Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Μία τρύπα στο νερό το κοίτασμα-"θησαυρός" του Ερντογάν

 


Μόλις προ μηνός η Τουρκία προχώρησε με τυμπανοκρουσίες στην αναγγελία εντοπισμού γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο, του "Tuna-1", σε βάθος 4.525 μέτρων, του μεγαλύτερου μέχρι τούδε στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Η ανακάλυψη προωθήθηκε με πανηγυρισμούς από τον πρόεδρο Ερντογάν, που δήλωσε πως πρόκειται για την μεγαλύτερη ενεργειακή ανακάλυψη στην τουρκική ιστορία που μετατρέπει την Τουρκία σε μοχλό μεταβολής του ενεργειακού ..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου



 Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα από τον Ιούνιο του 2018, με τη βιομηχανία να αναμένει δυναμική στην επιστροφή στις γεωτρήσεις καθώς οι τιμές του αργού σταθεροποιούνται γύρω στα 40 $ το βαρέλι.

Η μέτρηση των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της..

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας αναμένεται να είναι μειωμένες κατά 16,4% το 2020

 


Οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου το 2020 αναμένεται να μειωθούν κατά 16,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 225 εκατομμύρια τόνους, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή).

"Η παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί εφέτος περίπου κατά 10%, φθάνοντας στα επίπεδα των 507 εκατ. τόνων σε σχέση..

Σ. Φάμελλος: Eυθύνη του ΥΠΕΝ η επιβολή προστίμων για τις παραβάσεις των ΕΛΠΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη


 

Για τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος νόμιμων εκπροσώπων της διοίκησης των ΕΛΠΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ρωτήθηκε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Όπως ανέφερε:

Δικογραφία κατά δύο εκπροσώπων των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη για πρόκληση ρύπανσης.

 





Οι 2 άντρες παραβίαζαν συστηματικά τους όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, με αποτέλεσμα να προκαλείται περιβαλλοντική ρύπανση. Η ΕΛ.ΑΣ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος δύο εκπροσώπων των Ελληνικών Πετρελαίων, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε από τις αρχές,  διαπιστώθηκε ότι

Ισχυροποιείται η θέση του ΙΕΝΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη - Εκπρόσωποι από όλες τις χώρες της περιφέρειας

 


Η ουσιαστική διεύρυνση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με τη συμμετοχή  εκπροσώπων από όλες τις χώρες της περιφέρειας αποτελεί πλέον γεγονός.

Μετά και την πραγματοποίηση της 32ης Γενικής Συνέλευσης των εταίρων την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, η οποία οργανώθηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛΠΕ

 





Συναδέλφισσες-φοι,

Χθες πραγματοποιήθηκε ένα έκτακτο ΔΣ ΠΣΕΕΠ που ως κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι αλλαγές των επιτροπών του Σωματείου.

Η παράταξη μας ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αποχώρησε και δεν συμμετείχε..