Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΡΗ ΣΥΝΤΗΞΗ


Cold_Fusion_by_gusti_boucher
Στην προσπάθειά τους, να μας πείσουν πως η χώρα μας είναι ‘’ψωροκώσταινα’’ έκαναν εκπληκτική δουλειά, στην απόκρυψη καίριων για την Ελλάδα ειδήσεων ή θεμάτων, που αφορούν τους κλάδους της τεχνολογίας, της ενέργειας, της υγείας, της επιστήμης και της πολιτικής. Ο τομέας διαστήματος και τεχνολογίας του οργανισμού , μετά και την επαναλειτουργία του στις 1/9/2012 προσπαθεί και αγωνίζεται να αποδείξει , με τις  βάσει στοιχείων και αποδείξεων, έρευνές του, το αντίθετο. Στην προσπάθειά του αυτή μένει να προστεθεί το παρόν άρθρο.
Τα τελευταία χρόνια έδρευε και λειτουργούσε μία καινοτόμα με πρωτοφανή και παγκοσμίως μοναδική τεχνογνωσία, με έδρα την Ξάνθη. Αυτή δεν είναι άλλη από την Defkalion Green Technologies SA.
Εις το απόγειο της λειτουργίας και των ερευνών της η εταιρία, πραγματοποίησε ένα τεχνολογικό θαύμα, καθώς κατασκεύασε οικιακές συσκευές “Ψυχρής σύντηξης” που θα παρείχαν αστείρευτη ενέργεια.
Μάταια όμως η εταιρία ανέμενε την ελάχιστη στήριξη που ζητούσε: αναγνώριση του τομέα ερευνών της ως μιας ακόμη πράσινης τεχνολογίας και ένα απλό δάνειο για την ολοκλήρωση των ερευνών και δοκιμών.
Στην εσκεμμένη-προδοτική  αδιαφορία του κράτους έρχονταν να προστεθούν προσφορές από τουλάχιστον 80 κράτη. Κατά συνέπεια η εταιρία πήρε την δύσκολη όσο και απαραίτητη απόφαση της μεταφοράς της στον Καναδά, που φαίνεται να κατέθεσε την πληρέστερη πρόταση. Λίγο προτού αποχωρήσουν από την Ελλάδα οι ιθύνοντες της εταιρίας παραχώρησαν μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα το ΤΟ ΒΗΜΑ.  Παρατίθεται παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο ΄΄φωτιά΄΄ της εφημερίδας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση στο Νταβός για τον αγωγό TAP με ελληνική συμμετοχή



Οι αρμόδιοι υπουργοί της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ελβετίας επιβεβαίωσαν χθες την προσήλωσή τους στον αγωγό φυσικού αερίου, TAP, κατά την διάρκεια συνάντησης με την κοινοπραξία του έργου στο Νταβός.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μιταράκης, ο υπουργός ανάπτυξης της Ιταλίας, Κοράντο Πασέρα και ο διευθυντής του ελβετικού γραφείου Ενέργειας, Βάλτερ Στάινμαν.
Επίσης, παρόντες ήταν ο Κιέτιλ Τούνγκλαντ, διευθυντής του ΤΑΡ, ο πρόεδρος της SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, ο πρόεδρος της ΕΟΝ, Κλάους Σάφερ και ο διευθύνων σύμβουλος της Axpo Trading, Χανς Σουλτς.
Ο κ. Τούνγκλαντ δήλωσε σχετικά: «Συναντηθήκαμε στο Νταβός και συζητήσαμε την μεγάλη πρόοδο του ΤΑΡ τους τελευταίους μήνες, όπως η συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση στις 18 Ιανουαρίου».
Από την πλευρά του, ο Χανς Σουλτς δήλωσε: «Ως μέτοχοι του ΤΑΡ, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ολοκλήρωση των απαραίτητων συμφωνιών με το Σαχ Ντενίζ. Το Νοέμβριο του 2012 ολοκληρώσαμε την τελευταία από μια σειρά τριών συμφωνιών, τη συμφωνία των μετόχων. Ο ΤΑΡ ήδη ολοκλήρωσε την συμφωνία συνεργασίας τον Ιούνιο του 2012 και την συμφωνία χρηματοδότησης τον Αύγουστο, αποδεικνύοντας πόσο προχωρημένο σχέδιο είναι».
Ο Κλάους Σάφερ τόνισε: «Πιστεύω ότι με την στήριξη των χωρών που θα περάσει ο ΤΑΡ, το έργο βρίσκεται πλέον σε καλή θέση για να νικήσει τον Ιούνιο του 2013. Αισιοδοξώ για την κατάληξη της διακρατικής συνθήκης που αναμένεται να υπογραφεί τον Φεβρουάριο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία.
ΠΗΓΗ: Defencenet.gr  

ΜΕΣΩ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΤΗ ΘΑΤΣΕΡ !...



Η επιλογή Σαμαρά για σύγκρουση με τους απεργούς του μετρό κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Κάθε δεξιά και μάλιστα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση χρειάζεται να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της μέσα από συγκρούσεις με τμήματα της εργατικής τάξης τα οποία εμφανίζει επικοινωνιακά ως οπαδούς του “αναχρονισμού”, που αντιτίθενται στις επιχειρούμενες “μεταρρυθμίσεις” που δήθεν προωθούνται προς όφελος του ευρυτέρου κοινωνικού συνόλου.
Την ίδια τακτική εφήρμοσαν η Θάτσερ και ο Ρέηγκαν τη δεκαετία του '80 ενώ σε άλλες χώρες, ο νεοφιλελευθερισμός προχώρησε μέσα από πραξικοπηματικές ενέργειες επίθεσης συνολικά στη δημοκρατία.
Η λογική, το μήνυμα πίσω από αυτές τις συγκρούσεις είναι τριπλό : πρώτον ότι διεξάγεται ένας εσωτερικός κοινωνικός πόλεμος. Από τη μια, οι δήθεν βολεμένοι του προηγουμένου συστήματος- κυρίως εργαζόμενοι στο στενό δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ όπως στη χώρα μας- και από την άλλη υποτίθεται η κοινωνική πλειοψηφία που εκφράζεται όχι μόνο πλειοψηφικά αλλά συνολικά από το κυβερνητικό- μιντιακό- επιχειρηματικό σύμπλεγμα.
Συνεπώς η κυβέρνηση εμπεδώνει μια κατάσταση μόνιμης εκτάκτου ανάγκης, η οποία “τεντώνει” τους δημοκρατικούς θεσμούς στα όριά τους ή και πέραν αυτών, προκειμένου να νομιμοποιηθούν όλες οι βίαιες δημοκρατικές αφαιρέσεις που είναι απαραίτητες για να επιβληθούν οι προωθούμενες οικονομικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το € πάντα σώζει του Ανθρώπους του στην Ελλάδα

 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!
ΜΕΣΩ ΦΥΛΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ
Δαιμονικό το σχέδιο Σαμαρά με τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μας κάθε βδομάδα θα δημοσιεύει και μια σε κάθε Περιφέρεια μέσω φυλλάδων που ελέγχουν πλήρως. Πως θα γίνει αυτό;
Κάθε εφημερίδα η τηλεοπτικό κανάλι θα παραγγέλνει μια δημοσκόπηση την οποία θα την πληρώνει η ΝΔ με λεφτά από το Μαξίμου και στην συνέχεια θα την δημοσιεύει όπως ακριβώς επιθυμεί το επιτελείο του Σαμαρά. Το επιτελείο του Πρωθυπουργού με αυτό το κόλπο θέλει να φτιάξει μια εικόνα πως ο Σαμαράς είναι κυρίαρχος και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Ελλάδα. Έξυπνο κόλπο αλλά δύσκολα να πιάσει….
Θα επανέλθουμε! 
ΠΗΓΗ:dimotikosafari.blogspot.gr

Νέα εφαρμογή στο Facebook καθαρίζει το προφίλ σας




 Στη σύγχρονη εποχή η κοινωνική εικόνα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμός και από τις αναρτήσεις του χρήστη στο διαδίκτυο, ενώ είναι συχνό φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στον εργασιακό χώρο από δημοσιεύσεις των εργαζομένων στο facebook. Τη λύση έρχεται να δώσει το....
Facewash.
 Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή που ανατρέχει σε όλες σας τις δραστηριότητες και σας ενημερώνει για τα στοιχεία που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη δουλειά ή τις κοινωνικές σας σχέσεις.
 Μόλις το FaceWash ολοκληρώσει την διαδικασία, βάζει σε κατηγορίες τα αποτελέσματα και κάνει μία κριτική για το ποια από αυτά είναι ακίνδυνα και ποια όχι.
 Η εφαρμογή αυτή είναι εντελώς δωρεάν και όταν τελειώσετε με το ψάξιμο των δημοσιεύσεών σας, μπορείτε να ανακαλέσετε τη λειτουργία του μέχρι να το χρειαστείτε ξανά. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Κομισιόν: 13.000 Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων θα Χρειαστούν στην Ελλάδα



Ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο και υδρογόνο είναι τα τρία καύσιμα που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε απεξάρτηση από το πετρέλαιο, με ιδιαίτερα θετικά οφέλη για την οικονομία και το περιβάλλον. Η Κομισιόν δημοσίευσε τη νέα της στρατηγική για τον περιορισμό της εξάρτησης της Ευρώπης από το εισαγόμενο πετρέλαιο, τονίζοντας ότι αν τα κράτη-μέλη την εφαρμόσουν, τότε θα εξοικονομηθούν εισαγωγές ύψους 4,2 δις. ανά έτος από το 2020 και 9,3 δις. ανά έτος από το 2030.
Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η επίδραση της πετρελαϊκής εξάρτησης στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι πολύ μεγάλη και η Ένωση οφείλει να αναλάβει δράση για να δώσει ένα τέλος». Παράλληλα, η παρουσίαση της στρατηγικής της Ε.Ε. συνοδεύεται και από σειρά νομοσχεδίων και προτάσεων που έχουν στόχο να οδηγήσουν τα κράτη-μέλη στις απαραίτητες επενδύσεις για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μεταφορών και καυσίμων.
Στα πλαίσια αυτά, προβλέπονται ρυθμίσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως η υιοθέτηση ενιαίου τύπου πρίζας για την φόρτισή τους και αναφέρονται οι ελάχιστοι αριθμοί σημείων φόρτισης ανά χώρα που θα πρέπει να υπάρχουν στο μέλλον για να στηρίξουν την μετάβαση προς την ηλεκτρική οδήγηση. Για την Ελλάδα προτείνεται η εγκατάσταση 13.000 δημοσίων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η ύπαρξη 128.000 σημείων φόρτισης συνολικά (μαζί με τα ιδιωτικά), ενώ για την Κύπρο 2.000 δημόσια σημεία και 20.000 συνολικά. Το δε κόστος υπολογίζεται σε 68 εκατ. ευρώ για τα δημόσια σημεία φόρτισης στην Ελλάδα και 11 εκατ. στην περίπτωση της Κύπρου. Συνολικά, οι σταθμοί φόρτισης των ιδιωτών και οι δημόσιοι θα στοιχίσουν περί τα 127 εκατ. ευρώ, με βάση τις εκτιμήσεις της Επιτροπής. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

VPRC:Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...


Παρασκηνιακή δημοσκόπηση-σοκ στη δημοσιότητα - Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...
Δεύτερο κόμμα δείχνει τη Χρυσή Αυγή "παρασκηνιακή" δημοσκόπηση της VPRC, η οποία έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα.
Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 27%, ακολουθώντας το 30,5% του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο... οποίος παραμένει στην πρώτη θέση.
Το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται στο 2,5%, μένοντας εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20.0%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην τέταρτη θέση με 10%. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 6,5%.
Τέλος, εκτός Βουλής μένει και η Δημοκρατική Αριστερά με πολύ χαμηλά ποσοστά στο 1,5 %. 

ΠΗΓΗ:zoomblog.org

Βρωμοέλληνα μετανάστη γύρνα πίσω στη βρωμοχώρα σου, κρατάμε την...


 ...Αυστραλία ΚΑΘΑΡΗ!
* Ο φασισμός κι ο ναζισμός δεν έχουν πατρίδα, χρυσές αυγές υπάρχουν παντού... κι ο φασισμός, όπως ο ναζισμός, τσακίζονται δεν αντιμετωπίζονται με "διαλόγους"
 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Χάνες Σβόμποντα: «Όλα αυτά τα μέτρα ακραίας λιτότητας είναι μια ανοησία»


swoboda1

«Όλα αυτά τα μέτρα ακραίας λιτότητας είναι μια ανοησία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, μιλώντας σε συνέδριο στη Τεχνόπολη με θέμα: «Κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο: υπάρχει αριστερή προοδευτική απάντηση;». Αναφερόμενος δε στην τακτική της τρόικας τόνισε πως «μια χώρα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί μόνο από τα πάνω, χρειάζεται και η συμμετοχή του λαού». Επίσης τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των χωρών του Νότου, μέσω των περιφερειακών προϋπολογισμών της ΕΕ και την καλύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

καταφύγιον γενικής χρήσεως

SKI  KYR 27-1-12
 ΠΗΓΗ:yannis-ioannou.com

ΡΩΣΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για ένα μεγάλο πόλεμο»




«Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα μεγάλο πόλεμο». Η λακωνική πλην όμως βαρυσήμαντη αυτή δήλωση ανήκει στον στρατηγό Valery Gerasimov επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου, ο οποίος μιλώντας σε κλειστή συγκέντρωση ανώτατων Ρώσων αξιωματικών για την κατάσταση της εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο ρωσικός Στρατός αναμένει μια γενικευμένη σύρραξη.  .
«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο  ενδεχόμενο» δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο στρατηγός Gerasimov το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της στρατιωτικής εκπαίδευσης αλλά και συμβολαίων που παραχωρεί ο ρωσικός Στρατός σε εταιρείες και ιδιώτες για θέματα επιμελητείας.
Η αναφορά του Ρώσου στρατηγού στο θέμα ενός γενικευμένου πολέμου ή σύρραξης αν και ήταν γενική καθώς δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα όπως τονίζουν Ρώσοι αναλυτές:
Είτε μια σύρραξη αναφορικά με το θέμα της Συρίας όπου αυτή θα συμπεριλαμβάνει τη ρωσική αντίδραση σε μια ενδεχόμενη κίνηση των δυτικών, είτε στο Ιράν όπου η Ρωσία έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει –και προσφάτως διαμέσου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov- ότι ένα κτύπημα εναντίον της Τεχεράνης θα ήταν ένα τεράστιο λάθος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαγραφή "αιώνιων" φοιτητών με νέο θεσμικό πλαίσιο




Τελειώνει ο χρόνος για χιλιάδες φοιτητές που παραμένουν εδώ και χρόνια στα μητρώα των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ, με διαγραφή απειλείται άμεσα όποιος φοιτητής συμπληρώνει το 8ο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθηνών έχει διαγράψει περισσότερους από 18.000 φοιτητές ενώ την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ, άνω των 26 θα δουν την πόρτα εξόδου από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελάχιστα είναι τα ιδρύματα που έχουν προχωρήσει σε αυτόματη διαγραφή φοιτητών επειδή παρέλειψαν να ανανεώσουν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Η διάταξη αυτή υπήρχε και στον παλαιό νόμο-πλαίσιο, όμως παρέμεινε “νεκρή” ενώ τόσο η Μαριέττα Γιαννάκου το 2007 όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου το 2011 προσπάθησαν να την “αναστήσουν”.
Ποιοι φεύγουν 
- Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) θα έχουν συμπληρώσει 2ν+1 έτη σπουδών (όπου ν=4 έτη και 2ν= 8 έτη) θα διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητά τους έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.
- Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) θα έχουν συμπληρώσει ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.
- Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) δεν θα έχουν συμπληρώσει ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα για το διπλάσιο χρόνο σπουδών σε σχέση με τα κανονικά έτη σπουδών.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ




 Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
  Η συζήτηση διεξήχθη, απούσας της πλευράς των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε στα Σωματεία, αργά τη νύχτα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Οικονομικές... ατασθαλίες στο ταμείο τεχνικών της ΔΕΗ




Για σωρεία καταστατικών, διαχειριστικών και οικονομικών παραπτωμάτων καταγγέλλεται το πρώην προεδρείο της ΕΤΕ ΔΕΗ (Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ). Ο διαχειριστικός έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής για την περίοδο 2010-2011.
Ενδεικτικά καταγράφεται στο ταμείο του σωματείου, δαπάνη για περιοδείες του 2010 που ξεπερνούσε τις 215.000 ευρώ, ενώ μέσα στα έξοδα του απεργιακού ταμείου, βρέθηκε ακόμα και απόδειξη από το κομμωτήριο.
Ο έλεγχος που έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», διαπιστώνει ότι μέσα από το Ταμείο δικαιολογούνταν αποδείξεις συνδικαλιστών για κομμωτήρια, κρεοπωλεία, αγορές τσιγάρων, ακόμα και για εκδόσεις περιοδικών που ποτέ δεν τυπώθηκαν...
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το απεργιακό ταμείο που διαχειρίζονταν η Ένωση τεχνικών, επιχορηγούνταν συνδικαλιστές κατά τις ημέρες των απεργιών, ενώ το ίδιο ταμείο τους επιχορηγούσε και για ημέρες που δεν γίνονταν απεργίες.
Την υπόθεση διερευνά ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει τις καταθέσεις των συνδικαλιστών. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr