Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, αλλά όλοι οι άλλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ



«Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο», δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είτε για την ανεξαρτητοποίησή του, είτε για... τη δημιουργία νέου κεντροαριστερού πόλου που θα καταφέρει -όπως λέει- να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Yποστηρίζει ότι η χώρα κινδυνεύει με εσωτερική οικονομική κατάρρευση. «Η οικονομία αργοσβήνει και οι πολιτικοί κοιτούν και περί άλλα τυρβάζουν», αναφέρει.
Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής", ο πρώην υπουργός αποκαλύπτειπως θα ανοίξει τα χαρτιά του μετά την εκταμίευση της δόσης από το πακέτο βοήθειας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ.
«Αν δεν κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του, μπορούμε να αποτελέσουμε τον πλειοψηφικό πόλο που θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δρόμος, λοιπόν, είναι ανοιχτός. Κόμματα του χώρου, δίκτυα και πρόσωπα πρέπει να βρούμε κοινή πορεία. Μπορούμε να είμαστε πρώτοι στις επόμενες εκλογές» τονίζει.
Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στην ψήφιση των μέτρων, ο  Λοβέρδος λέει ότι «θα στηρίξω χωρίς εκπτώσεις τη συμφωνία των τριών αρχηγών», όμως διαμηνύει ότι η δική του κόκκινη γραμμή είναι «όχι μέτρα κι ό,τι να' ναι».
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ξεκίνησε ο "Πόλεμος των Άστρων";



Τι μπορεί να κάνει ένα ασύλληπτου μεγέθους και ταχύτητας ιπτάμενο αντικείμενο να συντριβεί; Απάντηση: μια βλάβη, ένα σφάλμα του χειριστή ή μια επιθετική ενέργεια. 
Αν, φυσικά, μιλάμε για ανθρώπινη κατασκευή. Γιατί, αν προέρχεται από άλλους κόσμους, δύσκολα θα πίστευε κάποιος τις δυο πρώτες εκδοχές… Τι συνέβη, λοιπόν, στο Αιγαίο την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20:55 το βράδυ; Και πώς συνδέονται με αυτό το γεγονός η WikiLeaks και ο ιδρυτής της Julian Assange, η Ανταρκτική, η Κίνα και ένας… βετεράνος του Βιετνάμ Αμερικανός πεζοναύτης;
Σύμφωνα με την (μοναδική, πρέπει να πούμε) μαρτυρία που προέρχεται από τα Πηγάδια της Καρπάθου και αναρτήθηκε επισήμως στην ιστοσελίδα του παγκόσμιου κέντρου αναφορών παρατήρησης ΑΤΙΑ NUFORC, εκείνη την ώρα ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο συνετρίβη στη θάλασσα μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου αφού πρώτα έκανε σιωπηλή πτήση πάνω από την πόλη σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων! Ο μάρτυρας το περιγράφει ως εξής:

«Ήταν λαμπερό λευκό, ταχύτατο και σε γωνία που πίστευα ότι θα συντριβεί στο ακρωτήριο ακριβώς βόρεια των Πηγαδιών. Όμως πέρασε πάνω από την κορυφή του ακρωτηρίου, και εκεί σε ύψος 500 μέτρων αποκολλήθηκε ένα λαμπερό κόκκινο φως που έπεσε στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το κύριο σώμα συνέχισε τη πορεία του και πρέπει να συνετρίβη στη θάλασσα μεταξύ Κάρπαθου και Ρόδου. Περίμενα να ακούσω κάποιο θόρυβο την στιγμή της συντριβής στο νερό, αλλά δεν ακούστηκε τίποτα. Πάντως, λίγο πριν πέσει το κόκκινο μέρος, το κύριο σώμα φάνηκε να περιστρέφεται κατά 90 μοίρες και να πετάει καθοδικά προς τα πλάγια». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έχουν βγάλει την 71η Ταξιαρχία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δεν πρόκειται για...αναπαράσταση



Μπορεί άπαντες στο ΥΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία να δηλώνουν με ένταση ότι δεν υπάρχει περίπτωση ,χρησιμοποίησης στρατιωτικών δυνάμεων σε μέτρα “αστυνομικού χαρακτήρα”, ωστόσο η “διολίσθηση” των δυνάμεων του στρατού προς τον δρόμο γίνεται όλο και πιο εμφανής. Όχι ότι η κυβέρνηση δείχνει καμία πρόθεση να την κρύψει.
Οι φωτογραφίες ένοπλων ανδρών της 71ης Ταξιαρχίας -σαν κι αυτή που δημοσιεύουμε- σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, προφανώς δεν παραπέμπουν σε αναπαράσταση της εισόδου των Ελληνικών στρατευμάτων στην Θεσσαλονίκη.
Τα ερωτήματα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα και απαιτούν απαντήσεις και όχι υπεκφυγές:
•έχει αλλάξει ο ρόλος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας; 
•μετά από τις σκοπιές  στο ΥΕΘΑ και την περίμετρό του θα βλέπουμε ένοπλους της 71ης Ταξιαρχίας και σε μαζικές εκδηλώσεις ,όπως οι παρελάσεις και τελικά ακόμη και σε διαδηλώσεις;
•οι άνδρες της 71ης που φαίνονται στη φωτογραφία, μπροστά από το πλήθος πολιτών που είχε σπεύσει να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ήταν μέρος …του σκηνικού; 
•ποιος έχει την ευθύνη για την όλο και συχνότερη παρουσία στρατού ,στον δρόμο;
•επανέρχονται οι “εισηγήσεις” που είχαν γίνει το Δεκέμβριο του 2008 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και προέβλεπαν χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για καταστολή;
•η στρατιωτική ηγεσία συμφωνεί με την χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων όπως η 71η Ταξιαρχία σε μαζικές εκδηλώσεις πολιτών;
Δυστυχώς οι διαβεβαιώσεις για “αθώα” μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να σταθούν σοβαρά σε καμία περίπτωση με εικόνες σαν κι αυτή που δημσιεύουμε.
 ΠΗΓΗ:onalert.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ; Ν. Θεοδωρίδης: «Το αλβανικό Έπος ήταν μύθος»



Μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκάλεσε το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το άρθρο το αλβανικό Έπος χαρακτηρίζεται ως μύθος ενώ όπως αναφέρει ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις  Νάσος Θεωδορίδης πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή.
Το δημοσίευμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την ανακοίνωση της ΝΔ (http://www.nd.gr/web//guest/press/-/journal_content/56_INSTANCE_c6UH/120...)η οποία ερωτά ευθέως τον πρόεδρο του κόμματος Α. Τσίπρα εάν συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ» και αν συμφωνεί με την αντικατάσταση των «ψευδών» ιστορικών στοιχείων όπως αναφέρει ο Νάσος Θεοδωρίδης, στα σχολικά βιβλία. 
Το συγκεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει την ελληνική κοινή γνώμη πρόσφατα όταν σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΠΓΔΜ είχε δηλώσει ότι συμφωνεί μάλιστα απόλυτα με το δίκαιο των ''Μακεδόνων'' και ότι η προσωπική του γνώμη είναι ότι "μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν".
Επιπλέον το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την ''μακεδονική μειονότητα'' και έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και σημειώνει πως ''όταν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα βρεθεί λύση μακρυά απο Εθνικισμούς''...
Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό κατόρθωμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2011 είχε γράψει πάλι στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ ένα κατάπτυστο άρθρο για την γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο, «Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων» (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=617492) στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εξομοίωνε τους 353.000 σφαγμένους Ποντίους με τους σφαγείς τους.
Το απαράδεκτο αυτό άρθρο έλαβε την κατάλληλη απάντηση από ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάννη Χατζηαντωνίου ο οποίος όπως χαρακτηριστικά σημείωνε με αφορμή το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη «Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέο πολιτικό υποκείμενο. Ένα νέο, πατριωτικό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, ηγεσία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού. Απόψεις όπως αυτή του Ν.Θ., σεβαστές ως ιδιαιτερότητα, είναι απόψεις που δεν μπορούν να είναι απόψεις ενός κόμματος που διεκδικεί να καθορίζει τη μοίρα του λαού και το μέλλον της χώρας».
Το ερώτημα που προκύπτει από αυτό το νέο κατόρθωμα του Νάσου Θεοδωρίδη  είναι αν υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι σαν το Γιάννη Χατζηαντωνίου για να οδηγήσουν το κόμμα αυτό στην πορεία που το εν λόγω στέλεχος του κόμματος οραματίζεται ή αν άνθρωποι σαν τον Νάσο Θεοδωρίδη θα κυριαρχήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον απομακρύνουν από τον ελληνικό λαό. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΓΙΑ ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ !



Την επανάσταση σου την δείχνεις όταν δεν υπογράφεις συμβάσεις που καταδικάζουν τους νέους εργαζόμενους και οχι να προσπαθείς να ακυρώσεις την μαθητική παρέλαση ........ 

Aπίστευτο συμβάν με UFO πάνω από το ηφαίστειο Popocatepeti στο Μεξικό (Video)



Νέα έκθεση για ένα απίστευτο συμβάν με UFO πάνω από το ηφαίστειο Popocatepeti στο Μεξικό. Το ηφαίστειο έχει εκατοντάδες εμφανίσεις UFO χρόνια τα τελευταία χρόνια.
Το άγνωστο αντικείμενο που θα δείτε στο video εισέρχεται μέσα στο ηφαίστειο. Αλήθεια πιο αντικείμενο θα μπορούσε να αντέξει σε ένα τόσο καυτό μέρος; Δείτε το video και αποφασίστε για τον εαυτό σας. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ "Ξεκαθάρισε" το ενεργειακό θέμα



Η εξαγορά της βρετανορωσικής ΤΝΚ-ΒΡ από τη Rosneft αποτελεί βασικό κομμάτι του παζλ για την επανακρατικοποίηση του ενεργειακού πλούτου.

Την τελευταία πινελιά στο σχέδιό του να ανακτήσει το κράτος τον έλεγχο του πετρελαίου εκτοπίζοντας τους τελευταίους εναπομείναντες ολιγάρχες έβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της βρετανορωσικής πετρελαϊκής κοινοπραξίας ΤΝΚ-ΒΡ από τον όμιλο Rosneft. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, ύψους 55 δισ. δολαρίων, θα καταστήσει την κρατική επιχείρηση πετρελαίου κυρίαρχο τόσο στη ρωσική όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Ο άνθρωπος-κλειδί σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Ιγκόρ Σέτσιν, ο οποίος επί χρόνια είχε παραμείνει στην αφάνεια. Μάλιστα οι ρωσικές εφημερίδες παραπονιούνταν ότι δεν έχουν καν φωτογραφία του στα αρχεία τους.
Πλέον ο Σέτσιν είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού κολοσσού Rosneft, διορισμένος από τον Πούτιν λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογική του νίκη. Προτού αναλάβει τα καθήκοντά του, ως αναπληρωτής πρωθυπουργός, είχε φροντίσει να συνάψει σημαντικές συμφωνίες με την Exxon Mobil, την ιταλική Eni και τη νορβηγική Statoil, για την εξερεύνηση των τεράστιων κοιτασμάτων που έχει στην κατοχή της η Rosneft σε υποθαλάσσιες ζώνες και την παροχή τεχνογνωσίας για την άντληση πετρελαίου από δύσκολες γεωγραφικά περιοχές, όπως η Σιβηρία.
Ο επικεφαλής της ομάδας των «Κροίσων» Βίκτορ Βέκσελμπεργκ βρέθηκε εκτός του ενεργειακού κλάδου. Θα τον αποζημιώσει όμως το γεγονός ότι πλέον είναι ο πλουσιότερος Ρώσος.
Η συγκεκριμένη σύμπραξη θα φέρει υπό κρατικό έλεγχο το 50% της πετρελαϊκής παραγωγής της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των Gazprom Neft και Slavneft, κάτι που ο Πούτιν επεδίωκε εδώ και καιρό, ήδη από το 2000. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η NASA αποκρυπτογράφησε εξωγήινο μήνυμα 80.000 ετών!



