Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ στα οικόπεδα που της αδειοδότησε η τΔΒΚ!

Από το pronews.gr
Ραγδαίες όσο και ανησυχητικές οι εξελίξεις  στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς η Τουρκία δεν δείχνει  διατεθειμένη να σταματήσει να προκαλεί.

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά στις έρευνες της Exxon Mobıl στο οικόπεδο 10 και αναφέρει:

Με αφορμή τη γεώτρηση της Exxon Mobil: Ποιά είναι η διαδικασία, τι πρέπει να γνωρίζετε…

Από το hellasjournal.com
Με αφορμή την έναρξη της διερευνητικής γεώτρησης από την κοινοπραξία ExxonMobil – QatarPetro leum στο Οικόπεδο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επεξηγείται σε απλή ορολογία η διαδικασία γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο ή / και φυσικό αέριο) στη θάλασσα. 

Τονίζεται εξ υπαρχής ότι η διαδικασία για γεωτρήσεις στη θάλασσα είναι εκ των πραγμάτων πολύ πιο απαιτητική από τη διαδικασία γεωτρήσεων στη στεριά για προφανείς λόγους, ενώ απαιτείται εξειδικευμένη τεχνογνωσία και γεωτρητικά τρυπάνια για..

Ινδία: Θα αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ;

Από το naftikachronika.gr
Η Ινδία είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να αυξήσει τις εισαγωγές της φυσικού αερίου και πετρελαίου από τις ΗΠΑ τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Vijay Gokhale, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι η Ινδία αποτελεί έναν από τους οχτώ μεγαλύτερους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου, στους οποίους η Ουάσιγκτον εφάρμοσε ..

Baker Hughes: Σε υψηλό τριετίας παραμένουν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου – Έφθασαν τις 888

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρίες πρόσθεσαν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για πέμπτη φορά μέσα σε έξι εβδομάδες, διατηρώντας το υψηλό τριετίας με την παραγωγή αργού πετρελαίου από σχιστόλιθο να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν δύο πετρελαιοπηγές την εβδομάδα έως τις 16 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 888, που εξακολουθεί να είναι..

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: (Ξε)πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ;

Από το iapopsi.gr
Tέλος του χρόνου με αρχές του 2019 θα γραφτεί το επόμενο επεισόδιο για την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων σύμφωνα με πληροφορίες της «Α». Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονταν μέσα στον Νοέμβριο, όμως εν τέλει πάνε για αργότερα, ενώ αυτή την περίοδο οριστικοποιούνται τα τεχνικά κείμενα του διαγωνισμού, δίνοντας το περιθώριο στις δύο εταιρείες που προκρίθηκαν στα… τελικά να ενισχύσουν –εφόσον το επιθυμούν– τα σχήματά τους.

Την ώρα που παραπάνω διαδικασίες έχουν πάρει τον δρόμο τους, υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα που αναζητά απάντηση. Κι αυτό δεν είναι άλλο ..