Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Σ. Αραβία: Αποκαταστάθηκε η πετρελαϊκή παραγωγή της Saudi Aramco

Από το energypress.gr
Η Σαουδική Αραβία αποκατέστησε την πετρελαϊκή της παραγωγική δυναμικότητα στα 11,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, έπειτα από τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου κατά των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Aramco.

Η παραγωγή πετρελαίου..

Κύρωση των Συμβάσεων Εξόρυξης Υδρογονανθράκων χωρίς ακρόαση φορέων

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την κύρωση τεσσάρων συμβάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη τοποθετήθηκε ο υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος  Αρβανιτίδης ζητώντας να προσέλθουν φορείς και οργανώσεις κατά την επεξεργασία των εν λόγω συμβάσεων κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από το προεδρείο της Επιτροπής παρά το γεγονός ότι το ίδιο ζήτησε και η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Τόσο ο κ. Αρβανιτίδης όσο και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου υπογράμμισαν..

Αντιπαράθεση για τα ΕΛΠΕ στη Βουλή

Από το euro2day.gr
Ξεκίνησε στην επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης για εξόρυξη Υδρογονανθράκων. Πρόκειται για τέσσερις συμβάσεις που μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής θα εισαχθούν στην Ολομέλεια για κύρωση.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάξιμος Σενετάκης επεσήμανε πως “το κράτος έχει συνέχεια και το κάνουμε πράξη. Η Ν.Δ. δεν είχε εναντιωθεί ποτέ επί της αρχής στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Θεωρούμε ότι είναι..

ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 


Περισσότερες από 100 Εταιρείες Συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων, EPOCH 2019

Από το energia.gr
Εταιρείες, προσωπικότητες και παράγοντες της διεθνούς αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε, στις 16-17 Σεπτεμβρίου 2019, το διεθνές συνέδριο Exploration and Production Offshore Congress Hub (EPOCH 2019), υπό τη διοργάνωση της BGS Group. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), ενώ το συνέδριο..

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, λόγω... ιδιωτικοποίησης

Από το zougla.gr
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, συναντήθηκε, σήμερα στον Περισσό, με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Οφθαλμίδη. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε ακόμα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος και υπεύθυνος του Τμήματος για την Εργατική-Συνδικαλιστική δουλειά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του σωματείου «παρουσίασε τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, ιδιαίτερα όσον..

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Από το 902.gr
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, συναντήθηκε, σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, στον Περισσό, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια», με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Οφθαλμίδη. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε..

Ερώτηση Οδ. Κωνσταντινόπουλου για πετρέλαιο θέρμανσης και φόρο πετρελαίου κίνησης

Από το ert.gr
Το ζήτημα της αύξησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και να επαναφέρει η κυβέρνηση το μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης στους αγρότες, ανέδειξαν με ερώτηση στη Βουλή, τα μέλη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Το Κίνημα Αλλαγής, ζητά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Διαπαραταξιακή επιτροπή της ΠΟΕ υλοποιώντας την απόφαση του ΔΣ για συναντήσεις με τα
κοινοβουλευτικά κόμματα, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Τομεάρχη Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κου Σ.Φάμελου για συνάντηση την Τρίτη 24/9/19 και στη συνέχεια με πρωτοβουλία του προεδρείου της ΠΟΕ συναντήθηκε και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ.
Και στις δύο συναντήσεις η ΠΟΕ ενημέρωσε..

Απ' τη Σκύλλα στη Χάρυβδη: μπουρδολογία Αυγής - μπουρδολογία Μητσοτάκη "σημειώσατε Χ". Στη χώρα ...


Από το greeklignite.blogspot.com
Πριν σχεδόν ένα αιώνα, το 1918, ο Αμερικανός δημοσιογράφος & συγγραφέας H.L.Mencken είχε γράψει "the whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by an endless series of hobgoblins, most of them imaginary- σε ελεύθερη απόδοση, ο μοναδικός σκοπός των πολιτικών είναι να κρατούν τον πληθυσμό σε συνεχή εγρήγορση με μια ατέλειωτη σειρά φανταστικών κινδύνων". 

Έχοντας βαλθεί να τον δικαιώσουν, Σύριζα και ΝΔ επενδύουν..