Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Αποχώρησαν οι Έλληνες στρατιώτες από την συμμετοχή στην αλβανική παρέλαση!




Με εντολή των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, απαγορεύθηκε αμέσως μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Σ.Μπερίσα η συμμετοχή ομάδας Ελλήνων στρατιωτών στους εορτασμούς για την επέτειο των 100 χρόνων από την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας της Αλβανίας στα Τίρανα!
Όπως μεταδίδουν έγκυρες  πηγές των δυο υπουργείων στο defencenet.gr, μόλις 30' πριν την έναρξη της παρέλασης, η ομάδα των Ελλήνων στρατιωτικών οι Έλληνες στρατιώτες ήρθε σε επαφή με στελέχη της πρεσβείας στα Τίρανα, οι οποίοι τους κοινοποίησαν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Αμέσως μετά οι Έλληνες στρατιώτες αποχώρησαν, αφήνοντας σύξυλους τους Αλβανούς.
Μόλις ενημερώθηκε σχετικά από το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις Μπερίσα, ο ΥΠΑΜ Π.Παναγιωτόπουλος, αμέσως έδωσε εντολή να αποχωρήσει η ομάδα των Ελλήνων από τους εορτασμούς.
Όπως αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα στην επιμονή την αλβανικής πλευράς να εντοπίσει την αιτία για την απόφαση αυτή, δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση από τους Έλληνες στρατιώτες αντιθέτως παρουσίασαν ως «δικαιολογία» κάποιο πρόβλημα υγείας ενός εκ των τριών στρατιωτών κι έτσι ζήτησαν την κατανόησή τους για αυτή τους την απόφαση.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας επέμεναν ζητώντας από τους άλλους δυο Έλληνες στρατιώτες να παρελάσουν μαζί με τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ διότι δεν θα ήταν πρέπον να λείπει η Ελληνική Σημαία από την παρέλαση προς τιμή της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, αλλά συνάντησαν φυσικά και πάλι την άρνηση των Ελλήνων στρατιωτικών!
Λϊγες ώρες μετά το επεισόδιο και την δήλωση του του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, για αλβανικά εδάφη στην Ελλάδα αλλά και για την αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, (να σημειώσουμε ότι στα "μαύρα χρόνια" του Εμβέρ Χότζα η Μητρόπολη είχε επιτελέσει τεράστιο εθνικό έργο κρατώντας άσβηστο το εθνικό φρόνημα των Βορειοηπειρωτών) έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Τουρκία πληρώνει με χρυσό το Ιράν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο





Ο αντιπροόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «σπάνε» το οικονομικό εμπάργκο
Πληρώνοντας το Ιράν σε χρυσό, η Αγκυρα παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη
Τεχεράνη, Ιράν  
Οι Τούρκοι, όπως παραδέχτηκε προσφάτως ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, προμηθεύονται πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τους Ιρανούς και επειδή οι τουρκικές λίρες με τις οποίες πληρώνουν δεν μπορούν να σταλούν στο Ιράν λόγω των διεθνών οικονομικών κυρώσεων, μετατρέπουν την αξία του μαύρου χρυσού σε αληθινό χρυσό. Παρακάμπτουν έτσι το οικονομικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, πληρώνοντας με ράβδους χρυσού.

Από την 1η Ιανουαριου 2012 ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου η εκροή χρυσού από την Τουρκία έφθασε στο ύψος ρεκόρ των 8,2 δισ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα το Ιράν εισήγαγε χρυσό αξίας 5 δισ. ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή σε χρυσό που έχει γίνει διεθνώς τα τελευταία χρόνια.
«Η χρησιμοποίηση χρυσού, ιδίως για την αγορά φυσικού αερίου, είναι αποτέλεσμα της στάσης των ΗΠΑ, οι οποίες απειλούν με αυστηρά μέτρα τις τρίτες χώρες, που χρησιμοποιούν δολάρια στις συναλλαγές με την Τεχεράνη. Η μετάβαση σε ράβδους χρυσού επέτρεψε στην Αγκυρα να αποφύγει την “τιμωρία” από την πλευρά της Ουάσιγκτον. Οι συναλλαγές αυτές δεν παραβιάζουν το καθεστώς των διεθνών κυρώσεων, που έχουν επιβληθεί κατά του Ιράν», γράφει η εφημερίδα «Wall Street Journal».
Με τη σειρά της η Αγκυρα επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, με τον υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ να υποστηρίζει ότι δεν βλέπει «τίποτα το παράνομο σε αυτές τις οικονομικές συναλλαγές».
Γι’ αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ζaman», η αμερικανική Γερουσία ήδη επεξεργάζεται νέο σχέδιο κυρώσεων κατά του Ιράν, το οποίο φιλοδοξεί να σταματήσει τις συγκεκριμένες συναλλαγές Ιράν-Τουρκίας. Στο σχέδιο, έμπνευσης δύο γερουσιαστών, του Δημοκρατικού Ρόμπερτ Μενέντεζ και του Ρεπουμπλικανού Μαρκ Κερκ, περιλαμβάνονται κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ σε όσες τράπεζες διεκπεραιώνουν οποιεσδήποτε συναλλαγές μεταξύ των δύο κρατών στους τομείς της βιομηχανίας, ναυτιλίας, εμπορίου, ναυπηγοκατασκευών και ενέργειας.
ΠΗΓΗ:press-gr.blogspot.gr

Φέτος μην εύχεστε για χιονισμένα Χριστούγεννα, πολλοί δεν θα το αντέξουν...


 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Αυτή είναι η δομή του «νέου ΣΥΡΙΖΑ»... Αντιγραφή του καταστατικού που είχε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα...




Ένα «φορέα πλουραλιστικό, που σέβεται τις διαφορετικές ιδεολογικές και ιστορικά διαμορφωμένες ευαισθησίες, που αναγνωρίζει τη δυνατότητα ύπαρξης διαφορετικών πολιτικών εκτιμήσεων και δίνει έδαφος να καλλιεργηθούν απρόσκοπτα», περιέγραψε η Σοφία Σακοράφα με την εισήγησή της για τα οργανωτικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η κ. Σακοράφα είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή, το όργανο που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο της άνοιξης, θα αποτελείται από 301 μέλη. Από αυτά, τα 226 (75%+1) θα... εκλεγούν απευθείας από τη Συνδιάσκεψη και τα 75 (25%) θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Με βάση την εισήγηση:
• Βασικό οργανωτικό κύτταρο είναι η Οργάνωση, στον τόπο κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης.
– Κυρίαρχο όργανο της Οργάνωσης είναι η Γενική Συνέλευση των μελών.
– Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται τακτικά ανά μήνα ή έκτακτα.
Η Γενική Συνέλευση εκλέγει Γραμματεία, ως εκτελεστικό όργανο.
Η Γραμματεία εκλέγει Γραμματέα ή Συντονιστή.
• Στους νομούς (νομαρχιακές ενότητες), συγκροτείται νομαρχιακό όργανο (νομαρχιακή επιτροπή).
Το νομαρχιακό όργανο συγκροτείται από συνδιάσκεψη εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις με μέτρο που θα καθορισθεί από την Κεντρική Επιτροπή στην πρώτη της Συνεδρίαση.
Εκλέγει Γραμματεία και Γραμματέα.
• Σε καθεμιά από τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας, συγκροτείται περιφερειακό όργανο, με συντονιστικές και συμβουλευτικές αρμοδιότητες.
• Αναφερόμενοι, πάντα, στη μεταβατική φάση από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έως το Ιδρυτικό Συνέδριο, είναι σαφές ότι την κεντρική πολιτική ευθύνη για τη συνολική δράση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έχει το Κεντρικό Όργανο. Αυτό αφορά και την κοινοβουλευτική ομάδα του φορέα. 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Έγγραφο βόμβα του Σόιμπλε δημιουργεί άνοιγμα 5 δισ. ευρώ. Ποιος θα τα πληρώσει?


real120112

Με τίτλο: “Ποιος λέει αλήθεια;” κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει έγγραφο – “βόμβα” του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. Σε ενυπόγραφη επιστολή του που αποκαλύπτει η εφημερίδα “ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι το χρέος μας θα είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 124%, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Eurogroup“. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκτιμήσεις “κοστολογείται” περίπου στα 5 δισ. ευρώ και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα τα πληρώσει. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “αίσθηση προκαλεί η ελαφρότητα και η προχειρότητα με την οποία προσεγγίζουν τη συμφωνία για το πρόβλημα της χώρας μας οι ηγέτες της Ευρώπης”.
Επίσης, η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει παρέμβαση του συμβούλου της Μέρκελ, Κριστόφ Σμιντ: “Η συμφωνία των Βρυξελλών δεν αποτελεί μόνιμη λύση” – “Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είναι εγγυημένη“!!!
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΙΣΑ: Ραγδαία η αύξηση στα νέα κρούσματα του AIDS


ΙΣΑ: Ραγδαία η αύξηση στα νέα κρούσματα του AIDS
Ραγδαία είναι η άυξηση στα νέα κρούσματα του AIDS αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου. Τονίζει δε ότι εκατοντάδες ασθενείς - φορείς του AIDS περνούν καθημερινά από τα χέρια του κάθε κλινικού γιατρού χωρίς να το γνωρίζει και, παράλλήλα, προτείνει τρόπους αντιμετώπισης και περιορισμού της νόσου.
Από τον αριθμό των 400-600 περιστατικών που δηλώνονταν τα προηγούμενα χρόνια κατ έτος, ραγδαία ήταν η αύξηση που καταγράφηκε το 2011 στα νέα κρούσματα του AIDS και συνεχίστηκε και το 2012, αναφέρει ο ΙΣΑ.
Συμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής, Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τον Οκτώβριο 2012, δηλώθηκαν 1.049 νέα περιστατικά, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, τονίζει.
«Τα δύο τελευταία χρόνια, η ανθρωπογεωγραφία της νόσου μετατέθηκε κυρίως σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών που χρησιμοποιούν για "οικονομία" την ίδια σύριγγα και αναμολύνονται μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 46,6% των νέων κρουσμάτων HIV αφορά χρήστες και μόνο το 24,4% αφορά άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες, ενώ στο 18,9% των δηλώσεων δεν διευκρινίζεται η οδός μετάδοσης», υπογραμμίζει στη ανακοίνωσή του για το σοβαρό αυτό θέμα ο ΙΣΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοίγουν πόλεμο σε όσους εναντιώνονται στην ΕΟΖ Θράκης



Γερμανοτσολιάδες και τουρκοτσολιάδες έτοιμοι να υλοποιήσουν το σχέδιο «ομερτά» με επιθέσεις ψυχολογικής βίας
Όσοι εμποδίζουν τις ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) και τολμούν να ενημερώνουν για το περιεχόμενό τους, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να νιώθουν σειρά πιέσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς ή πρόσωπα. Ο λόγος για τις επικείμενες πιέσεις (έως και νομικές διώξεις) είναι απολύτως προφανής, αφού τα συμφέροντα που θα παιχθούν μέσω των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών είναι τεράστιας οικονομικής αξίας και δεν πρόκειται να αφεθεί τίποτε στην τύχη.
Όμως, τις πιο σκληρές διώξεις πρόκειται να γνωρίσουν όσοι τολμήσουν να αντιταχθούν στην δημιουργία μίας συγκεκριμένης ΕΟΖ, αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήδη, ο περιφερειάρχης της συγκεκριμένης διοικητικής περιφέρειας έχει εκδηλώσει το θερμό του ενδιαφέρον για μετατροπή μέρους ή του συνόλου της περιφέρειας ΑΜΘ σε Ειδική Οικονομική Ζώνη και σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας, η περιφέρεια ΑΜΘ φέρεται να έχει προχωρήσει σε μυστικές συναντήσεις (άραγε και συμφωνίες;) με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλη δημοσίευση στον τοπικό τύπο, τεράστια πράσινη επένδυση πρόκειται για γίνει στο νομό, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες γύρω από αυτήν πέραν του ότι ως πολύ καλός γνώστης φέρεται να είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδης.
Άλλες, πάλι, πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στον Αθηναϊκό τύπο, αναφέρονται σε οικονομική διείσδυση Γερμανών και Τούρκων επιχειρηματιών στην Θράκη. Ιδιαίτερα για τους τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται απολύτως ακατανόητα επιχειρηματικά λόγω του πολύ μικρότερου κόστους παραγωγής που υπάρχει στην Τουρκία, έχουν υπάρξει ήδη λογικές ενστάσεις από γεωπολιτικούς αναλυτές, οι οποίες όμως δεν έχουν απαντηθεί μέχρι στιγμής (και όπως αναφέρουν πολίτες της ΑΜΘ, είναι προφανές πως δεν πρόκειται να απαντηθούν ποτέ, για ευνόητους λόγους). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Πληρώνουμε για να φρουρούν και τους πρώην!




Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, ένας μικρός στρατός αστυνομικών συνεχίζει να φρουρεί δεκάδες πρώην υπουργούς και βουλευτές.
Στη λίστα με τα πρόσωπα αυτά την οποία φέρνουν στο φως τα Παραπολιτικά, περιλαμβάνονται πρόσωπα που στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Παπουτσής, που διαθέτει δέκα αστυνομικούς, όσους και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το κόμμα του οποίου δεν εκπροσωπείται στην παρούσα Βουλή.
Αίσθηση προκαλεί επίσης ο αριθμός των έξι αστυνομικών που παρέχονται στον Σήφη Βαλυράκη και τον Πάνο Μπεγλίτη, αλλά και των τεσσάρων ενστόλων που διατηρεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης. Τρεις αστυνομικούς έχει ο Γιώργος Βουλγαράκης, όσους και ο Κωστής Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ, ενώ από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι έχουν έναν ή δύο αστυνομικούς, ανάλογα με το αν εκλέγονται σε μεγάλες αστικές περιφέρειες ή στην επαρχία.
Oρισμένοι από αυτούς τους πολιτικούς έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να διατηρήσουν τους αστυνομικούς στην προσωπική τους ασφάλεια, επικαλούμενοι λόγους τους οποίους θα κρίνει η αρμόδια επιτροπή όταν και εφόσον συνεδριάσει, αφού συστάθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα πριν από λίγους μήνες, αλλά ουσιαστικά παραμένει ανενεργή.
Κάποιοι άλλοι πάντως από τους πρώην βουλευτές δεν έχουν καταθέσει ανάλογο αίτημα, αλλά οι αστυνομικοί παραμένουν αποσπασμένοι σε αυτούς, γιατί δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες για την επιστροφή τους στις μάχιμες υπηρεσίες.
Έναν ένστολο εξακολουθεί να διατηρεί και ο Παύλος Γερουλάνος καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τα βουλευτικά έδρανα από τις εκλογές του 2000, ενώ από το 2004 ασκεί μάχιμη δικηγορία.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ !...




Θα μου επιτρέψετε να πορισθώ ένα περί την οικονομία παράδειγμα από τον συμπαθή κλάδο των ιδιοκτητών μπαρ. Όχι επειδή ευκαιρίας διδομένης επισκέπτομαι τα establishments του είδους, αλλά επειδή ο χώρος είναι οικείος σε πολλούς                                                  
Στα συγκεκριμένα καταστήματα, λοιπόν, όπως σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, έχουμε γνωρίσει κατά καιρούς τύπους ρέποντες προς τη μεγιστοποίηση των τιμών με μόνο φραγμό το πόσο πιθανολογούν ότι θα απομακρυνθεί η πελατεία τους. Αν το γινόμενο τιμή επί κατανα-λισκόμενη ποσότητα προβλέπεται ανοδικό, η τιμή θα ανεβεί (εξ ου και η ρήση φίλου: «έχουμε το ουίσκι έξι γιατί δεν μπορούμε να το πάμε δεκαέξι»).
Η στάση αυτή είναι απολύτως λογική, όσο και αν προσβάλλει ορισμένους συνέλληνες, που εμφορούνται από την αντίληψη ότι οι επαγγελματίες (με εξαίρεση τους ίδιους) οφείλουν να τους εξυπηρετούν κατά το δυνατόν δωρεάν, εργαζόμενοι με αντάλλαγμα την ηθική ικανοποίηση της προσφοράς στην πόση, την ιατρική, τη δικηγορία κ.ο.κ. Και είναι λογική διότι οι άνθρωποι δεν δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους, αλλά πρωτίστως για βιοπορισμό και κέρδος, καθότι η εργασία αποτελεί μεν θεάρεστη δημιουργία, είθισται όμως να καταπονεί – και κάθε εχέφρων άνθρωπος την κούραση επιδιώκει να την αποφεύγει.                               
Με αυτήν τη λογική, άρα, γίνεται η τιμολόγηση. Και έτσι, όμως, δεν υπάρχει κανένας επιχειρηματίας που να ξυπνάει το πρωί κάθε μέρας (ή έστω το πρωί κάθε Πρωτοχρονιάς), να λέει «τόσα θέλω να βγάλω» ή «τόσα μου λείπουνε» και να ορίζει τις τιμές αναλόγως με αυτήν την επιθυμία του. Ακόμη και όσοι πωλούν υπερτιμημένα προϊόντα βασιζόμενοι στο ψώνιο κάποιων καταναλωτών, που είναι διατεθειμένοι να φορούν ή να κρατούν πράγματα με το σήμα του επώνυμου κατασκευαστή εντυπωμένο σε μέγεθος ίσαμε το κεφάλι τους, πάλι δεν μπορούν να πολλαπλασιάζουν τις τιμές κατά βούληση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Αυξήσεις-σοκ 37% στα τιμολόγια ΔΕΗ!




Νέο "χτύπημα" στους καταναλωτές θα προκαλέσουν από το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εισηγείται προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο περιβάλλοντος τη 13η επιβάρυνση των νοικοκυριών μέσα σε δύο χρόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η επιχείρηση εισηγείται την αύξηση 37% σε τρεις δόσεις.
Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της Τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας.
Οπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση - σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.
Η κυβέρνηση, όπως υποχρεούται από το Μνημόνιο, αναμένεται να εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Αρνητική εξέλιξη: Moody's υποβαθμίζει Ευρωζώνη!




Στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας των μηχανισμών στήριξης της Ευρωζώνης (ESM, EFSF) προχώρησε ο οίκος Moody’s.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος, οι αξιολογήσεις τόσο του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF) όσο και του μόνιμου (ESM) υποβαθμίζονται στην κλίμακα Aa1 (από Aaa), ενώ παράλληλα και οι προοπτικές τους (outlook) διαβαθμίζονται ως αρνητικές.
Στην ανακοίνωσή της η Moody’s αιτιολογεί την υποβάθμιση των «ταμείων στήριξης» της Ευρωζώνης λέγοντας πως αυτή προκλήθηκε και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πρόσφατη υποβάθμιση της Γαλλίας (σε Aa1 από Aaa) αλλά και «στην υψηλή συσχέτιση του πιστωτικού κινδύνου μεταξύ των μεγαλύτερων χωρών που συμβάλλουν στους μηχανισμούς στήριξης».
Η εξέλιξη αυτή είναι προφανέστατα αρνητική καθώς αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην δυνατότητα άντλησης ρευστότητας από τους μηχανισμούς στήριξης που με τη σειρά τους έχουν αναλάβει το έργο της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας και σε εύθετο χρόνο του συνόλου των χωρών της Ευρωζώνης που θα προστρέξουν στα «κοινοτικά ταμεία αρωγής» για χρηματοδότηση. Εξάλλου και η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για τη στήριξη της χώρας μας προβλέπει την εμπλοκή των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης και στη διαδικασία δανεισμού μας.
Επιπρόσθετα, η Moody’s με το αιτιολογικό της σημείωμα «φωτογραφίζει» τους κινδύνους που ελλοχεύουν γενικότερα για την Ευρωζώνη, καθώς «βλέπει» αυξανόμενο ρίσκο και πιστωτικό κίνδυνο στις χώρες-ατμομηχανές της Ευρωζώνης. Ήδη η Γαλλία «έχασε» την ανώτατη αξιολόγησή της (ΑΑΑ) και πλέον ο κώδωνας του κινδύνου κρούεται για τη Γερμανία, που με βάση όλες τις προβλέψεις θα «πληρώσει» το τίμημα της ύφεσης στον ευρωπαϊκό Νότο και τις επιπτώσεις της στην γενικότερη πορεία της ευρωοικονομίας…
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ…




Μετά από δεκαετίες όπου η Δεξιά, είτε ως σκληρή και αυταρχική όπως την χαρακτηρίζει ο πυρήνας της, είτε ενδεδυμένη με “σοσιαλιστικό” μανδύα, διακυβέρνησε την χώρα, ήρθε η σημερινή συγκυρία που κατέστησε την Αριστερά περισσότερο υπεύθυνη ή για να το πούμε καλύτερα, της έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί περισσότερο.
Το θέμα είναι πως η Αριστερά δεν ακούγεται παραπάνω επειδή υπήρξε κάποια στροφή της κοινωνίας προς πιο ριζοσπαστικές και αληθινά προοδευτικές ιδέες, αλλά από ανάγκη. Η απογοήτευση των ψηφοφόρων αύξησε το υποτιθέμενο ρεύμα της. Και αντίστοιχα τα κόμματα της Αριστεράς βρήκαν την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν αυτό, ερχόμενα πιο κοντά με την πρώην βάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στρογγυλοποιώντας τις απόψεις τους, φορώντας το προσωπείο της “υπευθυνότητας” και παίζοντας τον ρόλο του επόμενου διαχειριστή εξουσίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να πείσει χωρίς να υπάρχει λόγος, πως δεν έχει σχέση με ακραία στοιχεία, να γίνει λιγότερο αριστερός και να προσθέσει στον λόγο του εθνοσωτήρια ρητορική, κλείνοντας το μάτι και στους “πατριώτες”. Επίσης, αν και αποτελείται από διαφορετικά ρεύματα, θέλησε να εξαφανίσει τις συνιστώσες σαν να ήταν αδυναμία του, επειδή το χρησιμοποιούσαν ως επιχείρημα οι πολιτικοί αντίπαλοι. Κοινώς, ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει προφίλ κόμματος που πρέπει να απευθύνεται και στους “νοικοκυραίους”, γι’ αυτό αγκαλιάζει λαικιστές και συνδικαλιστές. Το άνοιγμα σε πιο πλατιά στρώματα, δεν θα μετατρέψει τα στρώματα αυτά σε πολίτες με αριστερή σκέψη, αλλά το ίδιο το κόμμα σε πρώην αριστερό.
Η ΔΗΜ.ΑΡ είναι σύντομο ανέκδοτο. Στον τίτλο περιέχει το “Αριστερά”, μόνο για γαρνιτούρα, καθώς οι ιδέες και κυρίως οι πράξεις δεν παραπέμπουν σε οτιδήποτε αριστερό. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο οι πασόκοι που ο ΣΥΡΙΖΑ τους φαίνεται “πολύ αριστερός” για τα γούστα τους. Σίγουρα ο μπαρμπα-Φώτης θα γίνει ο Καρατζαφέρης με δήθεν αριστερό πρόσημο, παίζοντας την παράσταση “Η Αριστερά της Ευθύνης” και βέβαια μιλώντας με γλώσσα καθησυχαστική για τα συμφέροντα των φιλήσυχων υποστηρικτών του ευρώ.
Ερχόμαστε στο τρίτο κόμμα που εκπροσωπεί την Αριστερά στο κοινοβούλιο, το ΚΚΕ. Ιστορικά το ΚΚΕ, για πάρα πολλά χρόνια ήταν το κόμμα-συνώνυμο της Αριστεράς και ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπός της. Τα συνεχόμενα λάθη της ηγεσίας του, οι αρτηριοσκληρωτικές αντιδράσεις του και η ετεροχρονισμένη του κριτική, σε συνδυασμό με το χρόνιο σύνδρομο της ξύλινης γλώσσας, το έκαναν ακόμη λιγότερο δημοφιλές. Αυτό εμμένει στις δικές του πάγιες αρχές και θέσεις, σε σημείο που να χαρακτηρίζεται απολίθωμα. Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση από μεριάς του, μόνο η παραπομπή στην Δευτέρα Παρουσία-συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Πολλοί αμόρφωτοι και αστοιχείωτοι, παπαγαλίζουν ότι η Αριστερά είχε ιδεολογική ηγεμονία τόσα χρόνια, για να δικαιολογήσουν τις αντιλαικές επιλογές τους, κάτι που βρίσκει αντίκτυπο και στις επιλογές των Ελλήνων που δεν φημίζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία για την κριτική τους σκέψη. Το δυσάρεστο συμπέρασμα λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, είναι πως αν αυτά τα κόμματα είναι η “Αριστερά” στην Ελλάδα, τότε επειδή σίγουρα θ’ απογοητεύσουν τους ψηφοφόρους τους, προετοιμαστείτε για ακόμη μεγαλύτερες δόσεις Δεξιάς. 
ΠΗΓΗ:strangejournal.wordpress.com

Tέσσερα μήλα που άλλαξαν τον κόσμο!


perierga.gr - Τα τέσσερα μήλα που άλλαξαν τον κόσμο!

Τέσσερα μήλα σε διαφορετικές χρονικές πριόδους και καταστάσεις αλλάξανε τον κόσμο. Καθένα από αυτά έπαιξε το δικό του σημαντικό ρόλο στον ρου της ιστορίας, παραλάσσοντας κατά πολύ τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι τότε, δημιουργώντας μεγάλες τομές στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία. Κάθε μήλο κατάφερε να βάλει το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη αυτού του κόσμου ή αλλιώς να δημιουργήσει στην εποχή του επανάσταση!
♦ Το Μήλο της Εύας
Ο Αδάμ και η Εύα ήταν απόλυτα ελεύθεροι στον Παράδεισο με τον όρο να υπακούν στην εντολή του Θεού και να μη δοκιμάσουν το μήλο από το «δένδρο της γνώσης». Εντούτοις, παρακινούμενοι από τον «όφι τον αρχαίο», τον Σατανά, δεν υπάκουσαν, η Εύα πρωτίστως, με αποτέλεσμα να διωχθούν από τον παράδεισο λόγω της αμαρτωλής τους πράξης. Έτσι όταν η Εύα έφαγε το μήλο άλλαξε ο κόσμος…
♦ Το Μήλο του Νεύτωνα
Ο νεαρός Ισαάκ Νεύτων καθόταν στον κήπο του όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του! Ω του θαύματος, ο επιστήμονας κατανόησε αμέσως τη δύναμη της βαρύτητας που τον οδήγησε με αργά αλλά σταθερά βήματα στο Νόμο της Βαρύτητας. Αστεϊσμός ή αστικός μύθος, πάντως το μήλο του έπεσε στο κεφάλι του Ισαάκ άλλαξε τον κόσμο…
♦ Το μήλο των Μπιτλς
Το διασημότερο βρετανικό συγκρότητα στην ιστορία της ροκ μουσικής που έκανε τον κόσμο να παραμιλά τη δεκαετία του 1960 και δημιούργησε μια από τις μεγασλύτερες τομές στη διεθνή μουσική σκηνή σχετίζεται με ένα μήλο, και δη πράσινο! Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία που βρισκόταν πίσω από τους Μπιτλς ονομαζόταν Apple Corps και είχε στο λογότυπό της ένα πράσινο μήλο κομμένο στα δύο, το οποίο εμφανίζεται στα βινύλια του διάσημου συγκροτήματος, η μουσική του οποίου άλλαξε τον κόσμο…
♦ Το μήλο της Apple
Ο Steve Jobs οραματίστηκε και η Apple πραγματοποίησε. Η πρωτοπόρα σκέψη του, οι καινοτομίες του, η δημιουργικότητά του, η εξυπνάδα και η αεικίνητη προσωπικότητά ενσωματώθηκαν σε ένα μήλο, αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Συσκευές προηγμένης τεχνολογίας, υπολογιστές και μια αυτοκρατορία ολόκληρη. Κι όλα αυτά γύρω από ένα μήλο που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο… 
ΠΗΓΗ:perierga.gr

Ο Δεκέμβρης του 2012 έχει κάτι που οι «άλλοι» δεν έχουν…




Ο Δεκέμβρης του 2012 έχει κάτι που συμβαίνει μια φορά στα 824 χρόνια και αποκαλείται από τους Κινέζους «τσάντα με χρήματα», προφανώς λόγω της σπανιότητας του φαινομένου.
Ο Δεκέμβρης λοιπόν του τρέχοντος έτους έχει 5 Σάββατα, 5 Κυριακές και 5 Δευτέρες!
Ας σημειωθεί επίσης ότι στις 21 του μηνός οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος θα βρεθούν σε απόλυτη ευθεία και από την επομένη θα αρχίσει η απόκλιση μεταξύ τους. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Η διορθωμένη εγκύκλιος για εργασιακά, ωράριο εργασίας, συμβάσεις, αμοιβές, επιδόματα


Η διορθωμένη εγκύκλιος για εργασιακά, ωράριο εργασίας, συμβάσεις, αμοιβές, επιδόματα
Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για τα εργασιακά που αφορά στις συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, για το ωράριο λειτουργίας των εργαζομένων, τους κατώτατους μισθούς εργαζομένων των οποίων οι εργοδοτικοί φορείς είναι εγγεγραμμένοι σε εργοδοτικές οργανώσεις ή δεν είναι, για την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, για τις αποζημιώσεις εργαζομένων με ή χωρίς προειδοποίηση, για τους μακροχρόνια άνεργους, τις επιχειρήσεις προσωρινής απασχόλησης, τα γραφεία ευρέσεως εργασίας κ.α
(Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την εγκύκλιο με ενδεικτικούς πίνακες και παραδείγματα για το τι ισχύει στην κάθε περίπτωση)
Σύμφωνα με τη νέα διορθωμένη εγκύκλιο με τις εργασιακές ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ορίζεται ότι ο κατώτατος μισθός για υπαλλήλους ηλικίας 25 ετών και άνω είναι τα 586,08 ευρώ και τυο κατώτατο ημερομίσθιο στα 26, 18 ευρώ
Επίσης, μεταξύ άλλων, από 1.1.2013 καταργούνται οι ειδικές επιδοτήσεις
Ανεργίας, ενώ όσοι λαμβάνουν ειδική επιδότηση ανεργίας βάσει των καταργούμενων διατάξεων, από 1.1.2013 συνεχίζουν να επιδοτούνται για ανώτατο χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Εισάγονται από 1.1.2013 ουσιαστικές μεταβολές στην επιδότηση λόγω ανεργίας απολυμένων μισθωτών λόγων συγχώνευσης –μεταφοράς ή συνένωσης επιχειρήσεων, ενώ από 1.1 του μεθεπόμενου χρόνου (2014) υφίστανται και μεταβολές στο επίδομα των μακροχρόνια άνεργων. 
ΠΗΓΗ:eklogika.gr

Ευρωζώνη: Τη μεγαλύτερη ανεργία σε νέους και γυναίκες έχει η Ελλάδα


Τη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους έχει η Ελλάδα μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat

Τη διόλου τιμητική πρωτιά να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη σε ό,τι έχει να κάνει με τους νέους κάτω των 25 ετών και τις γυναίκες έχει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Παράλληλα, η ανεργία στην Ελλάδα έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρσι στην ΕΕ!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, το ποσοστό της ανεργίας για τους νέους τον Αύγουστο έφτασε στο εξωπραγματικό 57% στην Ελλάδα και στο 29% για τις γυναίκες.
Στην Ευρωζώνη, η ανεργία αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 11,7%, από 11,6% τον προηγούμενο μήνα και 10,4% τον Οκτώβριο του 2011. Αντίστοιχα, στην ΕΕ των «27», η ανεργία αυξήθηκε στο 10,7% από 10,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,9% ένα χρόνο πριν.
Τα υψηλότερα ποσοστά έχουν η Ισπανία (26,2%) και η Ελλάδα (25,4% τον Αύγουστο), ενώ τα χαμηλότερα η Αυστρία (4,3%), το Λουξεμβούργο (5,1%), η Γερμανία (5,4%) και η Ολλανδία (5,5%).
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποσοστό της ανεργίας των νέων, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την Ελλάδα είναι στην Ισπανία, που φτάνει στο 55,9%. Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η ανεργία των νέων αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 23,9% από 21,2% ένα χρόνο πριν.
Η Ισπανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Ελλάδα και σε ό,τι έχει να κάνει με το ποσοστό της ανεργίας στις γυναίκες, με 25,8%.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της ανεργίας σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκαν στην Ελλάδα (στο 25,4% τον Αύγουστο του 2012 από 18,4% ένα χρόνο πριν), στην Ισπανία (στο 26,2% από 22,7%), στην Κύπρο (12,9% από 9,2%) και την Πορτογαλία (16,3% από 13,7%).
Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στις βαλτικές χώρες και συγκεκριμένα στην Εσθονία (στο 9,6% τον Σεπτέμβριο από 11,5% ένα χρόνο πριν), στη Λιθουανία (12,4% από 14,2%) και τη Λετονία (14,2% από 15,7%).
Η Eurostat εκτιμά ότι 25,913 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ ήταν άνεργοι τον Οκτώβριο, από τους οποίους τα 18,703 εκατομμύρια ήταν στην Ευρωζώνη. Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2012, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 204.000 στην ΕΕ και κατά 173.000 στην Ευρωζώνη.  
ΠΗΓΗ:eklogika.gr