Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

"ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΟΙ ΣΥΡΟΙ"! Δηλώσεις που προετοιμάζουν κλίμα επίθεσης από ΗΠΑ: "Ετοιμάζουν κεφαλές με σαρίν"...




Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή, του Ισραήλ, της Τουρκίας και της Ιορδανίας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από την Δευτέρα το βράδυ για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας σε περίπτωση ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέταξει τον στρατό να χτυπήσει με χημικά  εναντίον των ανταρτών και πολιτικών στόχων της χώρας του, αναφέρουν πηγές από την Ουάσιγκτον.
To defencenet.gr είχε καταγράψει την αμερικανική ανησυχία για ενδεχόμενη χρήση χημικών από την συρία, ως αντίδραση στην περίπτωση στην εγκατάσταση των Patriot PAC-3 στην Τουρκία.
Ωστόσο, έμμεσες αναφορές στο κίνδυνο αυτό  και προετοιμασίες για δράση προήλθαν αρχικά από αξιωματούχους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney, δήλωσε: "Έχουμε μια αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη δυνατότητα του καθεστώτος, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην Συρία, να χρησιμοποίηση τα χημικά του όπλα. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε  για όλα τα σενάρια. Ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε".
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Πράγα ήταν πιο συγκεκριμένη: "Η δράση της Συρίας με χημικά όπλα εξακολουθεί να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση Ομπάμα".
Η αμερικανική δύναμη στην Ιορδανία τέθηκαν σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας. Επίσης στο ίδιο βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται  τα τρία ειδικά κέντρα διοίκησης των ΗΠΑ που έχουν συσταθεί στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Ισραήλ για τον συντονισμό των εν λόγω πράξεων.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε περιοδικό Wired ότι "Οι μηχανικοί που εργάζονται για το καθεστώς Άσαντ στη Συρία έχουν αρχίσει να συνδυάζουν τις δύο πρόδρομες χημικές ουσίες που απαιτούνται για την γόμωση βομβών και κεφαλών πυραύλων από το χημικό αέριο σαρίν ."
Δεμένο απέναντι ακτή της Συρίας είναι το USS Iwo Jima με την αμφίβια ομάδα δράσης με 2.500 πεζοναύτες. Επίσης στην ίδια περιοχή ευρίσκεται ναυτική δύναμη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έχει επίσης τις εκατοντάδες των πεζοναυτών στα decks του.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Βόρειας Διοίκησης των ισραηλινών ΕΔ αμέφεραν ότι "Οι επόμενες ώρες και ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη Συρία. Η κατάσταση στο βόρειο μέτωπο μας θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή".
ΠΗΓΗ:defencenet.gr    

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !...



«Σε παλαιότερες εποχές οι Γερμανοί ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί στο πού έστελναν τα όπλα που κατασκευάζουν. Αλλά επί Ανγκελας Μέρκελ, η Γερμανία άλλαξε δόγμα: προτιμάει να πουλάει όπλα υψηλής τεχνολογίας, παρά να στέλνει στρατιώτες στο εξωτερικό, και συχνά σε καθεστώτα με θλιβερές επιδόσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα», γράφει ρεπορτάζ στο Spiegel online.
Η γερμανική αμυντική βιομηχανία είναι η τρίτη παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ και την Ρωσία, σε εξαγωγές όπλων. Εξάγει κυρίως τανκς, υποβρύχια, και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.
Σε σχετικό ρεπορτάζ, η εφημερίδα Handelsblatt γράφει ότι το ποσοστό των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας ελάχιστα θα επηρεαστεί από την αδυναμία παραδοσιακών πελατών, χωρών όπως είναι η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
Η ζήτηση για άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και υποβρύχια έχει εκτιναχθεί στα ύψη από χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Ισραήλ και η Τουρκία.
Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, του 2011, δείχνουν ότι οι άδειες για εξαγωγές όπλων που εκδίδει η γερμανική κυβέρνηση ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 10 δισ. ευρώ. Το 42% των όπλων προορίζεται για τις λεγόμενες τρίτες χώρες, εκτός του ΝΑΤΟ και των χωρών της ΕΕ, Το 2010, το ποσοστό αυτό ήταν 29%.
«Οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει επικρατήσει το δόγμα Μέρκελ. Σύμφωνα με τις επιθυμίες της καγκελαρίου, η Γερμανία στέλνει τώρα στρατιώτες σε ζώνες συγκρούσεων μόνο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Αντ' αυτού «χώρες εταίροι» στις εμπόλεμες περιοχές ενισχύονται με εξαγωγές όπλων για να «διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια» με δικές τους δυνάμεις», γράφει το Spiegel.
Η καγκελάριος Μέρκελ στηρίζει επισήμως τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού σε «αξιόπιστες» - όπως τις χαρακτηρίζει η ίδια - χώρες με το σκεπτικό ότι κατ' αυτόν τον τρόπο η Γερμανία συμβάλλει στην «σταθερότητα». 
Η απόφαση της κυβέρνησής της να στηρίξει ανοικτά το εμπόριο όπλων έχει προκαλέσει δριμεία κριτική από πολλά μέλη των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.
«Η καγκελάριος επιμένει ότι η εξωτερική πολιτική της είναι «πιστή στις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και όμως, επιτρέπει εξαγωγές όπλων - στο όνομα της σταθερότητας - σε καθεστώτα με άθλιες επιδόσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα», γράφει το Spiegel. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ... Deutsche Bank: "Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει άμεσα 214 δισ. ευρώ από το φυσικό αέριο"!




Στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης, η Deutsche Bank σε έκθεσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να είναι 214 δισ. ευρώ και να λυθεί άπαξ και δια παντός το πρόβλημα του χρέους της χώρας!
Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την έκθεση προκύπτει, με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν το έργο, επομένως το 50% μένει στο ελληνικό κράτος.
Η γερμανική τράπεζα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο πώς θα γίνει η εκμετάλλευση, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών αναμένονται στα μέσα του 2013.
Σύμφωνα με το Capital.gr το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020.
Η Deutsche Bank σημειώνει ακόμα ότι για να προχωρήσει η εκμετάλλευση, θα πρέπει να θεσπιστεί επιτέλους ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Μήπως έχει κανείς κάποια απορία για τον τρόπο χειρισμού των Μνημονίων και το γεγονός ότι έχει εκχωρηθεί δικαίωμα κατάσχεσης σε περιουσία του δημοσίου, αν δεν πληρωθούν τα προβλεπόμενα στους δανειστές; Όλα αυτά βάσει του Μνημονίου ΙΙ που ψηφίσθηκε τον Φεβρουάριο...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων - Πώς δρούσε




Με ιδιαίτερα τεχνάσματα, για να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές, όπως τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και “βιτρίνα” εταιρείες και συνεργαζόμενα πρατήρια, την έκδοση εικονικών τιμολογίων και παραστατικών κ.ά., θησαύριζαν τα μέλη του οργανωμένου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, που εξαρθρώθηκε χτες από την οικονομική αστυνομία στην Αττική, μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις τηλεφώνων και προσώπων, που ξεκίνησαν πριν από περίπου έξι μήνες.
Οι κατηγορούμενοι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Χρήστος Μανούρας, είχαν διακινήσει τον τελευταίο καιρό πάνω από 3,3 εκατομμύρια λίτρα λαραίων καυσίμων, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη και ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με ποσά που υπερβαίνουν τα 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
Ανάμεσα στα άλλα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν ήταν και η χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος -ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας που δεν άφηνε ορατά ίχνη ανίχνευσής του- το οποίο τους παρείχε τη δυνατότητα, με ένα κινητό τηλέφωνο από μικρή απόσταση, να παρεμβαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εκροών καυσίμου από τις αντλίες συνεργαζόμενων πρατηρίων. Έτσι αλλοίωναν την ένδειξη παρεχόμενης ποσότητας καυσίμου και έδιναν στους πελάτες μικρότερη ποσότητα, που δεν αντιστοιχούσε στην αναγραφόμενη αξία, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό.
Το κύκλωμα αποτελείτο από τρεις διαφορετικές ομάδες, που δρούσαν ανεξάρτητα ή σε συνεργασία μεταξύ τους, με επικεφαλής τρεις παλιούς γνώριμους των διωκτικών αρχών, στον τομέα της λαθρεμπορίας καυσίμων.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10 άτομα, τα οποίο οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην αστυνομία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αμοιβή μαθητείας με κατώτατο μισθό ζητά η ΓΣΕΕ


Αμοιβή μαθητείας με κατώτατο μισθό ζητά η ΓΣΕΕ

Εκφράζει σοβαρές διαφωνίες για το σχέδιο ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων
Η ΓΣΕΕ ζητά, μεταξύ άλλων, αμοιβή της μαθητείας με τον κατώτατο μισθό, απαντώντας στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων «Σοβαρές διαφωνίες, ανησυχίες και επιφυλάξεις», εκφράζει με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, σχετικά με το σχέδιο δράσης που προτείνει το υπουργείο Εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων.
Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη στην αγορά εργασίας νέων εργαζομένων υπό μορφή μαθητείας για χρονικό διάστημα τεσσάρων ή πέντε μηνών, με καθαρή αμοιβή 400 ευρώ για 40ωρη εβδομαδιαία εργασία και ασφάλιση μόνο για τον κλάδο υγείας. Προβλέπει επίσης την επιδότηση 7.000 νέων με το ποσό των 10.000 ευρώ για καθέναν, προκειμένου να ανοίξουν δική τους επιχείρηση.
Με την επιστολή της η Συνομοσπονδία τάσσεται υπέρ της εφαρμογής ενεργητικών πολιτικών για την ενίσχυση της απασχόλησης αλλά υπό την προϋπόθεση, ότι «οι πολιτικές αυτές δεν θα χρησιμοποιούνται ως «εργαλείο» είτε καταστρατήγησης θεμελιωδών εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είτε περαιτέρω επέκτασης της ευελιξίας και υποκατάστασης ή αντικατάστασης του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού με «φθηνότερη» και ανασφάλιστη απασχόληση».
Η ΓΣΕΕ ζητά, μεταξύ άλλων, «μεγαλύτερη χρονική δέσμευση του εργοδότη για τη διατήρηση του προσωπικού, αύξηση της καταβαλλόμενης αμοιβής στο ύψος του κατώτατου μισθού με πλήρη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη», ενώ υπογραμμίζει «την αντίθεσή της στην πιθανότητα γενίκευσης του Εργοσήμου».
Το σχέδιο δράσης έθεσε υπόψη των κοινωνικών εταίρων, ο υπουργός Εργασίας στη συνάντηση περασμένης Τετάρτης, και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ είχαν δεσμευτεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως χθες. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Οκτώ συλλήψεις για λαθρεμπορία καυσίμων




Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας στη περιοχή της Αττικής για την εξάρθρωση ομάδων που δραστηριοποιούνται σε υποθέσεις λαθρεμπορίας μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων που διακινούνταν με εικονικά τιμολόγια.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι διαφυγόντες φόροι, τέλη κ.α. εισφορές υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα για φορολογικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

ΥΠΕΚΑ: Σε Δημόσια Διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για τις ΑΠΕ




Διακυβέρνησης http://www.opengov.gr/minenv/?p=4717 τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις».

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια των μέτρων, που έχουν ήδη ληφθεί για την εξάλειψη όχι μόνο των ελλειμμάτων, αλλά και των χρόνιων στρεβλώσεων που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός του πλαισίου προώθησης των ΑΠΕ διασφαλίζουν την αξιοπιστία του συστήματος, τη συνέχιση των επενδύσεων και διαμορφώνουν ένα υγιές επενδυτικό κλίμα προς όφελος του τελικού καταναλωτή».
Το σχέδιο νόμου, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Α’, που αφορά στα ζητήματα Α.Π.Ε., αποτελεί το επόμενο βήμα, μετά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του μηχανισμού στήριξης των Α.Π.Ε., στην κατεύθυνση της αναμόρφωσης του πλαισίου προώθησης των Α.Π.Ε. στη χώρα. Οι νέες ρυθμίσεις στοχεύουν στη διευκόλυνση υλοποίησης ώριμων έργων καθώς και στην αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης σχετικά με την εξασφάλιση πρόσβασης στα δίκτυα που βαίνουν προς κορεσμό, λόγω και των ανενεργών προσφορών σύνδεσης. Ειδικότερα, μέσω των νέων διατάξεων, μεταξύ άλλων, επιχειρείται ο εξορθολογισμός της διαδικασίας δέσμευσης ηλεκτρικού χώρου στο δίκτυο καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για να διατηρηθούν σε ισχύ εκείνες οι άδειες παραγωγής, για τις οποίες εξακολουθεί να υφίσταται προοπτική υλοποίησης. Ταυτόχρονα, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β΄ ρυθμίζονται διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Συγκεκριμένα.......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Σοκ: Η απόφαση του Eurogroup για τη δόση φέρνει 30 νέα μέτρα


Σοκ: Η απόφαση του Eurogroup για τη δόση φέρνει 30 νέα μέτρα

Συνολικά τριάντα νέα μέτρα προβλέπει η πρόταση απόφασης του Eurogroup για τη δόση που αναμένεται να εκταμιευτεί. Απαιτεί άμεσα να ληφθούν 10 προαπαιτούμενες δράσεις ως τις 13 Δεκεμβρίου, νέα μέτρα για τον Δεκέμβριο και συνολικά 30 μέτρα ως το επόμενο φθινόπωρο.
Στην πρόταση οι 17 υπουργοί Οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που χρειαζόταν αλλά παρ΄ όλα αυτά, ζητούν και άλλα μέτρα:
1. Προϋπολογισμός για το 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (ΜΠΔΣ) που εκτείνεται έως το 2016.
2. Παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλή και δημοσίευση εξαμηνιαίας ανάλυσης του Σχεδίου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων.
3. Μεταφορά στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ της πλήρους και άμεσης κυριότητας (μετοχών ή δικαιωμάτων παραχώρησης) της Εγνατίας Οδού και των περιφερειακών λιμένων της Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας.
4. Εξασφάλιση ότι τα αρμόδια υπουργεία και άλλοι φορείς θα παρέχουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας πλήρη πρόσβαση για την απογραφή όλων των ακινήτων.
5. Τροποποίηση ή κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, αρχές ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, κλπ.) που αποκλίνουν από το καθεστώς των ιδιωτικών εταιρειών και που θέτουν οποιοδήποτε περιορισμό στα δικαιώματα ψήφου των ιδιωτών μετόχων
6. Νομοθεσία για τον καθορισμό του ρόλου και των προσόντων του Γενικού Γραμματέα Εσόδων και ο Υπουργός Οικονομικών να αναθέσει την δυνατότητα λήψης αποφάσεων στον Γενικό Γραμματέα.
7. Τοποθέτηση έμπειρων ελεγκτών στον φορολογικό έλεγχο ώστε να γίνουν πλήρως λειτουργικές μονάδες όπως αυτή των μεγάλων φορολογούμενων (100 ελεγκτές), ίδρυση μονάδας για άτομα με μεγάλη περιουσία και για αυτοαπασχολουμένους με υψηλά εισοδήματα (στελέχωση με 50 έμπειρους ελεγκτές άμεσα υπόλογους στον γενικό γραμματέα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση




Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.
Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε στο www.koutipandoras.gr ότι «η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».
Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

 ΠΗΓΗ:denx3.blogspot.gr

Διεγραφη και ο Λοβερδος!

No 575427 
ΠΗΓΗ:asimonis.wordpress.com

ΜΑΚΡΟΠΝΟΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΓΚΥΡΑΣ Πλωτό νοσοκομείο ναυπηγεί η Τουρκία για το Αιγαίο - Υγεία "Made by Turkey" για τους νησιώτες




Μια πολύ έξυπνη κίνηση που εξυπηρετεί σε βάρος χρόνου τα τουρκικά σχέδια στο Αιγαίο, δρομολογήθηκε από την γειτονική χώρα, με την έναρξη ναυπήγησης ενός πλοίου-νοσοκομείου, που θα παράσχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αρχιπελάους, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά του Β.Αιγαίου, αλλά και στα εκατοντάδες ελληνικά που είναι κατοικημένα.

Για την ακρίβεια, κυρίως στα ελληνικά νησιά, αφού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη για πλωτό νοσοκομείο στα ελάχιστα τουρκικά νησιά (βασικά η Ίμβρος είναι και λιγότερο η Τένεδος).

Φαντασθείτε το τουρκικό πλωτό νοσοκομείο να "περιπολεί" γύρω από τα νησιά και να παρεμβαίνει στα έκτακτα περιστατικά, ειδικά στα μικρά νησιά που οι υπηρεσίες υγείας είναι ανύπαρκτες.
Μάλιστα η κίνηση αυτή έχει άμεση σχέση και με τις αποστολές έρευνας και διάσωσης: Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας σε σκάφη αναψυχής που για κάποιο λόγο οι επιβάτες τους εμφανίζουν αιφνιδιαστικά προβλήματα υγείας, ρποσφέροντας έτσι ουσιαστικές και πιο άμεσες υπηρεσίες από αυτές του κυριάρχουν κράτους του Αρχιπελάγους που είναι η Ελλάδα...
Η Άγκυρα κάνει κινήσεις οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα του "μακροπρόθεσμου σχεδιασμού" για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι νησιώτες. Να θυμήσουμε το καλοκαίρι την κίνηση να προσφέρουν πυροσβεστικά αεροσκάφη για τις πυρκαγιές της Χίου...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr                    


Λέμε ΟΧΙ στο νεοναζισμό

Την αποφυλάκιση Ντερτιλή ζητά ο Ηλίας Κασιδιάρης!


ntertilis_kasid

Την «έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού» από την κυβέρνηση ζητά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στον ισοβίτη Νικόλαο Ντερτιλή. Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνη ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει λόγο για «διαχρονική εμμονή των αρμοδίων παραγόντων στον εγκλεισμό του στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή, παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση, που παραμένει φυλακισμένος, αν και ασθενής, πάνω από 38 έτη».
Ο στρατηγός Ν. Ντερτιλής είναι ο τελευταίος κρατούμενος εκ των πρωταιτίων της επταετίας που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια. Καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην ερώτησή του τονίζει ότι ενώ «με κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία διατρανώνει την πεποίθησή της ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, οι πράξεις της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο» και ζητά την αποφυλάκιση του «παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση στρατηγού».
Πριν λίγες ημέρες όταν και απεβίωσε ο γιός του Ν.Ντερτιλή, ο έγκλειστος στρατιωτικός αρνήθηκε να παραστεί στην κηδεία παρά την ειδική άδεια που χορήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντιθέτως ο ισοβίτης στρατηγός υπέβαλε στην διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του γιου του.  protothema.gr
Σχόλιο RYaN: Η δήλωση που υπέβαλε ο Ν. Ντερτιλής στη διεύθυνση των φυλακών είχε το ίδιο περιεχόμενο με την υπεύθυνη δήλωση που είχε στείλει από τον Απρίλιο του 2011 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:
Υπεύθυνος Δήλωσις
Προς τον κύριον Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας
Διανύων το τριακοστόν έβδομον Πάσχα, εντός του δεσμωτηρίου μου,
Δηλώ
Ότι είς και μόνον τρόπος, υφίσταται εξόδου μου από τας φυλακάς. Εκείνος, από του να αιτήση συγγνώμην από εμέ επισήμως η Ελληνική Πολιτεία διά το διαπραχθέν, υπό ταύτης δικαστικόν εγκλημά κατ’ εμού όπερ και απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν των αιώνων.
Εν αντιθέτω περιπτώσει θα αποθάνω, εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν, ού μόνον ως στρατιώτης, αλλά και επαναστάτης εν τη πράξει.

16η Απριλίου 2011
Ο Δηλών
Ν. Ντερτιλής 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Οργισμένος ο Τσίπρας



Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να βγαίνει ενισχυμένος από την πανελλαδική συνδιάσκεψη   ωστόσο εκτός από ικανοποίηση, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται και οργή.
Ο λόγος είναι η απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να κατέβει η τάση του, το Αριστερό Ρεύμα, με ξεχωριστή λίστα στο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Πολλοί πλέον στην Κουμουνδούρου «βλέπουν» ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να συγκροτήσει ένα «κόμμα μέσα στο κόμμα» και να δημιουργήσει έναν διακριτό πόλο «εξ αριστερών» αντιπολίτευσης -αν, βέβαια, υποθέσουμε ότι η… επιστροφή στη δραχμή είναι «αριστερή», δηλαδή φιλολαϊκή, λύση.
Ο Neo σας ενημέρωσε πρώτος, το απόγευμα του Σαββάτου, τόσο για την απόφαση του Λαφαζάνη να… «αυτονομηθεί» οργανωτικά, όσο και για το γεγονός ότι στους διαδρόμους του ΣΕΦ, πολλοί έκαναν λόγο για «απόφαση με μέλλον», υπονοώντας ότι οι δρόμοι Τσίπρα-Λαφαζάνη δε θα είναι πάντα παράλληλοι… 
ΠΗΓΗ:matrix24.gr

Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα επαναγοράς χρέου


buyback_greekcall copy

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ πριν από λίγο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς. Η προσφορά απευθύνεται σε επενδυτές που έχουν στα χέρια τους ομόλογα συνολικής αξίας 63 δισ. ευρώ (15 δισ. ευρώ περίπου βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες, 8 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα 40 δισ. σε άλλους επενδυτές) και το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοικτό για λίγες ημέρες,  συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.
Εν συνεχεία, ο ΟΔΔΗΧ θα συγκεντρώσει τις προσφορές και θα συντάξει μια έκθεση αποτίμησης, η οποία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς έχει τεθεί ως όρος για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Το τίμημα που τελικά προτείνει η Αθήνα για την επαναγορά είναι υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου.  Με βάση τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η ελληνική κυβέρνηση θα έχει διαθέσιμα έως και 10 δισ. ευρώ από τον προσωρινό μηχανισμό διάσωσης (EFSF) και, σύμφωνα με αναλυτές, με τα κεφάλαια θα μπορούσε να επαναγοράσει χρέος έως και 40 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές τράπεζες, μολονότι έχουν εκφράσει ενστάσεις, αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, για να επαναγοραστούν τα ομόλογα που κατέχουν απαιτούνται 4 με 4,5 δισ. ευρώ. Για τα ασφαλιστικά ταμεία οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν ανάλογα με την πρόοδο της διαδικασίας αλλά η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι τελικά δεν θα συμμετάσχουν στην επαναγορά. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net