Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Γαλλία: Το μεγαλύτερο συνδικάτο καλεί σε πολυήμερη απεργία στα διυλιστήρια




 Το μεγαλύτερο συνδικάτο στον γαλλικό πετρελαϊκό τομέα κάλεσε σήμερα σε πολυήμερη απεργία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, αφήνοντας να πλανάται ο κίνδυνος δυσκολιών εφοδιασμού σε καύσιμα όπως εκείνες που είχαν παρατηρηθεί σε..

«Ψάχνοντας για πετρέλαια» - Mοναδικές στιγμές από τα πρώτα χρόνια των ερευνών στην Ελλάδα μέσα από λόγια και φωτογραφίες των πρωταγωνιστών

 




H έρευνα υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και ΦΑ) είναι μια χρονοβόρα, περίπλοκη και δαπανηρή διαδικασία που εκτελείται από εξειδικευμένες διεπιστημονικές ομάδες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει με ορχήστρα που απαρτίζεται από πολλούς..

Αρβανιτίδης, Δούκας για την έκθεση του ΟΟΣΑ: Δικαιώνονται οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ

 





Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης - υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος και ο Χάρης Δούκας γραμματέας του τομέα ενέργειας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ και σε σχέση με τα συμπεράσματα και τα στοιχεία που αναφέρονται στην πράσινη..

ΗΑΕ: Ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρίας πετρελαίου θα προεδρεύσει της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα COP28

 




Ο διευθύνων σύμβουλος της εθνικής εταιρίας πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) διορίστηκε σήμερα πρόεδρος της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα που προβλέπεται να διεξαχθεί φέτος σε αυτήν την πλούσια χώρα του Κόλπου, προκαλώντας έντονες επικρίσεις μεταξύ..

Το πετρέλαιο επαναφέρει τα διυλιστήρια στο προσκήνιο

 





Η άνοδος του πετρελαίου επαναφέρει στο προσκήνιο τα διυλιστήρια, που παραμένουν πολύ φθηνά σε σχέση με τα κέρδη, αλλά η πορεία τους συνδυάζεται βραχύβια με τις διακυμάνσεις των..

Υδρογονάνθρακες: Τα εμπόδια που απειλούν με καθυστέρηση το πρόγραμμα ερευνών στις ελληνικές παραχωρήσεις – Η γραφειοκρατία και οι εκλογές

 



Με θετικό πρόσημο, όπως όλα δείχνουν, κλείνουν οι εργασίες των σεισμικών ερευνών των πετρελαϊκών στις ελληνικές παραχωρήσεις.

Τα χρονοδιαγράμματα, όχι απλά έχουν τηρηθεί από τους επενδυτές  ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy αλλά από την πλευρά τους έχουν..