Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Energean: Θετικά τα Πρώτα Αποτελέσματα Από τις Δύο Παραχωρήσεις στο Μαυροβούνιο

Από το energia.gr
Η Energean Oil & Gas δημοσίευσε σήμερα την πρώτη έκθεση Competent Persons Report ( CPR) για τα δύο θαλάσσια οικόπεδα που διαχειρίζεται στο Μαυροβούνιο, σύμφωνα με την οποία οι δυνητικοί αξιοποιήσιμοι πόροι ανέρχονται αθροιστικά στα 1,8 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 144 εκατ. βαρέλια ανακτήσιμων υγρών.

Η έκθεση συντάχθηκε από την Netherland Sewell & Associates ( NSAI) και αναφέρει λεπτομερείς εκτιμήσεις για..

Αλλάζει ο χάρτης των μεταφορών στη Σιβηρία και στην Ανατολική Ρωσία

Από το naftikachronika.gr
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με τη νήσο Σαχαλίνη, η οποία έχει ύψιστη γεωπολιτική σημασία και βρίσκεται στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια της Ιαπωνίας. Η γέφυρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, πρόκειται να κατασκευαστεί από την εταιρεία Stroygazmontazh, η οποία ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Arkady Rotenberg. Το έργο, το οποίο αποτελεί συνέχεια της έναρξης κατασκευής μιας υπόγειας σήραγγας από τον Τζόζεφ Στάλιν εβδομήντα χρόνια πριν, εκτιμάται ότι θα κοστίσει $5 δις.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας το νησί Σαχαλίνη, στο οποίο υπάρχει..

Η Ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο λαθρεμπορίας καυσίμων από τη Λιβύη

Από το worldenergynews.gr
Η αστυνομία της Σικελίας συνέλαβε την Τετάρτη 18/10  εννέα άτομα, για λαθρεμπόριο καυσίμων στη Λιβύη, που πουλούσαν πετρελαιοειδή αξίας τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters ένας Λίβυος, με το παρατσούκλι "το αφεντικό", χρησιμοποιούσε  μικρά σκάφη για να κλέψει καύσιμα από διυλιστήριο στο Zawiya, ένα λιμάνι δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με δήλωση της οικονομικής αστυνομίας.

Το καύσιμο, που έκλεβαν από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC), μεταφερόταν..

Από εισαγόμενες πρώτες ύλες το 53% του βιοντίζελ της ΕΕ

Από το energypress.gr
Περίπου το 53% του βιοντίζελ της ΕΕ παράγεται με εισαγόμενη πρώτη ύλη, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη ΜΚΟ Transport & Environment (T&E), ενώ σχεδόν το ήμισυ του εισαγόμενου φοινικέλαιου χρησιμοποιείται σε κινητήρες αυτοκινήτων.

«Οι Ευρωπαίοι οδηγοί είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές φοινικέλαιου στην Ευρώπη και δεν το γνωρίζουν», δήλωσε την Τρίτη (17 Οκτωβρίου) η Διευθύντρια Καθαρών Καυσίμων της Transport and Environment’s, Laura Buffet.

Στην Ευρώπη, τα βιοκαύσιμα αντιπροσωπεύουν σήμερα..

Exxon Mobil: Σε λειτουργία η νέα μονάδα πετροχημικών στο Τέξας

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil ξεκίνησε την παραγωγή της σε μια νέα πετροχημική εγκατάσταση στο Mont Belvieu του Τέξας, μόλις δύο μήνες μετά το χτύπημα του τυφώνα Harvey στην ακτή του Κόλπου των Η.Π.Α. που οδήγησε στο κλείσιμο  μονάδων διύλισης  και ειδικών χημικών ουσιών.

Η νέα, πρώτη από τις δύο γραμμές που παράγει πολυαιθυλένιο - το πιο κοινό πλαστικό που χρησιμοποιείται στις κατασκευές - θα αυξήσει την παραγωγή της εγκατάστασης κατά 650.000 τόνους ετησίως. 

Η επόμενη γραμμή..