Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ ( ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ )










 

ΕΔΕΥ: Οι υδρογονάνθρακες, το «πράσινο διακύβευμα» και τα κριτήρια ESG



 Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων είναι η ομαλή ενεργειακή μετάβαση. Η πανδημία έχει οξύνει την οικονομική ύφεση, μειώνοντας προσωρινά  τις ενεργειακές ανάγκες. Ο συνδυασμός αυτός επιταχύνει την αναπροσαρμογή των διεθνών πολιτικών θέτοντας την Ενέργεια στο επίκεντρο. Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) αναλαμβάνει..

ΠΣΕΕΠ

 


Πότε Αναμένεται η Αιχμή της Ζήτησης Πετρελαίου; - Οι Μεγάλοι Παραγωγοί Μεγιστοποιούν την Παραγωγή Αργού

 


Ο σχεδόν μηδενιστικός τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), όπως αυτός αποτυπώθηκε στον οδικό χάρτη που δημοσίευσε χθες, Τρίτη 18/5, εν όψει της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, έξη μήνες από σήμερα που καλεί για εξάλειψη κάθε επένδυσης σε υδρογονάνθρακες, δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τις χώρες-παραγωγούς. Η έννοια της «ουδετερότητας άνθρακα», δηλαδή, του τερματισμού της εκπομπής..

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

 




Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και οχήματα της πυροσβεστικής, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει χρειαστεί η επέμβασή τους, καθώς την κατάσβεση ανέλαβαν τα στελέχη του πυροσβεστικού σταθμού..

Πώς σώθηκε στο παρά πέντε η «κουτσουρεμένη» κατανομή του βιοντίζελ

 


Εντονο παρασκήνιο, που φτάνει μέχρι και το υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από τη δημοσίευση με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, σε σχέση τουλάχιστον με τα δύο προηγούμενα χρόνια, της πρόσκλησης προς τις επιχειρήσεις παραγωγής βιοντίζελ για συμμετοχή στην κατανομή του έτους 2021.

Πρόκειται για την απόφαση που εκδίδει σε ετήσια βάση..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

 


Πώς οι Κινέζοι βρίσκονται προ των θυρών της σαουδαραβικής ARAMCO

 



Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει προχωρημένες διαβουλεύσεις με κινεζικά επενδυτικά κεφάλαια και ομίλους πετροχημικών (με βάση πληροφορίες τραπεζικών κύκλων και πετρελαϊκών εταιρειών), με αντικείμενο την πώληση του 1% των μετοχών της ARAMCO. Η πώληση ενός στρατηγικού μεριδίου σε όμιλο αυτής της τάξης μεγέθους στον ενεργειακό τομέα, μπορεί να προκαλέσει μετατόπιση του κέντρου βάρους της Μέσης Ανατολής προς το Πεκίνο, απομακρύνοντας την ζωτική ενεργειακή..

ΕΛΠΕ – Μοtor Oil: Γιατί επενδύουν στις μπίζνες του υδρογόνου οι δυο ισχυροί βιομηχανικοί όμιλοι

 


Βασικό συστατικό στον ενεργειακό μετασχηματισμό και την απανθρακοποίηση των ελληνικών διυλιστηρίων θα αποτελέσει το υδρογόνο, με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Μotor Oil να πρωταγωνιστούν στις επενδύσεις που δρομολογούνται στο τομέα της διύλισης, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τα επενδυτικά σχέδια των μεγάλων βιομηχανικών ομίλων έρχονται να «κουμπώσουν» με την εθνική στρατηγική για την είσοδο του υδρογόνου στο ενεργειακό..

ΕΛΠΕ: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει παρά τις αντιδράσεις

 


Την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαΐου η γενική συνέλευση μετόχων των ΕΛΠΕ θα κληθεί να εγκρίνει το νέο καταστατικό που πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου και που υπό τον μανδύα μιας πράξης συμμόρφωσης στη νέα νομοθεσία για την εταιρική διακυβέρνηση καταργεί τον έλεγχο του δημοσίου στα ΕΛΠΕ προς όφελος του ιδιώτη μετόχου Λάτση.

Η παράδοση της διοίκησης..