Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ»

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Η μάστιγα των μνημονιακών «δεσμεύσεων» συνεχίζει να πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων συναδέλφων του κλάδου μας και όχι μόνο.
Ως σωματείο μέλος της Πανελληνιά Ομοσπονδίας Ενέργειας δηλώνουμε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας μας με σκοπό:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ OIL TO ΄΄ΒΑΡΕΛΙ΄'

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων υλοποιεί το τρίτο και πιο επαχθές μνημόνιο παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Συνεχίζει την πώληση των εταιρειών ενέργειας στα πλαίσια των ευρωπαϊκών εντολών.
Προσπαθεί να υπονομεύσει τα ανθρώπινα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CEATRACORE - JETOIL

Με απόφαση του Δ.Σ του σωματείου συμπαραστεκομενοι στην απεργία της ΠΟΕ την πέμπτη 28 Φεβ 2019 κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας απο 12.00 εως 14.00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Συνάδελφοι,
      
   Σε υλοποίηση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΕΦΑ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, προχωράμε στην πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 με αίτημα τον άμεσο ορισμό συνάντησης της Διοίκησης της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΦΑ και την ενημέρωσή μας για την άμεση ένταξή μας στην Εταιρία.
    Στον αγώνα μας αυτό θεωρούμε..

Τέλος στο Υπερταμείο της Αποικιοκρατίας

Από το protagon.gr
Θεωρήθηκα ουτοπιστής τον Ιούλιο του 2017, όταν στην ομιλία μου στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για πρώτη φορά κατέθεσα την πρότασή μου να δεσμευτούμε για την κατάργηση του Υπερταμείου Αποικιοκρατίας, ως την κορυφαία πατριωτική και αναπτυξιακή πρόταση της Προοδευτικής Παράταξης. Την πρόταση αυτή, παρά τις επιφυλάξεις διαφόρων οικονομολόγων ή οικονομολογούντων, επανέλαβα πολλές φορές στη συνέχεια σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις μου. 

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, θεωρώ πως αποτελεί το κορυφαίο προοδευτικό πατριωτικό μας καθήκον, καθώς και σημαντική αναπτυξιακή..

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας η οποία έχει προγραμματίσει 24ωρη Απεργία από αύριο στις 7 το πρωί έως την ίδια ώρα της Παρασκευής 1η Μάρτη. 

Η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ενέργειας, με τελευταία τη μετάβαση του πλειοψηφικού πακέτου του ΔΕΣΦΑ σε ιδιώτες, έχει ως αποτέλεσμα και την ..

Khalid al-Falih: Πολλά κράτη υπονομεύουν την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα

Από το worldenergynews.gr
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih για τις πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των περισσότερων χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για περισσότερες επενδύσεις στην ενέργεια και προειδοποίησε ότι οι πολιτικές σε πολλές χώρες υπονομεύουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Ανακοίνωση για Στάση Εργασίας ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της «αριστεράς» συνεχίζει να υλοποιεί τις µνηµονιακές της δεσµεύσεις και το καταστροφικό έργο αυτών, ξεπουλώντας το βασικό πλούτο της χώρας µας που είναι η ενέργεια.

 Στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τους µνηµονιακούς της φίλους αδιαφορεί αν παραβιάζονται εργασιακά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά ..

Κλιματική Αλλαγή: Μετατροπή διοξειδίου άνθρακα σε… άνθρακα;

Από το slpress.gr
Θα μπορούσε να γυρίσει ανάποδα το «ρολόι» των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή; Ένα νέο επιστημονικό επίτευγμα φαίνεται, πάντως, να δημιουργεί ελπίδες, ώστε η άνοδος της θερμοκρασίας να μην ξεπεράσει τουλάχιστον τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Επιστήμονες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι βρήκαν μια πρωτοποριακή μέθοδο για να μετατρέπουν το αέριο διοξείδιο του άνθρακα..

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ

Από το gsee.gr
Επιστολή προς την Υπουργό εργασίας, η οποία κοινοποιείται στο σύνολο των εργοδοτικών φορέων απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ, μετά  τη σύγχυση που έχει προκληθεί από τις σχετικές ανακοινώσεις για τις τριετίες. 

Η Συνομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι οι τριετίες αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων και καλεί το Υπουργείο Εργασίας να καταργήσει άμεσα τις μνημονιακές διατάξεις που περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιτείνουν τη σύγχυση και ενισχύουν την εργοδοτική παραβατικότητα. 

Aκολουθεί η σχετική επιστολή..

Συμφωνία Ελλάδας-Κροατίας για την ασφάλεια στις υπεράκτιες δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια στις υπεράκτιες δραστηριότητες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (offshore safety) υπέγραψε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) με τον Οργανισμό Υδρογονανθράκων της Κροατίας, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας της ΕΔΕΥ και ενδυνάμωσης της συμμαχίας με αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς, σύμφωνα ..

Τι θα κερδίσει η Ελλάδα αν ανακαλυφθούν νέα κοιτάσματα πετρελαίου

Από το insider.gr
Η Ελλάδα έχει μπει στο «χορό» της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και όπως συμβαίνει με κάθε φιλόδοξο σχέδιο η αναζωπύρωση του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα πιθανά ελληνικά κοιτάσματα έχει εγείρει θετικές και αρνητικές αντιδράσεις. Από την πλευρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων, εκφράζονται ανησυχίες για τις πιθανές ..

Καμία πρόβλεψη για μονιμοποίηση συμβασιούχων της ΔΕΠΑ στο νομοσχέδιο για τη διάσπασή της

Από το worldenergynews.gr
Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα (27/2) η διοίκηση της ΔΕΠΑ μετά από αίτημα μελών του, με αντικείμενο τις επίμαχες διατάξεις για τα εργασιακά στο νομοσχέδιο για τη διάσπαση της εταιρίας σε Εμπορία και Υποδομές που κατατίθεται αύριο (28/2) στη Βουλή. 
Το σχέδιο νόμου αφήνει ανοικτό το ζήτημα της ισχύος των ατομικών συμβάσεων εργασίας και ΕΣΣΕ, ενώ στον απόηχο των κινητοποιήσεων..