Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Υδρογονάνθρακες: ρεαλισμός ή μοιρολατρικός υπερρεαλισμός;

Από το huffingtonpost.gr
Η χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια περνά μέσα από σκληρή οικονομική κρίση.

Αυτή η κρίση έχει μετατραπεί σε κοινωνική-πολιτική κρίση: λόγω της υψηλής ανεργίας αρκετοί Έλληνες στρέφονται προς τα πολιτικά άκρα. Για κάθε 1% ύφεσης αυξάνουν κατά 1% τα ποσοστά των ακραίων κομμάτων. Ταυτόχρονα, η κρίση τείνει να μετατραπεί σε δημογραφικό κίνδυνο, με άμεση συνέπεια τον γεωπολιτικό κίνδυνο της δραματικής συρρίκνωσης του Ελληνικού πληθυσμού μέχρι το 2050. Εκ των προαναφερθέντων συνάγεται..

Γιατί θα αργήσουμε να «διώξουμε» το πετρέλαιο

Από το insider.gr
Ακόμη και αν η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα επόμενα χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη το πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να αποτελεί βασικό καύσιμο για το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αναπτυγμένα και αναπτυσσόμενα κράτη θα εξακολουθήσουν να βασίζονται στο πετρέλαιο τις επόμενες δεκαετίες και αυτός είναι ο λόγος που..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Από το gsee.gr
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Η συνάντηση έγινε μετά από απόφαση των οργάνων της Συνομοσπονδίας και κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των αλλεπάλληλων παρεμποδίσεων εκλογικών διαδικασιών και  τραμπούκικων ενεργειών, το προηγούμενο διάστημα, σε σωματεία..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ


Εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων σχετικά με το έργο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Από το osha.europa.eu
Το εργαλείο απεικόνισης δεδομένων επισημαίνει τα κύρια πορίσματα του έργου που εκπονεί ο EU-OSHA, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έργο στοχεύει στην κατανόηση των ζητημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Το εργαλείο αυτό παρέχει πρόσβαση σε μια οπτική απεικόνιση των δεδομένων σχετικά με τη δημογραφική κατάσταση, την απασχόληση, τις συνθήκες..

ΕΛΠΕ: Αύξηση 26,5% στα κέρδη εννεαμήνου βλέπει η IBG

Από το energypress.gr
Στα 343,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ στο εννεάμηνο, καταγράφοντας άνοδο 26,5%, προβλέπει η IBG σε έκθεση στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,40 ευρώ και τη σύσταση accumulate για τη μετοχή της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τα καθαρά κέρδη του ομίλου, εξαιρουμένων..

Γιατί η Τουρκία έστειλε το Barbaros στο "τριεθνές" της Μεσογείου - Η στρατηγική σημασία της περιοχής

Από το worldenergynews.gr
Δεν είναι τυχαία η περιοχή που η Τουρκία έχει επιλέξει να στείλει το "Barbaros". To τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει «ρίξει άγκυρα» στο λεγόμενο ... «τριεθνές». Είναι το σημείο όπου εφάπτονται οι ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτου και η ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το σημείο επελέγη έχοντας στόχο να δώσει η Τουρκία απάντηση στις δηλώσεις που έγιναν μετά από την τριμερή συνάντηση..

Κοινή σύσκεψη ΕΥΑΕ με ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΣΕΕΠ επανειληµµένως στο παρελθόν έχει αναδείξει και συνεχίζει να το πράττει, την ανάγκη η Ασφάλεια και Υγιεινή στην εργασία να πάψει να αντιµετωπίζεται ως δευτερεύον θέµα και να πάρει την θέση της ως κεντρική πολιτική, καθώς επηρεάζει άµεσα και καθοριστικά τις συνθήκες εργασίας, την ποιότητα ζωής αλλά και την Ασφάλεια των εργαζοµένων και των εγκαταστάσεων.

Έτσι την Παρασκευή 2/11/1/8 πραγµατοποιήθηκε..

Υπουργείο Ενέργειας: Νομοσχέδιο – «σκούπα» για ΠΧΕΦΕΛ, τέλος λιγνίτη, ΔΕΠΑ και ΙΓΜΕ – Κατατίθεται στη βουλή το δεύτερο 15θήμερο Νοεμβρίου

Από το energypress.gr
Νομοσχέδιο – σκούπα για τη θέσπιση μεταρρυθμίσεων και εκκρεμοτήτων στον τομέα της ενέργειας ετοιμάζεται να καταθέσει στο τελευταίο δεκαπενθήμερο του μήνα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το υπουργείο πρόκειται να ετοιμάσει κείμενο νομοθετικών παρεμβάσεων σε πολλούς τομείς της ενέργειας αλλά και του περιβάλλοντος.

Πηγές αναφέρουν ότι βασικός του κορμός θα είναι, εκτός απρόοπτου, οι διατάξεις για τη σύσταση της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, η οποία ουσιαστικά αντικαθιστά το ΙΓΜΕ.

Σε αυτό το κείμενο αναμένεται..