Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Υ.Α.Ε. Β.Ε.Α


Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID – 19

Από το inegsee.gr

Διαβάστε τα μέτρα

εδώ

Διαβάστε τις κατευθυντήριες οδηγίες

εδώ

Αρνητική θα είναι η ζήτηση πετρελαίου το 2020 σύμφωνα με τη BP

Από το worldenergynews.gr
Αρνητική θα είναι εν μέσω πανδημίας του coronavirus η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αλλά και της διαμάχης ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Ρωσία.

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο οικονομικός διευθυντής της ΒΡ, Brian Gilvary, κάνοντας αναφορά στην τρέχουσα επικαιρότητα..

Θέσεις στη δημόσια διαβούλευση του ΥΠΕΝ για τον "Εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας"


Από το greeklignite.blogspot.com
Όπως είχε προαναγγείλει απ' τη σελίδα του στο Facebook, το ιστολόγιο συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ "Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας". Η διαβούλευση αναρτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2020, 07:00 και είναι ανοικτή σε σχόλια έως τις 18 Μαρτίου 2020, 09:00. Για να μπορείτε να παρακολουθήσετε σωστά το θέμα, χρήσιμο είναι πρώτα να δείτε τόσο την Αιτιολογική έκθεση όσο και το κείμενο του νομοσχέδιου. Ο σχολιασμός γίνεται ανά άρθρο και οι θέσεις που κατέθεσε το ιστολόγιο φαίνονται πιο κάτω:  

Γενικά για το νομοσχέδιο:

Εφτασε στην Τουρκία το τρίτο γεωτρύπανο

Από το energypress.gr
Έφτασε στην Τουρκία το τρίτο γεωτρητικό σκάφος που αγόρασε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, στα κοινωνικά μέτρα δικτύωσης, το σκάφος «Κανουνί» έφτασε χθες (15 Μαρτίου) στο λιμάνι της Μερσίνας, προερχόμενο από τη Βρετανία όπου είχε γίνει και αγορά του μέσω δημοπρασίας. Το ταξίδι διήρκεσε 18 ημέρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, λόγω των μέτρων..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες-οι, 

Την προηγούμενη Παρασκευή 13/03/20 έκλεισε η διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό με τη συμφωνία που ήδη σας έχει κοινοποιηθεί μετά από το έκτακτο ∆.Σ. του Σωματείου όπου με ομοφωνία, πλην Αγωνιστικού Μετώπου, ( ΥΠΕΡ 18, ΚΑΤΑ 1) εγκρίθηκε. 

Μια συμφωνία τριετούς διάρκειας με γενικές αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, λόγω κρίσης και μνημονίων. Η συμφωνία διορθώνει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εν όψει των ψηφοφοριών για την έγκριση του Πρακτικού Συµφωνίας για την ΕΣΣΕ 2020 - 2022 και τον Εσωτερικό Κανονισµό, που θα πραγµατοποιηθούν την Τετάρτη 18 και την Πέµπτη 19 Μαρτίου 2020, στα πλαίσια προστασίας της δηµόσιας υγείας και ακολουθώντας τις οδηγίες για τη λήψη έκτακτων µέτρων σχετικά µε την αποτροπή εξάπλωσης του Κορωνοϊού, σας ενηµερώνουµε ότι έχουµε µεριµνήσει για τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 

ΕΛΠΕ: Διασφαλισμένη η τροφοδοσία της χώρας με υγρά καύσιμα

Δεν τίθεται κανένα θέμα συνεχούς και ασφαλούς τροφοδοσίας της χώρας με υγρά καύσιμα. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν τα Ελληνικά Πετρέλαια έχοντας εκπονήσει και εφαρμόζοντας ένα εκτεταμένο σχέδιο για τη διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της αγοράς παράλληλα με την προστασία των εργαζομένων τους και την αποφυγή της διάδοσης του κορονοιού.

Στο πλάσιο αυτό από σήμερα τα ΕΛ-ΠΕ διευρύνουν..

Η Aramco κόβει επενδύσεις και οι shale έτοιμοι για χρεοκοπία

Από το worldenergynews.gr
Με πολλές περικοπές στο επενδυτικό πρόγραμμά της η Saudi Aramco με στόχο να εξοικονομήσει κονδύλια καθώς η αγορά πετρελαίου παρουσιάζει υφεσιακή εικόνα.

Πολλές οι ανακατατάξεις που αναμένονται καθώς και χρεοκοπίες με τις οποίες απειλούνται οι πιο αδύναμες shale (σχιστολιθικές εταιρίες) του κλάδου στις ΗΠΑ.

Η κίνηση των Ρώσων να τινάξουν..