Ένα μήνυμα από το διάστημα, που ελήφθη το 1998, κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να... αποκρυπτογραφήσει η NASA σύμφωνα με έγγραφο από το Βρετανικό Υπουργείο ‘Αμυνας. Ο Ρώσος αστροφυσικός Βίκτορ Κουλάκοφ πιστεύει ότι το σήμα εστάλη από εξωγήινο πολιτισμό, γειτονικού γαλαξία και είναι ηλικίας 80.000 ετών (ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει στη Γη). 
Στο μήνυμα, σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, έδιναν την ακριβή τοποθεσία τους με κρυπτογραφημένη απεικόνιση ενός πλανητικού συστήματος, με ένα ή δύο κυρίαρχα άστρα, ενώ καθόριζαν και την υλική σύσταση του πλανήτη. Ο άγνωστος πολιτισμός προειδοποιούσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, χωρίς ωστόσο να εξηγεί την αιτία. Ο Ρώσος καθηγητής εκτιμά ότι με βάση τα γήινα δεδομένα, πιθανότερη αιτία να είναι ένας πυρηνικός πόλεμος. Παράλληλα διαπιστώνεται αδυναμία των κατοίκων του άγνωστου πλανήτη να τον εγκαταλείψουν, είτε επειδή δεν υπήρχε η τεχνολογική ανάπτυξη που θα επέτρεπε τη δυνατότητα μαζικών ταξιδιών στο διάστημα, είτε γιατί δεν υπήρχε γειτονικός κατοικήσιμος πλανήτης. 
ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

Μονάχα 90 λεπτά χρειάστηκε η ελληνική ηγεσία για να αντιδράσει στην κήρυξη πολέμου από τον Μουσολίνι


Μονάχα 90 λεπτά χρειάστηκε η ελληνική ηγεσία για να αντιδράσει στην κήρυξη πολέμου από τον Μουσολίνι
Ο δικτάτορας πρωθυπουργός που κατάργησε τη δημοκρατία και εξόρισε τους πολιτικούς του αντιπάλους υπήρξε συνάμα ένας εξαιρετικός επιτελικός αξιωματικός, ο οποίος επέδειξε αξιοσημείωτη ετοιμότητα ως προς τη λήψη σημαντικότατων αποφάσεων εκείνες τις κρίσιμες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 90 λεπτά.
Το χρονικό της αντίδρασης του Ιωάννη Μεταξά και του αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου από τη στιγμή της επίδοσης του τελεσίγραφου του Μουσολίνι από τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι μέχρι και την υπογραφή του διατάγματος της γενικής επιστρατεύσεως κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξιστορεί σημερινό δημοσίευμα της Real News.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα συνέβησαν μέσα σε 90 λεπτά, από τις 02.50 έως τις 04.45 το πρωί, αποδεικνύοντας τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του ελληνικού έθνους, απόρροια της ικανότητας και της εμπειρίας της ηγεσίας του στην ψύχραιμη αντιμετώπιση πολεμικών καταστάσεων. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr




Θα τους αφήσουμε να μας ατιμάζουν, να μας πάρουν τα σπίτια, τα παιδιά μας;

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ



Πολλές και διαφορετικές συζητήσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την ανασυγκρότηση τόσο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ όσο και της ΠΑΣΠ, της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα 
Οι απόψεις για το μέλλον και των δύο...
αυτών σχηματισμών διίστανται και το κάθε στέλεχος καταθέτει και την δική του πρόταση για το "τι μέλλει γενέσθαι". Τα στελέχη αυτά υπενθυμίζουν, ότι έχουν περάσει περισσότερο απο 5 χρόνια από την εποχή που Νεολαία ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΠ πραγματοποίησαν τα πολιτικά τους συνέδρια και εξέλεξαν όργανα. Σημερινό στέλεχος της πράσινης οργάνωσης μας ανέφερε χαρακτηριστικά "Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα της οργάνωσης είναι και η μη ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού λόγω της μακράς παραμονής των μελών στα όργανα. Οι περισσότεροι έχουν βγεί στην αγορά εργασίας ενώ άλλοι έχουν φτιάξει ήδη τις οικογένειες τους". Πληροφορούμαστε, οτι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κατασταλάξει μέχρι στιγμής σε κάποια απόφαση καθώς θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ δυο διαφορετικών εισηγήσεων που έχει στα χέρια της.
 ΠΗΓΗ:tapiperata.blogspot.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Για την ιστορία και επειδή ακούστηκαν πολλά με αφορμή τις προτάσεις  του καταστατικού περί νομιμότητας,αν είναι εφικτές κτλ),σας επισηνάπτουμε τις θέσεις των μεγαλύτερων επικριτών  για την τροποποίηση του προηγούμενου καταστατικού.Ελπίζουμε να εκτιμηθεί από όλους η σταθερότητα των απόψεων....Είναι" λογικό "να μην είχε κανείς διαβάσει τι ψηφίζει στις μέρες μας αλλά να μην θυμάται τί έλεγε λίγο καιρο πρίν είναι τραγικό...

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
                                                                                                  5/6/07

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι:

Η ΕΛΚΕ ζητάει από τις παρατάξεις να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που
συμβαίνει με το καταστατικό απομακρύνει τους συναδέλφους,
καταρρακώνει το κύρος του Π.Σ.Σ.ΕΠ και δημιουργεί ένα σύστημα εκπροσώπησης χωρίς μέλη. Είναι σε όφελος όλων των παρατάξεων,
όλων των ρευμάτων, όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων και κυρίως
όλων των συναδέλφων, να αποκαταστήσουμε όλοι μαζί τη
δημοκρατική νομιμότητα και τους κανόνες αντιπροσωπευτικότητας στο
Π.Σ.Σ.Ε.Π . Γι’αυτό και για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνουμε :

1. Επαναφορά της Γ .Συνέλευσης σαν κυρίαρχο όργανο για να αποφασίζει για
όλα τα θέματα που αφορούν το σωματείο όπως , έγκριση για κλείσιμο
Ε.Σ.Σ.Ε.-ΑΠΕΡΓΙΑ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και κάθε θέμα η τροποποίηση που κρίνει το Δ.Σ του
σωματείου.

2. Κατάργηση του Γενικού Συμβουλίου ( αφού πια η Γενική Συνέλευση
είναι κυρίαρχο όργανο).

3. Κατάργηση των Π.Ε.Σ.Υ εκτός της Καβάλας και οι εργασίες των
Π.Ε.Σ.Υ (Θεσσαλονίκης – Ελευσίνας) να γίνονται από τους εκλεγμένους
Του Δ.Σ ανά γεωγραφικό πλάτος.

