Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Βάγκενκνεχτ: Καθαρή παραφροσύνη το νέο πακέτο μέτρων


Βάγκενκνεχτ: Καθαρή παραφροσύνη το νέο πακέτο μέτρων
Προειδοποίηση πως «η ανεργία στη χώρα θα αυξάνεται και δεν πρόκειται να υπάρξει δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους, ενόσω η Ελλάδα, με την πολιτική της λιτότητας, θα συνεχίζει να οδηγεί την οικονομία της βαθύτερα στην κρίση» απευθύνει η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε σημερινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου, γύρω από την οποία περιστρέφονται και οι περισσότερες ερωτήσεις.
«Το πρόβλημα είναι πως χώρες, όπως η Γερμανία, ζητούν από την Ελλάδα ολοένα και σκληρότερα προγράμματα λιτότητας και αν δεν διορθωθεί αυτή η γραμμή τα πάντα θα τελειώσουν σε πανωλεθρία» προειδοποιεί η Γερμανίδα πολιτικός, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υποχρεωθεί σε περαιτέρω περιορισμούς και περικοπές.
«Τα χρήματα θα πρέπει να εισπραχτούν εκεί που υπάρχουν, από τους πλούσιους στη χώρα και αυτό θα ήταν δικαιότερο από να ζητείται να πληρώνουν συνέχεια εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι» αναφέρει.
Ωστόσο το πρόβλημα βρίσκεται στο ό,τι «οι πλούσιοι έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και γι αυτό οι χώρες του Ευρώ θα πρέπει να συνεργαστούν - ασκώντας πίεση και στην Ελβετία -- για να επισημάνουν καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, να τις παγώσουν, να τις διασταυρώσουν με τα ελληνικά φορολογικά στοιχεία και τελικά θα μπορούσε να ζητηθεί μια εφάπαξ φορολόγησή τους κατά 50%».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός



Την πρότασή του να εγκριθούν τα μέτρα με δημοψήφισμα επαναλαμβάνει, με συνέντευξή του στην Real News ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο κ. Κρεμαστινός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να τα καταψηφίσει λέγοντας: «Κάθε μέτρο που δεν ειπώθηκε προεκλογικά και είναι αντίθετο προς την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων θα επιφέρει αντιδράσεις και εντός και εκτός Βουλής». 
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ Βενεζουέλα: στους 39 οι νεκροί από την έκρηξη στο διυλιστήριο


Βενεζουέλα: στους 39 οι νεκροί από την έκρηξη στο διυλιστήριο
Σε 39 ανήλθαν οι νεκροί και σε περισσότερους από 80 οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Βενεζουέλας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.
Ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή "έρευνας σε βάθος για τις συνθήκες και τα αίτια" της έκρηξης στο διυλιστήριο.
"Θέλω να εκφράσω τον βαθύτατο πόνο που ένιωσα όταν άρχισα να πληροφορούμαι γι'αυτήν την τραγωδία", δήλωσε ο Τσάβες σε τηλεφώνημά του στην κρατική τηλεόραση.
"Αυτήν την ώρα, ο αριθμός των συμπατριωτών μας που είναι νεκροί ανέρχεται σε 39. Οι 18 είναι στρατιώτες, μέλη της εθνικής φρουράς, 15 είναι πολίτες και 6 σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη", δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ελίας Χάουα, αναθεωρόντας τον προηγούμενο απολογισμό που έκανε λόγο για 26 νεκρούς.
Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα παιδί δέκα ετών, δήλωσε παράλληλα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο VTV η Στέλλα Λούγο, κυβερνήτης της πολιτείας Φάλκον.
Η έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από διαρροή αερίου, σημειώθηκε χθες στη 1:11 τοπική ώρα (08:41 ώρα Ελλάδας) στο διυλιστήριο του Αμουάι, το οποίο βρίσκεται στην πολιτεία Φάλκον, στο βορειοδυτικό τμήμα της Βενεζουέλας και το οποίο διαχειρίζεται η εθνική εταιρεία πετρελαίου PDVSA 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

«Ραντεβού» στη ΔΕΘ δίνουν τα συνδικάτα



ΕΠΙ ποδός πολέμου βρίσκονται τα συνδικάτα ενόψει της ανακοίνωσης των νέων μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ και των επικείμενων συναντήσεων με την τρόικα. Οι συνδικαλιστές βρίσκονται σε τροχιά οριστικής ρήξης με την κυβέρνηση με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς η πλειονότητα των μέτρων εστιάζει στην περικοπή επιδομάτων, μισθών και συντάξεων. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την εφαρμοζόμενη πολιτική, εμφανίζουν τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Σεπτεμβρίου στη συμπρωτεύουσα, με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσεως, ως αφετηρία νέων, δυναμικών κινητοποιήσεων διαρκείας.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές στις μακροσκελείς ανακοινώσεις τους, «τα συνδικάτα μπορούν να ξαναπιάσουν το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων και με το σύνθημα “Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ” να βάλουν σε τροχιά αντίδρασης τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που πλήττεται από το μνημόνιο».
Για τους συνδικαλιστές, τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν τη “χαριστική βολή” για τους Έλληνες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο λόγος που ο Έλληνας δεν έχει δουλειά!



Ο Κακομοίρης Κακομοίρογλου άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί…
Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα «μπρίκι»(MADE IN TURKEY)
Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)
Έβαλε το πουκάμισό του (MADE IN SRI LANKA), τα jeans με φίρμα (MADE IN SINGAPORE) και τα παπούτσια (MADE IN ITALY)
Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή … (MADE IN INDIA)
ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOODA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜYLNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Έριξε μία ματιά στο «laptop» κομπιούτερ του (MADE IN MEXICO)
Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN).
Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN USA), μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN FRANCE) το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA) και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.
Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA),
ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του (MADE IN BRAZIL), ένα ποτήρι κρασί (MADE IN FRANCE) και άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA).
Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ…
Τα σχόλια δικά σας... 
ΠΗΓΗ:/kouinet.gr

Οι άθλ(ι)οι του Αντώνη!

 
του Στάθη από ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Μικρασιατική Καταστροφή.Τι οδήγησε στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία.Ιστορική ανάλυση



Είναι ένα “τραύμα” που ακόμη και μετά από 90 χρόνια πονάει. Η μικρασιατική καταστροφή ακόμη πονάει. Και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, η θλιβερή επέτειος της νίκης του Κεμάλ και του ξεριζωμού του Ελληνισμού της Ιωνίας με τρόπο απάνθρωπο,βίαιο και αιματηρό, “ανοίγει” και πάλι τη πληγή.
Τα όσα έκαναν οι ορδές του Κεμάλ όχι μόνο στη προκυμαία της Σμύρνης ,αλλά όπου κι αν βρήκαν Έλληνα είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια,ακόμη και με εικόνες. Οι σφαγές που έγιναν δεν μπορούν να χωρέσουν στον ανθρώπινο νου! 
Πολλοί ,ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα, έσπευσαν κατά καιρούς να...στρογγυλέψουν τα όσα έγιναν εκείνες τις ημέρες του 1922 από τις κεμαλικές ορδές. Φθάσαμε να διαβάσουμε για τον...συνωστισμό στη προκυμαία της Σμύρνης. Άλλοι πάλι υιοθέτησαν αφελώς τις απόψεις που ήθελαν και τον Ελληνικό Στρατό να έχει κάνει τα ίδια,την εποχή που κυριαρχούσε στη περιοχή. Πρόκειται για παραχάραξη της ιστορίας,που προφανώς γίνεται συνειδητά.
Τα όσα έκαναν οι Τούρκοι ,μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις ναζιστικές θηριωδίες ,τις οποίες ο ίδιος ο Χίτλερ για να τις… “δικαιολογήσει” είχε θυμίσει τα όσα έκαναν οι Τούρκοι σε Αρμένιους,Έλληνες κ.λ.π 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο ΠΑΣΥΦ για τα φωτοβολταϊκά



Με τον κ. Νικόλαο Πευκιανάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συναντήθηκε χθες το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ).
Κατά τη συνάντηση, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική, το προεδρείο του ΠΑΣΥΦ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών από τα πρόσφατα (αλλά και τα προαναγγελθέντα) μέτρα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι δημιουργείται πολύ αρνητικό κλίμα για οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα, καθώς το κράτος εμφανίζεται αφερέγγυο και «επιθετικό» απέναντι στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
«Πρόκειται για “αυτογκόλ” τη στιγμή που πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις για να βγεί ο τόπος από τη ύφεση», όπως ελέχθη χαρακτηριστικά.
Επισημάνθηκε, για παράδειγμα, ότι η αναστολή εξέτασης νέων αιτήσεων οδηγεί σε κατάρρευση το μεγάλο «πράσινο» project που έχει δρομολογηθεί στην Κρήτη από εταιρεία λαϊκής βάσης, για την ανάπτυξη σταθμών ΑΠΕ και μεταφορά του ρεύματος στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Επιπλέον, με την αναστολή υποβολής νέων αιτημάτων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και με το «πάγωμα» αξιολόγησης των παλαιών, το ΥΠΕΚΑ το μόνο που θα καταφέρει είναι να ευνοήσει το παράνομο και νόμιμο εμπόριο υφιστάμενων αδειών, με τεράστια κεφάλαια να αλλάζουν χέρια χωρίς να δηλώνονται και χωρίς να φορολογούνται.
Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής θα είναι να μπει σε ύφεση και ο κλάδος των φωτοβολταϊκών, με χιλιάδες θέσεις άμεσης και έμμεσης εργασίας να χάνονται, αλλά και το δημόσιο να χάνει τα φορολογικά και άλλα έσοδα που του εξασφάλιζε η ομαλή ανάπτυξη του κλάδου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά – Ρύθμιση - σκούπα για τα τραπεζικά δάνεια



 Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων έως και στα 99 χρόνια 
- Ενοικίαση των υπό κατάσχεση κατοικιών από τους δανειολήπτες 
- Τα 40 δισ. ευρώ αγγίζουν τα “κόκκινα δάνεια”
- Τι σχεδιάζουν οι τράπεζες και τι επεξεργάζεται το υπ. Ανάπτυξης
Τα 40 δισ. ευρώ αγγίζουν πλέον τα “κόκκινα δάνεια” και οι τράπεζες, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προχωρούν το επόμενο διάστημα σε ρυθμίσεις που θα “ελαφρύνουν” όσους δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνους της Κυριακής” ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι από τις τράπεζες, είναι:
- η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων μέχρι και τα 99 χρόνια, από 40 που είναι σήμερα,αφού μόνο έτσι μπορεί να μειωθεί κατά 50% η μηνιαία δόση,
- η επιμήκυνση αυτή να γίνει χωρίς να αυξηθεί το επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης, παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για  νέα σύμβαση,
- η δυνατότητα ενοικίασης απο τον δανειολήπτη της υπο κατάσχεσης κατοικίας του για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, ο δανειολήπτης να μπορεί να νοικιάσει την κατοικία για τρία χρόνια και στη συνέχεια να υπάρχει η προοπτική επαναγοράς με νέο δάνειο και νέους όρους. Το ποσό του ενοικίου σε αυτήν την περίπτωση, θα καθορίζεται με τα δεδομένα της αγοράς και σε ύψος ίσως και χαμηλότερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η πολιτική ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης, εξετάζει, αφού συνεργαστεί με τις τράπεζες, τη δυνατότητα οριζόντιας ρύθμισης των στεγαστικών δανείων. Θα αφορά τους ενήμερους οφειλέτες και στόχος είναι η μείωση των δόσεων έως και το 30%  του εισοδήματος του δανειολήπτη.
Παράλληλα, μελετά και παρεμβάσεις στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με στόχο την ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού
 ΠΗΓΗ:newsit.gr

«Βέτο» Σόιμπλε στο αίτημα επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής



«Επιπλέον χρόνος σημαίνει γενικά και περισσότερα χρήματα και αυτό σημαίνει πολύ σύντομα ένα νέο πακέτο στήριξης», ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την Αθήνα να ζητεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος λιτότητας. 
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel», αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «αυτός δεν θα ήταν ο ορθός τρόπος να επιλύσουμε το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωζώνης» και, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που εγκρίθηκε στο τέλος του 2011, σημειώνει ότι «εάν μισό χρόνο μετά, αυτό δεν επαρκεί, τότε δεν μιλούμε πια για μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης». 
Άλλη διάσταση στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη δίνει το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άρμιν Λάσετ, ο οποίος, σε δήλωσή του στο Πρακτορείο Reuters προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης μιας χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα με δισεκατομμύρια. Διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί», επισημαίνει.
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Τουρκία: Σθεναρή Παρουσία της Genel Energy στο Βόρειο Ιράκ



Η Genel Energy από την Άγκυρα συμφώνησε να αποκτήσει ένα επιπλέον ποσοστό 26 τοις εκατό στην εξερεύνηση του μπλοκ Miran στο βόρειο Ιράκ μέσω της θυγατρικής της στο Λονδίνο, της Heritage Energy, έναντι 156 εκατ. δολ.
Με την συμφωνία, ηGenelαυξάνει το συνολικό μερίδιό της στην Miran σε 51 τοις εκατό και αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών του δεύτερου μεγαλύτερου κοιτάσματος πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ μετά το Chia Surkh. 
ΠΗΓΗ:energia.g

Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας: Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τη σκληρότερη λιτότητα στην ιστορία της Ε.Ε.



Σκληρότερες προσπάθειες για την εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών της εκτιμάται ότι θα καταβάλει η Ελλάδα κατά την περίοδο 2008-2014 σε σχέση με Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τις άλλες δύο δηλαδή χώρες που έχουν… ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και την Ισπανία και την Κύπρο που βρίσκονται στα πρόθυρα υπογραφής μνημονίου.
Σύμφωνα με μελέτη της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας με τίτλο «Δημοσιονομική εξυγίανση: έχει αποδώσει?», η Ελλάδα, μόνο κατά το διάστημα από τις αρχές του 2008 έως τα τέλη του 2011, έχει προχωρήσει σε περικοπές δαπανών και σε αυξήσεις στη φορολογία που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ. Εκτός αυτού, οι συνολικές προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται από το συνολικό επίπεδο περικοπών δαπανών και φορολογικών αυξήσεων, αναμένεται να διαμορφωθούν για το σύνολο της περιόδου 2008-2014 στο 35% του ελληνικού ΑΕΠ, σηματοδοτώντας το αυστηρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συνεπώς, στην περίπτωση της Ελλάδας, σχεδόν τα δύο τρίτα των προσπαθειών εξυγίανσης, που είχαν διευκρινιστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, για την περίοδο 2008-2014 έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της έκθεσης, το συνολικό επίπεδο περικοπών, δαπανών και φορολογικών αυξήσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας, υπερβαίνει περισσότερο από τρεις φορές τα αντίστοιχα προγράμματα της Κύπρου, Ισπανίας και Πορτογαλίας για το συγκεκριμένο διάστημα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

BP: Μεγάλωσε με Ιρανικό Πετρέλαιο



ΒΡ σημαίνει British Petroleum, δηλαδή Βρετανικά Πετρέλαια. Τίποτε το συναρπαστικό. Η ιστορία της βρετανικής αυτής εταιρείας, όμως, είναι συνδεδεμένη με την ιστορία των περσικών πετρελαίων και του ανθρώπου που μετέτρεψε το πετρέλαιο σε κινητήρια δύναμη του πλανήτη. Κι αυτή είναι όντως συναρπαστική.
Γύρω στο 1000 π.Χ., λοιπόν, ιερείς του Ζαρατούστρα είχαν ανακαλύψει στην Περσία το μυστικό του πετρελαίου. Εχτιζαν τους ναούς τους κοντά σε πηγές νάφθας και προκαλούσαν ανάφλεξη φυσικού αερίου. Ο αρχιερέας καλούσε τους πιστούς να σβήσουν τη φωτιά. Εχυναν κουβάδες νερό, αλλά η φωτιά φυσικά δεν έσβηνε. Και τα πλήθη εκστασιάζονταν. Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Γαλλοκαναδός Νοξ ντ' Αρσί ανακάλυψε πάλι τα πετρέλαια του Ιράν. Κάνοντας και πάλι τα πλήθη να εκστασιάζονται.
Στα τέλη του 19ου αιώνα ο Ντ' Αρσί (1849-1917) κατείχε μια σημαντική περιουσία από τις επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού που είχε στην Αυστραλία. Τότε έπεσε στα χέρια του μια μελέτη ενός γάλλου γεωλόγου και αρχαιολόγου για την Περσία. Από τη μελέτη πείστηκε ότι η χώρα αυτή έκρυβε σημαντικές ποσότητες πετρελαίου. Ταξίδεψε ώς την Τεχεράνη και υποθηκεύοντας ολόκληρη την περιουσία του κατάφερε να υπογράψει με τον σάχη σύμβαση ερευνών και εκμετάλλευσης πετρελαίου. Στις 28 Μαΐου 1901 άρχισε τις γεωτρήσεις στις πετρώδεις και έρημες εκτάσεις της επαρχίας Χουτζιστάν, κοντά στον Περσικό Κόλπο.
Σύμφωνα με τη σύμβαση...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντώνη, διατηρείς ακόμα τις καταθέσεις σου στο εξωτερικό;



Με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς περιφέρεται ανά την Ευρώπη ζητώντας σωστά από τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας να εμπιστευτούν την Ελλάδα και τις προσπάθειες των πολιτών της.

Αναρωτιέμαι αν ο ίδιος ο κ.Σαμαράς έχει δώσει πρώτος το σωστό παράδειγμα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και δημοσιοποιήθηκαν οι δηλώσεις πόθεν έσχες των Ελλήνων βουλευτών για το έτος 2009, αποκαλύφθηκε ότι...
...ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατηρούσε 285.000 ευρώ σε τράπεζα του Βελγίου, ποσό που αποτελεί περίπου τα 4/5 των προσωπικών του καταθέσεων.
Εκείνη την εποχή, η Νέα Δημοκρατία απέφυγε το οποιοδήποτε σχόλιο, επενδύοντας στην κοντή μνήμη που διαχρονικά χαρακτηρίζει την ελληνική κοινή γνώμη. Σήμερα όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και πρέπει να γνωρίζουμε αν ο Έλληνας πρωθυπουργός εμπιστεύεται τις καταθέσεις του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Έχει επαναπατρίσει τα χρήματα του ο Αντώνης Σαμαράς; Θα χρειαστούμε μια επίσημη απάντηση. 
 ΠΗΓΗ:parapolitiki.com