Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ

 




Τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Πετρελαίων ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, 

«Η ΕΛΠΕ ανακοίνωσε προς το επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια του διορισμού νέων μελών στο Διοικητικό της Συμβούλιο από..

Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ





Δήλωση Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Αρβανιτίδη

Η χθεσινή αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ, ύστερα από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τις καταγγελίες μας για σκανδαλώδεις και συγκρουσιακές μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με την προωθούμενη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η χθεσινή καθολική συμμετοχή και η παρουσία των συναδέλφων στις πύλες των εγκαταστάσεων κατά την πραγματοποίηση της 24ωρης γενικής απεργίας του Σωματείου μας, απέδειξε για μία ακόμη φορά το επίπεδο ενότητας και συνοχής που χαρακτηρίζει όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ απέναντι σε μία ακόμα προκλητική προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης και απεμπόλησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού από τα διάφορα ιδιωτικά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Η σπουδή δε της τελευταίας στιγμής του ΤΑΙΠΕΔ, που υπενθυμίζουμε..

Υδρογόνο για Πάσα Κλιματική Νόσο; Μια Αναπάντεχη Συνηγορία Υπέρ των Ορυκτών Καυσίμων

 


Το  νέο παγκόσμιο στοίχημα στην πορεία προς την Ενεργειακή Μετάβαση είναι πλέον το υδρογόνο. Ακόμη και στην Ελλάδα, που τρέχει, συνήθως, πίσω από τις εξελίξεις, η ενεργειακή πολιτική έχει προσλάβει πράσινο πρόσημο σε βαθμό που να χαρακτηρίζεται η χώρα ως προκεχωρημένο φυλάκιο της ευρωπαϊκής πράσινης μετάβασης. Μεγάλοι εγχώριοι και ξένοι ενεργειακοί όμιλοι, αλλά και μικρότερες εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, πρωτοστατούν στο drive για την προώθηση της..

Παρά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης το Δημόσιο δεν θα έχει πλέον πλειοψηφία στο ΔΣ των ΕΛΠΕ - Το νέο «modus vivendi» ανάμεσα στους δύο μετόχους




 Τις δυσκολίες στην διαμόρφωση των νέων ισορροπιών στα ΕΛΠΕ μεταξύ των δύο βασικών τους μετόχων αναδεικνύει η παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ, οδηγώντας σε αναβολή μιας εβδομάδας, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 28 Μαΐου, των αλλαγών στο καταστατικό και στα σχέδια μετασχηματισμού τους.

Το κέρδος για το Δημόσιο είναι ότι κατοχυρώνει τον διορισμό 4 από τα συνολικά 11 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΠΕ, αφού διαφορετικά ..