4. Ξεχωριστή κάλπη για κάθε όργανο εκτός από το Δ.Σ και την
Εξελεκτική Επιτροπή, που θα είναι μαζί, σύμφωνα με το νόμο 1264.
Γιατί εδώ να υπάρχουν διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες από τα
Δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια (Γ.Σ.Σ.Ε) σωματεία ;

5. Εκλογές  ανά δύο χρόνια για το Δ.Σ. και την Εξελεκτική Επιτροπή και
ανά τρία χρόνια για την Ομοσπονδία και τα εργατικά κέντρα.

6. Αναλογικότητα στην κατανομή των εδρών (εφαρμογή του νόμου
1264).

7. Τα μέλη του Δ.Σ να είναι 21.

Το καταστατικό δεν είναι υπόθεση καμιάς παράταξης, καμιάς
συγκυριακής πλειοψηφίας. Ο νόμος ορίζει αυξημένες πλειοψηφίες και
απαρτία και λήψεις αποφάσεων για την τροποποίηση κατά άρθρο, καθώς
στο σύνολό του είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Εάν υπάρξουν
διαφορετικές προτάσεις, που πολύ θα το θέλαμε, να μπουν όλες σε
ψηφοφορίας προς τους συναδέλφους. Μ’αυτό τον τρόπο θα προσδώσουμε
και πάλι στο Π.Σ.Σ.Ε.Π, κύρος , αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Φυσικά τις προτάσεις μας αυτές τις καταθέσαμε στο σωματείο για να τις
κοινοποιήσει προς τα μέλη του Δ.Σ και του Γενικού Συμβουλίου, αλλά
δυστυχώς αυτοί, ασπαζόμενοι πρακτικές και λογικές άλλων σκοτεινών
εποχών, αρνήθηκαν να το πράξουν. 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΣΕΕΠ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Α. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1. Καταργείται το Γενικό Συμβούλιο και επανέρχονται οι αρμοδιότητες στη Γενική Συνέλευση για αποφάσεις με καθολική ψηφοφορία που αφορούν ΕΣΣΕ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ του ΔΣ.. Με απόφαση του Δ.Σ., η με υπογραφές του 10% των μελών του ΠΣΕΕΠ για οποιαδήποτε μείζον θέμα πραγματοποιείται Δημοψήφισμα με πανελλαδική καθολική ψηφοφορία, που αφορά τη διασφάλιση και διεύρυνση των εργασιακών σχέσεων, της απασχόλησης και της προοπτικής των ΕΛΠΕ.
2. Το Σωματείο διοικείται από 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια με καθολική πανελλαδική ψηφοφορία με το σύστημα της απλής αναλογικής του Ν.1264/82. Κατοχυρώνεται η αρχή της αναλογικότητας για την κατανομή των μελών του Δ.Σ. στις περιφέρειες ΒΕΑ, ΒΕΘ, ΒΕΕ, με κριτήριο τα εγγεγραμμένα μέλη, με το σύστημα της απλής αναλογικής του Ν. 1264/82 και με προσμέτρηση των πανελλαδικών ψήφων των ψηφοδελτίων για την κατανομή των εδρών στις περιφέρειες ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΕ. Η εξισορρόπηση της κατανομής εδρών στις περιφέρειες ΒΕΑ, ΒΕΘ, ΒΕΕ, στους συνδυασμούς πραγματοποιείται βάση των διατάξεων του Ν. 1264/82.
Η Εκτελεστική Γραμματεία είναι 7μελής, στην οποία συμμετέχουν υποχρεωτικά τουλάχιστον 2 μέλη από τις ΒΕΘ και 1 μέλος από τις ΒΕΕ.
3. Δημιουργείται Περιφερειακή Οργάνωση στις ΒΕΕ με 9 μελές Περιφερειακό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τα 4 εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ και 5 μέλη που εκλέγονται από τα μέλη ΠΣΕΕΠ τις ΒΕΕ, με αρμοδιότητες όπως προβλέπονται στο καταστατικό για ΒΕΘ και ΚΑΒΑΛΑ.
4. Παραμένει το Ειδικό Συμβούλιο και έχει τις προβλεπόμενες από το καταστατικό αρμοδιότητες και σύνθεση, συγκαλείται από το Δ.Σ. η το Περιφερειακό Συμβούλιο και προεδρεύει ο Πρόεδρος του Σωματείου.
5. Διατηρούνται οι προβλεπόμενες από το ισχύον καταστατικό αρμοδιότητες των Περιφερειακών Συνελεύσεων ΒΕΑ, ΒΕΘ, ΒΕΕ, ΚΑΒΑΛΑ οι οποίες επιπρόσθετα μπορούν να συγκληθούν και με υπογραφές του 10% των μελών τους για τοπικά εργασιακά ζητήματα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 1264/82 όσον αφορά την σύγκλιση και τη λήψη αποφάσεων.
6. Η κατανομή των αντιπροσώπων στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στις Περιφέρειες ΒΕΑ, ΒΕΘ, ΒΕΕ, πραγματοποιείται σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας των εγγεγραμμένων μελών στις περιφέρειες. με το σύστημα της απλής αναλογικής του Ν. 1264/82 και με προσμέτρηση των πανελλαδικών ψήφων των ψηφοδελτίων για την κατανομή των εδρών στις περιφέρειες ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΕ. Η εξισορρόπηση της κατανομής εδρών στις περιφέρειες ΒΕΑ, ΒΕΘ, ΒΕΕ, στους συνδυασμούς πραγματοποιείται βάσει των διατάξεων του Ν. 1264/82.
7. Ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τα όργανα του Σωματείου (Δ.Σ., Ε.Ε. Π.Σ.) και εκπροσώπους για ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
Β. ΕΚΓΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
   Μετά την έγκριση από το Γενικό Συμβούλιο των τροποποιήσεων του καταστατικού, με απαρτία τουλάχιστον 50% και θετική ψήφο του 75% για κάθε προτεινόμενο άρθρο, οι προτεινόμενες τροποποιήσεις πρέπει να εγκριθούν από καθολική ψηφοφορία με απαρτία τουλάχιστον 50% και θετική ψήφο 75%.
Γ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Το ΠΣΕΕΠ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου προς τις ηγεσίες και τα μέλη των άλλων Σωματείων στα ΕΛΠΕ για διάλυση αυτών και ένταξη στο Ενιαίο Πανελλαδικό ΠΣΕΕΠ, με ταυτόχρονη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, ότι μετά την έγκριση του νέου καταστατικού από το Πρωτοδικείο Αθηνών θα προκηρυχθούν εκλογές για όλα τα όργανα του ΠΣΕΕΠ.

Θ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                                       18-06-07
Α. ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ



Στείλτε το στο Σόιμπλε

 
Κάνδανος: γερμανική πινακίδα όπου ανακοινώνεται ότι το χωριό καταστράφηκε από τους Γερμανούς σε αντίποινα για αντιστασιακή δράση, Ιούνιος 1941 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !...



Η ελληνική έκδοση στα «παραμύθια της Χαλιμάς» περιλαμβάνει όλες εκείνες τις φρούδες ελπίδες ανεύρεσης και τιμωρίας, εκείνων που «έφαγαν τα λεφτά» !
Για μας, τους ελληνάκους, αυτούς που – σχεδόν – στο σύνολό τους, την περάσαμε «ζωή και κότα» για κάμποσες δεκαετίες, ξεσαλώνοντας και περιδρομιάζοντας τον αγλέουρα, ξοδεύοντας και σπαταλώντας πόρους και αγαθά, που δεν παράγονταν στη χώρα, πάντα υπάρχει ο «φταίχτης» και είναι «οι άλλοι».
Το χρέος δεν δημιουργήθηκε απ΄ όλους, αλλά μόνο από κάποιους, που δεν μπορεί, σε κάποια λίστα θα υπάρχουν και θα βρεθούν !
Σαφώς και η χρεοκοπία του Κράτους μας, είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας ενός ελαττωματικού κοινωνικοοικονομικού συστήματος, στην καρδιά του οποίου υπάρχει η νομοτέλεια της συσσώρευσης του πλούτου.
Σαφώς και οι ολιγάρχες, διαπλεκόμενοι και εκμεταλλευόμενοι το κράτος, τη χώρα και το λαό αποκόμισαν τη μερίδα του λέοντος, όλη αυτή την, σφυροκοπούμενη «μεταπολιτευτική περίοδο», τρώγοντας με δέκα μασέλες, παντού κι από παντού.
Όμως… Αφ΄ ενός η «λεόντια μερίδα» τους ήταν τέτοιου μεγέθους, που επέτρεπε να μοιραστούν και ικανοποιητικές μερίδες στους λοιπούς, οι οποίες συντελούσαν, όχι μόνο στην καλοπέρασή τους, αλλά στα «στραβά μάτια» τους και την ανοχή τους και αφ΄ ετέρου – το κυριότερο - αυτό το ολιγαρχικό τσιμπούσι, κάθε άλλο, παρά παράνομο θεωρείτο και θεωρείται, με βάση το νομικό πλαίσιο και πολιτισμό, που το ποδηγητημένο πολιτικό σύστημα διαμόρφωσε, λειτούργησε και διατηρεί, στην Ελλάδα !
Χρειάστηκε να περάσουν, σχεδόν, σαράντα χρόνια, για ν΄ αντιληφθεί ο ελληνάκος, πως άλλο το «νόμιμο κι άλλο το ηθικό» !...
Για ποιες λίστες και ποιους …λίσταρχους, αγωνιούμε, λοιπόν, αφού όλα και όλοι, θα βγουν νόμιμοι, ως εισοδηματίες και επιχειρηματίες. Αλίμονο, θα εξοβελίσουμε το …επιχειρείν ?...
Ποιους «ληστές» αναζητούμε στις «λίστες» ? Αυτοί που έβγαλαν τα δισεκατομμύρια, μέσω του «επιχειρείν», στις «επενδύνσεις και τις επιχορηγήσεις», τα «μεγάλα έργα και τις αναθεωρήσεις», στην HSBC τάχουν καταθέσει, για να τα βρούμε εμείς, μέσω του κλεφτρονιού απ΄ τη Γαλλία, του Παπακωνσταντίνου, του Καπελέρη, του Πεπόνη και του Βαξεβάνη ?... 
Ελάτε «μουνιά» (έλληνες) στον τόπο σας και κόψτε τις αυταπάτες, πως υπάρχουν κάπου τα λεφτά που λείπουν και καλούμαστε, σήμερα, να τα πληρώσουμε εμείς. Ας κοπούν οι μαλακίες, πως πάντα φταίνε οι άλλοι και – κυρίως – ας εκλείψουν, επιτέλους, οι αυταπάτες, πως μπορεί τα πράγματα ν΄ αλλάξουν, με το να ξαναρχίσει η ανάπτυξη, δηλαδή να ξανάρθουν επενδυτές και να ξαναγίνουν επενδύσεις.
Πότε θ΄ αντιληφθούμε, πως σ΄ αυτούς που, πάλι, προστρέχουμε και σχεδόν ικετεύουμε, οφείλεται και η χρεοκοπία μας ?... Πότε θα καταλάβουμε, πως με το σύστημα και τις νόρμες του στο απυρόβλητο και ανέγγιχτες, «πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά ΤΟΥΣ θάναι» ?... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΑΧ, ΡΕ ΠΑΠΠΟΥ !



Λατρεμένε παπού μου, να είσαι καλά εκεί που είσαι.
Δυστυχώς, δεν ήσουν σήμερα κοντά μας, να απολαύσεις και εσύ την απόλυτη ελευθερία, γιά την οποία σκοτώθηκες. Ελευθερία, παντού !
 Όλοι οι πολίτες ήμασταν ελεύθεροι να στεκόμαστε πίσω από τα κάγκελα. Κανένας δεν μας ενοχλούσε, αν δεν μιλάγαμε και δεν συμπεριφερόμασταν απρεπώς στα όργανα της τάξεως.
Οι πάνοπλοι αστυνομικοί, και αυτοί ήταν ελεύθεροι να μας σπρώχνουν και να μας ρίχνουν καμιά ψιλή στα καλάμια. Το ελικόπτερο της αστυνομίας, πετούσε από πάνω μας ελεύθερα και κανείς δεν το ενοχλούσε.
Στις ταράτσες των σπιτιών βρισκόντουσαν ελεύθεροι σκοπευτές γιά να μας προστατεύουν από τυχόν επίθεση των κουμουνιστοσυμμοριτών και των Ελοχίμ. Όλοι οι επισημοι, παπού, κινούνταν ελεύθεροι κι ωραίοι στον Αη Δημήτρη, γιατί είχαν μαζί τους το ελευθέρας του Περιφερειάρχη.
Ανάμεσά μας βρισκόντουσαν και μπάτσοι με πολιτικά, για να παρακολουθούν, ελεύθερα, όσους δεν μπορούν να εκτιμήσουν την αξία της ελευθερίας.
Καλά, παπού, εσύ έφυγες νωρίς. Κρίμα που δεν μπόρεσες να απολαύσεις και εσύ την τόση ελευθερία γιά την οποία σκοτώθηκες !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Προς σύγκρουση Αιγύπτου-Αιθιοπίας - Αιγυπτιακά μαχητικά και τ/θ στο Νταρφούρ




Απρόβλεπτες προδιαγράφονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, και τη βορειοανατολική Αφρική ύστερα από την αεροπορική προσβολή της ισραηλινής Αεροπορίας στο στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα Yarmouk στο Χαρτούμ του Σουδάν στις 24 Οκτωβρίου, όπου καταστράφηκαν ιρανικοί πύραυλοι Sahab.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας της χώρας στρατηγός Nikolai Makarov ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι το Κάιρο έχει λάβει την απόφαση να μετακινήσει αεροσκάφη της αιγυπτιακής Αεροπορίας και ειδικές δυνάμεις σε μυστική αεροπορική βάση στην περιοχή Kursi που βρίσκεται στο Darfur του Σουδάν.
Τη βάση είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει το 2010  η Αίγυπτος ύστερα από αίτημα του Σουδανού προέδρου  Omar al-Bashir, έτσι ώστε αυτή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση εξόρμησης Αιγυπτιακών ειδικών δυνάμεων στο άλλο μέτωπο που έχει δημιουργηθεί αυτό με την Αιθιοπία και που απειλεί ευθέως και το Σουφάν.
Ένα μήνα μετά την ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου  Honsi Mubarak που έγινε το Φεβρουάριο του 2011, η Αιθιοπία ανακοίνωσε την δημιουργία μιας σιερά ς φραγμάτων με κορυφαίο έργο αυτό του μεγάλου φράγματος της Αναγεννήσεως  (Grand Ethiopian Renaissance Dam) όπως αναφέρεται. Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση του Mohamed Morsi καθώς ο αποκαλούμενος Μπλε Νείλος πηγάζει από την Αιθιοπία και αντιπροσωπεύει το 85% των ποτάμιων υδάτων που περνούν την Αίγυπτο προς τη Μεσόγειο.
«Η κατασκευή ενός τέτοιου φράγματος θα οδηγήσει σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική αστάθεια», αναφέρει ο υπουργός υδάτων και άδρευσης της Αιγύπτου Mohamed Nasr El Din Allam: «Εκατομμύρια άνθρωποι θα περάσουν το φράγμα της λιμοκτονίας, θα υπάρχουν ελλείψεις νερού παντού. Είναι τεράστιο θέμα». 
Η Αιθιοπία αν και προς το παρόν αναζητά τρόπους χρηματοδότησης του έργου αυτό δε σημαίνει πως ο κίνδυνος για την Αίγυπτο είναι και ορατός και άμεσος.

Στέλεχος των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών είχε αναφέρει πρόσφατα:

«Η μόνη χώρα που δεν συνεργάζεται είναι η Αιθιοπία. Συνεχίζουμε να μιλάμε μαζί τους χρησιμοποιώντας διπλωματική προσέγγιση. Ναι, συζητάμε και στρατιωτική συνεργασία με το Σουδάν. Εάν το θέμα καταλήξει σε κρίση θα στείλουμε μαχητικά αεροσκάφη να βομβαρδίσουν το φράγμα και θα γυρίσουν πίσω την ίδια ημέρα. Τόσο απλά. Ή μπορούμε να στείλουμε να ειδικές δυνάμεις έτσι ώστε να προχωρήσουν σε δολιοφθορά του φράγματος. Κοιτάτε τι έγινε στα μέσα του 1970, το 1976 νομίζω, όταν η Αιθιοπία προσπαθούσε να χτίσει ξανά φράγμα, ανατινάξαμε όλο τον εξοπλισμό για την κατασκευή του ενώ αυτός βρισκόταν στη θάλασσα».

Σύμφωνα με αναλυτές η  μεταστάθμευση ειδικών δυνάμεων αλλά και μαχητικών αεροσκαφών της Αιγύπτου  στο Σουδάν έχει δύο στόχους: Πρώτον για να αποθαρρυνθεί το Ισραήλ να εξαπολύσει ξανά επίθεση στο Σουδάν, αφού στρατιωτικά μέσα της Αιγύπτου θα βρίσκονται στο έδαφός του και δεύτερον για να ασκήσει πίεση στην Αιθιοπία –κάνοντας εκ των προτέρων γνωστές τις προθέσεις της για στρατιωτικό κτύπημα- έτσι ώστε να μην προχωρήσει σε κατασκευή του φράγματος. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

SX100SKG



Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α
Παρασκευή πρωί ξεκινήσαμε τον εορτασμό της πόλης μας για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της, με ενεργοποίηση του ειδικού διακριτικού κλήσης SX 100 SKG  (όπου skg = διεθνές διακριτικό του Αερολιμένα Θεσσαλονίκης) μέσα από το Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης όπου έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης Βαλκανικών Πολέμων .
 ΠΗΓΗ:sz2targ.blogspot.gr/

Aλουμίνιο: Ο «αόρατος» φονιάς!



Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες…
Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχέουν
αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό…..
Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο.
Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα … τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις; Επειδή οι ελεγκτικές αρχές έχουν εξαγορασθεί από τις ομάδες των εταιρικών λόμπι….
Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Στην φυσική του κατάσταση δεν θέτει καμία απειλή. Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης), και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ.
Για αυτούς τους λόγους, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρύτατα, και σε μέρη που κανείς μας δεν μπορεί να φαντασθεί… Το φοράμε, μαγειρεύουμε σε και με αυτό, βρίσκεται στις τροφές και στα ποτά μας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ



ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ. 
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 
Μετά την γνωστοποίηση των προθέσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σχετικά με το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ που προβλέπει το σπάσιμο της εταιρίας σε «καλό» και «κακό» κομμάτι (στα πρότυπα της πώλησης της ΑΤΕ) όπου από το «καλό κομμάτι» θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία που στην συνέχεια θα πουληθεί αφού θα έχουν μεταβιβαστεί οι εγκαταστάσεις της Λάρυμνας και το μεταλλείο του Αϊ Γιάννη ενώ το «κακό κομμάτι» με τα χρέη του παρελθόντος και τα μεταλλεία της Ευβοίας και της Καστοριάς θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση και οι εργαζόμενοι σε απόλυση: 
Θεωρούμε ότι: 
Τέτοιες προχειρότητες και πειραματισμοί σε μια βαριά βιομηχανία ,με την δομή και τις ιδιομορφίες της ΛΑΡΚΟ είναι επικίνδυνες και ανεφάρμοστες. Η ΛΑΡΚΟ είναι μία κοινή και αδιαίρετη εταιρία που λειτουργεί κάτω από Δημόσιο έλεγχο προκειμένου να υπάρχει ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου. Έτσι δομήθηκε και έτσι λειτουργεί εδώ και δύο γενιές. Αν υλοποιηθεί ο παραπάνω καταστροφικός σχεδιασμός τότε με μαθηματική ακρίβεια η ΛΑΡΚΟ θα οδηγηθεί σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ. Αυτά τα σχέδια σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπέρ της εταιρίας και των εργαζομένων. Εξυπηρετούν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΛΑΡΚΟ και τα ιδιωτικά συμφέροντα που την επιβουλεύονται. Πρόκειται για ένα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο , εναντίον της μοναδικής εξαγωγικής επιχείρησης νικελίου στην Ευρώπη η οποία διαχειρίζεται ένα μεγάλο μέρος του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Βοσνία αναβαθμίζει το διϋλιστήριο Brod



Το Brod, το μοναδικό διυλιστήριο της Βοσνίας, επέλεξε την τεχνολογία της UOP και την ExxonMobil Research and Engineering Company (EMRE) για τη βελτίωση της ποιότητας των διυλισμένων καυσίμων και λιπαντικών, σύμφωνα με δήλωση της UOP τη Τρίτη.
Το διυλιστήριο θα συνδυάσει τις λύσεις υδρογονοεπεξεργασίας της UOP με τις τεχνολογίες της EMRE για την παραγωγή υψηλής ποιότητας καυσίμων. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αυτά τα τέλη θα πληρώσετε για το αυτοκίνητό σας


Αυτά τα τέλη θα πληρώσετε για το αυτοκίνητό σας
Πολλοί είναι αυτοί που καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Στους συγκεντρωτικούς πίνακες μπορείτε να δείτε τι θα πληρώσετε  για το 2013. Θα μπορείτε να μπείτε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου και να παίρνετε την βεβαίωση καταβολής των τελών. Έτσι θα αποφύγετε τις ουρές στις εφορίες, αν και όπως όλα δείχνουν κάποιοι σκέφτονται να αφήσουν τα τέλη για να αγοράσουν πετρέλαιο. 
ΠΗΓΗ:briefingnews.gr

Το αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και το ύψος των δώρων Χριστουγέννω και Πάσχα



Διευκρινίσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και το ύψος των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα παρέχει με εγκύκλιό του ο ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.
Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.
Όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων, για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6).
Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).
Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Για την οικονομική ενίσχυση Πάσχα, οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου). 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Αντιαποβατική και Α/Α άσκηση ΠΝ και ρωσικού Ναυτικού στο Αιγαίο



Άσκηση απόκρουσης απόβασης πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του ρωσικού ναυτικού στο Αιγαίο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΝ στο defencenet.gr. H άσκηση έγινε μεταξύ του ρωσικού αποβατικού σκάφους  "Новочеркасск" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και  της ΤΠΚ «Διανιόλος». Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα από τα σενάρια προέβλεπε την κατάρριψη χαμηλά ιπτάμενων μαχητικών αεροσκαφών.
Στην προσομοίωση καταστροφής χαμηλά ιπτάμεων στόχων-απειλών συμμετείχε και ελληνικό ελικόπτερο της διοίκησης ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού. Από πλευράς Ναυτικού δηλώθηκε στο defencenet.gr ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες των ρωσικών συστημάτων ESM και ECM
Τα πληρώματα των πλοίων εξασκούνται σε σκληρές συνθήκες μάχης εξασκώντας τα πληρώματα τους  σε  ασκήσεις ελιγμού μάχης, επικοινωνιών,  ανταλλαγής μηνυμάτων εν πλω, εφοδιασμού, αλλά και νηοψιών, ανέφερε στο defencenet.gr άλλη ρωσική πηγή η οποία επιβεβαίωσε την άσκηση.   
Το ρωσικό αποβατικό μετά την λήξη της άσκησης κατευθύνθηκε προς την Θεσσαλονίκη, όπου θα λάβει μέρος στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Τελικά δεν θα παρελάσουν οι Ρώσοι πεζοναύτες καθώς από ελληνικής πλευράς, κρίθηκε ότι λόγω της τεταμένης κατάστασης μετά τα περσινά γεγονότα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καλό θα ήταν να μην εμπλεκόταν και ξένο ένοπλο στρατιωτικό τμήμα στην εφετινή παρέλαση.
Αντίθετα οι Ρώσοι πεζονεύτες θα καταθέσουν στεφάνι στο συμμαχικό νεκροταφείο και εν συνεχεία οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να τους δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί τους, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου το απόγευμα η μπάντα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα δώσει κονσέρτο. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr        


Ποιος είναι ο πιτσιρικάς Νίκος Τριανταφύλλου που τον προωθούν να γίνει... αντι-Τσίπρας


Ποιος είναι ο πιτσιρικάς Νίκος Τριανταφύλλου που τον προωθούν να γίνει... αντι-Τ
Είναι πολιτικό «παιδί» του Αλέκου Αλαβάνου και τον προορίζουν να γίνει ένας νέος Τσίπρας σε ακόμη πιο ριζοσπαστική βερσιόν, διατεθειμένος να τα πει έξω από τα δόντια για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν μακριά ισχυρίζονται ότι ο Νίκος Τριανταφύλλου προορίζεται από τους ακραίους αριστερούς του κόμματος που συμμετέχουν στο Αριστερό Ρεύμα (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέκος Καλύβης κ.ά) να τον χρησιμοποιήσουν για επικεφαλής νέου κόμματος το οποίο θα μπορούσε να προκύψει μετά το εαρινό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν στο Συνέδριο, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει την φιλο-ευρωπαϊκή του πορεία και διευρύνει τα πολιτικά «ανοίγματα» προς την κεντροαριστερά τότε ενδέχεται να προκληθεί σχίσμα, οι αντι-ευρωπαιστές του Αριστερού Ρεύματος να αποχωρήσουν και επικεφαλής του νέου σχήματος να τεθεί ο Νίκος Παπατριανταφύλλου, ο νέος αντι-Τσίπρας.
Σε αυτό το σενάριο, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, θα χωρούσαν οι ακραίοι αριστεροί του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ θα υπήρχε χώρος και για τμήματα του ΚΚΕ με το οποίο μοιράζονται τις ίδιες απόψεις.
Κλειδί στις εξελίξεις ο Αλαβάνος
Σε αυτό το νέο πολιτικό σχήμα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το οποίο θα έχει σαφή αντι-ευρωπαική τροχιά και θα τίθεται ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να συμμετάσχει και ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής». Ο πρώην ηγέτης της αριστεράς δραστηριοποιείται έντονα εσχάτως επαναφέροντας την θεωρία του για το Σχέδιο Β', ζητώντας δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Είχε αποχωρήσει από τον Συνασπισμό με εκκωφαντικό τρόπο το 2010 δημιουργώντας δικό του πολιτικό σχήμα με τίτλο «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Κιβωτός της Διαθήκης βρίσκεται στην Αιθιοπία και ίσως ο κόσμος την αντικρίσει για πρώτη φορά;



Με τρομερό ενδιαφέρον διαβάσαμε την αναφορά της Daily Mail. H ταλαιπωρημένη οροφή σε ένα μικρό, ορθόδοξο εκκλησάκι στην Αιθιοπία είναι η αφορμή να αποκαλυφθεί στο ευρύτερο κοινό η Κιβωτός της Διαθήκης που, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, έχει μέσα της τις δύο πέτρινες επιγραφές με τις 10 εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή. 
Ο μικρός ναός που φέρεται να φιλοξενεί την Κιβωτό της Διαθήκης Ο πρώτος ναός που φιλοξένησε την Κιβωτό της Διαθήκης ήταν ο Ναός του Σολομώντα και η ύπαρξή της για τους ιστορικούς, φέρει τον ίδιο μύθο όπως το Άγιο Δισκοπότηρο ή ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μύθος που αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην πρώτη ταινία με ήρωα τον αρχαιολόγο Ιντιάνα Τζόουνς, το 1981, στους κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού, που σκηνοθέτησε ο Στήβεν Σπίλμπεργκ

Ο Ναός της Παναγίας της Σιών, στην πόλη Ακσούμ, στην Αιθιοπία 



Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που στηρίζεται στη μαρτυρία του Βρετανού φωτογράφου Tim Makins, το μικρό εκκλησάκι που φιλοξενεί την Κιβωτό από την δεκαετία του 60 βρίσκεται στην πόλη Ακσούμ και είναι απροσπέλαστο από οποιονδήποτε. Βρίσκεται δίπλα από τον ορθόδοξο ναό της Παναγίας της Σιών. Γύρω του υπάρχει μία ψηλή κατασκευή με μυτερά κάγκελα και ο μόνος που έχει το δικαίωμα να μπει μέσα είναι ο πρωθιερέας του ναού της Παναγίας της Σιών που έχει επιφορτιστεί με την φύλαξη της Κιβωτού μέχρι το τέλος της ζωής του. 

Στο τελευταίο του ταξίδι στην περιοχή, ο φωτογράφος ανακάλυψε πως είχαν γίνει κάποιες αλλαγές γύρω από το εκκλησάκι, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε επί της βασιλείας του Αιθίοπα βασιλιά Χάιλε Σελασιέ. Η ρωγμή στη στέγη του, επιτρέπει στο νερό να μπει και η ανακαίνισή του είναι αναγκαία, καθώς η Κιβωτός κινδυνεύει. Για να γίνει αυτό, το φερόμενο ως πολύτιμο κειμήλιο πρέπει να μεταφερθεί μέχρι το πέρας των εργασιών. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή ενός πρόχειρου καταλύματος, δίπλα στον μικρό ναό, εργασίες που θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες, όπως λένε οι εργάτες. Εν τω μεταξύ, στη στέγη του πρώτου ναού έχει τοποθετηθεί μία πρόχειρη αδιάβροχη τέντα. 
Ο ηλικιωμένος πρωθιερέας αποκλείεται να κατορθώσει να μεταφέρει το κειμήλιο από τον ένα ναό, στον άλλο, μόνος του, λένε οι συντάκτες της Daily Mail. Η κιβωτός υπολογίζεται πως έχει διαστάσεις 1,31 χ 0,79 χ 0,79 μέτρα. Είναι φτιαγμένη από ξύλο, ντυμένο με φύλλα χρυσού και στο πάνω μέρος της φέρεται να έχει δύο φτερωτούς αγγέλους, όπως την είδαμε και στην ταινία με τον Ιντιάνα Τζόουνς, αλλά έχει αποτυπωθεί και σε αρκετές αγιογραφίες και πίνακες. 
Καθώς λοιπόν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά της, ο Βρετανός φωτογράφος αλλά και πολλοί άλλοι υπολογίζουν ότι θα κατορθώσουν για πρώτη φορά να πάρουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από το κειμήλιο που η ορθόδοξη εκκλησία υποστηρίζει πως είναι το αυθεντικό. Είναι σίγουρο πάντως πως ο πόλη Ακσουμ, ή αλλιώς Αξώμη, της Αιθιοπίας θα δει πολλούς επισκέπτες τους επόμενους μήνες. 
ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr