Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ ξαναχτυπούν την πόρτα του ΤΑΙΠΕΔ


Αν και την ακριβή λίστα με την επόμενη γενιά των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων θα την μάθουμε μόνο όταν δούμε το μνημόνιο στη τελική του μορφή, εντούτοις πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι δύσκολα θα μείνουν εκτός οι τρεις ενεργειακές εταιρείες, δηλαδή ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ.

Δίχως να περιλαμβάνει το παράρτημα (Annex), το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου που διέρρευσε την Κυριακή σε διεθνή μέσα, μιλά για την ολοκλήρωση 19 αποκρατικοποιήσεων, την πλειονότητα δηλαδή όσων προβλέπει το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Βάζοντας τέλος στις προσδοκίες πολλών..

Η Αυξημένη Προσφορά LNG Οδηγεί σε Επαναδιαπραγμάτευση των Μακροχρόνιων Συμβολαίων

Αποτέλεσμα εικόνας για LNG
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι αγοραστές LNG ήθελαν να «κλειδώνουν» συμβόλαια μεγάλης διάρκειας, που πολλές φορές ήταν συνδεδεμένα με την τιμή του αργού, καθώς θεωρούσαν ότι διασφαλίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εφοδιασμό τους. 

Ωστόσο, αυτό έχει αλλάξει πλέον, αφού η αύξηση της προσφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου οδηγεί τους περισσότερους εξ αυτών στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβολαίων.

Λιγότερο από το 15% των μακροχρόνιων συμβολαίων θα λήξει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Bloomberg. Εν τω μεταξύ, τα νέα projects στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ έχουν..

Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !...

Rosneft: Η ενότητα του ΟΠΕΚ έχει ουσιαστικά αφανιστεί


Ο ΟΠΕΚ ως ενωμένος οργανισμός έχει ουσιαστικά αφανιστεί και θα πρέπει να ξεχάσει κανείς την εποχή όπου μπορούσε να καθορίσει τις συνθήκες στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ιγκόρ Σετσίν, επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τα σχόλιά του είναι τα πρώτα από το πλέον ισχυρό στέλεχος της ρωσικής πετρελαιοβιομηχανίας μετά την αποτυχημένη έκβαση της συνάντησης του περασμένου μήνα στο Κατάρ, όπου οι παραγωγοί αργού δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε πάγωμα της παραγωγής.

Ο Σετσίν, παλαιόθεν σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει εκφράσει ..

Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας στριμώχνει τα αιολικά, για προστασία του τοπίου της Βαυαρία


Σε μια πρόσφατη δημοσίευση, που ανέβηκε στις 4/5 μόνο στη σελίδα του ιστολογίου στο Facebook, ο τίτλος στα Γερμανικά ήταν "Energiewende: Windräder stehen still – und kosten Hunderte Millionen Euro" κι έγραψα "Χρειάζεται άραγε η μετάφραση; Τα φουρφούρια στέκονται ακίνητα και κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Και καταστρέφουν και το τοπίο." Το δημοσίευμα συνοδευόταν απ' την πιο πάνω φωτογραφία και σε κάποιους μπορεί ν' αρέσει ΑΥΤΟ το τοπίο, αλλά τόσο εγώ όσο και πολλοί στη Γερμανία, έχουμε διαφορετική άποψη, προτιμούμε το τοπίο χωρίς τα "σιδερένια φυτά". Αναγνώστης, μάλλον απ' τη Γερμανία, έσπευσε να πει πως ο τίτλος στα Γερμανικά δεν λέει κάτι για το τοπίο, (για να διαγράψει λίγο αργότερα τα σχόλια). Αλλά την απάντηση την πήρε με πολύ πιο επίσημο τρόπο χθες απ' το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βαυαρίας, το οποίο, σύμφωνα με δημοσίευμα, απέρριψε προσφυγή της αντιπολίτευσης κατά ρύθμισης της τοπικής κυβέρνησης το 2014, ν' αυξήσει την επιτρεπόμενη απόσταση ανεμογεννητριών απ' τα κτήρια σε 10 φορές το ύψος της ανεμογεννήτριας. Η ακροαματική διαδικασία έγινε στις 12/4 στο Μόναχο και η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου εκδόθηκε χθες.



Καθώς οι νέες ανεμογεννήτριες έχουν συχνά ύψος περίπου 150-200μ, ο κανόνας του 10Χ σημαίνει απόσταση 1,5-2,0 χιλιόμετρα, οπότε οι δυνατές θέσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών περιορίζονται κατά πολύ. Η Βαυαρία έχει κάποια απ' τα ..

«Η χώρα των ηττημένων»...


ΣΤΑΘΗΣ
Μέσω "ΡΕΣΑΛΤΟ" 

 Θραύσματα, θρύψαλα, συντρίμμια, είναι νωρίς ακόμα, μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός, ο καθένας και όλοι μαζί θα αρχίσουμε να βλέπουμε ποια κομμάτια χάσαμε και ποια θα χάσουμε ακόμα. Η Ελλάδα μετά την υπερψήφιση της Σκύλλας του Ασφαλιστικού και της Χάρυβδης του φορολογικού είναι μια άλλη χώρα διά χειρός Τσίπρα.

Ηταν ήδη μια άλλη χώρα διά χειρών Παπανδρέου και Σαμαρά, τώρα διά χειρός Τσίπρα το χείριστο εγκαθίσταται για πολλά χρόνια στο Πραιτώριο κι από ’κεί θα...
μοιράζει παιγνίδι.

Οποιος βγάζει πάνω από ..

No Comments...


Aramco: Aύξηση της παραγωγής αργού μέσα στο 2016

Aramco: Aύξηση της παραγωγής αργού μέσα στο 2016
Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου του κόσμου σχεδιάζει "σημαντική ανάπτυξη" της παραγωγής το 2016 και αυξημένη διεθνή ανάπτυξη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Saudi Aramco, τη στιγμή που η παγκόσμια υπερπροσφορά οδήγησε στην κατάρρευση των τιμών του αργού.

Η Saudi Arabian Oil Co πρόκειται να..

ΗΠΑ: Ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις τιμές αργού από την EIA

Αποτέλεσμα εικόνας για αργο πετρελαιο
Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την πορεία της παραγωγής στις ΗΠΑ αλλά και για τις τιμές του πετρελαίου τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία εκτιμά ότι η μέση παραγωγή αργού θα διαμορφωθεί στα.

Κατά 36,2% μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαιοειδών τον Μάρτιο σε ετήσια βάση


Μεγάλη πτώση παρουσιάζουν οι εξαγωγές πετρελαιοειδών σε σχέση με πέρυσι, τόσο σε επίπεδο τριμηνιαίο, όσο και τον μήνα Μάρτιο, όπως προκύπτει από ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ).

Οι συνολικές εξαγωγές τον περασμένο Μάρτιο περιορίστηκαν 11,4% στα 2,09 δισ. ευρώ από τα 2,36 εκατ. ευρώ του Μαρτίου του 2015. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών (που δέχονται εκ νέου ισχυρές πιέσεις σε επίπεδο διεθνών τιμών), οι εξαγωγές του Μαρτίου εμφανίζονται οριακά μειωμένες κατά 0,3% ή κατά 5,2 εκατ. ευρώ.

Τον φετινό Μάρτιο σε σχέση με τον περσινό, οι εξαγωγές πετρελαιοειδών μειώθηκαν κατά 36,2%, ενώ στο α’ τρίμηνο περιορίστηκαν κατά 30,5% σε σχέση  με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΓΙΑ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ

Π.Ο.Ε.
Η λογική της απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της κρίσης συνεχίζεται.
Η Εταιρεία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, η οποία κατέχει σημαντική θέση στο χώρο του Υγραερίου και που τα
τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών , εντελώς αδικαιολόγητα
και αιφνιδιαστικά αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων εις βάρος των εργαζομένων.

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν..