Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ή πληρώνουμε 4,5 δισ. ευρώ φόρους κάθε μήνα ή επιβάλλονται νέα μέτρα -Δείτε γιατί

Ή πληρώνουμε 4,5 δισ. ευρώ φόρους κάθε μήνα ή επιβάλλονται νέα μέτρα -Δείτε γιατί
Ή εισπράττουμε έσοδα από φόρους της τάξεως των 4,5 δις. ευρώ τον μήνα από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο, ή ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον «κόφτη».

Με το που θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο των έμμεσων φόρων μέχρι την Κυριακή, διαμορφώνεται πλήρως το «φορολογικό τοπίο» για τους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους. Ο Μάιος θα είναι ο τελευταίος «χαλαρός» μήνας χωρίς σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις. Από τον Ιούνιο, ξεκινάει η «καταιγίδα» η οποία θα κρατήσει μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Κάθε μήνα που θα περνάει τα «καθαρά» φορολογικά έσοδα του κράτους θα πρέπει να..

Συνάντηση για το Aegean LNG

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνάντηση για το Aegean LNG
Το συγχρονισμό του project του πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου Aegean LNG στην Αλεξανδρούπολη με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, συμφώνησαν χθες τα εμπλεκόμενα μέρη σε συνάντηση που έγινε στο περιθώριο της τελευτής έναρξης της κατασκευής του αγωγού TAP.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υπουργός ενέργειας Π. Σκουρλέτης, η βουλγάρα ομόλογός του Τεμένουσκα Πέτκοβα καθώς επίσης και εκπρόσωποι των εταιρειών ΔΕΠΑ, Gastrade, Bulgarian Energy Holdings και Cheniere.

Στο πλαίσιο του συγχρονισμού του έργου με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό προβλέπεται ..

Αποκαλύφθηκε το αμερικανικό χρέος που κατέχει η Σ. Αραβία, μετά από 41 χρόνια σιωπής

Αποκαλύφθηκε το αμερικανικό χρέος που κατέχει η Σ. Αραβία, μετά από 41 χρόνια σιωπής
Ένα από τα μεγάλα μυστήρια του οικονομικού κόσμου λύθηκε μετά από 41 χρόνια. 

Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ δημοσίευσε αναλυτική λίστα με το διακρατούμενο αμερικανικό χρέος από την Σαουδική Αραβία. Το σύνολο που κατέχει η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου του κόσμου φτάνει τα..

Μήνυση κατά του Γιάννη Μουζάλα καταθέτει ο Δήμος Χίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Μήνυση κατά του Γιάννη Μουζάλα καταθέτει ο Δήμος Χίου
Μήνυση κατά του Γιάννη Μουζάλα, και κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο φιλοξενίας της Χίου (πρώην εργοστάσιο ΒΙΑΛ) προτίθεται να καταθέσει ο δήμος Χίου στον απόηχο ανάλογης μήνυσης κατά του Νίκου Τόσκα από τους κατοίκους της Ειδομένης, όπως μεταδίδει το skai.gr. 

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί εξώδικο του δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, ο οποίος ανέφερε ότι παρά τις εκκλήσεις του Δήμου σε σειρά ζητημάτων που άπτονται τόσο των συνθηκών διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών όσο και των λειτουργικών ζητημάτων της ΒΙΑΛ, κανένας δεν έχει ανταποκριθεί ενώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα.

Eξάλλου, σύμφωνα με το..

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

elfe-sakoi-polloi
H ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των Λιπασμάτων Καβάλας, οι οποίοι αντιστέκονται στις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Η Διοίκηση της εταιρίας, μετά τις απολύσεις μόνιμου προσωπικού και την πολιτική των περικοπών, ζητά από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τη δουλειά τους και με δόλωμα οικονομικά κίνητρα, να τους επαναπροσλάβει ως εργολαβικούς.

Η Συνομοσπονδία μαζί με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, βρίσκονται..

ΠΟΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π.Ο.Ε.
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων της
Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας για :
· Εργασία με πλήρη απασχόληση και αξιοπρέπεια
· Διασφάλιση των θέσεων εργασίας
· Ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων
· Υπογραφή Νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Προσθέτουμε και τις δικές μας φωνές ενάντια στην εργοδοσία που :
· Αρνείται κάθε διάλογο
· Εκβιαστικά ζητά υπογραφή «Εθελούσιας» αποχώρησης – απόλυσης όλων των εργαζομένων
· Καταργεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
· Ζητά να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ως έκτακτοι με συμβάσεις χωρίς δικαιώματα
· Μειώνει τους μισθούς αγνοώντας την ανθυγιεινή βεβαρημένη εργασία
· Απαξιώνει την εμπειρία του προσωπικού

Στην Ελλάδα των μνημονίων η κυβέρνηση με τα αρμόδια Υπουργεία της δεν μπορεί απλά και μόνο να παρακολουθεί τις εξελίξεις . Σήμερα στη ΒΦΛ αύριο δεν γνωρίζουμε που …

«Είναι απίθανο να μην υπάρχει εξωγήινη ζωή»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Είναι απίθανο να μην υπάρχει εξωγήινη ζωή»
Όταν αναφερόμαστε στην εξωγήινη ζωή η συζήτηση περιορίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη τους στη γη και στο εάν όντως υπάρχουν. Ωστόσο μία νέα έρευνα δείχνει ότι  είναι σχεδόν αδύνατο οι άνθρωποι να είναι η μοναδική μορφή ευφυούς ύπαρξης στο απέραντο σύμπαν.   

Σε μία έρευνα που αναδημοσιεύει το rt.com, τα στοιχεία από τα εμπειρικά δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα οι άνθρωποι να είναι η μοναδική μορφή νοημοσύνης στην ιστορία είναι μία στα 10 εκατομμύρια δισεκατομμύρια, δηλαδή ένας αριθμός με 34 μηδενικά.  

Για να γίνει κατανοητό το πόσο απίθανο είναι..

Πιτσιόρλας: Επόμενος στόχος του ΤΑΙΠΕΔ η ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ


Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο της είσπραξης 2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του χρόνου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι το ταμείο θα είναι βασικός πυλώνας του νέου υπερταμείου που δημιουργείται, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων εκτίμησε ότι μέσω της δράσης του νέου Ταμείου θα επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης 6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι επόμενοι στόχοι του ΤΑΙΠΕΔ, πέραν από την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε πορεία αξιοποίησης, είναι η ιδιωτικοποίηση μέρος της ΔΕΠΑ, των ΕΛΠΕ της ΔΕΗ, του Ελευθέριος Βενιζέλος, τουριστικών λιμένων και μαρίνων και ακινήτων του δημοσίου.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας εξέφρασε ..

Εγκαινιάζει σήμερα τις εργασίες κατασκευής του αγωγού TAP o Α.Τσίπρας - Με ηχηρές απουσίες η εκδήλωση

Αποτέλεσμα εικόνας για Εγκαινιάζει σήμερα τις εργασίες κατασκευής του αγωγού TAP
Εγκαινιάζεται σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Έστω και εάν υπεγράφη επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση  αντιλαμβάνεται και αναδεικνύει τον ιδιαίτερο συμβολισμό της έναρξης των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, με στελέχη της κυβέρνησης να υπογραμμίζουν ότι «το ίδιο το έργο αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό πεδίο». 

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι..