κενό, ένα ψυχικό «μούδιασμα», μια εγκατάλειψη του εαυτού, μια αποστασιοποίηση συναισθηματική, που σταδιακά επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής του (οικογένεια, ερωτική επαφή, κ.λπ.).

Το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης («Burn Out») πλήττει κυρίως τους νέους ηλικιακά εργαζόμενους και δείχνει προτίμηση στις ηλικίες από 30 με 40 χρόνων. Μεγαλύτερη προδιάθεση στο να αναπτύξουν το σύνδρομο έχουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, οι ανύπαντροι και τα άτομα με υπερβολική αίσθηση ευθύνης, τελειομανία και ανάγκη για έλεγχο. 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ 

Τα συμπτώματα του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης μπορεί να διαφέρουν από εργαζόμενο σε εργαζόμενο, κυρίως όμως χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες......
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

I. KUCUK: "ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ" Απειλούν οι Τουρκοκύπριοι για τα κοιτάσματα




Τις εξελίξεις σχετικά με την Κύπρο σχολίασε στο ειδησεογραφικό κανάλι TRT Haber και ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους İrsen Küçük.

 Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους αφού τόνισε ότι η Μεσόγειος είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από θερμές εξελίξεις και τα βήματα που δεν γίνονται από κοινού στην συγκεκριμένη περιοχή θα οδηγήσουν το Κυπριακό σε πλήρη αδιέξοδο.

Επίσηςο ίδιος δήλωσε ότι :"τα βήματα αυτά μπορούν να επιφέρουν απροσδόκητες εξελίξεις. Πρέπει να δείχνεται προσοχή σε αυτές τις προειδοποιήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να υπάρξουν ορισμένες απροσδόκητες, αιφνιδιαστικές εξελίξεις στην Κύπρο".

Ο Küçük πρότεινε στην ελληνοκυπριακή πλευρά να αξιολογήσουν μαζί τις δυνατότητες που υπάρχουν.

"Μια από τις δυνατότητες που υπάρχουν είναι τα κοιτάσματα άνθρακα. Η μεταφορά τους στην Τουρκία μέσω ψευδοκράτους  και η πώληση τους στην Ευρώπη. Στους υπόγειος πόρους έχουν μερίδιο και οι Τουρκοκύπριοι. Ένας άλλος πόρος είναι το νερό 75 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων που θα προμηθευτεί από την Τουρκία. Αυτοί οι δυο πόροι αποτελούν ευλογία και ευκαιρία για όλη την Κύπρο"είπε ο Küçük.

Ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία συνομιλιών στην Νήσο, η οικονομική κρίση στη ελληνοκυπριακή πλευρά  και η δημοσιονομική πειθαρχία που εφαρμόζει το ψευδοκράτος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του İrsen Küçük με τον Πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan.

Ενώ κληθείς να σχολιάσει την συγνώμη του Ισραήλ από την Τουρκία ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος δήλωσε "δεν προκάλεσε έκπληξη από την πλευρά μας. Πρόκειται για μια αναπόφευκτη πρωτοβουλία. Άργησε άλλα τελικά το Ισραήλ είδε την πραγματικότητα".

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

"TAKE THE MONEY AND RUN"! Γ.Ντάισελμπλουμ: "Έρχεται κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων σε όλο το νότο"




Επιβεβαίωσε απόλυτα τις πληροφορίες του defencenet.gr ότι έρχεται κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ο πρόεδρος  του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας στο πρακτορείο Reuters ότι "Το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα".

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έστειλε κύματα ρίγους σε όλη την Ευρώπη λέγοντας πως η συμφωνία της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει περίγραμμα για αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις τραπεζών στην ΕΕ.

Της δήλωσης ακολούθησε κατάρρευση των Χρηματιστηρίων

Στο Μιλάνο και την Μαδρίτη καταγράφουν βουτιά που ξεπερνά το 2%. Ο ιταλικός FTSE MIB, λόγω και της φημολογούμενης υποβάθμισης της χώρας από τον οίκος Moody’s, υποχωρεί κατά 2,64% στις 15.620 μονάδες.

Αντίστοιχες απώλειες και για τον ισπανικό IBEX 35 που υποχωρεί 2,59% στις 8.114 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 1,23% στις 3.724 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,6% στις 7.859 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον FTSE 100 ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί στις 293 μονάδες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters και στους Financial Times ο DijsselΒoom όπως αποκαλείται κοροϊδευτικά ο Ολλανδός υπουργός και επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε:
«Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ εγώ το κρίνω ως ότι σπρώξαμε πίσω τους κινδύνους. Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, το πρώτο μας ερώτημα θα είναι: οκ, εσείς στην τράπεζα, τι σκέφτεστε να κάνετε για αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλοποιηθείτε μόνοι σας;».

Και συνέχισε λέγοντας «εάν η τράπεζα δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα μιλήσουμε στους μετόχους και στους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και εάν είναι απαραίτητο, και από τους ανασφάλιστους καταθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτή η νέα προσέγγιση για χώρες της Ευρωζώνης που έχουν τραπεζικούς τομείς με υψηλή μόχλευση, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, καθώς και για άλλες χώρες με τραπεζικά προβλήματα, όπως η Σλοβενία, ο Ντάισελμπλουμ είπε πως "Θα πρέπει να συρρικνώσουν τις τράπεζες".

"Σημαίνει, αντιμετώπισε το θέμα πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ενίσχυσε τις τράπεζές σου, ρύθμισε τα ισοζύγιά σου και συνειδητοποίησε πως, αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα, η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτομάτως ότι θα έρθουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημά σου. Εσύ είσαι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις".

Mήπως δουλεύει σε ελβετική τράπεζα; 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον κυπριακό λαό

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον κυπριακό λαό

Μέσω του facebook διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:...

«Διαδηλώνουμε υπέρ του Κυπριακού Λαού και ενάντια στις απαιτήσεις της τρόικα.
Διαδηλώνουμε για τα αδέρφια μας τους Κύπριους.
Ελλάδα και Κύπρος ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Αντιδρούμε ειρηνικά και βγαίνουμε στους δρόμους.
Την Τετάρτη 7.00μμ όλοι στο Σύνταγμα!
Η Γερμανική Ευρώπη επέλεξε να τιμωρήσει τον κυπριακό λαό σέρνοντας την Κύπρο σε έναν αργό θάνατο. Τούτες τις δύσκολες ώρες για την μαρτυρική ‘Μεγαλόνησο’ διαδηλώνουμε σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Κυπριακό λαό, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας και στήριξης.
‘Αν αγωνιστείς μπορείς και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστείς είσαι ήδη χαμένος ‘ -Μπέρτολτ Μπρέχτ».

Την ομάδα που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, μπορείτε να την επισκεφθείτε στη διεύθυνση: http://www.facebook.com/events/143878535786453/ 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες πολέμου


Φωτογραφία για Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες πολέμου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντιδρά στο σχέδιο, να τεθούν οι πόροι των υδρογονανθράκων ως εγγύηση για το πακέτο διάσωσης Η Τουρκία αντιδρά σε ένα ενδεχόμενο κυπριακό σχέδιο να βάλει το πετρέλαιο και τα δικαιώματα

φυσικού αερίου γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, ως εγγύηση σε ένα διεθνές πακέτο διάσωσης που χρειάζεται απεγνωσμένα για να προστατεύσει την οικονομία της από την πτώχευση.

Σε δήλωσή του το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι το Κυπριακό σχέδιο θα διακινδυνεύσει μια νέα κρίση στην περιοχή, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αγνοήσει τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στους πόρους υδρογονανθράκων του νησιού.

“Πιθανά σχέδια να θέσουν τους από κοινού πόρους του νησιού ως ενέχυρο για« ένα ταμείο αλληλεγγύης » ή οποιαδήποτε άλλη σύμβαση δανείου, είναι ακριβώς μια άλλη αντανάκλαση της Κυπριακής ψευδαίσθησης, ότι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης ολόκληρου του νησιού και υπάρχει κίνδυνος νέας κρίσης στην περιοχή , αναφέρει η δήλωση. 

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύσει τη χώρα και τα τουρκικά συμφέροντα της Κύπρου και τα δικαιώματα στη Μεσόγειο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή υπό μη μνημονιακές συνθήκες, αλλά και με διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες, η Ελλάδα και η Κύπρος θα έπρεπε να καταγγείλουν άμεσα στην διεθνή κοινότητα την τουρκική προκλητική στάση, ενώ θα έπρεπε να "κλείσουν" όλες τις διόδους επικοινωνίας (πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά) και να θέσουν άμεσα σε πλήρη συναγερμό της στρατιωτικές τους δυνάμεις.

Αυτά, βέβαια, εάν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος ήταν ανεξάρτητα και αυτοκυρίαρχα κράτη και όχι κράτη υπό καθεστώς κατοχής και εκπροσωπούμενα από τοποθετημένες πολιτικές μαριονέτες οι οποίες εκθέτουν -σε πρωτοφανή βαθμό- σε σοβαρότατους κινδύνους απώλειας εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων (τα οποία προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο) έως και απώλειας γεωγραφικού (θαλάσσιου και χερσαίου) χώρου μείζονος εθνικής σπουδαιότητας.

Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας (τουλάχιστον) ο Ελληνισμός και ιδιαίτερα οι γηγενείς κάτοικοι της Κύπρου και της Ελλάδας να πιστεύουν πως οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν την ελάχιστη θέληση να σταθούν απέναντι στην θρασύτατη τουρκική προκλητικότητα, την στιγμή που οι πολιτικές ηγεσίες εδώ και χρόνια προσπαθούν να αποδυναμώσουν την στρατιωτική ισχύ με σειρά μέτρων και αποφάσεων που μόνο ως εθνική προδοσία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ !...



Όσοι νόμιζαν ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι οι χειρότεροι θα ήταν καλό να αρχίσουν να σκέπτονται μήπως πρέπει να αλλάξουν άποψη. Κι αυτό γιατί η διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο αποδεικνύει ότι υπάρχουν χειρότεροι !

Είναι να απορεί κανείς με τις κυβερνήσεις και τους Κύπριους πολιτικούς ανεξαρτήτως κόμματος. Προσκαλούν την Pimco, η οποία δεν έχει πείρα σε αυτόν τον τομέα, να αποφανθεί για το ύψος των κεφαλαίων που χρειάζονται οι κυπριακές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Ταυτόχρονα, κάνουν ό,τι μπορούν για να την... πείσουν ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών είναι μεγάλες ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες και να κατηγορήσει αυτές για την κρίση.

Είναι η εποχή όπου η Κύπρος έχει πρόεδρο τον κ. Χριστόφια. Όχι ότι οι τράπεζες δεν φταίγανε, όμως ευθύνες είχαν επίσης κι άλλοι, όπως η κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση.

Εν πάση περιπτώσει, εκλέγεται πρόσφατα νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Αναστασιάδης για να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και στην καθοριστική συνάντηση κορυφής πάει απροετοίμαστος μαζί με τον υπουργό οικονομικών. Δίνει μάλιστα μάχη όχι τόσο για να μη φορολογηθούν οι μικροκαταθέτες, αλλά για να μη φορολογηθούν με υψηλό συντελεστή οι μεγαλοκαταθέτες, π.χ. Ρώσοι.

Τελικά, η Βουλή απορρίπτει την πρόταση της τρόικας για τις καταθέσεις, λέγοντας ΟΧΙ και προκαλώντας ανάταση στους πολέμιους των μνημονίων στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Όμως, η συνέχεια αποκαλύπτει ότι δεν είχε γίνει προεργασία για κανένα Plan B και απλώς η πολιτική ελίτ του νησιού πόνταρε στη ρωσική βοήθεια, που δεν ήρθε.

Αντί λοιπόν η πολιτική ελίτ να κοιτάξει να δει τι θα κάνει, έχοντας λάβει το τελεσίγραφο της ΕΚΤ για διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών από τη Δευτέρα, συνεχίζει το βιολί της. Αρχίζει να συζητάει ένα σχέδιο, μέρη του οποίου μπορεί κάλλιστα να απορρίψει η τρόικα. Καλή μεν η ιδέα για το ταμείο αλληλεγγύης με τη συνεισφορά περιουσιακών στοιχείων από το κράτος και άλλους ημικρατικούς φορείς. Όμως, δεν είναι σίγουρο ότι το ταμείο θα μαζέψει τα λεφτά πουλώντας ομόλογα με εγγύηση τις μελλοντικές χρηματικές ροές των περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, η δέσμευση και συνεισφορά των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων Πρόνοιας εγείρει ερωτήματα.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Βόμβα" από την Λαϊκή Βρετανίας: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ!




Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Τράπεζα στην Βρετανία (αντίθετα με την Ελλάδα, στην Βρετανία οι κυπριακές τράπεζες λειτουργούν ως ανεξάρτητα τραπεζικά ιδρύματα) που κανονικά δεν την αφορά η κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων των 100.000 ευρώ, αφού βρίσκεται και εκτός ευρωζώνης, έριξε "βόμβα": «Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ μπορεί να μην είναι ασφαλείς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή

Αντίθετα η Τράπεζα Κύπρου Βρετανίας ξεκαθαρίζει πως «Δεν θα επηρεαστούν οι τραπεζικές καταθέσεις της».

Να σημειωθεί πως οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες θα παραμείνουν «παγωμένες» μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι όροι του πακέτου διάσωσης που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ: defeencenet.gr


Σ. Αραβία : «Λογική τιμή τα 100 δολάρια το βαρέλι για το αργό πετρέλαιο»




Η Σαουδική Αραβία χαρακτήρισε σήμερα «λογική» μια τιμή του αργού πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξηση που σημείωσαν οι τιμές του ύστερα από τη συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

«Το 1997, θεωρούσα ότι μια τιμή στα 20 δολάρια το βαρέλι είναι λογική. Το 2006 πίστευα ότι μια τιμή στα 27 δολάρια το βαρέλι είναι λογική. Σήμερα, η τιμή είναι γύρω στα 100 δολάρια και πάλι τη θεωρώ λογική», δήλωσε ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ-Νουαΐμι στο περιθώριο διάσκεψης στο Κουβέιτ για το πετρέλαιο στον Κόλπο.

«Δίκαιη» χαρακτήρισε τη σημερινή τιμή του πετρελαίου ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Χανι Χουσέιν.

Η τιμή του αργού πετρελαίου αυξήθηκε σήμερα πάνω από 108 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974; Δικτατορία Eurogroup: Η απόφαση-όλεθρος θα ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής!



Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μετέδωσε τα ξημερώματα το defencenet.gr ότι η ολέθρια συμφωνία του Eurogroup δεν θα τεθεί υπό την έγκριση της κυπριακής Βουλής, υπό τον φόβο της απόρριψής της, όπως συνέβη με την πρώτη απόφαση την περασμένη εβδομάδα.

Tην επίσημη αναγγελία την έκανε ο ... υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεφτιλίζοντας εντελώς της κυπριακή κυβέρνηση!

«Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία αναφερόμενος και στην Κύπρο, αλλά και στην γερμανική Βουλή.

«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στους όρους της συμφωνίας που ενέκρινε το Eurogroup σε μία δικαιολογία που όχι απλώς είναι έωλη αλλά και ψευδής, αφού υπάρχουν και ομόλογα, μικρότερης αξίας από τα 100.000 ευρώ και ασφαλιστικά ταμεία των οποίων η περιουσία κατάσχεται

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ευρωζώνη σε μία χώρα της οποίας οι ηγέτες συμφωνούν σε μία χρηματοδοτική λύση να μην τίθεται υπό την κρίση του Κοινοβουλίου η απόφαση.

Μια ομάδα κυβερνώντων των οποίων των οποίων τα κίνητρα είναι άκρως αμφιλεγόμενα κάτι που είναι σαφές λόγω της μεθόδευσης που ακολουθήθηκε και εκ του αποτελέσματος, εγκρίνουν μία συμφωνία, αλλά η συμφωνία αυτή ουδέποτε θα πάρει την σφραγίδα της εθνικής αντιπροσωπείας.

Πόσο νόμιμη μπορεί να είναι μια τέτοια απόφαση και σε τι διαφέρει από την απόφαση μιας δικτατορικής κυβέρνησης; Σε τίποτα!
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα Διοίκηση ΓΣΕΕ που προήλθε από το 35ο Συνέδριο




Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι εκλεγέντες στη νέα Διοίκηση κατά παράταξη σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής έχουν ως εξής: 

Π.Α.Σ.Κ.Ε.
1. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΑΝΕΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ)
3. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4. ∆ΑΝΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
5. ∆ΗΜΗΤΡΙΑ∆ΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΙΛΑ)
6. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΘΩΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
8. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ
9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
11. ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
12. ΠΡΟΥΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13. ΣΙΑΚΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
14. ΣΤΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
15. ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16. ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙ∆ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΑΚΕ
1. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
3. ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4. ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5. ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
6. ΚΟΜΙΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
7. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
8. ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
9. ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
10. ΠΑΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
11. ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΔΑΣ
1. ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2. ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
3. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
4. ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
5. ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
6. ΠΕΛΑΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
7. ΠΕΡΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
9. ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)
10. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
1. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ)
2. ΔΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΛΑΖΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5. ΠΕΠΕΣ ΖΩΗΣ

ΕΜΕΙΣ
1. ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2. ΣΑΛΟΥΦΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΣΤΑΒΥ)
3. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οι πίνακες των εκλεγέντων ανά παράταξη είναι με αλφαβητική σειρά. 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών 35ου Συνέδριου ΓΣΕΕ




Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 35ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με την εκλογή οργάνων διοίκησης. Στις εκλογές πήραν μέρος επτά παρατάξεις (7).

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν 423, έγκυρα 423, άκυρα-λευκά 0. Αναλυτικά ανά παράταξη τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:



ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ Δ.Σ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑΣΚΕ – Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων 145 16 34,52% 9 5
ΔΑΚΕ-Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων 104 11 24,35% 6 4
ΔΑΣ- Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία 94 10 22,22% 5 3
Αυτόνομη Παρέμβαση Αντιμνημονιακή Συνεργασία 44 5 10,40% 3 2
ΕΜΕΙΣ-Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων 32 3 7,57% 2 1
Συμφωνία Εργαζομένων 2 - 0,47% - -
Αγωνιστική Ταξική Ενότητα 2 - 0,47% - -
ΣΥΝΟΛΟ 423 45 100% 25 15
Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρων προτίμησης των ψηφοδελτίων. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr