Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Στρατηγική, παιδεία και ελληνικότητα (vid)


Δείτε το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο μεγάλος Έλληνας, Οδυσσέας Ελύτης, αναδεικνύει την σημασία του Ελληνοκεντρισμού που ισοδυναμεί με τον πραγματικό προοδευτισμό και όχι τον ψευδεπίγραφο της εποχής μας. Αντιτάσσει την ποιότητα της ελληνικότητας απέναντι στο μέγεθος και την ποσότητα που χαρακτηρίζει την Δύση.

Τέλος τονίζει την ανάγκη στρατηγικής της χώρας προσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα, την ικανότητα του Ελληνισμού να δραστηριοποιείται επιτυχώς σε ξένα σύνολα και την ανάγκη σοβαρής και βαθιάς παιδείας. 

Αυτοί που τιμούν δήθεν τον Ελύτη κάθε χρόνο για τα «ματια του κόσμου», ας ακούσουν την ουσία κι ας αφήσουν τις αμπελοφιλοσοφίες δίχως νόημα και τις «θεωρητικούρες» για πολιτισμό και ποίηση.
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Αλλαγή Διοίκησης στον ΔΕΣΦΑ


Εν μία νυκτί καρατομήθηκε η διοίκηση του ΔΕΣΦΑ, χωρίς να είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν η κίνηση αυτή σχετίζεται με το αίτημα της Socar να αποκτήσει λόγο στη διοίκηση του Διαχειριστή. 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αντώνης Νάτσικας, από τη ΔΕΠΑ και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ξιφαράς. Από το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο παραμένουν στις θέσεις τους μόνον οι δύο εκπρόσωποι της ΕΛ.ΠΕ. κ.κ. Αλεξόπουλος και Πανάς, ενώ δεν έγιναν γνωστό τα ονόματα των άλλων μελών που πλαισιώνουν το δ.σ.  

ΠΗΓΗ:energia.gr

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η λιτότητα δεν παραβιάζει τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων


Τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν στη χώρα είναι «προσωρινού χαρακτήρα» λέει η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου

Με τις αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ότι δεν παραβιάζονται τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ελλάδα συμφώνησε η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε γραπτή της απάντηση προς την Ελβετίδα σοσιαλίστρια βουλευτή Λιλιάν Μαουρού Πασκιέ, που είχε θέσει το θέμα της παραβίασης των κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης εμφανίζεται να αποδέχεται τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης ότι «τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα είναι προσωρινού χαρακτήρα και δεν συνιστούν παραβίαση του δικαιώματος προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Όπως αναφέρει στην απάντησή της «η επιτροπή των υπουργών ενημερώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία ότι, εκτός από τα νέα μέτρα που θεσπίσθηκαν με σκοπό την προστασία ορισμένων ευάλωτων ομάδων, όπως, οι άνεργοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καμία νέα νομοθεσία δεν εγκρίθηκε πρόσφατα, μέσω της οποίας θα μπορούσε να επιδεινωθεί η κατάσταση στον τομέα της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Το σχετικό έγγραφο συνοδεύεται και από παλαιότερη (10 Απριλίου 2013) απάντηση της Επιτροπής προς τον Γερμανό βουλευτή της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς Αντρεζ Χιούνκο, ο οποίος είχε θέσει θέμα μη συμμόρφωσης της Ελλάδας προς τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

Και σ' αυτήν την απάντησή της η επιτροπή ισχυρίζονταν ότι, με βάση τις πληροφορίες που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση, τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα είναι προσωρινού χαρακτήρα, τονίζοντας όμως ότι «εναπόκειται κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων να εξετάσει οποιαδήποτε υποτιθέμενη παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη στην Ελλάδα και όχι στην επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Λουίς Τζίμερα Γκιεσάντα, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, επισήμανε:

«Πέρα από τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από την τρόικα η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής ως προς τις νομικές δεσμεύσεις της έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης και σε συνάρτηση με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, έτσι ώστε να μην θίγεται η πραγματική ουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από μία οικονομική κρίση μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν με περισσότερα χρήματα, αλλά εάν συρρικνωθεί η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα απωλέσουμε μία ολόκληρη νέα γενιά, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για επίθεση ενάντια στα κεκτημένα για τα οποία έχουμε αγωνισθεί επί σειρά ετών, και εάν απωλέσουμε μια γενιά, θα είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσουμε».
 ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ: "Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!"


Διαβάστε τι διαφήμιση
 κάνουν οι Νορβηγοί
προκειμένου να 
πουλήσουν τα σεισμικά
δεδομένα 
που συνέλεξαν... 

Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί, ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε σαν Έλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η ...νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ:

"Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες 
και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων".


Αυτό ανέφερε ο υπουργός Π.Ε.Κ.Α. Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως από δω και πέρα η νορβηγική εταιρεία PGS, που συνέλεξε στοιχεία μήκους 12.500 χλμ., θα πουλάει τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες.

Το πρόγραμμα καταγραφής, επεξεργασίας και ερμηνείας των δεδομένων, που ελήφθησαν με τη χρήση Geostreamer GS, μια καινοτόμο τεχνολογία της PGS, η οποία ελαχιστοποιεί θορύβους στα δεδομένα και διευκολύνει την πιο ευκρινή και σε βάθος αναζήτηση. Η επεξεργασία των δεδομένων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το αρχικό πρόγραμμα της συλλογής των δεδομένων επεκτάθηκε από τα 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα.


Η πρώτη περιοχή ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και στους Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.


Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς. 


Η τρίτη συνορεύει με τη δεύτερη και αναφέρεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου.


Η τέταρτη είναι η πολλά υποσχόμενη περιοχή νότια της Κρήτης, που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη και δυτικά της Ιταλίας.


ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ !

Γύρω στα τέλη του επόμενου χρόνου αναμένεται (σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ) να έρθουν και τα πρώτα γεωτρύπανα που θα δείξουν και το τελικό μέγεθος των κοιτασμάτων. Οι εκτιμήσεις αξιωματούχων του υπουργείου κάνουν λόγο για δυνατότητα από την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο, εσόδων για το Δημόσιο περί τα 150 δισ. ευρώ σε βάθος 30ετίας! Έσοδα τα οποία σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη θα οδηγούνται απευθείας σε έναν "κουμπαρά", με τα χρήματα του οποίου θα γίνεται η χρηματοδότηση και στήριξη της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και ένα μικρότερο μέρος του θα στηρίζει τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές έρευνες και όλα τα ερευνητικά προγράμματα που κάνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και Έλληνες επιστήμονες σε ζητήματα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας...



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO-CLIP "Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ"

 ΠΗΓΗ:kavalaoil.blogspot.gr

Πατέντα για την ανακύκλωση τηλεοράσεων από έλληνα επιχειρηματία


Διεθνής πατέντα που αφορά στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών προωθείται από τον Σαμιώτη επιχειρηματία Μανώλη Βολακάκη, πρόεδρο της κοινοπραξίας RAEcycle spa, η οποία δραστηριοποιείται στην Ιταλία.
Η καινοτομία αυτής της πατέντας βρίσκεται στην ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών και πιο συγκεκριμένα τηλεοράσεων.
Με ειδικό μηχάνημα γίνεται ο διαχωρισμός του μολύβδου από το γυαλί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία που επιτρέπει την επεξεργασία χωρίς αλλοίωση της οθόνης, ενώ ο μόλυβδος που παράγεται είναι κατά 99% καθαρός.
Η διαδικασία ανακύκλωσης κατά το παρελθόν γινόταν με θρυμματισμό της οθόνης και το υλικό που προέκυπτε χρησιμοποιούταν από τη βιομηχανία των πλακιδίων αντί για σμάλτο, το οποίο όμως διατηρούσε τις βλαβερές ουσίες του μολύβδου επηρεάζοντας τον άνθρωπο και το περιβάλλον. «Έχουμε ολοκληρώσει τη φάση των δοκιμών και τον Δεκέμβριο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η διαδικασία της ανακύκλωσης», δήλωσε ο κ. Βολακάκης.
Η RAEcycle spa που έχει έδρα στην Μπρέσια, εργοστάσια στις Συρακούσες και στη Παβία, οραματίζεται να μετατρέψει τις Συρακούσες σε ένα παγκόσμιο κέντρο υπεροχής το οποίο θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί τουλάχιστον τρεις χιλιάδες τόνους γυαλιού με μόλυβδο προερχόμενο από την ανακύκλωση 75.000 τόνων αποσυρομένων τηλεοράσεων και οθονών H/Y.
Η RAEcycle spa, είναι το κύριο ιταλικό συλλογικό σύστημα για τη διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μπαταριών και συσσωρευτών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Το 2018 ολοκληρώνεται το διυλιστήριο της SOCAR στην Τουρκία


Σε διάστημα 100 μηνών, αντί για 60, αναμένεται να ολοκληρωθεί τελικά η κατασκευή του διυλιστηρίου που σχεδιάζει η αζέρικη SOCAR στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές που επικαλούνται τα αζέρικα μέσα, η SOCAR έλαβε άδεια ώστε να ολοκληρώσει το διυλιστήριο Star στο φθινόπωρο του 2018, αντί για το καλοκαίρι του 2015 που ήταν η προηγούμενη προθεσμία.
Η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει από το 2010.
Το διυλιστήριο θα κατασκευαστεί στη Σμύρνη και εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της αζέρικης εταιρίας για δυναμική επέκταση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Σημειώνεται ότι η δυναμικότητα του διυλιστηρίου αναμένεται να φτάσει τους 10 εκατ. τόνους πετρελαίου.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr