Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Οδεύουμε Προς ένα Νέο Περιβάλλον Τιμών Αργού με $70 το Βαρέλι τη Νέα Πραγματικότητα;

Από το energia.gr
Αυτή την περίοδο πέρυσι οι τιμές του αργού για την ποικιλία Brent, το διεθνές benchmark, βρίσκονταν καθηλωμένες στα $55 το βαρέλι και έδειχναν ότι θα παρέμεναν για αρκετό διάστημα σε αυτό το επίπεδο, προσφέροντας όμως μια ανάσα στους παραγωγούς, οι οποίοι είχαν βιώσει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στα $30 και $40 το βαρέλι το 2015 και 2016. Η άνετη, όμως, αυτή κατάσταση δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ, αφού οι τιμές..

ΕΛΠΕ: Αποτελέσματα προγράμματος επιβράβευσης νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ & ΤΕΙ

Από το dikaiologitika.gr
ΕΛΠΕ: Αποτελέσματα προγράμματος επιβράβευσης νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ & ΤΕΙ, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018
Σε συνέχεια της από 23/1/2018 ανακοίνωσης για το πρόγραμμα επιβράβευσης νεοεισαχθέντων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητών, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, των περιοχών Θριασίου και Δυτ. Θεσσαλονίκης και μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής ανά περιοχή

Το Ιράκ μειώνει τις εισαγωγές του σε πετρελαϊκά προϊόντα

Από το naftikachronika.gr
Ο Ιρακινός υπουργός πετρελαίου, Jabar al-Luaibi, δήλωσε πρόσφατα ότι το Ιράκ θα περιορίσει κατά 25% τις εισαγωγές του σε πετρελαϊκά προϊόντα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από την ιρακινή κυβέρνηση καθώς έχει αποκατασταθεί η λειτουργία σε ένα μεγάλο μέρος των διυλιστηρίων πετρελαίου της χώρας μετά ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΜΕ

Συναδέλφισσες κ’ Συνάδελφοι, 

 Στον απόηχο μιας εκλογικής διαδικασίας στις 12.03.2018 που διεξήχθη με άψογο τρόπο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όχι μόνο όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά κ΄ όλους τους υπολοίπους που άσκησαν μαζικά – το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν κ΄ εκλέγεσθαι. 

 Στην επαύριο των εκλογών για την ανάδειξη υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο κ’ Εξελεγκτική Επιτροπή της ΠΕΠΕΚΟ, το Ε.Κ.Α. κ’ την Π.Ο.Ε. δεν υπάρχουν νικητές κ’ ηττημένοι. Όσοι τελικά εκλέχτηκαν..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2017

Από το gsee.gr
Σας κοινοποιούμε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και στο οποίο αναφέρονται στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου, σχετικά με τις σημαντικές μειώσεις μισθών που καταγράφονται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο 2010-2017.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της ΣΕΣ..

Η Aramco είναι 800 φορές μεγαλύτερη εταιρεία με όρους αποτίμησης από τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Στο επίκεντρο μιας μεγάλης εποχής ανακατατάξεων βρίσκεται ο πετρελαϊκός κλάδος, με τα Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά και τη σαουδαραβική Aramco να είναι δύο ζητήματα που θα επηρεάσουν τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές status. 

Τον Απρίλιο του 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης έως και του 51% των ΕΛΠΕ μαζί με την παραχώρηση του management. 

Με βάση τις τωρινές αποτιμήσεις το 51% των ΕΛΠΕ αντιστοιχεί..

ΚΟΥΙΖ...


Ποια παράταξη ισορροπεί σε δυο βάρκες ;

Τα βρίσκουν Λάτσης - Δημόσιο για τα ΕΛΠΕ

Από το kathimerini.gr
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, με τους δύο βασικούς μετόχους –ελληνικό Δημόσιο και Paneuropean– να έχουν συμφωνήσει στα ποσοστά που θα εκχωρήσουν σε στρατηγικό επενδυτή αλλά και να έχουν ανταλλάξει προτάσεις για το shareholder agreement (συμφωνία μετόχων).

Οι δύο βασικοί μέτοχοι θα διατηρήσουν στα ΕΛΠΕ ποσοστό 15% έκαστος και θα διαθέσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε στρατηγικό επενδυτή, που θα αναζητηθεί με τις διαδικασίες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η καταψήφιση του Διοικητικού Απολογισμού δεν άφησε τελικά περιθώρια για παρερμηνείες παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των ''συνδικαλιστών'' του Προεδρείου να βαφτίσουν το μαύρο – άσπρο. Έπειτα από σχεδόν είκοσι μέρες περίεργων συνδιαλλαγών αλλά και πρόθυμων συνδικαλιστών αντιλήφθηκαν τελικά ότι η εντολή των εργαζομένων για εκλογές ήταν ρητή και αμετάκλητη βάζοντας τέλος στις γελοιότητες τους.

Χαιρετίσαμε την επαναφορά στην νομιμότητα με την προκήρυξη των Εκλογών (16 – 17 Απρίλη) για την ανάδειξη νέων Οργάνων του ΠΣΕΕΠ, δε συμφωνήσαμε όμως, με την μεθόδευση στην απόφαση για εκλογές των Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρείας μια εβδομάδα αργότερα. Πέραν του πρακτικού ζητήματος ότι ..

Πώς θα αντιδράσει (;) ο ΟΠΕΚ στην αύξηση παραγωγής του shale πετρελαίου από τις ΗΠΑ

Από το bankingnews.gr
Ο ΟΠΕΚ αναγνώρισε τελικά αυτό που όλοι οι άλλοι έχουν καταλάβειθ εδώ και καιρό, ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ αυξάνεται.

Στην έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου το Μάρτιο του 2018, ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την προσφορά πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ για το 2018 κατά 280.000 βαρέλια ημερησίως, μια πολύ σημαντική αναθεώρηση. 

Αυτό ισοδυναμεί με ετήσια..