Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Gazmageddon στην ενέργεια – "Όταν οι αγορές κάνουν σχέδια, ο Θεός γελά"!


Όταν είχε επιβληθεί lockdown στην Κίνα, ελάχιστοι εδώ στην Ελλάδα αξιολόγησαν την ζημιά που έγινε στις αγορές φυσικού αερίου. Στις αρχές Φεβρουαρίου 2020, οι τιμές ήδη είχαν ξεκινήσει μια πτώση, που έμελλε να φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας. Ήταν τόσο μεγάλη η πτώση της ζήτησης, που οι κρατικοί εισαγωγείς φυσικού αερίου στην Κίνα έφτασαν ένα βήμα πριν ακυρώσουν συμβόλαια εισαγωγών LNG, γιατί απλά δεν είχαν που να το αποθηκεύσουν.

Από την άλλη, πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού, η προσφορά είχε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ διεθνώς. Παράλληλα, οι χώροι...

Τα «έξυπνα» κράνη της Aramco


Στη δημιουργία και την υιοθέτηση smart helmets προέβη η Saudi Aramco, υλοποιώντας τα οράματα ψηφιοποίησης του Ριάντ.  Η πρωτοβουλία της Aramco Asia αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών της. Με τον Covid-19 να παραμένει απειλή για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και την ανάγκη για ψηφιοποίηση να γίνεται όλο και επιτακτικότερη στη βιομηχανία ενέργειας, το Ριάντ στρέφει το ενδιαφέρον του σε νέες, καινοτόμες προτάσεις, που θα αντανακλούν το σύγχρονο προφίλ της εταιρείας.

Η τεχνολογία πίσω από τα «έξυπνα» κράνη είναι..

Αντιδράσεις για την πετρελαιοκηλίδα στα Μέγαρα


Αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής και ένταση των ελέγχων για την προστασία του περιβάλλοντος σε περιοχές που έχουν ήδη επιβαρυνθεί από δραστηριότητες διαχείρισης και αποθήκευσης καυσίμων, χημικών και εύφλεκτων προϊόντων ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς από τους Υπουργούς Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη, Ενέργειας & Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, καθώς και από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. 

Αφορμή για την έντονη αντίδραση του ΒΕΠ αποτελεί το νέο περιστατικό περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στον χαρακτηρισμένο...